Mugla Büyüksehir Belediyesi tarafindan Mugla’nin Mentese ilçesinde bu güne kadar kadin üreticilere 97 bin 500 adet tibbi aromatik bitki fidani dagitildi. Büyüksehir Belediyesi tarafindan olusturan koku vadesine Türk patent enstitüsünden marka tescili alindi.
Büyüksehir Belediyesi bünyesinde kirsal kalkinmanin desteklenmesi amaciyla olusturulan Koku Vadisi Projesi kapsaminda S.S. Merkez Mentese Tarimsal Kalkinma Kooperatifi ile imzalanan isbirligi protokolüne istinaden tibbi aromatik bitki dikimleri devam ediyor.
Üreticinin Gelir Düzeyi Arttiriliyor
Lavanta üretiminin agirlikli oldugu projede lavantanin yaninda kekik, adaçayi, nane, biberiye, mercankösk, limon otu gibi bitkiler de üretiliyor. Üretilen bitkilerden uçucu yag, kozmetik ürünleri, baharat, bitki çayi gibi pazar payi yüksek yan ürünler üretilerek üreticilerin gelir düzeylerinin arttirilmasi hedefleniyor.
Kadin Üreticilere 97 Bin 500 Adet Tibbi Aromatik Fidani Dagitildi
Mugla Büyüksehir Belediyesi tarafindan bu güne kadar kooperatif araciligiyla Mentese’de kadin üreticilere 97 bin 500 adet tibbi aromatik bitki fidani dagitildi. Kadin üreteciler böylelikle kendi ayaklari üzerinde durduklari gibi aile ekonomisine de katkida bulunuyor.
Bitki Fideleri Büyüksehir Tarafindan Üretiliyor
Mugla Büyüksehir Belediyesi tibbi aromatik bitki fidelerini kendi üretim seralarinda üreterek kooperatif ortagi üretici kadinlara ücretsiz olarak dagitiyor. Büyüksehir Belediyesi ekipleri ayni zamanda kadin üreticiler tarafindan dikilen tibbi-aromatik bitki fideleri dikimden hasada kadar kontrolünü sagliyor. Böylelikle tarimsal üretimin en dogru ve en kaliteli sekilde yürütülmesi saglaniyor. Büyüksehir Belediyesi tarafindan olusturan koku vadesine Türk patent enstitüsünden marka tescili alindi.
Baskan Gürün: Üreten Köylümüze Destegimizi Sürdürüyoruz
Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Osman Gürün “Büyüksehir Belediyesi olarak kirsal kalkinmada alternatif tarimsal ürün çalismalarimiz devam ediyor. Topragini satma ürününü sat, kirsalda üret kiyida tüket sloganimiz dogrultusunda üreten köylümüze destegimizi sürdürüyoruz. Tarimsal kalkinmanin ancak kooperatiflesmeyle gerçeklesebilecegine inancimiz tamdir. Çalismalarimizda ana kosulumuz kooperatifçiligin desteklenmesidir. Mentese’de bu güne kadar kooperatif ortagi kadinlarimiza 97 bin 500 adet tibbi aromatik fidani dagittik. Kadinlarimiz lavanta, kekik, adaçayi, nane, biberiye, mercankösk, limon otu gibi bitkiler üretiliyor. Üreten Köylümüz yeniden milletin efendisi olacak” dedi.