ITÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi bünyesinde kurulan Hava ve Uzay Araçlari Tasarim Laboratuvari’nin açilis töreni Türk Havacilik ve Uzay Sanayii Genel Müdürü ve ITÜ Uçak Mühendisligi Bölümü 1983 yili mezunumuz Temel Kotil’in katilimiyla gerçeklesti.
ITÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi bünyesinde kurulan Hava ve Uzay Araçlari Tasarim Laboratuvari’nin açilis töreni Türk Havacilik ve Uzay Sanayii Genel Müdürü ve ITÜ Uçak Mühendisligi Bölümü 1983 yili mezunu Prof. Dr. Temel Kotil’in katilimiyla gerçeklesti. Üniversite-sanayi isbirligi temasiyla yapilan ve ITÜ’nün sosyal medya hesaplarindan çevrimiçi olarak gerçeklesen törende, Temel Kotil tecrübelerinden yola çikarak laboratuvarin öneminden ve ITÜ’lü mühendislerin sektördeki konumundan bahsetti.
Açilista konusma yapan Türk Havacilik ve Uzay Sanayii Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, “Bu laboratuvar sayesinde yerli ve milli projelerimizde yer alacak mühendislerimiz üniversiteden yetismis olarak aramiza katilacak. Türk Havacilik ve Uzay Sanayii olarak artik isin mutfagindayiz. Mühendis yetistirmenin önemini somut atilimlar ile devam ettiriyoruz. Mühendislerimiz bu laboravutarda uçtan uca mühendislik deneyimi kazanabilecek ve böylece kendilerini gelistirerek büyük projelere katma deger saglayabilecekler” dedi. Kotil ayrica yaklasik 3 bin mühendisin çalistigi ulusal çaptaki projelerde koordinasyonu saglamak adina büyük kolayliklar saglayacagini ifade etti.
Siemens firmasinin da yazilim destegi verdigi laboratuvarin açilisinda firmanin Endüstriyel Yazilimlar Türkiye Direktörü Alper Baser de sektörün gelisimi için bu tarz laboratuvarlarin önemine vurgu yaparak sunlari dile getirdi: “Ulusal çapta egitim alaninda verdigimiz destekler bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da devam edecektir. Sektörümüzde, özellikle ITÜ’nün yetistirdigi degerli mühendis arkadaslarimizin katkilarini bu anlamda önemli buluyoruz.”
“Ülkemizin teknik anlamda gelismesine katki sunanlar her zaman ITÜ’lüler oldu”
Temel Kotil’in ardindan yaptigi konusmasinda Rektörümüz Prof. Dr. Ismail Koyuncu; ITÜ’ye adim attiklari ilk günden itibaren ögrencilerimizi gelecegin birer mimari, mühendisi, tasarimcisi, sanatçisi olarak gördüklerini aktardi. Ögrencilerimize firsat kapilari açma fikrini isleyen Rektörümüz konusmasini su sekilde sürdürdü: “Ögrencilerimizi gelecegin en iyisi olmalari için yetistirirken, elbette aklimizda hep su fikir oluyor: Yeter ki bizler üniversite olarak veya mezunlar olarak onlarin önünü açalim ve ögrencilerimize yeni firsat kapilari olusturalim… Iyi yetismis her bir ITÜ mezunu; ilerleyen dönemlerde Türkiye’nin gelecegine yön verecek, ülkemizin vizyonunu ve hem marka degerini üst siralara tasiyacak islere imza atacaktir. Bildiginiz gibi, özellikle Cumhuriyet döneminde, ülkemizin teknik anlamda gelismesine katki sunanlar her zaman ITÜ’lüler oldu ve bundan sonra da olmaya devam edecektir. Bunu çok iyi biliyoruz. Çünkü ardimizda 250 yillik bir tecrübe ve birikim var.”
“En büyük katkilardan biri Türk Havacilik ve Uzay Sanayii’ye ait”
Ülkemizin havacilik sanayinin çok degerli bilesenlerinden Türk Havacilik ve Uzay Sanayii ile Üniversitemizin birlikteligini perçinleyen laboratuvarin açilisi vesilesiyle Rektörümüz, bu birlikteligi su samimi sözlerle degerlendirdi: “Burada tabii, en büyük katkilardan biri de bizim daimi paydaslarimizdan olan Türk Havacilik ve Uzay Sanayii’ye ait. Türk Havacilik ve Uzay Sanayii, 1973’ten bugüne, ülkemizin havacilik ve uzay sanayiinde disa bagimliligini azaltirken; özellikle son yillarda yaptigi çalismalarla yerli ve milli bir vizyonla önemli adimlar atmaktadir. Türk Havacilik ve Uzay Sanayii, laboratuvarimizda kullanilacak olan tasarim programlarinin çalistirilacagi 20 adet is istasyonunun temin edilmesini saglayarak büyük bir katkida bulundu.”
Afganistan Platformu (AP), savaşın değil barışın dilini dünyaya taşımak için Türkiye’den güçlü bir iletişim atağı başlattı.
Başkan Erdoğan’ın talimatıyla AFAD ekipleri Gazze’ye gidiyor. İsrail basını Türkiye’nin sahada fiili güç oluşturmasından rahatsız. Ankara, Gazze’de yeni bir insani ve siyasi etki merkezi kurmaya hazırlanıyor.
Gazze’ye insani yardım götürmek için yola çıkan Sumud Filosu, İsrail’in ablukasını aşamadı ama insanlığın onurunu tüm dünyada ayağa kaldırdı.
HABER - ÖNDER GÜZELARSLAN - Birleşmiş Milletler, Türk iş insanı Mustafa Tatar’a “Uluslararası Barış Elçisi” unvanı verdi.
İstanbul’da bisiklet severler “Sumud İçin Pedallıyoruz” diyerek Gazze’deki insani krize dikkat çekti.
HABER / ÖNDER GÜZELARSLAN - Manisa Vakfı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında İstanbul Engelliler Derneği üyelerini ağırlayarak farkındalık oluşturan anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.
HABER / ERCAN KUTLU - Kahramanmaraşlı usta Mehmet Poyraz’ın açtığı Mehmet Chef; kebap, kelle–paça, zeytinyağlı, serpme kahvaltı ve paket servis hizmetiyle Bahçekent’in yeni lezzet adresi oldu.
Mustafa Böyükata, Anadolu’nun gönüllü çevrecilerinden Abdullah Karataş’ın ağaç sevgisini, diktiği binlerce fidanı ve Türkiye’nin farklı bölgelerinde yürüttüğü doğa çalışmalarını anlatıyor.
ERCAN KUTLU - Bahçekent Furkan Işık Bulvarı’nda hizmet veren Komagene şubesi, işletmeci Nevzat Söylemez’in güler yüzlü yaklaşımı ve özel bademli-cevizli çiğ köfte tarifiyle bölge halkının favorisi oldu.
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te yıllardır yüzlerce eve titiz işçilikle hizmet veren Caner Demirezen, bölge halkına en kaliteli boyayı en uygun fiyatlarla sunduğunu ve tüm işlerinin arkasında durduğunu ifade ediyor.
Çekmeköy Çamlık Mahallesi'nde İETT şoförü tartışma sonrası kontrolü kaybetti, otobüs kaldırıma çıkarak araçlara ve yayalara çarptı. Olay yerinde panik yaşandı, yaralılar yola savruldu.
Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bir gemide bakım sırasında karbondioksit tüpü patladı. İlk belirlemelere göre 1 işçi hayatını kaybetti, 4 kişi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul, İzmir, Artvin, Kastamonu, Mersin ve Mardin merkezli olmak üzere 21 ilde 1 Milyar Liralık İşlem Hacmi Ortaya Çıktı.
AK Parti’nin açıklamasıyla gündeme oturan “PKK silah bırakıyor” iddiası sonrası uzmanlar konuştu. Güvenlik, siyaset ve kamuoyunun ortak beklentisi: Kalıcı barış ve toplumsal huzur.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
Bursa Konyalılar Derneği, 5. Şeb-i Arûs programını bu yıl “Gönüller Gazze İçin” temasıyla düzenliyor. Mevlânâ’nın sevgi ve merhamet çağrısı, Gazze’nin acısıyla birleşiyor.
İzmir Çiğli’de düzenlenen Erzurum Tanıtım ve Gastronomi Günleri, konserler, sahne gösterileri ve yöresel lezzetlerin yer aldığı etkinliklerle yoğun ilgi gördü ve coşkuyla sona erdi.
Nevşehir’de açılan Ahmet Minguzzi Skate Parkı, hem spor alanı hem de sanat dokunuşlarıyla dikkat çekerken, genç yaşta hayatını kaybeden Ahmet Minguzzi’nin anısını yaşatıyor.
Trabzon Kitap Fuarında okurlarla buluşan Mücahit Güler, “Tevhid Bağlamında Logoterapi” eseriyle büyük ilgi gördü. Kitap, insanın anlam arayışını Kur’ani bir perspektifle ele almasıyla dikkat çekti.
İzmir Öğretmen Akademilerinde konuşan Eğitimci-Yazar A. Levent Ertekin, tüm mal varlığını eğitime bağışlayan Melahat Aksoy’un hayatını ve fedakârlıklarla dolu öğretmenlik öyküsünü anlattı.
Sebze ve meyvelerin plastik poşette bekletilmesi, dioksin tehlikesi, organik ürün yanılgısı ve gıdaların doğru saklama yöntemleri… Uzmanların yıllardır uyardığı kritik bilgiler.
KARYA FARMA, kadim Karya topraklarının şifa mirasını modern bilimle buluşturdu. HBX-2371 GOLD SMART DROP, doğadan ilham alan yenilikçi bir yaşam formülüdür.
Modern çağın sessiz salgını haline gelen uykusuzluk, artık bireysel değil toplumsal bir kriz. Prof. Dr. Kürşat Şahin YILDIRIMER, bu çağın en yorgun zihnini anlatıyor.
Basit belirtiler bazen ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Vücudun verdiği 20 önemli sinyali doğru okumayı öğrenin.
Uzmanlara göre yaşlılarda en sık ölümle sonuçlanan iki tehlike var: düşme ve boğulma. Basit önlemlerle bu riskler büyük ölçüde azaltılabiliyor.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.