TRT payinin kalkmasina iliskin teklif, Komisyon'da kabul edildi

TRT payinin kalkmasina iliskin teklif, Komisyon

TRT payinin kalkmasina iliskin teklif, Komisyon'da kabul edildi

 

(DHA)- ENERJI satisinda TRT payinin kaldirilmasi ile bazi kanunlarda degisiklik yapilmasini içeren yasa teklifi, TBMM Sanayi ve Ticaret Komisyonu'nda kabul edildi.
TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji ve Teknoloji Komisyonu, AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldiz baskanliginda toplandi. Komisyon, elektrik faturalarinda düzenleme yapilmasini da içeren bazi kanunlarda degisiklik öngören yasa teklifini görüstü. Oylanarak kabul edilen teklifle; enerji satisinda TRT payi kaldiriliyor. Elektrik enerjisi fonu anlasmalari kapsaminda elektrik faturalarinda yer alan bilesenlerin azaltilmasi, tüketici üzerindeki mali yükün hafifletilmesi ve faturada sadelestirmeye gidilmesi hedefleniyor. Ayrica, Enerji Piyasasi Düzenleme Kurumu (EPDK) bünyesinde, elektrik ve dogal gaz faaliyetleri ile iliskilendirilen is modelleri ve teknolojideki gelismeleri izlemek ve gerekli düzenlemeleri yapmak, arastirma ve gelistirme ile yenilik (inovasyon) alanlarinin tespiti ve bu alanlardaki çalismalarin yönlendirilmesine iliskin çalismalari yapmak üzere gerekli idari yapinin kurulmasi amaçlaniyor.
Bölgesel kalkinmanin dinamiklerinden olan kalkinma ajanslarinin mevzuatla öngörülen gelirden mahrum kalmasina ve yine yerel kalkinmanin ögelerinden belediyelerin kalkinma ajanslari desteklerinden faydalanamamasina yol açan sorunlarin giderilmesi amaçlaniyor.
Mesleki Egitim Kanunu'nda yapilan degisiklikle; kalfalik yeterliliklerine sahip ögrencilere ücret iyilestirmesi, ustalik yeterliligini kazananlarin usta ögretici belgesine erisim imkanlarinin artirilmasi, Mesleki Egitim Kanunu'na göre kapsamdaki ögrencilerin aldiklari ücretin bir kisminin devlet tarafindan ödenmesiyle ilgili süre uzatimi ve kalfalarin ücretlerinin artirilmasi amaçlaniyor.

 



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.