Güvenilir haber kaynağınız Medya90.com
Yozgat Bozok Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata’nin öncülük ettigi ve akademisyenlere yönelik olarak 10 senedir sürdürdügü bilimsel arastirma projesi gelistirmeye yönelik egitim etkinliklerine ilgi devam ediyor.
Yozgat Bozok Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata’nin öncülük ettigi ve akademisyenlere yönelik olarak 10 senedir sürdürdügü bilimsel arastirma projesi gelistirmeye yönelik egitim etkinliklerine ilgi devam ediyor.
Selçuk Üniversitesi Proje Gelistirme ve Yönetimi Uygulama ve Arastirma Merkezi ile Konya TEKNOKENT isbirliginde 12-13 Mart 2022 tarihlerinde gerçeklestirilen “Sosyal Bilimlerde Arastirma Projesi Hazirlama ve Yürütme Egitimi” etkinliginde, Prof. Dr. Mustafa Böyükata ile birlikte Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nurettin Demir ve Necmettin Erbakan Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ahmet Kurnaz egitmen olarak yer aldilar.
Selçuk Üniversitesi Proje Gelistirme ve Yönetimi Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Recai Kus’un koordinatörlügünde Konya TEKNOKENT konferans salonunda gerçeklestirilen egitimden 30’dan fazla arastirmaci yararlandi.
Konya Teknokent Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Mehmet Hamurcu, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ilhan Çiftçi ve Koordinatör Prof. Dr. Recai Kus’un Açilis Konusmalari ile baslayan ve iki gün süren programda proje hazirlamaya ilgi duyan farkli branslardan akademisyenlerin, proje hazirlama ve yürütme konusunda, temel bilgi ve becerilerinin gelistirilmesi yönünde sunum ve uygulamalar gerçeklestirildi.
TÜBITAK destek programlari, basvuru süreçleri, degerlendirme ve sonuçlandirma süreçleri hakkinda bilgilerin de verildigi program yogun ve yorucu geçti, programda katilimcilarin sorulari ayrintili biçimde cevaplandirildi ve grup çalismalari ile birlikte proje gelistirip proje teklifine dönüstürme çalismalari yapildi. Bilimsel arastirma projesi yazarken kullanilan terminoloji ve proje sunarken dikkat edilmesi gereken noktalar ele alindi.
Etkilesimli olarak sürdürülen ve ilgiyle takip edilen egitim etkinligine iliskin yaptiklari degerlendirmelerde katilimcilar, esprili ve hayattan örneklerle geçen programin disiplinler arasi katilim saglayan gruplar üzerinde kaliciligi sagladigi, tanisma ve isbirligi firsati sundugu ve böylesi egitim etkinliklerinin yayginlastirilmasinin güzel olacagi noktalarini vurguladilar. Programin etkili ve verimli oldugu ifade edilerek, farkli bakis açisi ve yeni seyler üretme istegi dogurdugu, bunun da hem bireysel hem de dolayli olarak kurumlarin gelisimine katki verecegi ortaya kondu.
Prof. Dr. Mustafa Böyükata yaptigi degerlendirmede “Konya’ya proje egitimi için ikinci kez geldik. Halen de ihtiyaç olan bir konuyla ilgileniyoruz. Istekli katilimcilardan olusan gruplara egitim vermek her zaman daha verimli ve etkili olmaktadir. Bizler için yorucu çalismalardir. Fakat ortada ciddi bir ihtiyaç oldugu da açiktir. Duyarsiz kalamayacagimiz konulardandir. Üniversitelerin ve ülkenin gelecegi açisindan yapilacak çalismalarin dogru yol ve yöntemlerle yapilmasi için bu tarz egitimleri artirarak devam ettirmek gerekiyor” dedi ve mümkün oldugu sürece davet edilen yerlere gitmeye devam edeceklerini söyledi.
Gönüllü egitmenlerce verilen egitim programinin sonunda yararlanicilara katilim belgesi ve egitimi veren akademisyenlere de tesekkür belgesi takdim edildi.
Konya HABERI
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.