• BIST 100

    10343,31%-2,86
  • DOLAR

    32,64% 0,00
  • EURO

    35,07% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2447,76% 0,02
  • Ç. ALTIN

    3928,38% 0,00

Heybet Döner Lokantasi, kültür ve lezzet duragi

Projenin isletmecisi Sezer Bulut, Medya90'a Heybet markasinin önemini anlatti. Dönerimizi hazirladigimiz etler Afyon ve Kesan’dan temin ediliyor. Döner porsiyonlari özel marine isleminden geçip, terbiye edilerek mese odunu atesinde kesiliyor. Konya sari b

2.12.2021 02:02:00 0
Heybet Döner Lokantasi, kültür ve lezzet duragi

Heybet Döner Lokantasi, kültür ve lezzet duragi.

Geleneksel ve yöresel damak mutlulugu, misafirlerinizin memnuniyetine odakli

 

Heybet Döner’in özelligi nedir? Nis Mutfak Örneginden bahseder misiniz?


Heybet Döner Lokantasi özellik barindiran bir ‘Nis Mutfak Gida isletmesidir.’ Mimar olan kardesim Tamer Aksu ile birlikte olusturdugumuz ikinci gida markamizdir.  Ben, kurumsal kimlik, konsept danismanligi ve mutfak koordinatörlügünü üstlenirken, Tamer de teknik süreci yönetiyor. Tamer’in mimari tasarimda benimsedigi ‘Less is more’ az çoktur ilkesi, benim az ve öz gidayi sunma hedefimle bütünlesiyor. Böylece, iyi ve lezzetli gidayi yalin ve keyifli bir isletmede bulusturma sansini yakalamis oluyoruz.

‘Heybet’ ismini tercih sebebiniz nedir?

‘Heybet’ isminin anlami Anadolu’nun bir çok yöresinden birlestirdigimiz ürünlerin çesitliligi, bollugu ve yüceligini simgeliyor. Markamizin slogani; ‘Geçmisten Günümüze bir Lezzet Mozaigi.’ Mozaik kapsaminda yer alan her ürünün, degerini biliyoruz. Farkindaligimiz burada basliyor. Bir yandan yüzümüzü batiya dönerken, öte yandan Anadolu mutfagini ve kimligini korumaya gayret ediyoruz.

Ilk nerede, hangi yilda faaliyete geçtiniz?


Heybet Döner Lokantasi,  2016 yilinda Bahçesehir’de kuruldu. Ardindan Alkent ve Esenkent, Beylikdüzü ve Ispartakule subelerimizi açtik.  Ilkemiz,  döneri, ait oldugu yerde, ana vatan Türkiye’de, hak ettigi konuma tasimak. Dönerin fast-food bir ürün olmadigini kanitlamak. Anadolu mutfaginda ne kadar önemli yer tuttuguna vurgu yapmak ve özgün degerini anlatmak. Isletmecilik prensibimizin en temel unsuru, Türk misafirperverligi öncülügünde, dogru lezzetleri ve nitelikli hizmet perspektifini sinerji içinde sunmak. Ilgili kavramlari basariyla yönettigimizi düsünüyorum.

Sizi digerlerinden farkli kilan yönünüz nedir?


Bizim en belirgin özelligimiz gülen yüzümüzdür. Heybet Döner Lokantasi menüsü, essiz cografyamizin, en özel, en dogal, en besleyici ve seçkin ürünlerinden olusuyor. Edirne’den  Afyon’a, Mardin’den Trabzon’a bir lezzet mozaigini tarif ediyoruz. Tatlilarimiz Trabzon’un, çorbamiz Mardin’in, etlerimiz Trakya’nin, ikramlarimiz Ankara’nin ruhunu tasiyor. Çay, Sürmene’den geliyor. Menümüzde yer verdigimiz her ürün, ait oldugu yöreden temin ediliyor. Ana amacimiz, hem yerli üreticiyi desteklemek, hem de kaynaga adresinden erismek.

Dönerinizin lezzeti nereden geliyor?
Müsteri, aradigi, istedigi, bekledigi lezzeti Heybet dönerinde bulacagini bilir. Lokantamizda, döner ve iskender eti o anda kesilerek servis edilir. Servis yogunluguna göre, en az iki, en çok dört sis döner takariz. Döneri, sabah saatlerinden, aksama dek bekletmek olmaz. Sisteki dönerin maksimum servis süresi 4.5 saattir. Kural asla sasmaz.  Piskin, taze, yaprak, sulu, lezzetli dönerin keyfi, baska bir seyde bulunmaz.
 

Bu güzel basariyi nasil sagladiniz?
Biz bir aile sirketiyiz.  Lezzetimizle, sonsuz konukseverlik anlayisi içinde markamiza ve misyonumuza deger katmaya devam ediyoruz.

Heybet Döner olarak en çok nelere önem veriyorsunuz?
Biz, bir döner lokantasi isletiyoruz. Konuklarimizin görüs ve tavsiyelerine önem veriyoruz. Bu bizim için önemli. Bu bakis açisiyla, dönerin çesitleri olsun istedik.  Tabakli servislerde, lavas üstüpilav üstüiskender, Beyti sarma, ve mevsiminde, ‘Begendili Döner’ seçeneklerini menümüze serpistirdik.  Lokantamizda pisirdigimiz lavasimizla hazirlanan dürüm döner, yine kendi üretimimiz olan Gobit ekmekle yapilan tombik pide döner yogun talep görüyor. Minik misafirlerimiz için çocuk menüsü mevcut.  Lezzetten yana onlarin da yüzü gülüyor.

Karadeniz’in meshur tatlisi ‘Trabzon el açmasi findikli baklava’ müthis tuttu. Baklava hamuru elle açiliyor. Dogal sekerli, oldukça hafif ve leziz bir tatli. Haftanin üç günü Trabzon’dan özel olarak intikal ediyor. Porsiyon, ya da kilo bazinda satabiliyoruz.

Özel günlere yönelik organizasyonlarda, önceden siparis almak kaydiyla, tepsiler halinde verebiliyoruz. Hamsiköy firin sütlacindan bahsetmeden olmaz. Günlük taze sütten hazirlaniyor.  Kendi mutfagimizda üretiyoruz. Servis, paket ve güveç seçenekleriyle hizmet veriyoruz.


Lavasinizin lezzeti dilden dile konusuluyor. Bunun sirri nerede sakli?


Lavasimizin lezzet sirri, Konya’nin sari bugday ununda sakli. Sicak sicak servis ediyoruz.  Lavas hamurumuz günlük hazirlaniyor. Taze olmasina özellikle özen gösteriliyor. Katki maddesinden uzak, en saf haliyle masaya geliyor.

Döner etinin farkliligi nedir? Lezzetindeki sirri söyleyebilir misiniz?
Dönerden söz ediyorsak öncelikle eti konusmamiz gerek. Herkesin severek yedigi bir yiyecek olan dönerin kendine göre bir hazirlik asamasi var. Pisirilmesi dahi çok farkli usuller gerektiriyor.  Dönerin reçetesini ortaya çikarirken, çok kiymetli ustalarin tecrübelerinden faydalandik. Döner, gerek hazirlik asamasinda, gerek pisirilme safhasinda, oldukça hassas davranilmasi gereken bir ürün. Ustalarimizi, isinin en iyileri arasindan seçtik. Tezgahimizi, tecrübeli personellere emanet ettik.

Döner yapiminda, dana ve kuzu karisimi et kullaniyoruz. Dana etimiz Afyon, kuzularimiz ise Kesan’dan tedarik ediliyor. Dönerimizi diger dönerlerden farkli kilan en önemli unsur, kuyruk yagi ve baharatlarin farkliligi. Döner, odun atesinde pisiyor. Yuvarlak degil köseli olmasinin esas sebebi, her bir cephenin, yüzün esin miktarda pismesini saglamak. Heybette yediginiz dönerlik etler önce kemikte iki gün, sonra yaprak yaprak islenerek özel marinasyonda dört gün dinlendirildikten sonra sislere dizilirek servise hazir hale getirilir. Titizlik ve itinali olma durumu, pisirilme evresinde de devam ediyor. Ayarinda kivaminda mese odununda pisen döner, tandir Ustasi tarafindan aninda pisirilen lavas ile servis edilir.
 

Okuyucularimiza söylemek istediginiz mesajiniz nedir?


Özel günler, etkinlikler, aktiviteler birlikte güzel. Dönerinizi istediginiz yere getiriyoruz. Açik veya kapali alan fark etmiyor. Döner ocagimiz, ustalarimiz ve lezzetimiz ile geliyoruz, sicak servisi yönetiyoruz.

Sormus oldugumuz sorulara vermis oldugunuz cevaplardan dolayi sizlere tesekkür ediyor, basarilarinizin devamini diliyoruz

Heybet Döner olarak bizleri okuyuculariniz ile bulusturdugunuzdan dolayi bizler tesekkür ediyor, yayin hayatinizda basarilarinizin devamini diliyoruz.

 

 

1/6
Dönerin en Heybetli ve Lezzetlisi: Heybet Döner

Bu Mutfakta Marka Piser


2/6
Dönerin en Heybetli ve Lezzetlisi: Heybet Döner

Döneri hazirlamak için kullanilan etler, Afyon, ve Kesan'dan saglikli etlerden özel olarak seçiliyor.


3/6
Dönerin en Heybetli ve Lezzetlisi: Heybet Döner

Aromasiyla damaginizda unutulmaz bir tat birakan bu tatliyi ister porsiyon, ister tepsi olarak siparis edebilirsiniz.


4/6
Dönerin en Heybetli ve Lezzetlisi: Heybet Döner

Mevsim ne olursa olsun dönerden önce süzme mercimek çorbasi içilir.


5/6
Dönerin en Heybetli ve Lezzetlisi: Heybet Döner

Tadina doyum olmayan bir lezzet: Hamsiköy Usulü Firin Sütlaç


6/6
Dönerin en Heybetli ve Lezzetlisi: Heybet Döner

Dönerinizi istediginiz yere getiriyoruz.. Açik veya kapali alan fark etmiyor. Döner ocagimiz, ustalarimiz ve lezzetimiz ile geliyoruz, sicak servisi yönetiyoruz.



LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16

YAZARLAR