KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar “Güzel Sanatlar Yil Sonu Sergisi”nin açilisini yapti
Kibris Modern Sanat Müzesi’nin düzenledigi “Güzel Sanatlar Yil Sonu Sergisi”nde konusan Cumhurbaskani Ersin Tatar: “Kibris Modern Sanat Müzesi’nin ortaya çikardigi bütün bu güzellikler dünya medeniyetine katkimizdir. Bütün ambargolara, izolasyonlara ragme
Kibris Modern Sanat Müzesi’nin düzenledigi “Güzel Sanatlar Yil Sonu Sergisi”nde konusan Cumhurbaskani Ersin Tatar: “Kibris Modern Sanat Müzesi’nin ortaya çikardigi bütün bu güzellikler dünya medeniyetine katkimizdir. Bütün ambargolara, izolasyonlara ragmen, dünyadan alan degil dünyaya veren taraftayiz.”
Yakin Dogu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarim Fakültesi ögretim elemanlari ve sanatçilarin eserlerinden olusan “Güzel Sanatlar Yil Sonu Sergisi”, Cumhurbaskani Ersin Tatar'in katilimiyla Yakin Dogu Sanat Müzesi Sergi Salonu’nda açildi. Kibris Modern Sanat Müzesi'nin 399'ncu sergisi olan “Güzel Sanatlar Yil Sonu Sergisi”, 24 Aralik 2021 Cuma gününe kadar ücretsiz olarak gezilebilecek.
Yakin Dogu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarim Fakültesi’nden 15 ögretim elemani ve sanatçinin resim, heykel, seramik ve baski resimlerinden olusan 45 eserinin yer aldigi serginin açilisinda Cumhurbaskani Ersin Tatar, Yakin Dogu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Tamer Sanlidag ve Güzel Sanatlar ve Tasarim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Erdal Aygenç birer konusma yapti.
Cumhurbaskani Ersin Tatar: “Bütün bu güzellikleri dünya ile paylasabilmek, dünyali olabilmek; bizim hakkimizin da ötesinde dünya medeniyetine katkimizdir.”
Konusmasina, Kibris Modern Sanat Müzesi’nin 399’uncu sergisinin açilisini yaptiklarini hatirlatarak baslayan Cumhurbaskani Ersin Tatar, “Bu üretkenlik için sizleri tebrik etmek istiyorum. 400’üncü serginin açilisini da kaçirmayacagim. 20 Aralik’ta açilacak sergide de yine yaninizda olacagim” dedi. Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nin bir iftihar kaynagi olan Yakin Dogu Üniversitesi’nin ortaya çikardigi bu güzelliklerin ülkeye büyük bir deger kattigini ifade eden Cumhurbaskani Tatar, “Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nin bazi sikintilari olabilir ancak ülkemizin bagrindan her alanda böyle üretken bir üniversite çikmistir. Çünkü Kibris Türk Toplumu her türlü yaraticiliga her türlü üretime açiktir” ifadesini kullandi.
Kibris Modern Sanat Müzesi’nin yeni eserlerle donatilarak geçmisle gelecek arasinda bir köprü kuruldugunu söyleyen Cumhurbaskani Ersin Tatar, “Binlerce yillik bir tarihi olan Kibris’ta bütün siyasi engellemelere ragmen ortaya konulan bu eserler, bütün dünyaya Yakin Dogu Üniversitesi Kampüsü’nden yükselen ‘biz variz, var olmaya devam edecegiz’ haykirisi olarak görülmelidir” dedi. “Bizler sanatçi ruhluyuz, bizler evrenseligi yakalamis bir toplumuz. Kibris Modern Sanat Müzesi’nin ortaya koydugu eserler de bütün cesareti ve iradesiyle dünyaya iste bu mesaji veriyor” diyen Cumhurbaskani Tatar, “Bütün bu güzellikleri dünya ile paylasabilmek, dünyali olabilmek; bizim hakkimizin da ötesinde dünya medeniyetine katkimizdir. Bütün ambargolara, izolasyonlara ragmen, dünyadan alan degil dünyaya katki koyan bir noktadayiz” ifadesini kullandi. Cumhurbaskani Tatar, “Sizlerle birlikte bütün bu güzelliklerin ortaya çikmasini saglayan ve ilham yaratan Dr. Suat Günsel’e, bugünün Cumhurbaskani olarak bütün siyasiler adina ‘sizlerle ne kadar gurur duysak azdir’ demeyi de bir borç olarak görüyorum” dedi.
Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nin pandemiye ve ekonomik sikintilara ragmen, gelecege dair sahip oldugu yaratici vizyonuyla kendi degerlerini üretmeye devam ettigini vurgulayan Cumhurbaskani, “Iste bunun özgüveni ile hep beraber gelecege yürümeye devam edecegiz” dedi. Yakin Dogu Üniversitesi’nin yaklasik 15 bin dünya üniversitesi arasinda 488’inci sirada oldugunu hatirlatan Cumhurbaskani Tatar, “Bunlar, gurur veren büyük basarilardir. Ancak bu siralama bugünümüzü gösteriyor. Inaniyorum ki Yakin Dogu Üniversitesi, bu azim ve kararlilikla çok daha yükseklere dogru ilerlemeye devam edecektir” dedi.
Konusmasini Güzel Sanatlar Yil Sonu Sergisi’ne katkida bulunan sanatçilari kutlayarak sonlandiran Cumhurbaskani Ersin Tatar, 20 Aralik’ta Kibris Modern Sanat Müzesi’nin 400’üncü sergisinin açilisina da katilacagini bir kez daha yineledi.
Prof. Dr. Tamer Sanlidag: “Yakin Dogu Üniversitesi, sadece kendisini ve ülkesini degil ayni zamanda uluslararasi arenada Türk dünyasini da temsil etme bilinciyle çalismaya ve üretmeye devam ediyor.”
Güzel Sanatlar Yil Sonu Sergisi’nin açilisinda konusan Yakin Dogu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Tamer Sanlidag, tarihin her döneminde sinir tanimazligi ile bilim, sanat ve teknolojinin ülkeleri her türlü sinirin ve sinirlamanin ötesine tasidigini vurguladi. Prof. Dr. Sanlidag, “Varlik gösterdigi her alanda üstlendigi öncü rolü kararlilikla sürdüren Yakin Dogu Üniversitesi; gelecegi olusturacak ilerlemenin en önemli parçalari olan bilimi, sanati, kültürü, teknolojiyi gelistirirken, sadece kendisini ve ülkesini degil ayni zamanda uluslararasi arenada Türk dünyasini da temsil etme bilinciyle çalismaya ve üretmeye devam ediyor” ifadesini kullandi.
Yakin Dogu Üniversitesi’nin uluslararasi yüksekögretim derecelendirme kurulusu Times Higher Education’in yayinladigi Dünya Üniversiteleri Siralamasi 2022’de “mühendislik” ve “bilgisayar bilimleri” alanlarinda dünyanin en iyi 250 üniversitesi arasinda yer alarak ülke adina önemli bir basari elde ettigini vurgulayan Prof. Dr. Sanlidag, “Bu hafta içerisinde bir diger yüksekögretim derecelendirme kurumu AD Scientific Index de dünyanin en iyi üniversitelerini siraladi. Dünya genelinde 206 ülkeden 13.600 üniversitenin ülke, bölge ve dünya genelinde degerlendirildigi ‘Top Universities Ranking 2022’ listesinde, Yakin Dogu Üniversitesi dünya genelinde 488’inci olurken, KKTC üniversiteleri arasinda birinci, Türkiye üniversiteleri arasinda ise üçüncü sirada yer aldi” dedi.
Kibris Türk toplumunun kültürünü ve tarihini yansitan pek çok tarihi objeyi, zengin koleksiyonlarinda ayni çati altinda toplayan Kibris Modern Sanat Müzesi, Surlariçi Sehir Müzesi, Kibris Araba Müzesi, Günsel Sanat Müzesi ile Kibris adasinin 250 milyon yila ulasan jeolojik tarihini yansitan kayaçlar ve adaya özgü binlerce bitki ve canli türü örneklerini bir araya getiren Kibris Herbaryum ve Doga Tarihi Müzesi’nin bütün bölgeye ve dünyaya yayilan essiz bir sanat atmosferi olusturdugunun altini çizen Prof. Dr. Sanlidag, “Çizdikleri vizyonla bizlere yol gösteren Kurucu Rektörümüz Sayin Dr. Suat Günsel Hocamiza; Mütevelli Heyeti Baskanimiz Prof. Dr. Sayin Irfan Suat Günsel’e; sergiyi olusturan sanatçilarimizin her birine ve bu anlamli serginin açilisini yaptiklari için Cumhurbaskanimiz Sayin Ersin Tatar’a bir kez daha tesekkür eder, saygilar sunarim” sözleriyle konusmasini sonlandirdi.
Prof. Dr. Erdal Aygenç: “Müzeler, toplumun ve ülkenin sanatsal ve kültürel varliginin güçlenmesine, gelecek kusaklarin bunlardan beslenmelerine olanak saglar.”
Güzel Sanatlar ve Tasarim Fakültesi sanatçi ve ögretim elemanlari olarak Kibris Modern Sanat Müzesi için her ay bir karma sergi düzenlediklerini hatirlatan Yakin Dogu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Erdal Aygenç, “Bu kez, Güzel Sanatlar Yil Sonu Sergisi’nin açilisini gerçeklestirmek üzere bir aradayiz; onurlandirdiginiz için tesekkür ederiz” dedi. Meslektaslarindan Doç. Dr. Gökhan Okur'un “Daha önce hiç benzeri görülmemis, kendinden sonrakilere kaynaklik eden, ilham olan eserlere ‘basyapit’ denir. Kibris Modern Sanat Müzesi Kibris için bir basyapittir” sözlerini aktaran Prof. Dr. Erdal Aygenç, “Degerli meslektasim bu tespiti ile toplumun ve ülkenin sanatsal ve kültürel varliginin güçlenmesine, gelecek kusaklarin bunlardan beslenmelerine müzelerin ne denli güçlü bir katki saglayacagina hakli bir vurgu yapiyor” dedi.
“Güzel Sanatlar Yil Sonu Sergisi” küratörü Doç. Dr. Erdogan Ergün'ün “Yasanan hiçbir olumsuzluk sanati ve sanatsal üretimi durduramaz, çünkü sanatsal üretim olmadan hayat olmaz. Bizler bütün olumsuzluklara ragmen sanatsal üretime devam ettik” sözlerine de vurgu yapan Prof. Dr. Erdal Aygenç, “Biz Yakin Dogu sanatçilari böylesi büyük bir hareket ve emsalsiz olusumun içinde bulunmaktan gururluyuz, mutluyuz” ifadesini kullandi.
OKUMADAN GEÇME
Netanyahu Öldü mü? İsrail’de Yönetim Boşluğu İddiası
Gazeteci Ayşegül Akyüz Yahşi’nin araştırması, İsrail-İran gerilimi sırasında Netanyahu’nun akıbetine dair soru işaretlerini ve İsrail yönetiminde olası bir “yönetim boşluğu” ihtimalini gündeme taşıdı.
Devrim Muhafızları’ndan Netanyahu İçin “Ebedi Karanlık” İması
AYŞEGÜL AKYÜZ YAHŞİ - İran Devrim Muhafızları’na yakın medya organları, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun akıbetinin belirsiz olduğu iddiasını yeniden gündeme taşıdı. İsrail yönetimi ise bu iddiaları kesin bir dille reddediyor.
Türkiye Savaşa Girecek mi? Kritik Senaryo
HABER ANALİZ / ERCAN KUTLU - ABD-İsrail ile İran arasındaki savaş bölgeyi sararken gözler Ankara’ya çevrildi. Türkiye dengeli politika sayesinde şimdilik dışında, ancak riskler büyüyor.
Epstein Dosyası Yeniden Gündemde: Küresel Ahlâk Tartışması
HABER MERKEZİ - Epstein soruşturmasına dair belgelerin yeniden gündeme gelmesi, küresel güç ilişkileri, şeffaflık ve hesap verebilirlik tartışmalarını yeniden alevlendirdi.
Erdoğan, Riyad'da Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyaretinde ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmeler ele alındı.
Osmangazi Meydanı'nda Ramazan etkinlikleri coşkuyla sürüyor
Cahit Kaşıkçılar'ın kukla gösterisi ve Türk Sanat Müziği dinletisiyle Bursalılar manevi bir akşam yaşadı.
Karatay'da iftar ve teravih buluşmaları
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, iftar ve teravih programlarında vatandaşlarla bir araya geldi.
Jandarma 27 ilde silah operasyonu: 259 gözaltı
Jandarma Genel Komutanlığı'nın 27 ilde düzenlediği operasyonda 1 kaçak silah imalathanesi bulundu, 259 şüpheli gözaltına alındı.
Bursa Emniyeti'nde Ramazan iftarında birlik mesajı
Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, teşkilat mensupları için iftar programı düzenledi. Kadir Gökce'nin himayesindeki buluşmada, dayanışma ve hizmet kararlılığı vurgulandı.
AKSAÇLILAR Başkanı Ahmet BEREKET'ten Ramazan Mesajı
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet BEREKET, Ramazan'ın rahmet, bereket ve kardeşlik ayı olduğunu vurguladı.
AKSAÇLILAR Başkanı Bereket'ten FETÖ Uyarısı: Çok Dikkatli Olmalıyız
Ahmet Bereket, FETÖ'nün yeniden yapılanma çabalarına karşı devleti ve milleti uyardı, mücadelenin gevşetilmemesi gerektiğini vurguladı.
AKSAÇLILAR Başkanı'ndan Yalova'daki bebekli kavga tepkisi
Ahmet Bereket, 14 aylık İkra bebeğin yaralandığı olayı toplum vicdanını yaralayan kabul edilemez bir şiddet olarak nitelendirdi.
İYİ Partili Doğan'dan İzmir Körfezi ve Yerel Yönetimlere Sert Eleştiriler
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan, İzmir Körfezi kirliliğinde yerel yönetimleri eleştirdi ve İzmit modelinin uygulanmasını istedi.
Deprem Yıl Dönümünde Şehitler Anıldı, Dayanışma Vurgusu Yapıldı
Kahramanmaraş depreminin yıl dönümünde Sultanbeyli'de anma programı düzenlendi, film gösterimi ve konuşmalarla acılar hafızalarda tazelendi.
Ahmet Bereket: Uyuyan Hücre ve FETÖ Tehdidine Karşı Mücadele Sürmeli
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, uyuyan hücreler ve FETÖ terör örgütüyle mücadelenin tavizsiz sürdürülmesi gerektiğini açıkladı.
Başkan Zeyrek Turizm Fuarı’nın açılışına katıldı
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Hafta Sonu Kahvaltısı İçin Biyer'e Uğramaya Ne Dersiniz?
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale Turistlerin Yeni Gözdesi Mi?
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025'te Nereye Tatile Gideceğiz? Resmi Tatil Günleri ve Öneriler
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan'da Türkler İçin Oturum İzni Kolaylığı
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
İzmir'de Genç Kemankeşler ve Yazarlar İftarda Buluştu
TYB İzmir Şubesi, geleneksel okçuluk sporuyla ilgilenen gençleri ve şehrin önemli isimlerini iftar sofrasında bir araya getirdi.
Sancakkale Savunması'nın 112. Yılı Anma Programı Düzenleniyor
Sancakkale Dayanışma Grubu, tarihi savunma yapısının tanıtılması ve korunması için 10 Mart'ta anma programı düzenliyor.
370 Yıllık Sancakkale'nin Yasaklı Tarihi ve 10 Mart Anma Töreni
İzmir'in 370 yıllık Sancakkale kalesi, 111 yıldır saklanan savunma gerçeği ve halka kapalı tutulması protesto ediliyor.
Anadolu İrfanı ve Kimlik Sınavı
Celal Karatüre’nin “Hacılar İlahisi” çıkışı üzerinden; Anadolu irfanı, Hoca Yesevi geleneği ve kimlik mücadelesi sosyolojik açıdan yeniden tartışılıyor.
Toplumsal Yara Roman Oldu
Toplumun kanayan yarası kadın cinayetlerini polisiye kurguyla anlatan “Züleyha / Yarıda Kalan Hayatlar”, Ankara’daki ilk imza gününde okurlarla buluştu; Yazar Şerafettin Yıldız, romanın vicdanlara dokunmasını amaçladığını söyledi.
Travma ve Bağımlılık Semineri Öğretmenlerle Buluştu
Prof. Dr. Erdinç Öztürk'ün katılımıyla düzenlenen seminerde, travmanın aile ve birey üzerindeki etkileri ile bağımlılığın psikolojik temelleri ele alındı.
Bahçeşehir Semt Polikliniği Yeniden Açıldı
HABER / ERCAN KUTLU - Başakşehir’de uzun süredir kapalı olan Bahçeşehir Semt Polikliniği yeniden hizmete açıldı. Mahalle sakinleri gelişmeyi memnuniyetle karşılarken göz doktoru atanması da bekleniyor.
Göz Kapağı Estetiğinde Yeni Trend: Doku Koruyucu Teknikler
Prof. Dr. Ahmet Karacalar, göz kapağı estetiğinde 'fazla dokuyu çıkarma' yerine 'hacim koruyucu' tekniklerin öne çıktığını açıkladı.
Ramazan Sofralarında Balık Önerisi
MEDYA90 HABER MERKEZİ - Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, Ramazan ayında iftar sofralarında haftada en az iki kez balık tüketilmesi gerektiğini söyledi.
Çene Tedavisinde 20 Dakikalık Yeni Dönem
ERCAN KUTLU / MEDYA90 - Uzm. Dt. Ömer Pirinç’in geliştirdiği minimal invaziv yaklaşımlar; çene eklem ağrıları, horlama ve bazı konuşma problemlerinde kısa sürede uygulanan fonksiyonel tedavi seçenekleri sunuyor.
“Genç Girişimci Zahra’dan Bahçekent’e Çikolata Keyfi”
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
Çaya Geldik Etkinliği 654 Ada’da Gönülleri Fethetti
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Hevi Zana Sami 3 Yıl Üst Üste Okul Birincisi Oldu
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
Matbaa ve Baskıda Uygun Fiyatlı Çözüm: Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
Bahçekent 654 Ada Örnek Site Oldu: Yeni Yönetim Takdir Topluyor
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Niğde'de Ramazan Bereketi Mahalle Sofralarında Yaşanacak
Niğde Belediyesi, Ramazan'da Gönül Sofraları ve Muhabbet Çadırları ile hemşehrileri buluşturuyor.
Urla Esnaf Odası Seçiminde Tarafsızlık Tartışması
Belediye başkanı ve ilçe başkanının mevcut adaya açık desteği, esnaf seçimlerinde tarafsızlık ilkesini gündeme taşıdı.
Eyüpsultan'da Sevgi Etkinlikleri: Emekliler Lokali'nde Oyuncak Atölyesi
Eyüpsultan Belediyesi, Şubat ayı boyunca sürecek Sevgi Etkinlikleri kapsamında Emekliler Lokali'nde geleneksel Eyüp oyuncakları atölyesi düzenledi.
Anadolu Selçuklu Hastaneleri Yozgat’ta “Ocakbaşı Sohbetleri”nde Ele Alındı
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
2025 AİLE YILI’NA NİĞDE BELEDİYESİ’NDEN BÜYÜK DESTEK!
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.



