DEMOKRAT PARTILILER BIRLIK, BERABERLIK MESAJI VERDI
Demokrat Parti Buca Ilçe Baskanligi olagan kongresi Buca Belediyesine ait Sirinyer dügün salonunda gerçeklesti.
Divan baskaligini DP GIK üyesi Sait Demir'in yaptigi, DP Genel Baskan Yardimcisi Osman Varol, çiçegi burnunda DP Il Baskani Serdar Faralyali, Izmir'in iki komsu ili Manisa DP Il baskani Idris Mercek, Aydin DP Il baskani Serhat Emanet, bir önceki Buca DP ilçe baskanlari Hasan Enet, Ali Hikmet Ayran, Besim Toros ve Remzi Ispa ile Izmir il, ilçe yöneticilerinin bir arada birlik ve beraberlik gösterileri diger partilileri örnek olacak düzeydeydi.
REMZI DOGAN : ÖNCE BUCA'YI ALACAGIZ
21 Eylül 2021 tarihinde Demokrat Parti Genel Baskani Gültekin Uysal ve DP baskanlik divani tarafindan Demokrat Parti Buca Ilçe Baskanligina atanan Remzi Dogan, 46 gün aradan sonra olagan genel kurula giderek parti tabaninin ve delegelerin oyunu alip, yeniden baskan oldu.
7 Kasim 2021 Pazar günü, Buca Sirinyer Dügün salonunda yapilan kongrede karsisina aday çikmadigi için, tek liste olarak seçime katildi. Divan Baskanligini DP GIK Üyesi Sait Demir’in yaptigi kongreye, DP Genel Baskan Yardimcisi Osman Varol, Izmir Il Baskani Serdar Faralyali, Il yönetim kurulu üyeleri ; Müserref Tuna, Ahmet Rüstü Kadioglu, Derya Yenilmezsoy, Hasan Enet, Ergin Ayvaz, Gençlik Kollari Baskani Kerem Emanet, DP Konak Ilçe Baskani, Hüsnü Eyi, Karabaglar Ilçe Baskani Köksal Kaya, Karsiyaka Ilçe Baskani Ilgaz Meral, Menemen Ilçe Baskani Hüseyin Kiziltas, Ödemis Ilçe Baskani Mutahhar Ates, Kiraz Ilçe Baskani Soner Almaz, Bergama Ilçe yöneticileri gibi Demokrat Partinin üst düzey Izmir’li parti yöneticilerinin yaninda ;
DP Aydin Il Baskani Serhat Emanet, Aydin Kadinlar Kolu Baskani Neriman Arat, Manisa Il Baskani Idris Mercek, Manisa MKK üyesi Bedriye Otman, Aydin Çine Ilçe Baskani Ahmet Soydar ve yönetim kurullari ile birlikte Izmir’in Aydin ve Manisa gibi komsu illerden kongreye istirak edilmesi Demokrat Parti’deki hareketliligin önümüzdeki seçimlerde Türkiye’de siyasi evrilmenin isaret fiseginin Buca Ilçe Kongresinde atildigi izlenimi vardi adeta.
Genel Baskan Gültekin Uysal’in kongre salonuna gönderdigi dev çelengin yaninda, Divan baskanligina gönderdigi kutlama mesajinda Türkiye’nin imari için yeniden Demokrat Parti iktidarina vurgu yapmasi salonda büyük alkis alirken, Buca Belediye Baskani Erhan Kiliç’in Çelengi ve Belediyenin Ikram aracini göndermesi, Ak Parti ,Ilçe Baskani Hakan Kalfaoglu, CHP Ilçe Baskani Hacer Tas, MHP Ilçe Baskani Bahadir Altinkeser, CHP bir önceki Ilçe Baskani Kasim Akdag’in çelenk göndererek, Saadet Parti Buca Ilçe Baskani Muhsin Temur ve yönetiminin fiilen kongreye istirak etmeleri, Demokrat Partililerin, Bu tabloyu özlemistik, 300 kisilik salonun dolup tasmasi, diger partililerin Demokratlari kale alir duruma gelmeleri, Genel Baskanimizin Teskilatlarda yeni kadrolar ile yaptigi degisikligin iktidara yürüyüs hazirliginin fiilen basladigi seklinde yorumlandi.
Salonda en dikkat çekici ise, DP Buca eski Ilçe Baskanlari Remzi Ispa, Ali Hikmet Ayran, Besim Toros ve Hasan Enet’in kongreye istirak ederek birlik beraberlik görüntüsünü vermeleri oldu.
Saygi durusu, Istiklal Marsinin okunmasindan sonra Kürsüye gelen Demokrat Parti Ilçe Baskani Remzi Dogan, 9.uncu Cumhurbaskani Süleyman Demirel’in 1986 yilinda Manisa’da kendine hediye ettigi Fötr sapka ile partililer ve delegeleri selamladiginda salonda tam anlami ile yer yerinden oynadi.
Baskan Dogan, Buca’da tarih tekerrür ediyor, 1946 yilinda kurulan Demokrat Partimizin Demokrasi sehidi merhum Adnan Menderes’i Menderes yapan Buca’dir. Rahmetli Menderes Buca Kizilçullu kolejinde okurken burada misyonerlik hareketlerinin yapildigini Mustafa Kemal Atatürk ve Celal Bayar’a bir mektupla bildiriyor ve Atatürk ve Bayar ile tanisiyor.
Iste bu tarihin tekerrürü simdi biz demokratlara düsüyor, demokrasi sehidimiz Adnan Menderes’in ruhuna Buca’dan baslatacagimiz mesalenin yakilmasina hazir misiniz, Demokrat Buca’yi almaya hazir misiniz, sözlerinden sonra adeta siyasi manifesto niteligindeki, Türkiye’de hiçbir siyasi parti ve liderinin dillendirmedigi;
** Kararsiz seçmenler diyorlar, biz onlara KARAMSAR SEÇMEN diyoruz, Karasiz denizin dalgasi gibi, yani med/cezir gibi gider gelir, ama karamsarlik öyle degil, vatandas çocuklarinin geleceginden KARAMSAR, aile geçimi için bütçesinden KARAMSAR,
** Gençlerimizi ‘’Z’’ gençligi diye Alfabenin son harfine uygun görüyorlar, biz özellikle 54.000 nüfusu ile Buca’miza Katma deger saglayan 9 Eylül Üniversite ve diger gençlerimize sahip çikip, alfabenin ilk harfi ‘’A’’ nin yerine en basina koyacagiz. Zira onlar gelecegimizin en büyük teminatidir, sakin kendinizi ‘’ Z ‘’ gençligi olarak görenlere itibar göstermeyin.
** Buca’li Kadinlarimiza, KAPI ARALAMA PROJESI ile geliyoruz, Türkiye’de bir ilk olacak. Evinde kendi kendisinin hanesine yardimci olabilecek kazanç yolunun KAPISINI ARALAYACAGIZ.
** Türkiye’de, ilk defa mahallelere partimizin üyesi olmayanlardan bizi denetleyecek bagimsiz denetim kurumlari ( BDK ) olusturacagiz
** Sayin Demokrat Partili dava arkadaslarim, Türkiye’de bir ilki simdiden hayata geçirdik, parti binamiza demokratturkiye.org çatisi altinda televizyon, radyo, telekonferans sistemi ve Interaktif iletisim sistemini kurduk ve aktif hale getirdik. Buca’li halkimizla görsel ve duyumsal olarak direk temasa geçecegiz.
** Oy vereceginiz asil yönetim, yedek yönetim, kadin kollari, gençlik kollarimiza baktiginizda sayin Genel Baskanimizin talimatlari dogrusunda Demokrat Partimizdeki degisimi, yeni yüzlerle çogalarak geldigini yakinen göreceksiniz.
** Siyaset Bilimi Mezunu, genç ve büyük bilgi potansiyeline sahip genel Baskanimin yaninda, yine genç, dinamik ve olabildigine üstün yetenek ve bilgi sahibi Izmir Il Baskanim Sayin Serdar Faralya’li biz demokratlarin yillara varan tecrübeli agabeyleri ile Allah’in izniyle iktidara yürüyecegiz ve ÖNCE BUCA’yi alacagiz.
Partimize kazandirdigimiz iletisim agi ile baskalari Buca’yi tanimaya çalisirken, biz Demokratlar Buca’yi Dünya’ya tanitacagiz, günesin Izmir’e dogdugu Buca’mizin sönmeyen isigi olacagiz.
Konusmaci olarak kürsüye gelen DP Izmir Il Baskani Serdar Faralyali’da;
Buca’miz, Izmir’in 600.000 nüfusu ile birinci metropol ilçesi, sorunlari da nüfusu kadar büyük, demokratlarin kalesi olan ilçemiz konjenktürel sebeplerden dolayi yönetim degisikliklerine evrilmis, sosyal, kültürel ve ekonomik baglamda modern bir kent olmanin uzaginda kalmis.
Türkiye’nin imarinda harci bulunan DP misyonumuz tüm teskilatlarimizi iktidara yürüyecek yeniden sekillendirmeye süratle hiz vermis, proje bazli, sanat, kültür ve sosyal yasam konularinda isinin erbabi kadrolari yönetimlerimize tasiyarak, genel baskanimiz sayin Gültekin Uysal ve ekip arkadaslarinin yeniden yapilanma sürecinde yönetim ve kadrolarimizin yerel bazda, yasadigi kentin dünü ve bu gününü iyi bilen, halkini kucaklayip, sosyal ve kültürel baglarinda arada köprü olabilecek tecrübeli arkadaslarimizi is basina getirmeye basladik.
Bu gün kongremizi yaptigimiz Demokrat Parti Buca ilçe baskanligi genel kurulu ve Buca’nin DEMOKRAT BABASI, Buca’miza hayirli olsun” diye konustu.
Izmir HABERI
Netanyahu Öldü mü? İsrail’de Yönetim Boşluğu İddiası
Gazeteci Ayşegül Akyüz Yahşi’nin araştırması, İsrail-İran gerilimi sırasında Netanyahu’nun akıbetine dair soru işaretlerini ve İsrail yönetiminde olası bir “yönetim boşluğu” ihtimalini gündeme taşıdı.
Devrim Muhafızları’ndan Netanyahu İçin “Ebedi Karanlık” İması
AYŞEGÜL AKYÜZ YAHŞİ - İran Devrim Muhafızları’na yakın medya organları, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun akıbetinin belirsiz olduğu iddiasını yeniden gündeme taşıdı. İsrail yönetimi ise bu iddiaları kesin bir dille reddediyor.
Türkiye Savaşa Girecek mi? Kritik Senaryo
HABER ANALİZ / ERCAN KUTLU - ABD-İsrail ile İran arasındaki savaş bölgeyi sararken gözler Ankara’ya çevrildi. Türkiye dengeli politika sayesinde şimdilik dışında, ancak riskler büyüyor.
Epstein Dosyası Yeniden Gündemde: Küresel Ahlâk Tartışması
HABER MERKEZİ - Epstein soruşturmasına dair belgelerin yeniden gündeme gelmesi, küresel güç ilişkileri, şeffaflık ve hesap verebilirlik tartışmalarını yeniden alevlendirdi.
Erdoğan, Riyad'da Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyaretinde ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmeler ele alındı.
Osmangazi Meydanı'nda Ramazan etkinlikleri coşkuyla sürüyor
Cahit Kaşıkçılar'ın kukla gösterisi ve Türk Sanat Müziği dinletisiyle Bursalılar manevi bir akşam yaşadı.
Karatay'da iftar ve teravih buluşmaları
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, iftar ve teravih programlarında vatandaşlarla bir araya geldi.
Jandarma 27 ilde silah operasyonu: 259 gözaltı
Jandarma Genel Komutanlığı'nın 27 ilde düzenlediği operasyonda 1 kaçak silah imalathanesi bulundu, 259 şüpheli gözaltına alındı.
Bursa Emniyeti'nde Ramazan iftarında birlik mesajı
Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, teşkilat mensupları için iftar programı düzenledi. Kadir Gökce'nin himayesindeki buluşmada, dayanışma ve hizmet kararlılığı vurgulandı.
AKSAÇLILAR Başkanı Ahmet BEREKET'ten Ramazan Mesajı
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet BEREKET, Ramazan'ın rahmet, bereket ve kardeşlik ayı olduğunu vurguladı.
AKSAÇLILAR Başkanı Bereket'ten FETÖ Uyarısı: Çok Dikkatli Olmalıyız
Ahmet Bereket, FETÖ'nün yeniden yapılanma çabalarına karşı devleti ve milleti uyardı, mücadelenin gevşetilmemesi gerektiğini vurguladı.
AKSAÇLILAR Başkanı'ndan Yalova'daki bebekli kavga tepkisi
Ahmet Bereket, 14 aylık İkra bebeğin yaralandığı olayı toplum vicdanını yaralayan kabul edilemez bir şiddet olarak nitelendirdi.
İYİ Partili Doğan'dan İzmir Körfezi ve Yerel Yönetimlere Sert Eleştiriler
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan, İzmir Körfezi kirliliğinde yerel yönetimleri eleştirdi ve İzmit modelinin uygulanmasını istedi.
Deprem Yıl Dönümünde Şehitler Anıldı, Dayanışma Vurgusu Yapıldı
Kahramanmaraş depreminin yıl dönümünde Sultanbeyli'de anma programı düzenlendi, film gösterimi ve konuşmalarla acılar hafızalarda tazelendi.
Ahmet Bereket: Uyuyan Hücre ve FETÖ Tehdidine Karşı Mücadele Sürmeli
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, uyuyan hücreler ve FETÖ terör örgütüyle mücadelenin tavizsiz sürdürülmesi gerektiğini açıkladı.
Başkan Zeyrek Turizm Fuarı’nın açılışına katıldı
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Hafta Sonu Kahvaltısı İçin Biyer'e Uğramaya Ne Dersiniz?
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale Turistlerin Yeni Gözdesi Mi?
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025'te Nereye Tatile Gideceğiz? Resmi Tatil Günleri ve Öneriler
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan'da Türkler İçin Oturum İzni Kolaylığı
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
İzmir'de Genç Kemankeşler ve Yazarlar İftarda Buluştu
TYB İzmir Şubesi, geleneksel okçuluk sporuyla ilgilenen gençleri ve şehrin önemli isimlerini iftar sofrasında bir araya getirdi.
Sancakkale Savunması'nın 112. Yılı Anma Programı Düzenleniyor
Sancakkale Dayanışma Grubu, tarihi savunma yapısının tanıtılması ve korunması için 10 Mart'ta anma programı düzenliyor.
370 Yıllık Sancakkale'nin Yasaklı Tarihi ve 10 Mart Anma Töreni
İzmir'in 370 yıllık Sancakkale kalesi, 111 yıldır saklanan savunma gerçeği ve halka kapalı tutulması protesto ediliyor.
Anadolu İrfanı ve Kimlik Sınavı
Celal Karatüre’nin “Hacılar İlahisi” çıkışı üzerinden; Anadolu irfanı, Hoca Yesevi geleneği ve kimlik mücadelesi sosyolojik açıdan yeniden tartışılıyor.
Toplumsal Yara Roman Oldu
Toplumun kanayan yarası kadın cinayetlerini polisiye kurguyla anlatan “Züleyha / Yarıda Kalan Hayatlar”, Ankara’daki ilk imza gününde okurlarla buluştu; Yazar Şerafettin Yıldız, romanın vicdanlara dokunmasını amaçladığını söyledi.
Travma ve Bağımlılık Semineri Öğretmenlerle Buluştu
Prof. Dr. Erdinç Öztürk'ün katılımıyla düzenlenen seminerde, travmanın aile ve birey üzerindeki etkileri ile bağımlılığın psikolojik temelleri ele alındı.
Bahçeşehir Semt Polikliniği Yeniden Açıldı
HABER / ERCAN KUTLU - Başakşehir’de uzun süredir kapalı olan Bahçeşehir Semt Polikliniği yeniden hizmete açıldı. Mahalle sakinleri gelişmeyi memnuniyetle karşılarken göz doktoru atanması da bekleniyor.
Göz Kapağı Estetiğinde Yeni Trend: Doku Koruyucu Teknikler
Prof. Dr. Ahmet Karacalar, göz kapağı estetiğinde 'fazla dokuyu çıkarma' yerine 'hacim koruyucu' tekniklerin öne çıktığını açıkladı.
Ramazan Sofralarında Balık Önerisi
MEDYA90 HABER MERKEZİ - Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, Ramazan ayında iftar sofralarında haftada en az iki kez balık tüketilmesi gerektiğini söyledi.
Çene Tedavisinde 20 Dakikalık Yeni Dönem
ERCAN KUTLU / MEDYA90 - Uzm. Dt. Ömer Pirinç’in geliştirdiği minimal invaziv yaklaşımlar; çene eklem ağrıları, horlama ve bazı konuşma problemlerinde kısa sürede uygulanan fonksiyonel tedavi seçenekleri sunuyor.
“Genç Girişimci Zahra’dan Bahçekent’e Çikolata Keyfi”
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
Çaya Geldik Etkinliği 654 Ada’da Gönülleri Fethetti
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Hevi Zana Sami 3 Yıl Üst Üste Okul Birincisi Oldu
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
Matbaa ve Baskıda Uygun Fiyatlı Çözüm: Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
Bahçekent 654 Ada Örnek Site Oldu: Yeni Yönetim Takdir Topluyor
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Niğde'de Ramazan Bereketi Mahalle Sofralarında Yaşanacak
Niğde Belediyesi, Ramazan'da Gönül Sofraları ve Muhabbet Çadırları ile hemşehrileri buluşturuyor.
Urla Esnaf Odası Seçiminde Tarafsızlık Tartışması
Belediye başkanı ve ilçe başkanının mevcut adaya açık desteği, esnaf seçimlerinde tarafsızlık ilkesini gündeme taşıdı.
Eyüpsultan'da Sevgi Etkinlikleri: Emekliler Lokali'nde Oyuncak Atölyesi
Eyüpsultan Belediyesi, Şubat ayı boyunca sürecek Sevgi Etkinlikleri kapsamında Emekliler Lokali'nde geleneksel Eyüp oyuncakları atölyesi düzenledi.
Anadolu Selçuklu Hastaneleri Yozgat’ta “Ocakbaşı Sohbetleri”nde Ele Alındı
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
2025 AİLE YILI’NA NİĞDE BELEDİYESİ’NDEN BÜYÜK DESTEK!
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.



