Güvenilir haber kaynağınız Medya90.com
Bireysel ve kurumsal kullanicilara kotasiz ve taahhütsüz olarak 1.000 Mbps maksimum hizda interneti tek fiyatla sunan TurkNet, Türkiye’nin girisimci ve teknoloji gelistiricilerine küresel rekabet avantaji sunacak altyapi destegi için Teknopark’lara yatiri
Bireysel ve kurumsal kullanicilara kotasiz ve taahhütsüz olarak 1.000 Mbps maksimum hizda interneti tek fiyatla sunan TurkNet, Türkiye’nin girisimci ve teknoloji gelistiricilerine küresel rekabet avantaji sunacak altyapi destegi için Teknopark’lara yatirimini artiriyor. Teknoloji gelistirme faaliyetlerinde girisimlerin fiber internet altyapisiyla ilgili ihtiyaçlarina odaklanan TurkNet, teknolojide inovasyon yaratmaya ve kurumlarin küresel rekabette daha basarili olmasina destek olmaya devam edecek.
Türkiye’nin yeni nesil telekomo peratörü TurkNet, girisim dünyasinin kalbinin attigi Teknopark’lari odak noktasina aldi. TurkNet, teknoloji ihracatinda fiber internet altyapisinin önemine odaklanarak pek çok iç ve dis faktör sebebiyle girisimlerin önemli miktarda rekabet avantajini kaçirmasina dikkat çekiyor.
Küresel rekabette geri kalmanin birden fazla etkene bagli oldugu düsünülse de; Türkiye’de özellikle Teknopark ve üniversitelerin yeterli altyapiya sahip olmamasinin bu dezavantajdaki payi tahmin edilenden yüksek. Fiber altyapi konusundaki eksiklerin giderilmesi; teknolojide inovasyon yaratan kurumlarin küresel rekabette daha basarili olmasina yardim edecegi görüsüyle TurkNet, Teknopark’lara yatirimlarini artirmaya devam edecek.
Teknopark’laraözgür internet
Teknoloji gelistiren ve üreten firmalari destekleme vizyonuyla YTÜ Yildiz Teknopark’ta düzenlenen Speed Mentoring etkinligine sponsor olan TurkNet, girisimlere yönelik altyapi çözümlerini anlatti. Oyundan finansa, saglik teknolojilerinden sürdürülebilir tekstile kadar birçok farkli alandan girisimlerin katildigi etkinlikte, mentorlarla girisimciler bir araya gelme firsati yakaladi.
16 Subat Çarsamba günü YTÜ Yildiz Teknopark’in Yildiz Kuluçka Merkezi’nin düzenledigi Speed Mentoring etkinliginde YTÜ Yildiz Teknopark Genel Müdür Yardimcisi Isa Turgut Inci, kurumlari için teknoloji altyapisinin önemine dikkat çeken bir konusma yapti.
Etkinligin açilis konusmasini ise TurkNet CEO’su Cem Çelebiler gerçeklestirdi. TurkNet’in girisimcilik ekosistemine dair görüs ve deneyimlerini aktaran Çelebiler, hem Türkiye girisim ekosistemine dair önemli saptamalarda bulundu, hem de teknoloji ihracatinin önemine vurgu yaparak, bu alanda iyilesme için odaklanilmasi gerekenlere dikkat çekti.
“Teknopark’lar, teknoloji ihracatinin dinamosu olacak”
TÜIK verilerine göre yüksek teknoloji ihracatinin, geçen yil dolar bazinda 50 artmasina ragmen, toplam ihracat içindeki payinin azaldigina vurgu yapan TurkNet CEO’su Cem Çelebiler, "Türkiye’de üretilen teknolojinin, toplam ihracat içindeki payi son dört yil içinde 3,5’ten gerileyerek 2,7 seviyesine indi. Merkez Bankasi analizine göre ihracatçi olma potansiyeli bulunan sirketlerin 33’ü ihracat yapmiyor. Türkiye olarak teknoloji ihracatimizi artirmamiz kesinlikle mümkün. 10 yildan daha az sürede ihracatimizdaki 3’lerdeki yüksek teknoloji payini, 20’lere çikarmak bizim de hedefimiz olmali!” dedi.
TurkNet’in kendi altyapi yatirimlari ve yazilim gelistirme faaliyetleriyle, 25 yildir 81 ilde; adresteki altyapinin destekledigi maksimum internet hizini sunan bir Türk girisimi oldugunu söyleyen Cem Çelebiler, “Toplumun dijital dönüsümünde kaliteli gigabit erisiminin yaninda; yalinlik, seffaflik, ölçeklenebilirlik ve güvenlik en önemli unsurlar. SD-WAN gibi yeni nesil teknolojilere yatirim yapiyoruz ve bu sayede abonelerimize gigabit hizinda güvenli internet baglantilari sunuyoruz. Teknopark’lardaki teknoloji girisimlerinin faaliyetlerini en iyi biçimde gerçeklestirebilmesi için güçlü bir baglanti altyapisina sahip olmasi sart. Bunun gerçeklesmesi için TurkNet olarak tüm imkânlarimizla çalismalarimizi yapiyoruz.” dedi.
“Türk girisimleri global ölçekte basarilarini artiracak!””
Erisim, veri merkezi ve güvenlik ürünleriyle farkli büyüklükteki firmalarin ihtiyacina özel çözümler sunan TurkNet, 25 sehirde kurmus oldugu fiber omurga ve Istanbul Bogazi’ni üç noktadan geçen fiber agi sayesinde GigaFiber altyapisini yayginlastirmaya devam ederek kurumlara ve hanelere dünya standartlarinda gigabit hizinda hizmet veriyor. TurkNet ayrica pandemi kosullarinin dayattigi uzaktan çalisma modelini en iyi biçimde uygulamalari için kurumsal müsterilerine, her yerden tüm sistemlere hizli ve kesintisiz ulasma imkâni sagladi.
TurkNet’in geçen sene kazandigi ULAKNET devlet ihalesi üzerinden, 36 ay süreyle TÜBITAK, Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Milli Kütüphane ve Türkiye Atom Enerjisi Kurumu gibi seçkin kurumlarin yani sira, 129 üniversiteye ihtiyaç duydugu internet servisini sunmaya basladiklarini hatirlatan Cem Çelebiler sözlerine söyle devam etti: “Bugün; Türkiye’nin önde gelen veri merkezleriyle kurdugumuz is ortakliklariyla müsterilerimize güvenli, kesintisiz, rekabetçi çözümler sunuyoruz. Kurumsal sirketlere ve kamu kuruluslarina tutarli ve 75 tutarlilik skoruyla servis veriyoruz. Bu açidan bakarak, Türkiye’nin en güvenilir sabit internet saglayicisi oldugumuzu söyleyebilirim. Speedtest’in son raporuna göre Türkiye’de en yüksek hizi sunan ve tutarlilik skoru en yüksek servis saglayicisi oldugumuz tescillendi. Sürekli genislettigimiz Gigafiber agimizla kuluçka merkezleri dahil olmak üzere her türden kullaniciya internet altyapisi sunuyoruz.”
Fiber altyapi, girisimler için neden önemli?
StartupGenome ve Küresel Girisimcilik Agi tarafindan hazirlanan “2021 Küresel Startup Ekosistemleri Raporu”nda Istanbul, “Küresel Çapta Yükselen Ekosistemler” arasinda 15. sirada yer aldi. Bu basarinin, teknoloji ihracatinda da kendisini göstermesi, güçlü altyapiyla mümkün. Isletmelerin yurt içi rekabetten öte, global pazarlarda boy gösterebilmesi ve daha basarili olmasi için güvenli, yüksek hizli ve kesintisiz baglanti hizina sahip olmasi önemli.
Uluslararasi ticaret görüsmeleri yapmak, online toplantilarda canli sunumlar gerçeklestirmek, büyük boyutta videolar paylasmak, yatirimci görüsmelerinde etkileyici demolar göstermek gibi faaliyetler ancak kesintisiz ve güçlü fiber baglantilarla mümkün olabiliyor.
Sabit internet hizinda Türkiye’nin su anda dünyada 105. sirada oldugunu; Singapur, Sili ve Hollanda gibi ülkelerin sabit internet hizi konusunda önemli asamalar kaydettiklerini belirten Cem Çelebiler, Singapur’un bu anlamda iyi bir örnek olusturdugunu söyledi ve sözlerine söyle devam etti: “Dogru yatirimlar ve istikrarli AR-GE çalismalariyla toplam ihracatlar içindeki yüksek teknoloji payini 10 yil içinde 50’lere çikarmayi basardilar. Ayrica son 20 yildir 20’lerin üzerinde oldu hep. Bir baska örnek olan Romanya, internet hizinda 11’inci sirada. Romanya da son 10 yilda teknoloji ihracatini artirmis ülkelerden biri.”
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.