Gül KABA-Osman BAKIR/ISTANBUL, (DHA) – Pandemiye ragmen 2021’de 450 bin ziyaretçiyi agirladiklarini söyleyen Isfanbul Tema Park’in Direktörü Tankut Tonger, 2022 yilinda 1 milyon ziyaretçiye ulasmayi ve 200 milyon liralik ciro hedeflerinin oldugunu söyledi.
Eglence merkezi Isfanbul Tema Park’in Direktörü Tankut Tonger, Istanbul’da bir restoranda düzenledigi toplantida 2021 yilini degerlendirerek 2022 hedeflerini paylasti. Pandeminin etkilerinin devam ettigi 2021 yilinda 450 bin misafir agirladiklarini belirten Tonger, 2022 yilindan da oldukça umutlu oldugunu dile getirdi.
2019 CIROSUNUN YÜZDE 80’INI YAKALADIK
Bu yil birçok ilki yasadiklarini aktaran Tonger, 2021 yilinda, 2019 cirosunu yüzde 80 oraninda yakalamayi basardiklarini 2022’de misafir sayisini iki katina çikarmayi hedeflediklerini söyledi. Saglikli, huzurlu, keyifli bir yil diledigini söyleyen Tonger, 2023’te parki Istanbul’un sembollerinden biri haline getirmeyi amaçladiklarini vurguladi.
YILI 450 BIN ZIYARETÇIYLE KAPATIYORUZ
Yeni yildan umutlu olduklarini ifade eden Tonger, “Faaliyetlerimize 10 Temmuz’da basladik. Ciddi talep patlamasi oldu. Bu seneyi 450 bin ziyaretçiyle kapatacagiz gibi duruyor. Bunun yarisini yabanci ziyaretçiler olusturdu. Özellikle çocuklu aileler pandemide uzun süre evde kapali ortamda kaldiklari için açik havada eglenmeyi tercih etti. Güzel geçen bir yili geride birakiyoruz. Önümüzdeki yil beklentilerimiz çok daha yüksek. Yeni yatirimlarla iyi bir 2022 yili hedefliyoruz” dedi.
YENI YILDA 1 MILYON ZIYARETÇIYI AGIRLAYACAGIZ
18 Mart’ta sezonu açacaklarini söyleyen Tonger, “Yeni yildan hedefimiz 2019 yilinda oldugu gibi 1 milyon ziyaretçiyi agirlamak. Istanbul’a gelecek yabanci ziyaretçi sayisini göz önüne alirsak bunun yarisinin yabanci ziyaretçi olmasini öngörüyoruz. 18 Mart 2022 itibariyle sezonu açiyoruz. Herkesin mutlu olacagi, içinde korku ve eglenceyi bir arada bulunduran, keyif verecek yeniliklerimizle güzel bir sezon olacak, çalismalara basladik” diye konustu.
2023 HEDEFI; UÇAN TIYARTOYU HAYATA GEÇIRMEK
Yeni projelerini de anlatan Tonger, “2023 Cumhuriyetimizin kurulusunun 100’üncü yili kurulusumuzun da 10’uncu yilini kutlayacagiz. Hedefimiz 23 Nisan 2023’te Türkiye’nin ilk uçan tiyatrosunu (Flying Theater) Isfanbul Tema Park’ta hayata geçirmek. Uçan tiyatroda ziyaretçileri koltuklarina oturtacagiz. Sonra bir filmin içerisinde Istanbul basta olmak üzere Türkiye’nin tüm dogal ve tarihi güzelliklerini uçarak gezme hissini yasatacagiz. Film yaklasik 8-10 dakika sürecek. Projenin bize ciddi bir deger katacagini, misafirlerimizi mutlu edecegini düsünüyoruz. Türkiye’nin tanitimina da katki saglayacagiz. Kültür ve Turizm Bakanligi ile özel sektörden oyuncularla bu projeyi gerçeklestirecegiz” ifadelerini kullandi.
YABANCI ZIYARETÇILERIMIZIN YÜZDE 65’I KÖRFEZ ÜLKELERINDEN
Yabanci ziyaretçilerin yüzde 65’inin körfez ülkelerinden geldigini belirten Tankut Tonger, “Bu seneye özgü ki devaminin gelecegini düsünüyoruz. Ukrayna ve Rusya basta olmak üzere Dogu Avrupa ve Avrupa’dan da ziyaretçi agirladik, agirlamaya devam edecegiz. Bu yil 250 bin olan yabanci ziyaretçi sayisini önümüzdeki yil 2 katina çikarmayi hedefliyoruz” dedi.
2022’DE 200 MILYON LIRALIK CIRO HEDEFI
2022’de 2 milyon euroluk yatirim bütçeleri oldugunu söyleyen Tonger, “Yeni yatirimdan kastimiz parkimizdaki oyuncak sayisini artirmak, parkurumuzu genisletmek ve çesitlendirmektir. Bu kapsamda gerekli anlasmalari yaptik. Pandemiyle ilgili özel bir durum yasanmazsa 18 Mart 2022’de yeni oyuncaklarimizi ziyaretçilerimizin begenisine sunacagiz. 200 milyon liranin üstünde bir ciro yapacagimizi öngörüyoruz. Bu bizi Avrupa’da orta ölçekli bir park seviyesine tasiyacak. Asil hedefimiz de her 10 yabanci misafirden 1’ini mutlaka agirlamak” diye konustu.
BILET FIYATLARI
Bilet fiyatlarinda küçük güncellestirmeler olacagini aktaran Tonger, “2021’de yerli ziyaretçiler için 129 lira olan bilet fiyatlari, yabancilar için 349 liraydi. Ögrenciler ise 80 liraya parkimiza giris yapiyordu. Yerli misafirlerimiz için enflasyon düzeltmesi yapacagiz. Yabanci misafirlerde de 40 dolar bandinda fiyatlamamiz olacak” ifadelerini kullandi.
Afganistan Platformu (AP), savaşın değil barışın dilini dünyaya taşımak için Türkiye’den güçlü bir iletişim atağı başlattı.
Başkan Erdoğan’ın talimatıyla AFAD ekipleri Gazze’ye gidiyor. İsrail basını Türkiye’nin sahada fiili güç oluşturmasından rahatsız. Ankara, Gazze’de yeni bir insani ve siyasi etki merkezi kurmaya hazırlanıyor.
Gazze’ye insani yardım götürmek için yola çıkan Sumud Filosu, İsrail’in ablukasını aşamadı ama insanlığın onurunu tüm dünyada ayağa kaldırdı.
HABER - ÖNDER GÜZELARSLAN - Birleşmiş Milletler, Türk iş insanı Mustafa Tatar’a “Uluslararası Barış Elçisi” unvanı verdi.
İstanbul’da bisiklet severler “Sumud İçin Pedallıyoruz” diyerek Gazze’deki insani krize dikkat çekti.
HABER / ÖNDER GÜZELARSLAN - Manisa Vakfı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında İstanbul Engelliler Derneği üyelerini ağırlayarak farkındalık oluşturan anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.
HABER / ERCAN KUTLU - Kahramanmaraşlı usta Mehmet Poyraz’ın açtığı Mehmet Chef; kebap, kelle–paça, zeytinyağlı, serpme kahvaltı ve paket servis hizmetiyle Bahçekent’in yeni lezzet adresi oldu.
Mustafa Böyükata, Anadolu’nun gönüllü çevrecilerinden Abdullah Karataş’ın ağaç sevgisini, diktiği binlerce fidanı ve Türkiye’nin farklı bölgelerinde yürüttüğü doğa çalışmalarını anlatıyor.
ERCAN KUTLU - Bahçekent Furkan Işık Bulvarı’nda hizmet veren Komagene şubesi, işletmeci Nevzat Söylemez’in güler yüzlü yaklaşımı ve özel bademli-cevizli çiğ köfte tarifiyle bölge halkının favorisi oldu.
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te yıllardır yüzlerce eve titiz işçilikle hizmet veren Caner Demirezen, bölge halkına en kaliteli boyayı en uygun fiyatlarla sunduğunu ve tüm işlerinin arkasında durduğunu ifade ediyor.
Çekmeköy Çamlık Mahallesi'nde İETT şoförü tartışma sonrası kontrolü kaybetti, otobüs kaldırıma çıkarak araçlara ve yayalara çarptı. Olay yerinde panik yaşandı, yaralılar yola savruldu.
Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bir gemide bakım sırasında karbondioksit tüpü patladı. İlk belirlemelere göre 1 işçi hayatını kaybetti, 4 kişi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul, İzmir, Artvin, Kastamonu, Mersin ve Mardin merkezli olmak üzere 21 ilde 1 Milyar Liralık İşlem Hacmi Ortaya Çıktı.
AK Parti’nin açıklamasıyla gündeme oturan “PKK silah bırakıyor” iddiası sonrası uzmanlar konuştu. Güvenlik, siyaset ve kamuoyunun ortak beklentisi: Kalıcı barış ve toplumsal huzur.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
Bursa Konyalılar Derneği, 5. Şeb-i Arûs programını bu yıl “Gönüller Gazze İçin” temasıyla düzenliyor. Mevlânâ’nın sevgi ve merhamet çağrısı, Gazze’nin acısıyla birleşiyor.
İzmir Çiğli’de düzenlenen Erzurum Tanıtım ve Gastronomi Günleri, konserler, sahne gösterileri ve yöresel lezzetlerin yer aldığı etkinliklerle yoğun ilgi gördü ve coşkuyla sona erdi.
Nevşehir’de açılan Ahmet Minguzzi Skate Parkı, hem spor alanı hem de sanat dokunuşlarıyla dikkat çekerken, genç yaşta hayatını kaybeden Ahmet Minguzzi’nin anısını yaşatıyor.
Trabzon Kitap Fuarında okurlarla buluşan Mücahit Güler, “Tevhid Bağlamında Logoterapi” eseriyle büyük ilgi gördü. Kitap, insanın anlam arayışını Kur’ani bir perspektifle ele almasıyla dikkat çekti.
İzmir Öğretmen Akademilerinde konuşan Eğitimci-Yazar A. Levent Ertekin, tüm mal varlığını eğitime bağışlayan Melahat Aksoy’un hayatını ve fedakârlıklarla dolu öğretmenlik öyküsünü anlattı.
Sebze ve meyvelerin plastik poşette bekletilmesi, dioksin tehlikesi, organik ürün yanılgısı ve gıdaların doğru saklama yöntemleri… Uzmanların yıllardır uyardığı kritik bilgiler.
KARYA FARMA, kadim Karya topraklarının şifa mirasını modern bilimle buluşturdu. HBX-2371 GOLD SMART DROP, doğadan ilham alan yenilikçi bir yaşam formülüdür.
Modern çağın sessiz salgını haline gelen uykusuzluk, artık bireysel değil toplumsal bir kriz. Prof. Dr. Kürşat Şahin YILDIRIMER, bu çağın en yorgun zihnini anlatıyor.
Basit belirtiler bazen ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Vücudun verdiği 20 önemli sinyali doğru okumayı öğrenin.
Uzmanlara göre yaşlılarda en sık ölümle sonuçlanan iki tehlike var: düşme ve boğulma. Basit önlemlerle bu riskler büyük ölçüde azaltılabiliyor.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.