Yazarimiz Gülay Yilmaz: Fitraten var olan sevgi dogru kanallara sevkedilmeli

Yazarimiz Gülay Yilmaz: Fitraten  var olan sevgi dogru kanallara sevkedilmeli

Haberini Oku sitesinin degerli Ilahiyatçi, Egitimci hanimefendi yazarlarimizdan, Gülay Yilmaz; Bayrakli ilçesi, Selahaddin Eyyubi Imam Hatip Ortaokulu 7. ve 8. sinif kiz ögrencilerini mahremiyet ve kisisel alan konusunda bilgilendirdiler.

Haberini Oku sitesinin degerli Ilahiyatçi, Egitimci hanimefendi yazarlarimizdan, Gülay Yilmaz;
Bayrakli ilçesi, Selahaddin Eyyubi Imam Hatip Ortaokulu 7. ve 8. sinif kiz ögrencilerini  mahremiyet ve kisisel alan konusunda bilgilendirdiler.

Kur'an- i Kerim'de yüce Rabbimiz'in hanimlara ve erkeklere mahrem olan kisileri bildirdigini ve bu sinirlar çerçevesinde kendi çizgimizi belirlememiz gerektigi konusunda  vurgu yapildi.

Egitimci, yazar Gülay Yilmaz; ‘‘Yapilan bu seminerde, bu yas grubunda gözlemledigimiz kiz- erkek arkadasliklarinda ve birbirlerine davranislarinda ölçü ne olmali, fitraten var olan sevginin, duygularin iradelerini kullanarak dogru yerlere kanalize edilmesi gerektiginin altini çizdik.

Rahatsizlik duyduklari, hoslarina gitmeyen davranislar karsisinda susmamalari gerektigini, tepkilerini net bir sekilde ortaya koyup, kendilerine en yakin gördükleri ve güvenle baglandiklari büyüklerinden veya biz ögretmenlerinden çekinmeden yardim isteyebileceklerini talebelerimize izah ettik’’ dedi .

Yazarimiz, yapilan bu bilgilendirme toplantisinda talebelerinden müspet dönüsler aldiklarini ve bu bilgilendirme toplantilarinin düzenli olarak devam edeceginin bilgisini verdi.

Çikista özel olarak görüsmelerinden ve gözlerindeki isiltidan, kiz ögrencilerimizin kendilerini dinleyen, anlayan ve her daim yardima hazir olan ögretmenlerinin oldugu güvenini hissettiklerine sahit olduk.‘

Yapilan bu çalismalarinin bosa gitmedigini ve büyük bir ihtiyaç oldugunu,  sorumluluklarimizin agir oldugunu bir kez daha bizlere hatirlatti’’ dedi.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.