Tarih: 13.02.2022 18:18

Çürük yumurta kokusuna dikkat!

Facebook Twitter Linked-in

ISTANBUL (IGFA) - Üsküdar Üniversitesi Is Sagligi Bölüm Baskani Dr. Ögretim Üyesi Rüstü Uçan, dogal gazin havadan hafif bir gaz oldugunu hatirlatarak, evlerde ve dogalgaz kullanilan yerlerde çürük yumurta kokusu hissedildigi an ilk yapilmasi gerekenlere dikkati çekti.

Böyle bir durumla karsilasilmasi halinde hemen bulunan yerdeki dogal gaz vanasini kapatmak, sonra da evde elektrikli hiçbir alete dokunulmamasi gerektigini belirten Uçan, "Yani lamba yaniyorsa açik kalacak, kapali ise kapali olacak, buzdolabi kapali ise kapali kalacak. Elektrikli aletleri açik – kapali durumunu degistirecek herhangi bir müdahalede bulunulmamali” dedi.

Ortamdaki dogal gaz vanasi kapatildiktan sonra mümkünse pencerelerin açilip disari çikilmasi gerektigini belirten Dr. Ögretim Üyesi Rüstü Uçan, “Bu sekilde bir yol izlenmeli. Sonra ana vana kapatilip hemen 187’yi aramak gerekiyor. Ilgili ekipler dogalgaz için gerekli önlemleri hemen alacaklardir. Bunu yapmadan önce herhangi bir sekilde elektrik dügmesini açip, buzdolabini açip veya baska bir sey yapildiginda patlama meydana geliyor. Ufacik bir kivilcim bile patlama için yeterli oluyor” ifadelerini kullandi.

Istanbul HABERI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —