ISTANBUL (IGFA) - Okul çagindaki çocuklarin akademik kaygilari, ödevler, sinavlar derken ebeveynlere de birtakim görevler düsüyor.
Bu noktada ödevlerin artik okul ile çocugun kendisi arasinda kalmadigini, bu sürece ebeveynlerinde dahil oldugunu vurgulayan Egitim Danismani ve Ögrenci Koçu Murat Karcioglu, ödevlerin ebeveynler için stres kaynagini oldugunu bu kapsamda neler yapilmasi gerektigi ile ilgili tavsiyelerde bulundu.
Ödevler ile amaçlanan durumun ögrencinin, ögretmen yaninda yokken çalismayi ögrenebilmesi ve okul disinda da ögrendiklerini pekistirilmesini saglamak oldugunu kaydeden Karcioglu, olmasi gerekenden fazla ödev, çocugun kendisini yetersiz hissetmesine ve ebeveyni olarak çocugun üzerindeki kontrolünü kaybetmenize sebep oldugunun unutulmamasi gerektigini söyledi.
ÇOCUGA 'TEMBEL' ETIKETI YAPISTIRMAYIN
"Çocugunuz ödevini yapamadiginda çocugunuza “tembel” etiketini yapistirmayin" diyen Karcioglu, "Çocuga karsi söylenen olumsuz söylemler ögrenciyi yasam boyu kendine dönük olumsuz bir yargi gelistirmesine neden oluyor. Verilen ödevlerin degerlendirilmesinde dikkat edilmesi gereken bir husus da ödevin kendisinin çocugun kapasitesine uygun olup olmadigidir. Çocugunuz ödevini yapamadiginda kendisini kötü hissetmesine neden olmak yerine ögrenme açigini nasil kapatabilecegine dair çözüm yoluna gitmelisiniz. Ödevlerin varliginin çocugunuz ile olan baginizin zedelenmesine izin vermeyiniz. Çocugunuzun okula ödevi eksik veya yanlis yapilmis olarak gitmesi sizi ilgisiz bir ebeveyn olmanizi düsündürmemeli çünkü ödevler size degil, ögrencinin ögrenmesi için verilen bir derstir diyebiliriz. Aksi halde çocugun ödevi yapmamasi veya eksik, hatali yapmasi konusunda okulun çocuga uygulayacagi yaptirimlarin çocugun kendi sorumlulugunda oldugunu vurgulayin" diye konustu.
Istanbul HABERI