Tarih: 23.03.2022 08:57

Çanakkale Iki Medeniyetin Hesaplasma Zeminidir

Facebook Twitter Linked-in

Izmir’in Çigli ilçesinde bulunan Mehpare Yagci Anadolu Imam hatip lisesinde ögrencilere hitap eden Türkiye Yazarlar Birligi Izmir Subesi Baskani A. Levent Ertekin Çanakkale cephesi bir hesaplasma zeminidir” dedi

Genç IHH tarafindan organize edilen” Çanakkale’yi anmak ve anlamak” konulu konferansta konusan Ertekin, Çanakkale cephesinin öncesi Osmanlinin ruh dünyasina atifta bulunarak   

 

“Çanakkale zaferi hasta adam nitelemesiyle topraklari Rusya, Ingiltere, Fransa, Italya tarafinda kâgit üzerinde parsellenmis olan bir milletin silkinisidir. Karamsarliktan ümide, hezimetten zafere kosturmasidir” dedi.

Çanakkale cephesinden aneknotlarda paylasan Ertekin’in konusmasi esnasinda duygusal anlar yasanirken ögrencilerin kendilerini tutamayip agladiklari görüldü.  

 

Çanakkale cephesinin iki misyonun, ruhun karsilasmasi olduguna temas eden Ertekin “ Bu bir hesaplasmadir. Medeniyet elbisesi giymis istila hareketinin Islamla hesaplasmasidir. O günün Müslümanlari bu hesaplasmanin en net biçimde farkindaydi. 

 

Bu misyonlar ve ruhlar tarihten silindi mi? Yasananlar bize neyi gösteriyor? Çanakkale de asimin nesli vardi. O nesli bugün var mi? O analar o babalar var mi? Kisaca bir hilal ugruna can verecek günesler var mi?” sorularini sordu.

Izmir HABERI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —