• BIST 100

    10851,80%-0,19
  • DOLAR

    32,66% 0,32
  • EURO

    35,32% 0,42
  • GRAM ALTIN

    2506,45% 1,60
  • Ç. ALTIN

    3997,20% 0,87

Mutlu Sehir Kocaeli'nde gençler sporla bulusuyor

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi’nin ev sahipliginde yapilacak Türkiye Büyükler Karate Sampiyonasi ve Milli Takim seçmeleri Kocaeli’de basliyor

SPOR 1.02.2022 17:30:00 0
Mutlu Sehir Kocaeli

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi’nin ev sahipliginde yapilacak Türkiye Büyükler Karate Sampiyonasi ve Milli Takim seçmeleri Kocaeli’de basliyor

 

Spor Kenti Kocaeli’nde sporu ve sporculari desteklemek amaciyla çesitli projelere imza atan Kocaeli Büyüksehir Belediyesi simdi de Gençlik ve Spor Bakanligi ve Türkiye Karate Federasyonu is birliginde Türkiye Büyükler Karate Sampiyonasi ve Milli Takim Seçmelerine hazirlaniyor. Türkiye Sampiyonasi öncesinde Maide Restaurant’ta gerçeklestirilen basin toplantisinda dünya ve Türkiye sampiyonu karateciler iddiali sözleriyle rakiplerine adeta gözdagi verdi.

 

MÜSABAKALAR ÖNCESI TANITIM TOPLANTISI

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi’nin ev sahipliginde Kocaeli Sehit Polis Recep Topaloglu Spor Salonu’nda 03 Subat Persembe sabahi baslayacak organizasyon için su ana kadar 45 ilden 600’e yakin sporcu kayit yaptirdi. Müsabakalar öncesi Türkiye Büyükler Karate Sampiyonasi ve Milli Takim seçmeleri tanitim toplantisi, Kocaeli Büyüksehir Belediyesi’ne bagli Maide Resturant’in toplanti salonunda yapildi.

 

45 ILDEN 600’E YAKIN SPORCU KAYIT YAPTIRDI

03-05 Subat 2022 tarihlerinde Kocaeli Sehit Polis Recep Topaloglu Spor Salonunda gerçeklestirilecek müsabakalarin ardindan 6 Subat 2022 tarihinde Büyükler Milli Takim aday kadro tespiti için Seçme Müsabakalari yapilacak. Programla ilgili tanitim toplantisina Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Sadik Uysal’in yani sira Kocaeli Gençlik ve Spor Il Müdürü Ibrahim Aktürk, Karate Federasyonu Baskan Vekili Timur Özdemir ile yönetim kurulu üyeleri, Milli Sporcular Eray Samdan, Tuba Yakan, Ugur Aktas, Meltem Hocaoglu Akyol, Serap Özçelik Arapoglu, Merve Çoban, Büyükler Teknik Kurul Üyesi Haldun Alagas ve çok sayida basin mensubu katildi. Genel Sekreter Yardimcisi Uysal, toplantida yaptigi konusmada ev sahipligini yapacaklari Türkiye Büyükler Karate Sampiyonasi ve Milli Takim seçmelerine su ana kadar 45 ilden 600’e yakin sporcunun kayit yaptirmasinin kendileri için büyük önem arz ettigini belirtti.

 

ÖNCELIGIMIZ TÜRK SPORUNA HIZMET ETMEK

Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Doç. Dr. Tahir Büyükakin’in spor kenti Kocaeli vizyonuyla her türlü sportif faaliyetleri Kocaeli’ye kazandirmaya çalistigini söyleyen Genel Sekreter Yardimcisi Uysal, sözlerine söyle devam etti; “Kocaeli Büyüksehir Belediyesi olarak bu tür sportif faaliyetleri ilimize kazandirmaya çalismaktaki en büyük gayemiz öncelikle Türk sporuna hizmet etmek, sonrasinda spor kenti Kocaeli’nin marka degerini artirmak ve nihayetinde de ilimizin sosyal, kültürel ve en önemlisi ekonomik hayatina katki saglamaktir. Kocaeli Büyüksehir Belediyesi olarak Spor Kenti Kocaeli vizyonuyla hareket ediyor ve Mutlu Sehir Kocaeli’mizin gençlerini sporla bulusturmaya devam ediyoruz.’’

 

KOCAELI’DE SPORUN TABANA YAYILMASI

Sporun tabana yayilmasi ve basarili sporcularin desteklenmesi konusunda Baskan Büyükakin liderliginde çalismalarin sürdügünün altini çizen Genel Sekreter Yardimcisi Uysal, “Gebze’de 16 bin metrekare kapali alana sahip Türkiye’nin en büyük kapali spor salonu GEBZESEM’i insa ettik. Yine Kandira Yari Olimpik Yüzme Havuzu, Gebze Metin Oktay Futbol Sahasi gibi 17 spor tesisini hizmete açtik. 2021 yilinda yerel, ulusal ve uluslararasi ölçekte 63 organizasyon gerçeklestirdik. Bu organizasyonlar sonucunda 300 bin gencimizle birlikte olduk. 2021 yilinda 466 amatör spor kulübüne 15 milyon 99 bin 771 TL ayni ve nakdi yardimda bulunduk. Yakin zamanda tamamladigimiz Spor Surasinda ise kentimizin önümüzdeki yillardaki spor vizyonunu belirledik’’ ifadesini kullandi.

 

SPORUN BASKENTI OLMA YOLUNDA

Kocaeli Büyüksehir Belediye Kagitspor Kulübü’nün bir sporcu fabrikasi gibi çalistigina vurgu yapan Uysal, “Kulübümüz 34 bransta 22 bin 436 lisansli, 7.648 aktif sporcu sayisiyla yoluna devam ediyor. Karate bransinda 7 ilçe ve 9 subede 11 antrenör ile 450 aktif sporcumuza antrenman yaptiriyoruz. 2004 yilindan bugüne uluslararasi arenada 123 önemli derece elden sporcularimiz, ulusalda ise bin 10 derece elde ederek kulübümüzün müzesini kupalarla doldurmustur. Karate bransinda yerel ölçekte kazandigimiz birçok basarinin yaninda uluslararasi alanda sporcularimizin basarisi bizleri gururlandiriyor. Gençlik Olimpiyatlari 3.’sü ve Avrupa Sampiyonu Enes Bulut, Avrupa Sampiyonu Tuba Yakan, Dünya Sampiyonu Umay Uygur, Avrupa ve Dünya Sampiyonu Ömer Abdurrahim Özer, Avrupa Sampiyonu Ekrem Altuner Yilmaz, sporun baskenti olma yolunda attigimiz hamlelerin ne kadar dogru oldugunu gösteriyor’’ dedi.

 

TÜM SPORCULARA BASARILAR DILIYORUM

Kocaeli’mizin medar-i iftihari, Avrupa Karate Sampiyonu, Karate Olimpiyat Ikincisi Eray Samdan’dan duyduklari gururu ifade eden Uysal, “3-5 Subat tarihlerinde Sehit Polis Recep Topaloglu Salonu’nda düzenleyecegimiz Büyükler Karate Sampiyonasi’nda da Türkiye’nin en önemli karatecileri tatamiye çikacak. Sadece ülkemizin degil aldigi basarilar ile uluslararasi ölçekte tüm dünya karate camiasinin isimlerini ezbere bildigi sporcularimiz, Kocaeli’de Türkiye sampiyonu olmak için mücadele edecek. Simdiden müsabakalara katilacak tüm sporcu ve antrenörlerimize basarilar diliyorum” seklinde konustu.

 

KARATE FEDERASYONUNDAN BÜYÜKSEHIRE TESEKKÜR

Türkiye Karate Federasyonu Baskani Av. Dr. Aslan Abid Uguz’un selamlarini ileten Türkiye Karate Federasyonu Baskanvekili Timur Özdemir, “Karate, tüm uluslararasi organizasyonlarda yüzümüzü ak çikaran bir brans. Son örnegi 2020’de en çok madalya alarak kanitlamis olduk. Bu basarida Kocaeli Büyüksehir Belediyesi’nin emegi yadsinamaz. Kocaeli’de Haldun Alagas gibi, Eray Samdan gibi markalar var. Ikisi de bu sehirde yetisti. 2022 Büyükler Karate Sampiyonasi haftaya baslayacak. Bu yil bizim için çok önemli bir yil olacak. Çok önemli 3 organizasyona ev sahipligi yapacagiz. Büyükler Gaziantep’te, Islam oyunlari ve ümitler müsabakalari Konya’da olacak. Spora yapilan yatirim Türk gençligine, sagligina yapilan yatirimdir.  Belediyelerin isleri sadece park bahçe gibi yatirimlar degil, spora da katki sunmaktir. Kocaeli’deki organizasyonda basarili olacak olan sporcular milli takimimiz olarak Gaziantep’te ve sonrasinda ülkemizi temsil edecekler. Sampiyonanin hayirlara vesile olmasini diliyorum.  Bu vesile ile organizasyonda emekleri geçen Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Doç. Dr. Tahir Büyükakin’a, Kagitspor’a, Spor Il Müdürümüze ve diger tüm paydaslarimiza tesekkür ederim” dedi.

 

BÜYÜKSEHIR’IN DESTEKLERI ÇOK ÖNEMLI

Kocaeli’nin bir spor sehri olarak yeni bir organizasyona ev sahipligi yaptigini belirten Kocaeli Gençlik ve Spor Hizmetleri Il Müdürü Ibrahim Aktürk, “Karate Federasyonu’nun ilk sampiyonasi ilimizde gerçeklesecek ve bu anlamda da kivanç duyuyoruz. Ülkemiz her alanda oldugu gibi sportif, bilimsel, kültür sanat ve egitim anlaminda gelisiyor, büyüyor. Bu sehrin spor potansiyelinin olusmasinda Büyüksehir Belediyemizin yatirimlarinin da önemli bir faktörü var. 2017’de Avrupa sampiyonasi ilimizde gerçeklesti. Kocaeli olarak bu tür organizasyonlara Büyüksehir’imizin de destekleri ile ev sahipligi yapmaya devam edecegiz. Geçmiste birçok genç futbolcu olmak isterdi. Bugün bu düsünce degisti ve farkli branslarda da sporcular yetisiyor. 2020 Tokyo Olimpiyatlari’nda basari yelpazesi genisledi. Türk spor adamlarimiza, antrenörlerimize, ailelerimize sükranlarimi sunuyorum” seklinde konustu.

 

TÜRKIYE’NIN EN BÜYÜK ORGANIZASYONU

Öncelikli hedefin Avrupa Sampiyonasi oldugunun altini çizen 2021 Yaz Olimpiyatlari Ikincisi Eray Samdan, “Kendi sehrimizde Türkiye’nin en büyük organizasyonuna ev sahipligi yapacagiz. Burada Kagitsporlu arkadaslarim da var. Organizasyon benim için ayri bir avantaj. Organizasyonda emegi geçen herkese tesekkür ederim’’ dedi.

 

REKOR KIRACAGIMIZI DÜSÜNÜYORUM

Yillardir olimpiyat için kota kovaladigina vurgu yapan 2021 Avrupa Sampiyonu Serap Özçelik Arapoglu, “Kocaeli’de güzel bir organizasyon olacak. Umarim bu sampiyona herkes için hayirli olsun” dedi. Kocaeli’nin çok anlamli, güzel bir sehir oldugunu ve 11 yil önce burada ilk Karate Milli Takimina seçildigini belirten Avrupa Karate Sampiyonu Ugur Aktas, “Kocaeli’nde 2 Avrupa sampiyonlugum var. Yeni federasyonumuza da hayirli olsun. En son gerçeklesen Avrupa sampiyonasinda 6 altin kazandik, bu rekoru kiracagimizi düsünüyorum” dedi.

 

ÜLKEMIZDE 3 BÜYÜK ÖNEMLI SAMPIYONA

Ülkemizde 3 büyük önemli sampiyonanin bu yil olmasinin mutlugunu ve heyecanini yasadigini belirten 2021 Avrupa Sampiyonu Meltem Hocaoglu Akyol, “Izmit’teki Avrupa sampiyonasi çok iyi geçmisti. Türkiye Karate Federasyonu’nun yeni ve dinamik yönetimi için de ilk organizasyon olacak. Islam oyunlari ve Avrupa sampiyonasinin ülkemizde olmasi çok önemli. Biz bu islere sevgi ile basladik ve burada ögretmen ve spor uzmani yetisti. Bunlar da milletimize ve dünyaya katki saglayacak kisiler. Bizden önceki nesillerin verdigi bayragi biz devraldik ve biz de bu bayragi daha yukarilara tasiyacagiz’’ dedi.

 

YARISMALARDA ILK AKLA GELEN KOCAELI BÜYÜKSEHIR OLUYOR

Kocaeli Büyüksehir Belediye Kagitspor Kulübü’nde yetistigini belirten 2018 Akdeniz Oyunlari Sampiyonu Tugba Yakan, “Türkiye sampiyonasina ev sahipligi yapacagiz. 2017’de anne olduktan bir yil sonra burada Avrupa sampiyonu oldum. Burayi çok seviyorum. Bize bu imkânlari saglayan Baskanimiz Doç. Dr. Tahir Büyükakin’a, antrenörlerimize tesekkür ederim” dedi. Türkiye Sampiyonalarinda birçok alanda tatamide ter döktügünü belirten 2021 Büyükler Avrupa Sampiyonu Merve Çoban, “Yarismalarda akla gelen ilk kulüp Kocaeli Büyüksehir Belediyesi’ydi. Ibrahim Erçin ve Mesut Kolayli olmak üzere tüm hocalarimiza tesekkür ederim. Su an Kagithane Belediye sporcusuyum. Buradaki Türkiye sampiyonasina ne yazik ki katilamayacagim. Yarisacak arkadaslarima basarilar diliyorum. Yeni bir kadro ve teknik ekiple bundan sonra hepimiz için hayirli olur insallah” dedi.

 

BASARILI SONUÇLAR ALACAGIMIZA INANIYORUM

Türkiye Büyükler Karate Sampiyonasi’nin gerçeklesmesinde emegi herkese tesekkür eden Türkiye Karate Federasyonu Büyükler Teknik Kurul Üyesi Haldun Alagas, “Karate uzun yillar hak ettigi degeri görmeye basladi. Canla basla yanimizda olan Büyüksehir Belediyesi ve Il Spor Müdürlügüne tesekkür ederim. Güzel bir ekibe sahibiz. Basarili sonuçlar alacagimiza inaniyorum” dedi. Türkiye Büyükler Karate Sampiyonasi ve Milli Takim Seçmeleri tanitimi, protokol tarafindan sporculara çiçek takdimi ve fotograf çekimi ile son buldu.

 

Açilis Serominisi  4 Subat 2022

17.00- 17.45       Açilis Seromonisi

17:00                   KBB Baskani Doç. Dr.Tahir Büyükakin’in alana gelisi

17:05                   Saygi durusu – Istiklal Marsi

17:10                   Protokol konusmalari

17:20                   Kata ve Kumite Gösterisi

 

PROGRAM

02 Subat 2022 Çarsamba  

12.00-17.00        Tüm Kayitlarin ve Kafile Listelerinin Alinmasi

17.30-19.30        Erkek Kumite  +84, -84, -75 kg ve Bayan Kumite -68 kg Kontrol Tartilari


03 Subat 2022 Persembe  

08.30-09.30        Teknik Toplanti

09.30-10.00        Hakem Bilgilendirme Toplantisi

08.00-09.30        Günün Maçlari Ek Tartilari - Erkek  Kumite(+84, 84, 75 Kg)- Bayan Kumite (-68 kg)

10.00-12.00        Ertesi günün  Erkek  Kumite(-60,-67 Kg)- Bayan Kumite (+68, -61 kg) Kontrol Tartisi

10.00-12.00        Erkek Kumite +84 kg Eleme - Röpresaj Müsabakalari

12.00-13.00        Öglen Arasi

13.00-15.00        Erkek Kumite -84 kg Eleme - Röpresaj Müsabakalari

15.00-17.00        Erkek Kumite -75 kg Eleme - Röpresaj Müsabakalari

17.00-18.45        Bayan Kumite -68 kg Eleme - Röpresaj Müsabakalari

19.00-20.30        Günün Final Müsabakalari ve Madalya Töreni (Televizyon Canli Yayin)

 

04 Subat 2022 Cuma

09.30-10.00        Hakem Bilgilendirme Toplantisi

08.30-09.30        Günün Maçlari Ek Tartilari - Erkek  Kumite(-60,-67 Kg)- Bayan Kumite (+68, -61 kg)

10.00-12.00        Ertesi günün Bayan Kumite (-50, -55 kg) Kontrol Tartisi ve  Ek Kata Kayitlarinin yapilmasi

10.00-12.30        Erkek Kumite -60 kg Eleme - Röpresaj Müsabakalari

12.30-14.00        Ögle arasi

14.00-15.30        Bayan Kumite +68 kg Eleme - Röpresaj Müsabakalari

15.30-17.00        Bayan Kumite -61 kg Eleme - Röpresaj Müsabakalari

17.00-17.45        Açilis Seromonisi

18.00-20.00        Erkek Kumite -67 kg Eleme - Röpresaj Müsabakalari

21.00-22.30        Günün Final Müsabakalari ve Madalya Töreni (Televizyon Canli Yayin)

 

05 Subat 2022 Cumartesi

09.00-09.30        Hakem Bilgilendirme Toplantisi

08.30-09.00        Günün Maçlari Ek Tartilari - Bayan Kumite (-50, -55 kg)

09.00-10.30        Bayan Kumite -50 kg Eleme - Röpresaj Müsabakalari

10.30-12.30        Bayan Kumite -55 kg Eleme - Röpresaj Müsabakalari

12.30-13.30        Ögle arasi

13.30-15.45        Bayan Ferdi Kata Elemeleri ve 3.lük maçlari

15.30-18.00        Erkek Ferdi Kata Elemeleri ve 3. lük maçlari

18.00- 19.00       Günün Final Müsabakalari ve Madalya Töreni

 

06 Subat 2022 Pazar

09.00-09.30        Hakem Bilgilendirme Toplantisi

09.30-                 Milli Takim Seçmeleri

Kocaeli HABERI


LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16

YAZARLAR