Tarih: 26.12.2021 03:46

Imamoglu: Çocuklarimizin hayallerine katki sunmamiz sart

Facebook Twitter Linked-in

IBB Baskani Ekrem Imamoglu, 12 farkli bransta, toplam 827 çocuk sporcuya müsabaka heyecanini yasatacak “Spor Istanbul Yildizlar Ligi Tanitim Programi”na katildi. Minik sporcularla bulusmasinda renkli ve duygusal anlar yasayan Imamoglu, “Çocuklarimizin hayallerine, hepimizin katki sunmasi sart. Eger bir ülkede, çocuklar ve gençler, gelecekle ilgili hayaller kurabiliyorsa, o zaman o ülkenin, o milletin gelecegiyle ilgili hep iyi seyler düsünebiliriz. Bu manada, çocuklarimizin ve gençlerimizin, sporla birlesen saglikli bir gelecege yürürken hayallerini büyütmelerine hepimizin firsat tanimasi lazim. Dolayisiyla hepimiz, aslinda gelecegimizi teminat altina alacagiz” dedi.

 

Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskani Ekrem Imamoglu, kurum istiraki Spor Istanbul tarafindan düzenlenen, “Küçük Yildizlar Büyük Hayaller Spor Okullari Tanitim Programi”na katildi. Imamoglu, Sultangazi’deki Cebeci Spor Kompleksi’nde gerçeklestirilen etkinlikte; 12 farkli branstan toplam 827 çocuk sporcu ve aileleriyle bir araya geldi. IBB Spor Kulübü Baskani Fatih Keles ve Spor Istanbul Genel Müdürü Renay Onur ile birlikte saha içerisindeki minik sporcularla bulusan Imamoglu, küçük hemsehrilerinin sevgi gösterileriyle karsilasti. Imamoglu ile minik sporcularin bulusmasinda, renkli ve duygusal anlar yasandi. Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan etkinlikte cosku, “Dans Akademisi” ögrencilerinin gösterisiyle doruga çikti. Imamoglu’na, protokol siralarinda, Alya Karagöz ve Arda Kümbül isimli çocuk sporcular eslik etti.

“REHBERLIK YAPMAK ISTIYORUZ”

Salondaki enerjinin çalisma motivasyonunu artirdigini vurgulayan Imamoglu, “Spor, insani diri tutan, hayata baglayan, enerjik olmasini saglayan olaganüstü bir sey” dedi. “Hayatimizdan hiçbir zaman sporun eksik olmamasi lazim” diyen Imamoglu, “Bu manada tam da Istanbul'a layik gördügümüz sey ve açikladigimiz Spor Master Plani’ndaki hedef, 16 milyonluk kentin zinde, enerjik her aninda spor yapabilen, kendisini içerisinde hissedebildigi bir sehir vaat etmek… Bu açidan bugünkü organizasyonu çok ama çok kiymetli buluyorum” ifadelerini kullandi. IBB’nin Istanbul genelinde 43 spor tesisinin ve 96 okul spor salonun bulundugu bilgisini paylasan Imamoglu, “Bu alanlarda, su anda 5-14 yas arasi, 60 bin sporcumuz taramadan geçirildi bir yil içerisinde. Hedefimiz, 2022’de bu sayiyi 120 bine çikartmak. Bu rakami 120 bin yaparsak, Istanbul'daki her 30 çocuktan birisini, spor okullarinda farkli branslarla tanistirmis oluyoruz. Bu noktada hem çocuklarimizin ölçümlerini yapiyoruz hem de yeteneklerini tespit etmeye çalisiyoruz. Dolayisiyla çocuklarimizin kendilerine uygun branslarda, spor yapmalarina firsat yaratmak istiyoruz. Onlara rehberlik yapmak istiyoruz” seklinde konustu.

“KALITELI DÜNYA SPORCUSU OLACAGINIZDAN HIÇBIR SÜPHEM YOK”

Süreci; bilimsel ve akilcil yöntemlerle sürdürme amacinda olduklarini dile getiren Imamoglu, kendisinin de küçük yaslardan itibaren sporla ugrastigi bilgisini paylasti. “Bütün çocuklarimizin ve gençlerimizin hem sporda basarili hem de okulda basarili olmasini hepimiz çok istiyoruz” diyen Imamoglu, Atatürk'ün, “Ben; sporcunun zeki, çevik, ayni zamanda ahlaklisini severim” sözünün her sporcuya isik tutacagina vurgu yapti. Imamoglu, sunlari söyledi:

“Zeki olacaksiniz, derslerinize çalisacaksiniz, görevlerinizi yerine getireceksiniz, ayni zamanda çevik olacaksiniz. Yani sporla ilgili çalismalarinizi en iyi sekilde yerine getireceksiniz. Ayni zamanda ahlakli olmak, yani centilmen olmak, yani yenmenin yenilmenin ötesinde, birbirine saygi duymak, insani sevmek… Dolayisiyla bütün bu duygular, sporun tarif ettigi, Atatürk'ün tarif ettigi karaktere uygun hareket ettiginizde; çok nitelikli, çok kaliteli dünya sporcusu olacaginizdan hiçbir süphem yok.”

“GELECEGIMIZI TEMINAT ALTINA ALACAGIZ”

Etkinlige katilan velilere de seslenen Imamoglu, “Az önce, yanimda, bir tarafimda futbolcu olmak isteyen Arda, bir tarafimda da tenisçi olmak isteyen Alya vardi. Bu hayaller çok önemli. Çocuklarimizin bu hayallerine hepimizin katki sunmasi sart. Gerçekten eger bir ülkede, çocuklar ve gençler gelecekle ilgili hayaller kurabiliyorsa, o zaman o ülkenin, o milletin gelecegiyle ilgili hep iyi seyler düsünebiliriz. Bu manada, çocuklarimizin ve gençlerimizin, sporla birlesen saglikli bir gelecege yürürken hayallerini büyütmelerine hepimizin firsat tanimasi lazim. Sizler onlara o firsati taniyacaksiniz, bizler de onlara bu güzel imkanlari taniyacagiz. Dolayisiyla hepimiz, aslinda gelecegimizi teminat altina alacagiz” ifadelerini kullandi.

“ÇOCUKLARIMIZDAN ÇIKACAK OLIMPIYAT SPORCULARINI SIMDIDEN GÖRÜYORUM”

Bu sürecin kaybedeni olmayacaginin altini çizen Imamoglu “Basta çocuklarimiz, annelerimiz, babalarimiz, sehrimiz ve milletimiz, Türkiye'miz kazaniyor. Bu bakimdan bu güzel çocuklarimizdan çikacak olan olimpiyat sporcularini simdiden görüyorum. Spor Master Plani’mizla sehrimizde bir olimpiyat bilincinin, bir olimpizm ruhunun olusmasini çok istiyoruz. Bizler, belki bir temel atiyoruz, yarinlarda burada kimlerin konusacaginin da önemi yok. Ama Istanbul'umuza, dünyanin en güzel sehrine, bu yolculugun ucunda 2036 Olimpiyat Oyunlari’ni da kazandirmak ve Istanbul'u ev sahibi yapmak istiyoruz. Bunu hep birlikte basaracagiz. Hep birlikte, bütün çocuklarimizla basaracagiz. Sevgili çocuklar; hepinize basarilar diliyorum. Çok basarili olacaginiza inaniyorum. Ben, her birinizi sampiyon olarak görüyorum. Birbirinize destek olun. Birbirinizi sevin, egitimi sevin. Hayat, size çok güzel seyler sunacak. Göreceksiniz. Sizler ülkemizin geleceginde çok kiymetli sporcular, yöneticiler ve hatta belediye baskanlari olacaksiniz” diye konustu.

Etkinlik; dereceye giren ve 12 farkli bransta egitim alan sporcularla toplu fotograf çekilmesiyle son buldu. 

TURNUVA HEYECANINI TADACAKLAR

Istanbul’un genç yetenekleri, “Spor Istanbul Yildizlar Ligi”nde bir araya geliyor. Spor Istanbul tarafindan, sehrin dört bir yaninda 5-15 yas arasi çocuklar için açilan IBB Spor Okullari, yil boyunca iki aylik dönemlerle 17 farkli bransta spor egitimleri veriyor. Spor Istanbul Yildizlar Ligi’ne, 43 farkli tesiste bulunan IBB Spor Okullari’nda egitim gören, ‘Performans Öncesi Gruplar’dan 692 çocuk ve okul spor salonlarindan seçilen 135 çocuk katilacak. 12 farkli branstan, toplam 827 çocuk Spor Istanbul Yildizlar Ligi’nde yeteneklerini sergileme ve turnuva heyecani tatma imkani bulacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —