Tarih: 25.11.2021 17:36

Malatya'ya Japonya tarafindan hibe minibüs

Facebook Twitter Linked-in

Malatya Büyüksehir Belediyesi ile Japonya Büyükelçiligi arasinda imzalanan protokol kapsaminda hibe edilen 2 adet özel dizayn edilmis mobil engelli minibüsünün hizmete alinmasi nedeniyle bir program düzenlendi.

MALATYA (IGFA)-  Kernek Külleyesi, Malatya Büyüksehir Belediyes Merkezi'nde düzenlenen  Türkiye ve Japonya'nin milli marslarin okunmasinin ardindan baslayan programda, Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan konustu. 

Baskan Gürkan, "Japon Büyükelçimizi Insanlik medeniyetinin basladigi, Anadolu’yu Anayurt yapan destan sehirde agirliyoruz. Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligimizla yapmis oldugumuz proje ve program kapsami içerisinde yine Japon Büyükelçimiz ve JICA direktörümüzle yapmis oldugumuzu protokol içerisinde Malatya’daki altyapi yatirimlarinin bir kismi hibe bir kismini uzun vadeli kredi yönetimiyle birlikte is birligi ortamini bulduk. Su anda Japonya Büyükelçiligi ve JICA ile yaptigimiz projelerde 500 milyon TL’yi geçen faaliyetlerimiz var.

Törenini yaptigimiz özellikle sosyal içerikli bir proje olan engelli vatandaslarimizin ihtiyaçlarinin giderilmesi noktasinda engelli araçlarinin hibe yoluyla bizlere temin edilmesinde Japon Büyükelçiligimizin önemli öz verileri ve katkilari olmustur. Bu çerçevede iki yeni aracimiz Japon Büyükelçiligimiz tarafindan Büyüksehir Belediyemize hibe edilmistir" dedi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —