Kibris Modern Sanat Müzesi’nin düzenledigi “Güzel Sanatlar Yil Sonu Sergisi”nde konusan Cumhurbaskani Ersin Tatar: “Kibris Modern Sanat Müzesi’nin ortaya çikardigi bütün bu güzellikler dünya medeniyetine katkimizdir. Bütün ambargolara, izolasyonlara ragmen, dünyadan alan degil dünyaya veren taraftayiz.”
Yakin Dogu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarim Fakültesi ögretim elemanlari ve sanatçilarin eserlerinden olusan “Güzel Sanatlar Yil Sonu Sergisi”, Cumhurbaskani Ersin Tatar'in katilimiyla Yakin Dogu Sanat Müzesi Sergi Salonu’nda açildi. Kibris Modern Sanat Müzesi'nin 399'ncu sergisi olan “Güzel Sanatlar Yil Sonu Sergisi”, 24 Aralik 2021 Cuma gününe kadar ücretsiz olarak gezilebilecek.
Yakin Dogu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarim Fakültesi’nden 15 ögretim elemani ve sanatçinin resim, heykel, seramik ve baski resimlerinden olusan 45 eserinin yer aldigi serginin açilisinda Cumhurbaskani Ersin Tatar, Yakin Dogu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Tamer Sanlidag ve Güzel Sanatlar ve Tasarim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Erdal Aygenç birer konusma yapti.
Cumhurbaskani Ersin Tatar: “Bütün bu güzellikleri dünya ile paylasabilmek, dünyali olabilmek; bizim hakkimizin da ötesinde dünya medeniyetine katkimizdir.”
Konusmasina, Kibris Modern Sanat Müzesi’nin 399’uncu sergisinin açilisini yaptiklarini hatirlatarak baslayan Cumhurbaskani Ersin Tatar, “Bu üretkenlik için sizleri tebrik etmek istiyorum. 400’üncü serginin açilisini da kaçirmayacagim. 20 Aralik’ta açilacak sergide de yine yaninizda olacagim” dedi. Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nin bir iftihar kaynagi olan Yakin Dogu Üniversitesi’nin ortaya çikardigi bu güzelliklerin ülkeye büyük bir deger kattigini ifade eden Cumhurbaskani Tatar, “Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nin bazi sikintilari olabilir ancak ülkemizin bagrindan her alanda böyle üretken bir üniversite çikmistir. Çünkü Kibris Türk Toplumu her türlü yaraticiliga her türlü üretime açiktir” ifadesini kullandi.
Kibris Modern Sanat Müzesi’nin yeni eserlerle donatilarak geçmisle gelecek arasinda bir köprü kuruldugunu söyleyen Cumhurbaskani Ersin Tatar, “Binlerce yillik bir tarihi olan Kibris’ta bütün siyasi engellemelere ragmen ortaya konulan bu eserler, bütün dünyaya Yakin Dogu Üniversitesi Kampüsü’nden yükselen ‘biz variz, var olmaya devam edecegiz’ haykirisi olarak görülmelidir” dedi. “Bizler sanatçi ruhluyuz, bizler evrenseligi yakalamis bir toplumuz. Kibris Modern Sanat Müzesi’nin ortaya koydugu eserler de bütün cesareti ve iradesiyle dünyaya iste bu mesaji veriyor” diyen Cumhurbaskani Tatar, “Bütün bu güzellikleri dünya ile paylasabilmek, dünyali olabilmek; bizim hakkimizin da ötesinde dünya medeniyetine katkimizdir. Bütün ambargolara, izolasyonlara ragmen, dünyadan alan degil dünyaya katki koyan bir noktadayiz” ifadesini kullandi. Cumhurbaskani Tatar, “Sizlerle birlikte bütün bu güzelliklerin ortaya çikmasini saglayan ve ilham yaratan Dr. Suat Günsel’e, bugünün Cumhurbaskani olarak bütün siyasiler adina ‘sizlerle ne kadar gurur duysak azdir’ demeyi de bir borç olarak görüyorum” dedi.
Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nin pandemiye ve ekonomik sikintilara ragmen, gelecege dair sahip oldugu yaratici vizyonuyla kendi degerlerini üretmeye devam ettigini vurgulayan Cumhurbaskani, “Iste bunun özgüveni ile hep beraber gelecege yürümeye devam edecegiz” dedi. Yakin Dogu Üniversitesi’nin yaklasik 15 bin dünya üniversitesi arasinda 488’inci sirada oldugunu hatirlatan Cumhurbaskani Tatar, “Bunlar, gurur veren büyük basarilardir. Ancak bu siralama bugünümüzü gösteriyor. Inaniyorum ki Yakin Dogu Üniversitesi, bu azim ve kararlilikla çok daha yükseklere dogru ilerlemeye devam edecektir” dedi.
Konusmasini Güzel Sanatlar Yil Sonu Sergisi’ne katkida bulunan sanatçilari kutlayarak sonlandiran Cumhurbaskani Ersin Tatar, 20 Aralik’ta Kibris Modern Sanat Müzesi’nin 400’üncü sergisinin açilisina da katilacagini bir kez daha yineledi.
Prof. Dr. Tamer Sanlidag: “Yakin Dogu Üniversitesi, sadece kendisini ve ülkesini degil ayni zamanda uluslararasi arenada Türk dünyasini da temsil etme bilinciyle çalismaya ve üretmeye devam ediyor.”
Güzel Sanatlar Yil Sonu Sergisi’nin açilisinda konusan Yakin Dogu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Tamer Sanlidag, tarihin her döneminde sinir tanimazligi ile bilim, sanat ve teknolojinin ülkeleri her türlü sinirin ve sinirlamanin ötesine tasidigini vurguladi. Prof. Dr. Sanlidag, “Varlik gösterdigi her alanda üstlendigi öncü rolü kararlilikla sürdüren Yakin Dogu Üniversitesi; gelecegi olusturacak ilerlemenin en önemli parçalari olan bilimi, sanati, kültürü, teknolojiyi gelistirirken, sadece kendisini ve ülkesini degil ayni zamanda uluslararasi arenada Türk dünyasini da temsil etme bilinciyle çalismaya ve üretmeye devam ediyor” ifadesini kullandi.
Yakin Dogu Üniversitesi’nin uluslararasi yüksekögretim derecelendirme kurulusu Times Higher Education’in yayinladigi Dünya Üniversiteleri Siralamasi 2022’de “mühendislik” ve “bilgisayar bilimleri” alanlarinda dünyanin en iyi 250 üniversitesi arasinda yer alarak ülke adina önemli bir basari elde ettigini vurgulayan Prof. Dr. Sanlidag, “Bu hafta içerisinde bir diger yüksekögretim derecelendirme kurumu AD Scientific Index de dünyanin en iyi üniversitelerini siraladi. Dünya genelinde 206 ülkeden 13.600 üniversitenin ülke, bölge ve dünya genelinde degerlendirildigi ‘Top Universities Ranking 2022’ listesinde, Yakin Dogu Üniversitesi dünya genelinde 488’inci olurken, KKTC üniversiteleri arasinda birinci, Türkiye üniversiteleri arasinda ise üçüncü sirada yer aldi” dedi.
Kibris Türk toplumunun kültürünü ve tarihini yansitan pek çok tarihi objeyi, zengin koleksiyonlarinda ayni çati altinda toplayan Kibris Modern Sanat Müzesi, Surlariçi Sehir Müzesi, Kibris Araba Müzesi, Günsel Sanat Müzesi ile Kibris adasinin 250 milyon yila ulasan jeolojik tarihini yansitan kayaçlar ve adaya özgü binlerce bitki ve canli türü örneklerini bir araya getiren Kibris Herbaryum ve Doga Tarihi Müzesi’nin bütün bölgeye ve dünyaya yayilan essiz bir sanat atmosferi olusturdugunun altini çizen Prof. Dr. Sanlidag, “Çizdikleri vizyonla bizlere yol gösteren Kurucu Rektörümüz Sayin Dr. Suat Günsel Hocamiza; Mütevelli Heyeti Baskanimiz Prof. Dr. Sayin Irfan Suat Günsel’e; sergiyi olusturan sanatçilarimizin her birine ve bu anlamli serginin açilisini yaptiklari için Cumhurbaskanimiz Sayin Ersin Tatar’a bir kez daha tesekkür eder, saygilar sunarim” sözleriyle konusmasini sonlandirdi.
Prof. Dr. Erdal Aygenç: “Müzeler, toplumun ve ülkenin sanatsal ve kültürel varliginin güçlenmesine, gelecek kusaklarin bunlardan beslenmelerine olanak saglar.”
Güzel Sanatlar ve Tasarim Fakültesi sanatçi ve ögretim elemanlari olarak Kibris Modern Sanat Müzesi için her ay bir karma sergi düzenlediklerini hatirlatan Yakin Dogu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Erdal Aygenç, “Bu kez, Güzel Sanatlar Yil Sonu Sergisi’nin açilisini gerçeklestirmek üzere bir aradayiz; onurlandirdiginiz için tesekkür ederiz” dedi. Meslektaslarindan Doç. Dr. Gökhan Okur'un “Daha önce hiç benzeri görülmemis, kendinden sonrakilere kaynaklik eden, ilham olan eserlere ‘basyapit’ denir. Kibris Modern Sanat Müzesi Kibris için bir basyapittir” sözlerini aktaran Prof. Dr. Erdal Aygenç, “Degerli meslektasim bu tespiti ile toplumun ve ülkenin sanatsal ve kültürel varliginin güçlenmesine, gelecek kusaklarin bunlardan beslenmelerine müzelerin ne denli güçlü bir katki saglayacagina hakli bir vurgu yapiyor” dedi.
“Güzel Sanatlar Yil Sonu Sergisi” küratörü Doç. Dr. Erdogan Ergün'ün “Yasanan hiçbir olumsuzluk sanati ve sanatsal üretimi durduramaz, çünkü sanatsal üretim olmadan hayat olmaz. Bizler bütün olumsuzluklara ragmen sanatsal üretime devam ettik” sözlerine de vurgu yapan Prof. Dr. Erdal Aygenç, “Biz Yakin Dogu sanatçilari böylesi büyük bir hareket ve emsalsiz olusumun içinde bulunmaktan gururluyuz, mutluyuz” ifadesini kullandi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.