Izmir Kemalpasa'da 5 bin 500 kitapli 'Kardelenler Kütüphanesi'

Izmir Kemalpasa

Çagdas Yasami Destekleme Dernegi (ÇYDD) ve Izmir Kemalpasa Belediyesi is birligiyle 5 bin 500 kitapli Armutlu Atatürk Çocuklari Kardelenler Kütüphanesi, Kemalpasa Armutlu Mahallesi’nde açiliyor.

IZMIR (IGFA) - ÇYDD’nin “Bin Çiçek Açsin, Bin Fikir Yesersin Projesi” kapsaminda faaliyete geçecek Armutlu Atatürk Çocuklari Kardelenler Kütüphanesi’nde 5 bin 500 adet kitap yer alacak.

Kemalpasa Belediyesi’ne ait eski hizmet binasinda kurulan kütüphanede 2 bin 200 adet çocuk kitabinin yani sira Atatürk temali ve 7’den 70’e herkese hitap eden kitaplar olacak. Guinness Rekorlar Kitabi’na girmis dünyanin en küçük okunabilir kitabinin da yer alacagi kütüphanede ayni zamanda vatandaslarin kullanabilecegi 11 adet bilgisayar ve akil-zekâ oyunlari bulunacak.

ÇYDD, 2005 yilindan bu yana sürdürdügü Bin Çiçek Açsin, Bin Fikir Yesersin Projesi ile dernek ilkeleri dogrultusunda; köy okullari, ilkögretim okullari, yatili ilkögretim bölge okullari ve liselere gereksinimlerine göre kitap ihtiyacini karsilayarak kitaplik ve kütüphane kurulumu konularinda çalismalar yürütüyor. ÇYDD; kitap, kitaplik, kütüphane projeleri ile bugüne kadar 3.538 okula; 1.232 kitaplik, 33 tam donanimli kütüphane ve 5 milyonu askin kitap destegi sagladi.

Izmir HABERI



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.