Sürprizlere hazirlanin

Yeni Safak gazetesi genel yayin yönetmeni Ibrahim Karagül, Bati’nin geriledigi bir dönemde Türkiye’nin önünde büyük firsatlar oldugunu belirterek, “Bati’nin gerilemesi, Dogu’nun yükselisi arasinda biz variz. Sürprizlere hazirlanin!” basligiyla önemli bir

GÜNCEL 7.12.2020 21:17:26 194 0
Sürprizlere hazirlanin

Yeni Safak gazetesi genel yayin yönetmeni Ibrahim Karagül, Bati’nin geriledigi bir dönemde Türkiye’nin önünde büyük firsatlar oldugunu belirterek, “Bati’nin gerilemesi, Dogu’nun yükselisi arasinda biz variz. Sürprizlere hazirlanin!” basligiyla önemli bir çagrida bulundu. Karagül, Dogu ve Bati arasinda bir “Orta Kusak” varligi insa edebilecegine dikkat çekerek, “Biz buna baska bir isim bulabiliriz. Eger bu yapilirsa Türkiye dünyanin eksenini degistirebilir. Atlantik-Pasifik arasinda Müslüman Orta Kusak var. Insanligin anavatani biziz!” yorumunda bulundu.

Karagül, “Unutmayin; Güç Dogu’ya kayiyor. Bati zemin kaybediyor. Ama bu konjonktürel bir degisim degil. Son bes yüz yilin siyasi güç haritasi degisiyor. Bunu hiçbir seyle ölçmeyin. Olaganüstü sürprizlere hazirlanin!” ifadelerini kullandi.

***

*Türkiye için bir önerim var! Çok büyük bir hayalim var!

*Bati’nin gerilemesi, Dogu’nun yükselisi arasinda biz variz.

*Sürprizlere hazirlanin!

Uzunca bir süredir, bir konu hakkinda tartisma açmaya, bir fikri olgunlastirmaya, ona dikkat çekmeye çalisiyorum. Türkiye’miz için bir fikir, bir ufuk, bir düsünce olabilir mi diye zihnimi zorluyorum.

Dünyanin Dogu-Bati olarak ikiye bölündügü, yeni bloklasmanin bu yönde seyrettigi, bu yönde bir gelecege yöneldigi, çatismalarin ya da barislarin bu iki adres arasinda olacagi belirginlesti.

Ekonomik, siyasi, güvenlik, kültürel formatlamalar hep bu çerçevede sekilleniyor. Bugünkü tartismalarin, pozisyon alislarin tamami buna göre biçim aliyor. Bunu görüyoruz, izliyoruz.

Dogu ya da Bati’dan birini seçmek zorunda miyiz biz? Baska seçenegimiz var mi?

Peki, dünya, Dogu-Bati seklinde ayrismanin, bölünmenin, cephelesmenin ya da yeniden yapilanmanin disinda yeni bir sey üretebilir mi? Ya da biz, hangi eksende yer alacagiz?

Dogu ya da Bati’dan birini seçmek zorunda miyiz? Ikisini ayni anda idare edebilecek miyiz? Gelecek hesaplamalarimiza bakarak, biraz oradan, biraz buradan seklinde bir denge hesabini ne kadar uzun süre sürdürebilecegiz?

Tek yanli Dogu’ya ya da tek yanli Bati’ya bagimliligin, Türkiye üzerinde yeni tür bir vesayetin, denetimin hâkimiyetini saglayacagini biliyoruz. Bundan ürküyoruz. Çünkü bunun Türkiye’yi yeni mahkûmiyetlere mecbur birakacagini biliyoruz.

Eskiyen Bati zayif, yükselen Dogu ile heyecanli arayislar bize yetmeyecek.

En önemlisi de Türkiye; imparatorluklar gelenegi, Asya, Orta Dogu ve Avrupa’daki cografya hakimiyeti, yüzlerce yila yayilan güç insa etme yetenegi, gücün belli bir sinirini astigi anda hiçbir ittifak halkasina boyun egmeyen siyasi genetigi ile, mutlak surette yeni arayislara girecek bir ülkedir.

Bu yüzden, eskiyen Bati ile köklü iliskileri, yükselen Dogu ile heyecanli arayislari Türkiye’ye yetmeyecek. Çünkü Türkiye, Soguk Savas’in bitiminden hemen sonra zihni ve idealleriyle bu arayisa girmisti. 15 Temmuz saldirilarindan hemen sonra gücü ile bu arayisa girdi. “Pandemi basladigi günden bu yana ise iddialariyla, imkânlariyla, yetenekleriyle bu niyetini açik etti.

Dogu-Bati disinda yeni bir eksen imkâni var mi? Iki bin yildir yapiyoruz!

Peki, Türkiye ne yapmak istiyor? Ya da ne yapabilir? Bugüne kadar yaptiginin üstüne ne koyabilir? Kendi etrafinda kurdugu güç alaninin bir adim ötesine, daha genis halkaya ne önerebilir?

Türkiye merkezli çabalarinin ötesinde genis cografya merkezli, nasil bir ulus üstü yapilanmanin önünü açabilir? Bu yönde yüzyila damgasini vuracak bir büyük çaba içine girer mi? Böyle bir öneri ile, Dogu-Bati ekseni disinda yeni bir eksenin yükselisine öncülük eder mi?

Aslinda biz bunu iki bin yildir yapiyoruz. Biz bunu, imparatorluklar kurarken de, imparatorluklara son verirken de yaptik. Cografya biçimlendirirken de, dünya tarihine güçlü siyasi yapilar hediye ederken de yaptik. Yine yapariz. Yine öneririz. Yine öncülük ederiz. Ya da yine bu yönde çabalara güç, destek verebiliriz.

Kitalar dolasan bir “Türkiye Eli” var.. Bir siyasi dil var.

Artik “Türkiye Ekseni” kuruldu. Türkiye kendi güç haritasini tanimladi. Güç alanini belirledi. Gelecege yürüyüs yolunu çizdi. Bunu Güney sinirlarimizin ötesinde, Dogu Akdeniz’de, Kafkaslar’da görüyoruz.

Türk Silahli Kuvvetleri bugün üç kitada görev yapiyor. Sivil örgütlerimiz, is dünyasi kitalar dolasiyor, yeryüzünün en ücra köselerine bile ulasiyor.

Buradan bakinca, yakin çevremizin çok çok ötesinde; Afrika’nin derinliklerinden Orta Asya’ya, Orta Dogu’nun her kösesinden Uzak Dogu’yu uzanan bir “Türkiye Eli” var. En önemlisi de, Dogu ve Bati’nin “Mutlak tanimlanmis sinirlari”nin disinda etkili olan çok güçlü bir “siyasi dil” var ve bu dili Türkiye besliyor.

Peki; “Türkiye Ekseni’nin çok daha ötesinde bir siyasi kavram üretebilir miyiz? Daha genis, daha çok katilimci, daha bir üst yapi önerebilir miyiz? Bir umut insa edebilir miyiz? Dogu ve Bati’nin siyasi denetimi disinda yeni bir siyasi tanimlama, güç tanimlamasi, arayisi ortaya koyabilir miyiz?

Buradaki tartismamiz, arayisimiz bu.

Atlantik-Pasifik arasinda Müslüman Orta Kusak var. Insanligin anavatani biziz!

15 Kasim 2020’de, Asya-Pasifik ülkelerini bir araya toplayan dünyanin en büyük serbest ticaret anlasmasi imzalandi. Dogu ve Güneydogu Asya ülkeleri büyük bir ortaklik kurdu.

ABD’nin, Bati’nin gerilemesinin ortaya çikardigi boslugu dolduran Asya-Pasifik ülkeleri, ABD ve Avrupa’yi disarida birakti. Bu sadece bir ekonomik ortaklik degildi. Dogu Ekseni’nin temelleri atilmisti.

Bu anlasma; yaklasik bes yildir ara ara yazdigim o düsünce yeniden aklima geldi. Söyle ki;

Atlantik kiyisindan Pasifik kiyisina uzanan bir “Orta Kusak” var. Bu kusak dünyanin ana ekseni ve Müslüman. Medeniyetlerin, kültürlerin, imparatorluklarin dogdugu kusak, insanligin anavatani burasi.

Dünya sistemini bu kusak belirleyecek.

Kara ticaret yollarinin hemen tamami, deniz ticaret yollarin hemen tamami, yeryüzünün enerji kaynaklarinin büyük bölümü, enerji koridorlarinin hemen tamami, maden kaynaklarinin büyük bölümü bu kusakta.

Batili dünya düzenine itirazlari olan, siyasi dil üreten, gerekirse o küresel düzenle hesaplasmaya giren kitleler bu kusakta. Bati’nin ve Dogu’nun bütün merkez güçlerinin, yükselen güçlerinin alan mücadelesine girdigi yer burasi. Dünya sisteminin yeni sekli, bu kusaga hâkim olanlar üzerinden sekillenecek. Bu yüzden de en keskin çatismalar, güç mücadeleleri hep burada.

Bati’nin gerilemesi, Dogu’nun yükselisi arasinda biz variz. Türkiye eksenin tam merkezinde.

Türkiye, iste bu eksenin tam merkezinde. Atlantik kiyilarindan Pasifik kiyilarina, Orta Afrika’dan Orta Asya’ya, etki alani, siyasi ve kültürel miras ortakligi bu kadar genis bir baska ülke yok.

Türkiye; bir “Orta Kusak Projesi” üzerinde derinlikli bir çalisma baslatabilir. Ulus üstü ekonomik ortakliklarin temellerini atabilir. Bunu zamanla ortak siyasi güce dönüstürebilir.

Bati’nin gerilemesi, Dogu’nun yükselisi arasinda yeni bir güç yükselisinin adresi, merkezi olabilir. Dogu ve Bati arasinda bir “Orta Kusak” varligi insa edebilir. Ve biz buna baska bir isim bulabiliriz. Eger bu yapilirsa Türkiye dünyanin eksenini degistirebilir.

Cumhurbaskanligi, Disisleri Bakanligi, Savunma Bakanligi bu amaçla çalisma merkezleri kurmali..

Cumhurbaskanligi, Disisleri Bakanligi, Savunma Bakanligi ve ilgili birimlerde, bu yönde derinlikli çalismalar yapacak birimler, arastirma/çalisma merkezleri kurulmali. Bir stratejik akil üretilmeli, gelecege dönük bir hesaplama yapilmali.

Dogu ya da Bati ekseni olusurken dünyanin merkezi sahipsiz, yalniz, oradan oraya savrulur halde olmamali. 21. yüzyil Islâm kusagi, 21. yüzyilda da kaos cografyasi olmamali. Bizi böyle tanimladilar. Ama bu bir kader degil.

Türkiye, entelektüel çerçevede de bu konuyu tartismaya açmali, bir bilinç, düsünce, söylem üretmeye odaklanmali. Yeni bir “siyasi cografya tanimi” ile yola çikarsak, Kuzey Afrika’dan Pasifik kiyilarina kadar birçok ülkenin de benzer bir arayis içinde oldugunu görecegiz.

Büyük iddialar, büyük idealler ve olaganüstülükler çagindayiz.

Attigimiz her adim, küresel ölçekte her yeni gelisme bizi buna zorluyor. Türkiye dünyanin eksenini degistirebilir. Merkez cografyada olusacak güç yükselisi, Dogu ve Bati’nin bütün güç hesaplarini sarsabilir.

Büyük iddialar, büyük idealler ve olaganüstülükler çagindayiz. Dünyanin nereye gidecegi son derece belirsiz. Öyleyse Türkiye; çok büyük bir iddia ile bir ortak cografya kimligi ortaya koyabilir. Eger bunu yapmazsak, “Orta Kusak” dedigimiz yer, belki iki yüz yil daha çatismalarin, paylasimlarin, fakirligin cografyasi olacaktir.

Son bes yüz yilin siyasi güç haritasi degisiyor.. Sürprizlere hazirlanin!

Bütün bunlari, “Bati’nin ve Dogu’nun akli” ile anlamaya çalisanlar hiçbir sey anlamayacaktir. “Türkiye’nin, cografyanin akli” ile bakanlarsa, bu mucizenin aslinda korkutucu bir sey olmadigini, mümkün oldugunu, zorunlu oldugunu görecektir.

Unutmayin; Güç Dogu’ya kayiyor. Bati zemin kaybediyor. Ama bu konjonktürel bir degisim degil. Son bes yüz yilin siyasi güç haritasi degisiyor. Bunu hiçbir seyle ölçmeyin.

Olaganüstü sürprizlere hazirlanin!


ABD'den Netanyahu Kararı Sonrası İlk Açıklama

Netanyahu tutuklama emri sonrası ABD açıklaması geldi. Beyaz Saray, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin kararını reddettiğini duyurdu. İsrail Başbakanı Netanyahu ve eski Savunma Bakanı Gallant hakkında tutuklama emri çıkarılmıştı.

G20 Liderler Zirvesi başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen G20 Liderler Zirvesi resmi karşılama törenine katıldı.

Olası Bir 3. Dünya Savaşında Türkiye’nin Gücü Nedir?

Türkiye, olası bir 3. Dünya Savaşı'nda stratejik konumu, güçlü askeri kapasitesi, yerli savunma sanayii ve diplomatik gücüyle dikkat çekiyor. Güçlü ve zayıf yönleriyle Türkiye'nin küresel arenadaki rolünü keşfedin.

Üsküp 1911 Futbol Kulübü'nün Tarihi ve Yeniden Doğuşu

Üsküp 1911 Futbol Kulübü, Makedonya'nın Üsküp kentinde Türkler tarafından yeniden kuruldu. Başkan Şahin Amit, kulübün renklerinin siyah matemi, beyaz umudu ve kırmızı Türk bayrağını simgelediğini belirtti.

KKTC 41 yaşında

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC'nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla Girne Kapısı’ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene katıldı

Trump Engages in Crucial Dialogue with Putin Amidst Rising Tensions

Former U.S. President Donald Trump held a significant phone conversation with Russian President Vladimir Putin, urging de-escalation in Ukraine. This diplomatic effort aims to reduce tensions and promote peace.

Hayrünnisa Gül'ün Para Dolu Zarflarını İngiltere Polisleri Çaldı

Hayrünnisa Gül, İngiltere ziyaretinde büyük bir şok yaşadı. Zarflar dolusu euro ve sterlin, İngiliz polisleri tarafından çalındı. Olay, Türk ve İngiliz Büyükelçiliklerine bildirildi.

Özcan Şimşek'ten AB Senatörü Iraj Alipour'a Önemli Ziyaret

Özcan Şimşek, AB Senatörü Iraj Alipour’u ziyaret ederek, yapay zeka destekli yetenek taraması hakkında bilgi verdi ve projeler için destek aldı.

Kocaeli'nde çocuk haklarına dikkat çekildi

İzmit Belediyesi Çınar Çocuk Evleri, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında düzenlediği etkinlikle, çocukların haklarına dikkat çekti.

Malatya'da depremzedeler için 24 derslikli okul temeli atıldı

6 Şubat'ta KAhramanmaraş merkezli depremde hasar alan Sümer Ortaokulunun yıkılmasının akabinde Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Hayırsever İş İnsanı Rıdvan Mertöz iş birliğinde 24 derslikli Elif Sevinç Mertöz Ort

Konya'dan çiftçiye sumak desteği

Konya Büyükşehir Belediyesi, çiftçiye ve üreticiye yönelik fidan ve fide desteğini çeşitlendirerek sürdürüyor.

Ercan Kutlu, Akbey Güvenlik'e Nezaket Ziyaretinde Bulundu

Medya90 Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Kutlu, Akbey Güvenlik'e nezaket ziyaretinde bulunarak, şirket sahibi Yakup Devecioğlu ile bir araya geldi. Bu ziyaret, iki şirket arasındaki dostane ilişkileri pekiştirdi.

Kıbrıs'ta Arsa Almanın Avantajları Nelerdir?

Kıbrıs'ta arsa almanın avantajları nelerdir? Coğrafi konumu, iklimi, hukuki ve vergisel avantajları ile Kıbrıs'ta arsa almak, yatırımcılar için büyük fırsatlar sunuyor.

Araç Kiralama İpuçları: Bilmeniz Gereken Her Şey

Araç kiralama ipuçları ile hem zaman hem de para kazanın. Güvenilir firmalar, sigorta seçenekleri ve maliyetleri düşürmenin yollarını keşfedin. Tatil veya iş seyahati için ideal kiralama çözümleri burada.

Düzce'de tanımadığı bir kişi tarafından bıçakla yaralandı

Düzce'nin Gaziantep Caddesi’nde meydana gelen olayda edinilen bilgiye göre O.A. isimli şahıs cadde üzerinde giderken kimliği henüz belirlenemeyen kişi tarafından kolundan bıçakla yaralandı.

Cezbeden tekliflere dikkat!

Bir mağdur daha milyonlarca lira zarara uğradı!

Keşan'da kapsamlı kaçakçılık operasyonu

Edirne Keşan'da kaçakçılıkla mücadele kararlılıkla devam ediyor.

Almanya'nın aradığı zehir taciri İstanbul 'Kuyu'suna düştü!

Almanya tarafından çıkartılan Difüzyon mesajıyla (Acil Yakalama Mesajı) "Uyuşturucu Madde Ticareti" suçundan uluslararası seviyede aranan Daniel Sobotta İstanbul’da düzenlenen İçişleri'nin 'Kuyu' operasyonda yakalandı.

Adıyaman Gölbaşı’nda uyuşturucuya geçit yok

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde uyuşturucuyla mücadele çalışmaları tüm hızıyla sürerken, yolcu dolmuşunda metamfetamin ele geçirildi.

Pençe Kilit'te teröristlerin silahlarına el konuldu

Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlere ait silah ve mühimmat ele geçirildi.

İçişleri son eylemlerin bilonçosunu paylaştı

İçişleri Bakanlığı, kayyım protestolarına katılan gözaltına alına 253 şüpheliden 33'ünün tutuklandığını açıkladı.

Hafta Sonu Kahvaltısı İçin Biyer'e Uğramaya Ne Dersiniz?

Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.

Çanakkale Turistlerin Yeni Gözdesi Mi?

Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.

2025'te Nereye Tatile Gideceğiz? Resmi Tatil Günleri ve Öneriler

2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.

Yunanistan'da Türkler İçin Oturum İzni Kolaylığı

Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.

TÜRSAB Boğaziçi BTK, Seyahat Acentaları ile 2024 Sezonunu Değerlendirdi

TÜRSAB Boğaziçi BTK'nın TZL SUITES Otel’de düzenlediği etkinlikte seyahat acentaları, 2024 sezonunu değerlendirdi ve 2025 turizm beklentilerini ele aldı. Etkinliğe TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya da katıldı.

Doğa Tutkunları OutdoorFest’te Buluşuyor

21-22 Eylül tarihlerinde Nefes Orman’da düzenlenecek OutdoorFest, offroad, binicilik, enduro gibi etkinliklerle doğa ve macera tutkunlarına nefes kesici bir deneyim sunacak.

“İzmir Turizm’de yerinde sayıyor”

Etik Yönetim Kurulu üyesi ve Destination İzmir Başkanı Bülent Tercan, “İzmir Turizm’de yerinde sayıyor” dedi.

'Dedemin Gözyaşları' ödüle doymuyor

Türk sinemasının son dönemlerde yıldızı parlayan isimlerinden ödüllü yapımcı ve yönetmen İhsan Taş, yeni filmiyle hem gişede fırtınalar estirdi hem de ödül törenlerinde adeta zafer yürüyüşü yaptı.

Samsun Rüzgarı Ankara’da Esti.

15-16-17 Kasım tarihlerinde Ankara’da düzenlenen Büyük Samsun Tanıtım Günleri,

"Suyun Sesini Duydum" Kitabı Raflarda!

Suyun Sesini Duydum kitabı, suyun insanlık için vazgeçilmez bir hayat kaynağı olduğunu bilimsel, kültürel ve ekolojik yönleriyle ele alıyor.

Banu Kırbağ’dan Yeni Şarkı: Bir Ömür Geçti ile Duygusal Anlar

Banu Kırbağ, “Bir Ömür Geçti” şarkısıyla 2024 yılında dinleyicileriyle buluşuyor. Bu duygusal eser, yitirdiğimiz 3 fidana ve nicelerine adanmış.

İstanbul'da Doğan ve Ölen İlk Osmanlı Padişahı Kimdir?

İstanbul'da doğan ve İstanbul'da ölen ilk Osmanlı padişahı Sultan II. Selim'dir.

TÜYAP, Avrupa'nın En Büyük Ambalaj Fuarına Ev Sahipliği Yapıyor

Avrupa'nın en büyük ambalaj fuarlarından biri olan Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı, sektör profesyonellerini bir araya getiriyor.

Ravza Zeybek Konya Kitap Günleri'nde Okurlarıyla Buluştu

Ravza Zeybek, Konya Kitap Günleri'nde okurlarıyla buluşarak özgürlüğün ve okumanın önemini vurguladı.

En doğal ağrı kesici

Prof. Dr. Muhsin Konuk, turşunun sağlığa olan katkılarını ve doğru tüketim yollarını anlattı. Turşudaki vitamin ve mineraller neler? İşte yanıtı...

Su Arıtma Cihazı Kullanmak Zararlı mı? Zararları Nelerdir?

Su arıtma cihazı kullanmak, temiz su sağlarken bazı zararları da beraberinde getirebilir. Mineral kaybı ve kimyasal kalıntılar gibi riskler hakkında bilgi sahibi olun.

Kış Aylarında Bağışıklık Sistemini Güçlendirme Yolları

Kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmek için düzenli rutin oluşturmak, vitamin açısından zengin beslenmek ve mevsime uygun egzersiz türlerini tercih etmek büyük önem taşıyor.

HBX AR-GE'ci KİMYAGERDEN MÜTHİŞ İNOVASYON

Yavuz Sultan Selim’in Mısır Seferi için hazırlattığı rivayet edilen tarhananın, kemik suyu ile zenginleştirilerek başta kanser olmak üzere hastalıklara karşı vücudun direncini arttırdığı belirtildi.

Başakşehir Belediyesi'nin Karton Bardak Kullanımı Tartışma Konusu Oldu

Başakşehir Belediyesi'nin Mola Cafeler'deki karton bardak kullanımı, halk sağlığını tehlikeye atıyor ve vatandaşların tepkisini çekiyor

Mavi Dil Virüsü Nedir? Mavi Dil Hastalığı Belirtileri ve Bulaşma Yöntemleri

Adana'da mavi dil hastalığı nedeniyle karantina uygulaması başladı. Sığır ve koyunlarda görülen hastalık, sokucu sinekler aracılığıyla bulaşıyor. Yüksek ateş ve solunum zorluğu gibi belirtiler dikkat çekiyor.

"Prof. Dr. Ahmet Maranki Canlı Yayında Hangi Sorulara Cevap Verecek?"

Prof. Dr. Ahmet Maranki, 6 Ekim Pazar günü Türkiye saatiyle 12:00’de, Avrupa’nın en prestijli kanallarından biri olan Kanal Avrupa’da canlı yayında, kanserden ruhsal bozukluklara kadar pek çok sağlık sorununa çözüm sunacak!

İstanbul'da Afetlere Karşı Güçlü Bir Adım: Mahalle Afet Timleri Kuruluyor!

Afetlere hazırlıkta önemli adım! Başakşehirde mahalle afet timleri kuruluyor.

Niğde Çukurkuyu Belediye Başkanı Ahmet Halisdemir Bahçekent’te

Niğde Çukurkuyu Belediye Başkanı Ahmet Halisdemir, Bahçekent’teki Teoman Dural Kütüphanesi’ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında Başakşehir İlçesi Kurucularından Osman Aydemir ile sıcak bir sohbet gerçekleştirdi.

İstanbul'a Yeni Bir Nefes: Halkalı-İspartakule Hızlı Tren Projesi Başladı!

İstanbul'un kalbinde atmaya başlayan yeni bir proje ile tanışmaya hazır mısınız? Halkalı-İspartakule Hızlı Tren Projesi'nin ilk kazmaları vuruldu! Bu dev proje, sadece İstanbul'un değil, Türkiye'nin ulaşım anlayışını değiştirecek.

Bahçekent Dostluk ve Fikir Platformu Üyelerinden Yuvam Bahçeşehir Evleri’ne Ziyaret

Bahçekent Dostluk ve Fikir Platformu üyeleri, Yuvam Bahçeşehir Evleri’ni ziyaret ederek site yönetimiyle görüş alışverişinde bulundu. Görüşmede sitenin çevre düzeni ve Bahçeşehir’in güzellikleri ele alındı.

Galata Eğitim Kurumu Başarılarıyla Dikkat Çekiyor

Galata Eğitim Kurumu, başarılarıyla eğitimde fark yaratıyor. Modern eğitim anlayışı, bireysel takip ve rehberlik hizmetleriyle öğrencilerin hedeflerine ulaşmasını sağlıyor.

Bahçekentliler Derneği ve Galata Eğitim Kurumu’ndan Eğitimde İşbirliği

Bahçekentliler Derneği Başkanı Muhammed Abu-Albar ve Galata Eğitim Kurumu Müdürü Harun Karaşahin, Bahçekentlilere eğitimde katkı sağlamak için bir araya geldi.

Başakşehir'in Yeni Kaymakamı Cemil Özgür Öneği, Kırklareli Valisi Uğur Turan'ı Ziyaret Etti

Başakşehir'in Yeni Kaymakamı Cemil Özgür Öneği, Kırklareli Valisi Uğur Turan'ı ziyaret etti. Bu ziyaret, halk tarafından büyük memnuniyetle karşılandı ve yeni kaymakamın Başakşehir'e katkıları merakla bekleniyor.

Güzel'den Yerel Basına Tam Destek: 'Sesiniz Bizim Sesimiz"

Güzel’den Yerel Basına Tam Destek! Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, yerel basınla bir araya gelerek tam destek sözü verdi. "Sesiniz bizim sesimiz" diyen Güzel, basın özgürlüğünün önemine vurgu yaptı.

Niğde Belediyesi’nden Sınav Haftasında Sıcak Çorba İkramı

Niğde Belediyesi, sınav haftasında öğrencilere ücretsiz sıcak çorba ikram ediyor. 16-24 Kasım tarihleri arasında her gün 17.00-19.00 saatleri arasında Sabiha Şahenk Kütüphanesi önünde çorba dağıtımı yapılacak.

Para Okçuluk Takımı Başarılarıyla Gururlandırdı

Para Okçuluk takımı, Antalya’da düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda Makaralı Yay Karışık Takım kategorisinde Türkiye 3’üncüsü olarak bronz madalya kazandı.

Çalık; Kaynakların Adil Dağıtımı Temel Meselemizdir

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Esenyurt’ta düzenlenen 3. Kardeş Kültürler Festivali kapsamında gerçekleştirilen ‘Sosyal Belediyecilik’ konulu söyleşide sosyal belediyeciliğin önemine dikkat çekti.

Bağcılar Belediyesi’ne Dijital Başarı Ödülü!

Bağcılar Belediyesi, Türkiye Bilişim Derneği’nin düzenlediği “Türkiye Bilişim Ödülleri”nde “Dijital Şehir İkizi Sürdürülebilir Şehir Yönetimi Projesi” ile “Belediyecilik Özel Başarı Ödülü”nü kazandı.

Başkan Bıyık'tan Sert Cevap: “Şov Yapmanın Anlamı Yok!”

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Zıpkınla Balık Avı Türkiye Şampiyonası hakkında yaptığı açıklamada, eleştirileri sert bir dille yanıtladı ve etkinliğin amacını vurguladı. 300 balığın ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını belir

Esenyurt Belediyesi’nden Miniklere Afet Farkındalık Eğitimi

Esenyurt Belediyesi ve İBB'nin ortak çalışmasıyla düzenlenen afet farkındalık eğitiminde, minikler hem eğlendi hem de afetlere karşı bilinçlendi. Eğitim sonunda çocuklar "Afet Dedektifi" unvanı aldı.

1

Özcan Şimşek'ten AB Senatörü Iraj Alipour'a Önemli Ziyaret

2

En İyi Hibrit Araba Hangisi? Karşılaştırma Rehberimizde Cevaplar!

3

Asgari Ücret Zammı 2025: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Açıklama

4

ABD'den Netanyahu Kararı Sonrası İlk Açıklama

5

Polis Akademisi Başvuru Şartları Açıklandı

6

Terörle mücadele hız kesmiyor

7

Güzel'den Yerel Basına Tam Destek: 'Sesiniz Bizim Sesimiz"

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.