• BIST 100

    10647,91%-0,31
  • DOLAR

    32,62% -0,25
  • EURO

    34,99% -0,54
  • GRAM ALTIN

    2450,26% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3971,42% 0,45

IBB Sehir Tiyatrolari Aralik Ayinda 1’i Yeni, 28 Oyunla Seyirciyle Bulusuyor

Istanbul Büyüksehir Belediyesi Sehir Tiyatrolari, Aralik ayinda 28 oyunla seyirci karsisina çikiyor.

25.11.2021 19:21:00 0
IBB Sehir Tiyatrolari Aralik Ayinda 1’i Yeni, 28 Oyunla Seyirciyle Bulusuyor

Istanbul Büyüksehir Belediyesi Sehir Tiyatrolari, Aralik ayinda 28 oyunla seyirci karsisina çikiyor.

 

Aralik ayinda tiyatroseverleri Antik Yunan klasiklerinden, modern klasiklere, Amerikan edebiyatindan Fransiz yazarlarin oyunlarina zengin bir repertuvar bekliyor.

 

Bu ay Iki Efendinin Usagi, Melek, Antigone, Ay Carmela, Veba, Matruska, Yaftali Tabut, Kimse Öyle Seyleri Konusmuyor Artik, Rüstemoglu Cemal'in Tuhaf Hikâyesi, Kisrakli Kadin, Geçit, Çin Sabahta, Hastalik Hastasi, 12. Gece, Moby Dick, Ifigenya, Zehir, Sen Istanbul’dan Daha Güzelsin, Hayat Der Gülümserim, Tatli Kaçik’in yani sira Herkes Sihirbaz Olacak(Yeni Oyun), Karagöz Çiftlik Bekçisi, Elma Kurdu Kirtik, Benim Güzel Pabuçlarim, Rüya, Bir Gün Ayakkabimin Teki, Pollyanna, Bekçi ile Postaci adli çocuk oyunlarimiz seyirciyle bulusacak.

 

Aralik 2021 Programi

IKI EFENDININ USAGI

Pantolone, kizi Dottore'yi oglu Slvio ile evlendirmeye karar vermistir ve evinde bir tören düzenler. Gençler birbirlerine asiktir ancak daha önce Pantolone'nin kizini evlendirme sözünü verdigi ve öldügünü sandiklari Federico Rasponi'nin bu törene gelmesiyle isler karisir. Sözlü gelenekten beslenen Italyan Halk Tiyatrosu Commedia Dell Arte’nin seçkin örneklerinden biri olan ve usak Truffaldino’nun kurnaz hazircevapligi ile ilerleyen oyun izleyicilerine keyifli bir seyir sunuyor. Carlo Goldoni’nin yazdigi Asli Öngören’in yönettigi oyunda, Ali Murat Altunmese, Çaglar Ozan Aksu, Dolunay Pircioglu, Eraslan Saglam, Hamit Erentürk, Murat Bavli, Murat Coskuner, Müslüm Tamer, Seda Çavdar, Volkan Öztürk, Yeliz Gerçek, Yilmaz Aydin rol aliyor. Oyun, 1-4 Aralik, 8-11 Aralik 2021 tarihleri arasinda Harbiye Muhsin Ertugrul Sahnesi’nde.

MELEK

Aktris Melek Kobra’nin günlüklerinden yola çikilarak yazilan oyunda, kisacik bir ömre sigdirilan büyük ask ve acilara taniklik ederken, 1930’larin sanat hayatinin içinde bir primadonnanin uyusturucu bagimliligi, hastalik, parasizlik ve yalnizliga sürüklenisini izliyoruz.

Rüstem Ertug Altinay’in yazdigi Jale Karabekir’in yönettigi oyunda Yesim Koçak rol aliyor. Oyun, 1-4 Aralik, 8-11 Aralik 2021 tarihleri arasinda Fatih Resat Nuri Sahnesi’nde, 24, 25 Aralik 2021 tarihlerinde Nazim Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde.

ANTIGONE

Devletin olmazsa olmaz yasasi, bireyin vicdaninda karsiligini bulamazsa, iktidarin elinde tuttugu iki ucu kizgin demir kimi yakar?

Sophokles’in binlerce yil önce kaleme aldigi ayni adli oyunundan uyarlanan Antigone’de;  ayni savasta birbirini öldüren, ama biri kahraman digeri hain ilan edilen iki kardesine de, son görevini yapmakta kararli olan Antigone ile; devletin varligiyla kendi varligini es tutan Kreon’un buyruklarindan geri adim atmayan durusu karsi karsiya geliyor.

Insanligin tüm kadim deneyimleri tarihe gömülürken yine de çözülmeyen, kaybolmayan çeliskilerimizi sahneye getiren “Antigone”, dünden bu günü tartisiyor. Sofokles’in yazdigi, Sabahattin Ali’nin çevirdigi Engin Alkan’in uyarlayip yönettigi oyunda Cengiz Tangör, Zafer Kirsan, Asli Menaz, Gözde Ipek Köse, Özgün Akaçça, Destan Batmaz, Onur Sirin rol aliyor. Oyun, 1-4 Aralik, 8-11 Aralik 2021 tarihleri arasinda Kagithane Sadabad Sahnesi’nde.

AY, CARMELA!

 

Ispanya’da Milliyetçiler ve Cumhuriyetçiler arasinda geçen iç savas dönemini anlatan oyunda,  iki varyete oyuncusu Carmela ve Paulino, Franco önderligindeki Milliyetçiler tarafindan rehin alinir. Belçite sehrinin isgalini kutlayan Milliyetçiler tarafindan istemedikleri bir gösteriye zorlanirlar. Bu zorlamanin sonucunda içinde bulunduklari savasi, “gösteri yapilmali mi, yapilmamali mi?“  sorusuyla sanati ve sanatçiyi sorgulamalari, isleri geregi güldürmeyi, eglendirmeyi hedefleyen bu iki oyuncunun isyanlari, gelgitleri, kayiplari anlatilir. Jose Sanchis Sinisterra’nin yazdigi, Yalçin Baykul’un çevirdigi, Nasit Özcan’in yönettigi oyunda, Ada Alize Ertem, Çagatay Palabiyik, Erkan Akkoyunlu rol aliyor. Oyun, 1-4 Aralik 2021 tarihleri arasinda Gaziosmanpasa Sahnesi’nde, 29, 30 Aralik tarihlerinde Fatih Resat Nuri Sahnesi’nde.

VEBA

Nobel Ödüllü yazar Camus’nün fasizm alegorisi olarak kaleme aldigi eserde, veba salgini sirasinda yasanan kaotik durum anlatilir. Karantina döneminde verilen mücadele, belirsizlik ve korkunun egemen oldugu bir dünya canlandiriliyor.

Neil Bartlett’in uyarladigi Mehmet Ergen’in çevirip yönettigi oyunda Sevil Aki, Serdar Orçin, Murat Coskuner, Emrah Can Yayli, Burteçin Zoga, Tankut Yildiz, Irem Arslan, Özgür Dereli, Burak Davutoglu, Ergun Üglü, Cafer Alpsolay rol aliyor.

Oyun, 2-4 Aralik, 9-11 Aralik 2021 tarihleri arasinda Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Sahnesi’nde, 15-18 Aralik, 22-25 Aralik 2021 tarihleri arasinda Fatih Resat Nuri Sahnesi’nde,

MATRUSKA

Bir kadin... bir erkek... bir iliski... kavgalar, çatismalar, ayrilip barismalar, kopamayislar...  Varolustan bugüne degismeyen rutine, iki insanin birbirini tanima, anlama, bir arada yasama mücadelesine yeniden ve farkli bir yorumla yaklasan Matruska, iliskilerde ideali arama ugrasini mercek altina aliyor. 

Erkek: Ilginç bir sey bu, gittikçe küçülüyor baksana.

Kadin: Açtikça hem küçülüyor hem de ortaya dökülüyor her sey.

70 kusagi yazarlari arasinda yer alan Tuncer Cücenoglu, toplumsal içerigin agir bastigi oyunlara imza atmistir. Hemen hemen bütün oyunlarinda basit ve yalin bir durum üzerinden toplumsal sorunlara egilen yazar, yasanan gerçeklerden yola çikarak kaleme aldigi oyunlarinda, yakin tarihimizdeki önemli olaylardan kisilere, topluma egemen olan korkulardan mesleki zorluklara, insanlarin içine düstügü çikmazdan yasam mücadelesine kadar pek çok konuya deginir.

Tuncer Cücenoglu’nun yazdigi Bora Seçkin’in yönettigi oyunda Cem Karakaya, Derya Yildirim rol aliyor.

Oyun, 8-11 Aralik, 15-18 Aralik 2021 tarihleri arasinda Gaziosmanpasa Sahnesi’nde, 3, 4 Aralik 2021 tarihlerinde Nazim Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde.

YAFTALI TABUT

Adina tarihin dipnotlarinda rastlayabildigimiz, Türkiye’nin ilk kadin oyun yazari, kuramci, aktivist, sosyal ve siyasi yasamin her alaninda öncü Fatma Nudiye Yalçi’nin hikâyesi. 1920’lerde baslayan mücadelesine Dr. Hikmet Kivilcimli ve Nazim Hikmet de eslik ediyor.

Bilgesu Erenus’un yazdigi Yelda Baskin’in yönettigi oyunda Bensu Orhunöz, Selin Türkmen, Ceren Hacimuratoglu, Lale Kabul, Nazan Yatgin Palabiyik, Senay Bag, Yesim Mazicioglu rol aliyor. Oyun, 1-4 Aralik, 8-11 Aralik 2021 Müze Gazhane Büyük Sahne’de,

29-30 Aralik 2021 tarihleri arasinda Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde.

 

KIMSE ÖYLE SEYLERI KONUSMUYOR ARTIK

Oyun, 12 Eylül darbesi dönemini en aci sekilde yasayip parçalanan bir ailenin bugüne uzanan hikâyesini konu aliyor. Leyla, ailesinin geçmisiyle yüzlesiyor ve onlarin hikâyesini anlatabilmek için hayatini degistirmeyi göze aliyor.

Sirin Gürbüz’ün yazdigi Emre Koyuncuoglu’nun yönettigi oyunda Bora Seçkin, Radife Baltaoglu, Kutay Kirsehirlioglu, Ebru Üstüntas, Hazal Uprak, Can Alibeyoglu, Kamer Karabektas rol aliyor. Oyun,1-4 Aralik, 8-11 Aralik, 29, 30 Aralik 2021 tarihlerinde Müze Gazhane Meydan Sahne’de.

RÜSTEMOGLU CEMAL'IN TUHAF HIKÂYESI

Osmanli Imparatorlugu'nun son demlerinde, Girit’teki yurtlarindan sürgün edilen bir ailenin Istanbul’a Çanakkale'ye ve nihayet Ayvalik'a uzanan macerali yolculugu. Rüstem'in, Cemal'in ve hayatlarindaki diger insanlarin kimi zaman gülünç kimi zaman hüzünlü ama simsicak hikâyeleri.

Cengiz Toraman’in yazip yönettigi oyunda Esen Koçer, Levent Üzümcü rol aliyor. Oyun, 1-4 Aralik, 8-11 Aralik 2021 tarihleri arasinda Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde.

KISRAKLI KADIN

Londra’da bir hastanede bebek bekleyen bir kadinin rüya ile gerçek, terkettigi Anadolu topraklariyla Bati arasinda bocalamalarini, büyülü bir ortamda sunan oyun, daha önce Ingiltere, Almanya, Isveç ve Hollanda’da sahnelendi. Simdi ilk kez Türkiye’de.

 

Leyla Nazli’nin yazdigi Lerzan Pamir’in yönettigi oyunda Elçin Atamgüç, Pervin Bagdat, Gökçer Genç, Eylül Sogukçay rol aliyor. Oyun, 1-4 Aralik, 8-11 Aralik 2021 tarihleri arasinda Üsküdar Kerem Yilmazer Sahnesi’nde.

 

GEÇIT

Çiktiklari yolculukta dag basinda mola veren bir aga ve maraba, saklandiklari yerden kontrol noktasini izlerler. Iki kisi arasindaki iliski aslinda insanligin varligindan beri mücadele ettigi mülkiyetçilik ve ezen-ezilenlerin hikâyesinin özeti gibidir.

Cem Düzova’nin yazdigi Nihat Alpteki’nin yönettigi oyunda Gürol Güngör, Hasip Tuz, Emre Narci, Müslüm Tamer rol aliyor. Oyun, 1-4 Aralik 2021 tarihleri arasinda Ümraniye Sahnesi’nde, 22-25 Aralik, 29, 30 Aralik 2021 tarihlerinde Gaziosmanpasa Sahnesi’nde, 16-18 Aralik 2021 tarihleri arasinda Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Sahnesi’nde.

ÇIN SABAHTA

Zengin bir ailede yetisen Günesi, ailesinin dayatmalarindan kaçarak, kendi özgür yasamini kurmak için mütevazi bir daireye tasinir. Ideolojilerine siki sikiya baglanmis olan Günesi’nin boslukta debelendigi yasamina, hemen yan dairesine tasinan Feriha girer. Ömrü boyunca hayalini kurdugu ‘dami akmayan eve’ tasinmayi nihayet basaran Feriha’nin umudu ve mutlulugu, Günesi’nin dünyasina pek çok yenilik getirecektir. Nezihe Meriç’in yazdigi Hülya Karakas’in yönettigi oyunda, Ayse Günyüz Demirci, Hülya Karakas rol aliyor. Oyun, 10, 11, 17, 18 Aralik 2021 tarihlerinde Nazim Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde, 29, 30 Aralik 2021 tarihlerinde Müze Gazhane Büyük Sahne’de.

HASTALIK HASTASI

Argan hastalik hastasidir. Evde bir doktor bulunursa hem istedigim zaman tedavi olurum, hem de cebimden bes kurus çikmaz düsüncesiyle, kizini bir doktorla evlendirmeye karar verir. Kizi ise bir baskasina âsiktir. Argan’in sirf parasini seven karisi ise onu hem aldatmakta, hem de elinde avucunda ne varsa almaya çalismaktadir.

Evin, her seyden haberdar olan son derece zeki ve is bilir hizmetçisinin gönlü bu duruma razi olmaz. Hakikatin ve askin kazanmasi için elinden geleni yapar.

Ask gülücüklerinin sahtesini, gerçeginden ayirmak zordur.

Hastalik Hastasi, Klasik Fransiz Tiyatrosu’nun kurucularindan Moliere’in (1622 – 1673) yazdigi son oyundur. Ilk kez 1673 yilinda sahnelenen oyunda Moliere, elestirilerini meslegini kötüye kullanarak zengin hastalarini sömüren doktorlara yöneltir.

Moliere’in yazdigi Tolga Yeter’in yönettigi oyunda Baris Çagatay Çakiroglu, Besim Demirkiran, Çagri Büyüksayar, Çigdem Gürel, Elif Verit, Ersin Sanver, Gün Koper, Hüseyin Tuncel, Sevinç Erbulak, Sirin Asutay, Sükrü Türen, Tugçe Açikgöz rol aliyor. Oyun, 8-11 Aralik, 15-18 Aralik 2021 tarihleri arasinda Ümraniye Sahnesi’nde, 29, 30 Aralik 2021 tarihlerinde Harbiye Muhsin Ertugrul Sahnesi’nde.

12. GECE

Shakespeare'in en sevilen komedilerinden biri olan 12. Gece'de, ikiz kardesler Viola ve Sebastian, bir gemi kazasindan sonra, birbirlerini öldü sanip ayri düserler. Viola, Illyria dükü Orsino'nun hizmetine girebilmek için erkek kiligina girer. Orsino adina güzel Olivia'ya kur yapmakla görevlendirilir. Olivia ise kardesinin ölümünden sonra yastadir ve ayagina gelen herkesi geri çevirmektedir, ta ki simdi erkek kiligindaki Viola'ya asik olana dek. Bu sirada, Olivia'nin dayisi Tobi, tutucu hizmetkâr Malvolio'ya samatali bir oyun oynarak, bu cümbüslü kimlik yanilmasi ve karsiliksiz ask hikâyesini iyice kizistirir. William Shakespeare’in yazdigi,  Serdar Bilis’in yönettigi oyunda Ali Gökmen Altug, Bennu Yildirimlar, Dogan Sirin, Emrah Özertem, Ersin Umulu, Gürkan Basbug, Mehmet Avdan, Nese Ceren Aktay, Nilay Bag, Özge Kirdi, Özge Özder, Seda Fettahoglu, Senan Kara Tutumluer, Tolga Yeter rol aliyor. Oyun, 15-18 Aralik, 22-25 Aralik 2021 tarihleri arasinda Harbiye Muhsin Ertugrul Sahnesi’nde.

MOBY DICK

Genç bir denizci olan Ishmael, dünyayi görmek için Kaptan Ahab’in balina gemisine yazilir. Balina avcisi Ahab, bir av sirasinda tek bacagini kaybettikten sonra ölümüne bir intikam duygusuyla yasar ve denizlerin en büyük, bilge canlisi beyaz balina Moby Dick’in pesinde okyanuslar geçer. Ishmael, heyecan dolu bu yolculukta, bir balina gemisi kaptaninin dogayla olan içgüdüsel savasinin tragedyasina tanik olur.

Herman Melville’in ayni adli romanindan Sebastian Armesto’nun uyarladigi, Seza Günes’in yönettigi oyunda Arda Alpkiray, Berna Oguzutku Demirer, Cem Baza, Deran Özgen, Direnç Dedeoglu, Elif Verit, Hakan Örge, Pinar Pamuk rol aliyor. Oyun, 15-18 Aralik, 22-25 Aralik 2021 tarihleri arasinda Kagithane Sadabad Sahnesi’nde, 30 Aralik 2021 tarihinde Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Sahnesi’nde.

IFIGENYA

Dogu ile Bati arasindaki ilk büyük savas: Akha ordusu, Truva seferine çikmak üzeredir. Birlesik ordu donanmasinin sikistigi limandan kurtulup harekete geçebilmesi için rüzgâra ihtiyaci vardir. Baskomutan Agamemnon, Artemis’in kutsal geyiklerinden birini öldürdügü için tanriça da onun rüzgârini kesmis ve herkesi bu limana hapsetmistir. Doksan dokuz kralin ordusu hastaliktan kirilirken, öfkeyle bekleyen askerlerin gözü Agamemnon’dadir. Baskomutan’in sadece kendisi ve makami degil, basta ailesi olmak üzere, tüm ülke tehlikededir. Agamemnon’un yapabilecegi tek bir sey kalmistir: En degerli varligi olan kizi Iphigenia’yi tanrilara kurban vermek!..

                                                     

Euripides’in yazdigi Serdar Bilis’in yönettigi oyunda Caner Çandarli, Ceren Kaçar, Elvan Boran rol aliyor. Oyun, 15-18 Aralik, 22-25 Aralik 2021 tarihleri arasinda Müze Gazhane Büyük Sahne’de, 29, 30 Aralik 2021 tarihlerinde Kagithane Sadabad Sahnesi’nde.

ZEHIR

Geçmiste yasadiklari trajik kaybin ardindan ayrilan çift, yillar sonra bir araya gelmek zorunda kalir. Bu bulusma, acili bir geçmis hesaplasmasina dönüsür. Karsi tarafin da neler hissettigine dair eksik birakilan taslar yerine oturur. Kadin ve erkek dünyasinin bakis açisina odaklanan eser Hollanda prömiyerinin ardindan birçok dile çevrilmistir.

Lot Vekemans’in yazdigi Saban Ol’un çevirip yönettigi oyunda Sevinç Erbulak, Ahmet Saraçoglu, Aslihan Kandemir, Eraslan Saglam rol aliyor.

Oyun, 15-18 Aralik, 22-25 Aralik 2021 tarihleri arasinda Müze Gazhane Meydan Sahne’de.

SEN ISTANBUL'DAN DAHA GÜZELSIN

Bir ailenin üç kadini; anneanne, kiz ve torun… Üçünün ortak yazgisi, ayni mekanda, dile gelenlerden daha çok içlerinden sessiz sedasiz geçen cümlelerde gizli… Erkeklerin yalniz ve eksik biraktigi yasamlarinda, birbirlerine tutunurken ve giderek birbirine benzerken, geçmis, simdi ve gelecek içiçe geçiyor. Sen Istanbul’dan Daha Güzelsin, Istanbul fonunda Ayfer, Basak ve Melis’in hikâyesini anlatiyor. Kadinin degismeyen hikâyesini…

“Kucagima almisim seni… yürümüsüz beraber, çelik tellere bakmisim, çimentoya, karsidan yeni yeni çikan uzun binalara… yerdeki asfalta bakmisim… yolun yarisinda yorulanlarin sigara dumanlari arasindan geçmisiz, ter kokusu her yer Allah kahretsin, “bogaz havasinin içine ettiniz” diye bagirdim. ‘gel kiz eve gidiyoruz, sen Istanbul’dan daha güzelsin’ O gün hayatimin en güzel günüymüs, megerse…”

Murat Mahmutyazicioglu’nun yazdigi, anlati gelenegiyle tiyatronun çagdas araçlarini bulusturan oyun, “üç anlatici’li bir kurguyla ilerliyor. Mekânin birligine hikayenin parçalanmisligi ekleniyor ve farkli bir kurgu ortaya çikiyor. Bu kurgu, geçmis, gelecek ve simdide çakili kalmis üç hikâyeyi birlestiriyor. Zamanla üç hikâye de teklesiyor ve ‘kadin’in hikâyesine dönüsüyor…

Murat Mahmutyazicioglu’nun yazip yönettigi oyunda Esin Umulu, Sebnem Köstem, Yeliz Satiroglu rol aliyor. Oyun, 15-18 Aralik, 22-25 Aralik 2021 tarihleri arasinda Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde.

 

HAYAT DER GÜLÜMSERIM

Yillarca olaganüstü kadin karakterlere hayat vermis bir oyuncu, AVM yapilmak üzere yikilacak bir sahneye veda eder. Anlatilmaya deger bulunmayan farkli siniflardan kadinlarin sicak ve asina hayat hikâyeleri, ilk kez aktarilir.

Özen Yula’nin yazip yönettigi oyunda Sema Keçik, Serkan Bacak rol aliyor. Oyun, 15-18 Aralik, 22-25 Aralik 2021 tarihleri arasinda Üsküdar Kerem Yilmazer Sahnesi’nde.

TATLI KAÇIK

 

Mr. Tanner ile paylastigi evinde, çöp toplayarak yasayan, çevresindeki her seye sonsuz bir sevgi ve sefkatle bagli Opal’in kendi halindeki yasami üç davetsiz misafirin gelisi ile umulmadik sekilde degisir. Sol, Gloria ve Brad kendi hesaplarinin pesinde Opal’in huzur dolu yasamina giriverirler. Kendi kendine yetmeyi becerse de yalnizliktan muzdarip Opal onlari hayatina almak konusunda en ufak bir tereddüt bile duymaz ancak sonsuz bir iyi niyetle evinin kapilarini açtigi misafirleri sevgilerini paylasmak konusunda Opal kadar istekli degildirler. John Patrick’in yazdigi, Ahmet Levendoglu ve Hasan Levendoglu’nun çevirdigi, Nasit Özcan’in yönettigi oyunda, Ayse Kökçü, Çaglar Polat, Eylül Sogukçay, Ibrahim Can, Mehmet Soner Dinç, Mert Aykul rol aliyor. Oyun, 22, 23, 24, 25, 29, 30 Aralik 2021 tarihlerinde Ümraniye Sahnesi’nde.

 

Çocuk Oyunlari

HERKES SIHIRBAZ OLACAK(Yeni Oyun) (3+ Yas)

 

Ünlü sihirbaz Zubi’nin ögrencileri “usta”liga geçip onun sihirli sapkasini almanin hayalini kurarlar. Zubi, sihirli sapkanin yeni sahibini belirlemek için bir yarisma düzenler. Illüzyon gösterileriyle ilerleyen oyunda, hedefe ortaklasa ilerlemenin önemi anlatiliyor.

 

Kubilay Tuncer’in yazip yönettigi oyunda   Asli Sahin, Aybar Tastekin, Cihat Faruk Sevindik, Damla Cangül Yigit, Zeliha Bahar Çebi rol aliyor. Oyun, 5, 12 Aralik 2021 tarihlerinde Harbiye Muhsin Ertugrul Sahnesi’nde, 19, 26 Aralik 2021 tarihlerinde Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde, 2 Ocak 2022 tarihinde Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Sahnesi’nde.

KARAGÖZ ÇIFTLIK BEKÇISI (3+ Yas)


Karagöz uzun zamandir issizdir ve is aramaktadir. Sonunda kendisine bir çiftlikte is bulur. Isi hayvanlarin bakimini yapmaktir. Ama ortada bir sorun vardir. Karagöz, hayvanlari tanimamaktadir. Özgür Atkin’in yazip yönettigi oyunda Irem Erkaya ve Tankut Yildiz rol aliyor. Oyun, 5, 12 Aralik 2021 tarihlerinde Fatih Resat Nuri Sahnesi’nde, 19, 26 Aralik 2021, 2 Ocak 2022 tarihlerinde Gaziosmanpasa Sahnesi’nde.

ELMA KURDU KIRTIK (4-7 Yas)

Elma Kurdu Kirtik 7 yas alti çocuklara yönelik, kuklalarin kullanildigi, canli müzik esliginde oynanan eglenceli bir çocuk oyunudur. Haylaz bir elma kurdunun mükemmel elmayi bulmak için çiktigi yolculugu anlatir. Sahip olduklarina deger vermeyen, çevresindekileri hor gören Kirtik bu yolculukta aradigi mükemmel elmaya ulasmak yerine çok daha kiymetli bir seyin farkina varir. Çocuklarin sosyal çevreleriyle olan iliskilerine dikkat çeken oyun somut nesnelerle soyut kavramlari iliskilendirerek çocugun algisini gelistirmeyi amaçlamaktadir. Çocugun günlük yasaminda yasadigi çeliskileri renkli bir hayal dünyasinda yeniden yaratan oyun çocuga kendi gerçekligine disaridan bakabilme sansi verir. B. Çagatay Çakiroglu ve Ö. Baris Bakova’nin yazip B. Çagatay Çakiroglu’nun yönettigi oyunda; Elyesa Çaglar  Evkaya ve Seda Çavdar rol aliyor. Oyun, 5, 12 Aralik 2021 tarihlerinde Gaziosmanpasa Sahnesi’nde, 19, 26 Aralik 2021 tarihlerinde Fatih Resat Nuri Sahnesi’nde, 2 Ocak 2022 tarihinde Ümraniye Sahnesi’nde.

BENIM GÜZEL PABUÇLARIM (3+)

Günün birinde sirke, bir robot palyaço gelir ve sevimli palyaço sirkten kovulur. Bu kadariyla da kalmaz, parasi olmadigi için çok sevdigi pabuçlari elinden alinir. Palyaçomuz pabuçlarini geri almak için is aramaya baslar. Girdigi islerden çocuksu duyarliligi nedeniyle bir bir kovulur. Pabuçlarina asla kavusamayacagini düsünüp umutsuzluga kapildiginda, imdadina çocuklar yetisir ve onlarin destegiyle pabuçlarina ulasir. Yeniden çocuklarla birlikte kahkaha dolu gösterisini gerçeklestirmeye devam eder. Dersu Yavuz Altun’un yazip yönettigi oyunda Ayse Günyüz, Çagri Büyüksayar, Oguzhan Oguz, Gülsüm Alkan, Samet Silme, Sefa Turan rol aliyor. Oyun, 5, 12 Aralik 2021 tarihleri arasinda Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Sahnesi’nde, 2 Ocak 2022 tarihinde Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde, 19, 26 Aralik 2021 tarihlerinde Ümraniye Sahnesi’nde.

RÜYA(5+Yas)

Hayvanlarin kafese kapatilmasi, gösterilerde kullanilmasi, dogal yasam alanlarindan uzaklastirilmalari nedeniyle çok üzülen bir çocugun onlari nasil kurtardigi anlatilir. Özge Midilli-Ertan Kiliç’in yazdigi Özge Midilli’nin yönettigi oyunda Nilay Yazicioglu, Tarik Köksal, Nilay Bag, Ceren Kaçar, Ceysu Aygen, Çaglar Polat, Emre Çagri Akbaba, Mehtap Gündogdu Akbulut rol aliyor. Oyun, 5, 12 Aralik 2021 tarihlerinde Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde, 19, 26 Aralik 2021 tarihlerinde Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Sahnesi’nde, 2 Ocak 2021 tarihinde Harbiye Muhsin Ertugrul Sahnesi’nde.

BIR GÜN AYAKKABIMIN TEKI (3+ Yas)

Rengarenk bir mutfak… Ama her yer çok daginik… Oyuncu mutfagi toplamaktan sikilip gitmeye karar verir ama ayakkabisinin tekini bir türlü bulamaz. O da ne, önce ayakkabisinin diger teki, sonra mutfaktaki her sey konusmaya baslar. Kayip ayakkabi, Kaptan Cook’u aramaya gitmistir ve kim bilir basindan ne maceralar geçmektedir… Derya Yildirim’in yazdigi, Özgür Kaymak’in yönettigi oyunda Derya Yildirim rol aliyor. Oyun, 5, 12 Aralik 2021 tarihlerinde Ümraniye Sahnesi’nde.

POLLYANNA (7-77 Yas)

Annesi yillar önce yasamini yitirince, yardim dernegi himayesinde yasamaya baslayan Pollyanna, babasini da kaybettigi haberini alir. Bu hayat dolu küçük kiz, kati ve kuralci biri olarak taninan Polly Teyzesiyle birlikte yasayacaktir. Pollyanna’nin konaga gelmesiyle beraber çevredeki herkesin hayati degismeye baslar. Dünya çocuk edebiyatinin en önemli eserlerinden biri olan Pollyanna, her tür olumsuz durumda bile ”mutluluk”un yaratilabilecegini; çözüm üretebilme yetenegi kazandiktan sonra hayata umutla bakilabilecegini anlatiyor. Eleanor H.Porter'in ayni adli eserinden Binnur Serbetçioglu'nun uyarlayip yönettigi oyunda; Asli Menaz, Yilmaz Aydin, Berk Samur, Destan Batmaz, Dolunay Pircioglu, Emrah Dervis Soylu, Ezgim Kilinç, Nazan Yatgin Palabiyik, Onur Sirin, Ömer Baris Bakova, Serap Dogan, Yesim Mazicioglu Bulut, Bahar Çebi rol aliyor. Oyun, 19, 26 Aralik 2021 tarihlerinde Harbiye Muhsin Ertugrul Sahnesi’nde.

BEKÇI ILE POSTACI (3+ Yas)

Postaci Piero ile Gece Bekçisi Marcello adli çocuk kitabindan uyarlanan eserde bir bekçi ile bir postaci ev arkadaslaridir. Biri gece digeri gündüz çalistigindan hiç görüsemezler. Soguk bir kis günü ikisi de hastalaninca, evi ayni anda paylasmalari gerekir. Lodovica Cima, Gabriele Clima’nin yazdigi Ceylan Özçapkin’in çevirdigi, Derya Yildirim’in oyunlastirip yönettigi oyunda Besim Demirkiran, Cafer Alpsolay, Melisa Demirhan, Zeynep Ceren Gedikali rol aliyor. Oyun, 19, 26 Aralik 2021 tarihlerinde Müze Gazhane Büyük Sahne’de, 2 Ocak 2022 tarihinde Fatih Resat Nuri Sahnesi’nde.


LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16

YAZARLAR