Tarih: 25.03.2022 15:34

Sivas'ta 'Modern dis kapi numarasi' dönemi basladi

Facebook Twitter Linked-in

SIVAS(IGFA)- Akilli sehircilik uygulamalari kapsaminda kentte birçok yenilige imza atan Sivas Belediyesi, simdilerde farkli bir proje için kollari sivadi. Ilk etapta sehirdeki 1500 kapi numarasini dönüstürmek için çalisma baslatan Belediye, ilerleyen günlerde tüm tabelalari modern hale getirecek. Kaliteli hizmet, yenilikçi yönetim anlayisi, kaynaklari etkin ve verimli kullanma gibi birçok amaci içerisinde barindiran proje için Mekânsal Adres Kayit Sistemi (MASK) çalismalari tamamlandi. Sahadaki entegrasyon ve yeni açilan alanlarin düzenlemesine devam eden Belediye ekipleri, ana caddelerden baslayarak plan dahilinde tüm cadde ve sokaklarda yenileme çalismasi gerçeklestirecek.

Binalara özel tasarlanan kapi numaralari üzerinde; mahalle, cadde- sokak, bina numarasi, bina kodu gibi gerekli tüm bilgilere yer veriliyor. Sik tasarimli ve uzun ömürlü olan tabelalar üzerine ayrica karekod eklenerek uygulamaya yeni bir boyut kazandirildi.

Karekodun okutulmasi ile bina adi basta olmak üzere; bina türü, kullanim türü, insa tarihi, isinma sekli, ruhsat bilgileri, bagli bulundugu kadastral parsel bilgileri, asansör bilgisi, idari mahalle, cadde-sokak bilesenleri ve daha birçok bilgiye ulasmak mümkün hale geliyor.

Ilerleyen dönemde ihtiyaca göre AFAD ile ilgili bilgiler, en yakin otobüs duragi, binada ikamet edenlerin cep telefonundan Belediye ödeme sistemine baglanarak (emlak, su, çevre temizlik vs.) borç ödeyebilme imkâni, olasi bir afet durumunda dogru konum bilgisi ile acil durum haber verebilme imkâni gibi bazi hizmetlerinde eklenmesi hedefleniyor. Proje Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi, Içisleri Bakanligi Nüfus ve Vatandaslik Isleri Genel Müdürlügü ile isbirligi halinde yürütülüyor.

Sivas HABERI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —