Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, Mevlana Kültür Merkezi’nde sosyal mesafeye uygun olarak gerçeklestirilen Büyüksehir Belediyesi Olaganüstü Meclis Toplantisinda yaptigi konusmada, Kovid-19 nedeniyle Türkiye’de ve tüm dünyada olaganüstü bir zamandan geçildigini, Türkiye’nin Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan liderliginde süreci dünyada en iyi yürüten ülke oldugunu söyledi. Salgin sürecinde yaptiklari çalismalarla ilgili meclisi bilgilendiren Baskan Altay, “Konya, Türkiye’de merkezi hükümetle yerel yönetimin koordinasyonunu en iyi saglayan il olarak öne çikti. Bu kadar büyük bir cografyada herhangi bir aksama olmadan ilk süreci tamamlamis olduk.” dedi.
Konya Büyüksehir Belediyesi Meclisi’nin olaganüstü toplantisi yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri nedeniyle Mevlana Kültür Merkezi’nde sosyal mesafeye uygun olarak gerçeklestirildi.
Toplantiya baskanlik eden Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, olaganüstü bir durum yasandigini ama devletin isleyisinin de devam etmesi gerektigini belirterek, “Bazi kararlarin alinmasi gerekiyordu. Onun için olaganüstü meclis karari aldik” dedi.
SÜRECI EN IYI YÜRÜTEN ÜLKE OLDUK
Kovid-19 nedeniyle Türkiye’de ve tüm dünyada olaganüstü bir zamandan geçildigini ifade ederek, Türkiye’nin Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan liderliginde bu süreci dünyada en iyi yürüten ülke oldugunu dile getirdi.
Süreçte Türkiye’nin saglik yapisinin ne kadar güçlü oldugunu, hekimlerin ne kadar egitimli oldugunu ve Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi’nin bu konularda ne kadar önemli oldugunu tekrar müsahade ettiklerini kaydeden Baskan Altay, “Bu arada Saglik Bakanimizin süreci ne kadar dirayetli, koordineli ve seffaf yönettigine de sahit olduk. Bir Konyali olarak Saglik Bakanimizin bu basarisindan dolayi çok mutluyuz. Kendisine ve tüm saglik çalisanlarina tesekkürlerimizi iletiyoruz.” diye konustu.
KONYA GIBI BÜYÜK BIR COGRAFYADA AKSAMA OLMADI
Salgin sürecinde yapilan çalismalarla ilgili meclisi bilgilendiren Baskan Altay, ilk günden itibaren koordinasyon merkezli ve sorunlari çözme odakli bir çalisma yürüttüklerini anlatarak, Konya’nin, Türkiye’de merkezi hükümetle yerel yönetimin koordinasyonunu en iyi saglayan il olarak öne çiktigini, bu kadar büyük bir cografyada herhangi bir aksama olmadan ilk sürecin tamamlandigini kaydetti.
2 MILYON 100 BIN MASKE ÜRETILDI
Ilk günden itibaren maske sorununun yasanmamasi için KOMEK’ler vasitasiyla maske üretmeye basladiklarini söyleyen Baskan Altay, “Artik günlük 100 bin maske üretebiliyoruz. Toplamda 2 milyon 100 bin maske üretildi. Sadece toplu ulasimda 800 bin maske dagittik. Ayrica ilçelerimizin ihtiyaci olan maskeleri de gönderdik.” ifadelerini kullandi.
140 BIN KISIYE SOSYAL YARDIMIMIZ ULASTI
Ilk günden itibaren dezenfeksiyon çalismalarini titizlikle yürüttüklerini kaydeden Baskan Altay, konusmasina söyle devam etti: “Ilk gün camileri, okullari dezenfekte etmistik ama bugün geldigimiz noktada eczaneler, berberler, kuaför salonlari ve ticari taksilerin dezenfeksiyonu konusuna yogunlastik. Artik ülkemizde bugünden itibaren normallesme egilimi basladi. Bütün kurallara uyarak aslinda yeni döneme yeni kurallarla birlikte yasayarak devam edersek bu sürecin bir an önce atlatilmasini planliyoruz. Bu dönemde hem yasanan salgindan dolayi hem de Ramazan’dan dolayi yürüttügümüz en önemli is, bu mübarek ayda herkesin evinde asinin kaynamasi. Bunun için öncelikli bir çalisma yürüttük ve bugüne kadar 35 bin aileye, yaklasik 140 bin kisiye sosyal yardimimiz ulasti. Bunlari da ilçe belediyelerimizle birlikte yürüttük. Merkezde Karatay, Meram ve Selçuklu Belediyelerimiz bu isin mali yükümlülügünün de yarisini üstlendiler. Ilçelerde de bütün dagitimi ilçe belediyelerimiz gerçeklestirdi. Hepinize tesekkür ediyorum. Vatandasimizin bu zor gününde kapisini çalarak yardimlarimizin ulastirilmasi konusunda çok büyük fedakarlik gösterdiniz.”
SOSYAL HAYATIN DEVAM ETMESI IÇIN DE ÇALISMALAR YÜRÜTÜLDÜ
Salgin sürecinde bir taraftan da sosyal hayatin devam etmesi için çesitli çalismalar yürüttüklerini vurgulayan Baskan Altay, “Özellikle Büyüksehir Belediyemizin YouTube kanali bu konuda öncü oldu. Bugünlerde balkonlarda insanlar hem vakit geçirsin hem de üretim yapsin diye domates, biber fideleri ve çiçek dagitimina basladik. Ayrica güzel bir gelenek olan çocuklarimizin oruçlarinin satin alinmasiyla ilgili bugüne kadar 17 bin 500 çocugumuz basvuru gerçeklestirdi. Hediyelerin dagitimina da basladik.” dedi.
INSALLAH ISIN ZOR KISMINI HALLETTIK
Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum’un bütün ilçe belediye baskanlarini tek tek dinleyerek talepleri dogrultusunda ilçelerin temel problemlerinin halledilmesi konusunda Konya ile yakindan ilgilendigini belirterek Bakan Kurum’a tesekkür eden Baskan Altay, “Insallah isin zor kismini hallettik. Bundan sonra özellikle ekonominin canlandigi bir dönem olacaktir diye ümit ediyorum. Kurallara uyarak, Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde Konya’da ve tüm Türkiye’de bu süreci en az hasarla atlatacagimiza inaniyoruz.” diyerek sözlerini tamamladi.
Konya HABERI
HABER / NADİR ÇOMAK - Uganda’nın kırmızı topraklarında yeşeren umut, iki Afrika Arslanının öncülüğünde insanlığa ilham veriyor.
Trump Gazze Planı uluslararası tepki çekti. ABD eski Başkanı Donald Trump, Gazze için "gayrimenkul anlaşması" ifadesini kullanarak yeni bir tartışma başlattı. Filistin halkı ve dünya liderleri plana karşı çıkıyor.
İsrail’in 15 aylık saldırıları sonucu Gazze’deki okulların yüzde 85’i hizmet dışı kaldı. Eğitim 2 yıldır aksıyor, binlerce öğrenci ve akademisyen hayatını kaybetti.
Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Trump'ın Gazze'deki Filistinlileri başka yere gönderme planını "hayal ürünü" olarak nitelendirdi ve Arap ülkelerine baskı amacı taşıdığını belirtti.
ABD’de Seattle-Tacoma Havalimanı’nda Japon Hava Yolları’na ait 787-9 Dreamliner, taksi yaparken Delta Airlines’a ait park halindeki Boeing 737’nin kuyruğuna çarptı. Olayda yaralanan olmazken, bazı uçuşlar iptal edildi.
Kadın giyimde özel dikim ve kaliteyi buluşturan Marvia Dress, Menemen’de hizmet vermeye başladı.
HABER / ERCAN KUTLU - Her şeyin sahtesinin kol gezdiği bir dönemde, Natureltad yalnızca 10 üründe %100 kalite ve %99.63 memnuniyetle öne çıkıyor. Temiz lokma arayanların adresi.
En popüler kız ve erkek bebek isimleri, anlamları, dini ve modern seçeneklerle bir arada. İsmini bul, anlamını öğren, doğru kararı ver!
Kedi sahiplenmek isteyenler dikkat! Tüy dökmeden tuvalet alışkanlığına kadar tüm gerçekleri açıklıyoruz: İşte sizi şaşırtacak 25 madde…
Milyonlarca kişi bu haklardan habersiz yaşıyor. E-Devlet’te birkaç tıklamayla öğrenilebilecek devlet yardımları haberimizde…
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul, İzmir, Artvin, Kastamonu, Mersin ve Mardin merkezli olmak üzere 21 ilde 1 Milyar Liralık İşlem Hacmi Ortaya Çıktı.
AK Parti’nin açıklamasıyla gündeme oturan “PKK silah bırakıyor” iddiası sonrası uzmanlar konuştu. Güvenlik, siyaset ve kamuoyunun ortak beklentisi: Kalıcı barış ve toplumsal huzur.
Buca Belediyesi, Uluslararası Uyuşturucu ile Mücadele Günü’nde toplumun ortak sesini yansıtan farkındalık paneli düzenledi. Uzmanlar, bağımlılıkla mücadelede toplumsal dayanışmanın önemini vurguladı.
İnternetten alışveriş yaparken 3D Secure kapalıysa, kart bilgileriniz dolandırıcıların eline geçebilir. Güvende misiniz? Bu hayati bilgileri mutlaka okuyun ve sevdiklerinizle paylaşın!
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
HABER / ERCAN KUTLU - Selahattin Arslan’ın önderliğinde yayımlanan eserler, hem Recep Yazıcıoğlu’nun efsaneleşen hikâyesini hem de insanın içsel yolculuğunu yeni nesillere aktarıyor.
Medya90 yazarı Ahmet Sağlam’ın “Sahabenin Peygamber Efendimize Sadakati” adlı kitabı, Türkiye genelinde yapılan oylamada birinci seçildi.
İmran Salkan, Balkan ezgileriyle yoğurduğu yeni türküsü “Bulut Gelir Seher İle” ile dinleyicisini duygusal bir yolculuğa çıkarıyor.
MEDYA90 - İzmirli gazeteci Yunus Karakaya’nın hayatı, yönetmen Okan Canbolat tarafından dijital platformlara taşınıyor.
Birlik Beraberlik Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Diş, 55 ilde 180 ilçeyi kapsayan faaliyetlerini kamuoyuyla paylaştı. “Bir Damlaydık, Okyanus Olduk” sözüyle gönüllere dokunan çalışmalarını anlattı.
Yorgunluk, baş ağrısı, mide yanması, saç dökülmesi… Tüm bu belirtiler ne anlama geliyor olabilir?
Yaşlanmak kader değil! Doğru beslenme, düzenli uyku ve stres kontrolüyle yılları geri çevirmek mümkün. İşte uzman görüşlerine dayalı, herkesin uygulayabileceği etkili yöntemler!
Gece içilen bir bardak su yaşlı bir vatandaşın hayatına mal oldu. Uzmanlar, yaşlıların su içerken bile dikkatli olması gerektiğini vurguluyor. Boğulma, düşme kadar ölümcül olabilir!
Karya Farma HBX Ar-Ge’nin geliştirdiği HBX-HGM71 formülü, laboratuvar ortamında %99,99 oranında patojen yok edici başarısıyla çocukların sağlığına adandı.
Yüksek tansiyon, dünya genelinde 1 milyardan fazla kişiyi etkilerken, hatalı tansiyon ölçümleri yanlış teşhislere ve gereksiz tedavilere yol açıyor.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Bahçekent’te açılan Meşhur Ömer Aybak Adıyaman Çiğköftecisi, %40 indirimli kampanyası ve lezzet dolu menüsüyle çiğköfte severlerin yeni gözdesi oldu. Tostlarıyla da fark yaratıyor!
Bahçekent, Paşa Döner’le ilk kez kaliteli dönerle tanıştı. Esnaf, ev hanımları ve öğrenciler memnun; işletmeci Yaşar Yıldırım “Bu mahalleye hizmet etmek gurur verici” diyor.
Bahçeşehir ve Bahçekent’te onlarca sitenin elektrik işlerini üstlenen Caner Cimşit, HGS Elektrik markasıyla güvenli, hızlı ve kalıcı çözümler sunuyor. Gönül rahatlığıyla ulaşabileceğiniz bu uzman, sadece arıza gidermekle kalmıyor,
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.