Tarih: 19.01.2022 17:44

Sakarya'ya dev çevre yatirimi

Facebook Twitter Linked-in

L ve su kaynaklarini korumaya yönelik polarak gerçeklestirilen yatirimlara bir yenisi daha eklediklerini açikladi. Yüce, “Sehrimizde ki yedinci atiksu aritma tesisini Tarakli’da insa ediyoruz. Çalismalarda sona gelindi. Tarakli Atiksu Aritma Tesisi sehrimize hayirli olsun” dedi.

SAKARYA (IGFA)- Sakarya Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi (SASKI) tarafindan çevreye ve su kaynaklarini korumaya yönelik olarak gerçeklestirilen yatirimlara bir yenisi daha ekleniyor. Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce tarafindan duyurulan yatirim Tarakli’da gerçeklestirilecek. Baskan Yüce, “Saglam bir sehir saglam bir altyapiyla insa edilir düsüncesini benimseyerek sehrimizde ki yedinci atiksu aritma tesisini Tarakli’da insa ediyoruz. Çalismalarda sona gelindi. Sehrimize hayirli olsun” dedi.

Sakarya Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi (SASKI) tarafindan sehrin altyapi gelecegini saglama almak adina insa edilen sehirdeki yedinci aritma tesisi olacak Tarakli Atiksu Aritma Tesisinde çalismalarda sona gelindi. SASKI’den yapilan açiklamada, “Daha önce 25 kilometrelik atiksu hatti tamamlanan ilçemizde Göynük Deresi kenarinda insa edecegimiz tesisimizle Tarakli’nin atiksularini yüksek kalitede aritarak Göynük Deresi’ne desarj edecegiz. Projemizin birinci kademesini 17 bin kisilik nüfusa hizmet edecek sekilde projelendirdik. Ilerleyen yillarda nüfusa bagli olarak ikinci kademe insasini da gerçeklestirebilecegiz. Tesisimiz günde bin 960 metreküp atiksu aritabilecek kapasiteye sahip olacak. Yaklasik 9 bin metrekarelik alanda insa edecegimiz tesisimiz ile
Tarakli’nin atiksularini yüksek kalitede aritacagiz. Çevreye yönelik bu ciddi yatirimimiz sehrimize ve Taraklili hemserilerimize hayirli olsun” ifadelerine yer verildi.

Adapazari HABERI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —