44. Yapi Fuari Dünyayi Agirladi: 157 Ülkeden 45 Bini Askin Ziyaretçi Istanbul’a Geldi

44. Yapi Fuari Dünyayi Agirladi: 157 Ülkeden 45 Bini Askin Ziyaretçi Istanbul’a Geldi

Yapi, insaat malzemeleri ve teknolojileri alaninda dünyanin en büyük fuarindan olan Yapi Fuari – Turkeybuild Istanbul’a, 60 ülkeden yatirimci ve satin alma profesyoneli katildi.

Yapi, insaat malzemeleri ve teknolojileri alaninda dünyanin en büyük fuarindan olan Yapi Fuari – Turkeybuild Istanbul’a, 60 ülkeden yatirimci ve satin alma profesyoneli katildi. Yatirimci, satin alma profesyoneli ve katilimcilarin büyük ilgi gösterdigi, yogun is görüsmeleri sonucunda taraflarin oldukça memnun ayrildigi Yapi Fuari’nin 45’incisi için, bu yil fuarda yer alan 320 katilimcinin tamami simdiden yerini ayirtti. Bu gelisme ile Yapi Fuari, bir sonraki yil için gerçeklestirilen katilimci rezervasyon rakami açisindan rekora imza atti.

 

Geçtigimiz yil 43’üncüsü düzenlenen, 1 milyar avroya yakin is hacmi olusturan Yapi Fuari – Turkeybuild Istanbul, 23-26 Mart tarihleri arasinda küresel yapi ve insaat sektörünün tüm temsilcilerini Istanbul’da bulusturdu. Fuarda, 17 ülkeden 320 katilimci 200’den fazla ürün grubunu sergiledi.

 

Bir önceki yila göre ziyaretçi sayisini yüzde 171, yabanci ziyaretçi sayisini ise yüzde 191’in üzerinde artiran küresel is birligi ve bilgi paylasim platformu Yapi Fuari, 8 bin 232’si yabanci olmak üzere 157 ülkeden toplam 45 bin 731 ziyaretçiyi Istanbul’da ev sahipligi yapti.

 

400’ün Üzerinde Yabanci Alici Yeni Is Birlikleri Için Yapi Fuari’ndaydi

Fuar, yogun katilimci ve ziyaretçi ilgisinin yani sira yabanci satin alma profesyoneli ve yatirimcilarin da odagindaydi.

 

Üst düzey, güçlü karar vericiler Hyve Grup tarafindan Türkiye’ye “VIP Hosted Buyer” programi kapsaminda davet edildi. Kanada, Sili, Danimarka, Fransa, Almanya, Irlanda, Ispanya, Isviçre, Katar, Birlesik Krallik ve Yunanistan basta olmak üzere fuarda, 60 ülkeden 400’e yakin satin alma profesyoneli ve yatirimci, yeni is birligi firsatlari için yerli is ortaklari ile görüstü.

 

Bulusmalar hem fiziksel hem de çevrimiçi is birligi platformu Hyve Connect araciligi ile gerçeklestirilirken, fuar, küresel yapi ve insaat sektörü için güçlü bir geri dönüs sinyali verdi.

 

Sektörde Degisimin Odak Konulari: Enerji, Çevre ve Sürdürülebilirlik

Profesyonellere sundugu is birligi ve bilgi paylasimi imkanlari ve düzenledigi etkinliklerle sadece Türkiye ve bölge için degil, dünya için de sektörün gidisatini etkileyen Yapi Fuari, enerji, çevre ve sürdürülebilirlik konularina odaklanirken, yine sektörün gelecegine yön verdi.

 

Yapi Fuari ev sahipliginde gerçeklestirilen, bu yil ilk kez fiziksel olarak düzenlenen ZeroBuild Summit’22 – Uluslararasi Sifir Enerji Binalar Zirvesi, “Change Starts Here!” (Degisim Burada Basliyor!) slogani ile gerçeklesti.

 

Yapi Fuari’nin ilk gününden son gününe kadar yogun bir program akisinda gerçeklestirilen Uluslararasi Sifir Enerji Binalar Zirvesi, 4 gün boyunca 16 oturumda 100’e yakin yerli ve yabanci konusmaciyi agirladi.

 

Türkiye’nin 2053 Net Sifir Emisyon taahhüdünün gerçeklestirilmesi adina, ekonominin tasiyici sektörleri arasinda yer alan yapi, insaat malzemeleri ve teknolojileri sektörüne düsen görevler detaylica konusuldu. Sektör profesyonellerinin yani sira, akademiden önemli isimlerin yer aldigi zirvede; isitma, sogutma, aydinlatma gibi bir yapinin ihtiyaç duydugu tüm alanlarda çok düsük miktarda enerjiye ihtiyaç duyan, bu ihtiyaci yenilenebilir enerji kaynaklarindan temin eden Sifir Enerji Binalar’in Türkiye, bölge ve dünyadaki potansiyel uygulama alanlari, örnek uygulamalari ve küresel ekonomi ve çevresel faydalar detaylandirildi. 

 

Tekno-Girisimler Yapi Tech Garage Alaninda Sektörle Bulustu

Bir önceki fuarda ilk defa yapi, insaat malzemeleri ve teknolojileri alaninda yeni hizmet ve çözümler sunan yerli girisimleri agirlayan Yapi Fuari, bu yil ikinci kez, bu defa 13 start-up’i, sektör temsilcileri ve profesyonelleri ile bir araya getirdi. Degisim Mimari Inovatif Yönetim Danismanligi is birligiyle gelistirilen, Yapi Fuari boyunca sektörün dijital dönüsümüne katki sunan girisimcileri agirlayan Yapi Tech Garage, 26 Mart’ta “Maraton Sunumlari”na ev sahipligi yapti.

 

Girisimler için yeni is birliklerine zemin hazirlayan Yapi Fuari’nin Yapi Tech Garage alaninda; sanal gerçeklik, artirilmis gerçeklik, karma gerçeklik, veri bilimi, yapay zeka, sektör paydaslari arasinda iliski yönetimi, egitim teknolojisi, ödeme yönetimi, pasif ev tasarimlari, render, dijital alanlar, yeni nesil yapi ürünleri gibi konulardaki girisimler, tasarim asamasindan bina teslim asamasina kadar mimarlara, mühendislere, proje yöneticilerine, üreticilere, yüklenicilere, gelistiricilere, pazarlamacilara ve kullanicilara farkli olanaklar sundugu teknolojileri tanitti.

 

Altin Miknatis Stant Tasarim Ödülleri Sahiplerini Buldu 

44. Yapi Fuari – Turkeybuild Istanbul’un geleneksel Altin Miknatis Stant Tasarim Ödülleri, fuarin ikinci günü sonunda düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Fuarda, stant tasariminda markalarini ve ürünlerini ziyaretçiler için bir çekim noktasina dönüstüren firmalar, ‘Altin Miknatis Stant Tasarimi Ödülleri'nde yaristi. Sektörün en degerli tasarimcisi, iç mimari, mühendisi ve profesyonellerinden olusan bagimsiz jüri üyelerinin birbirinden farkli kriteri degerlendirdigi yarismada; ürünle kurduklari baglanti, ürünün belirtilmek istenen niteliklerinin en iyi sekilde vurgulanmasi, 3 boyutlu tasarim nesnesi olarak düzenlenmesi, görsel malzeme kullanimindaki estetik, standin modülerligi ve tekrar farkli mekanlarda kullanilabilirligi baz alindi. Altin Miknatis Stant Tasarimi Ödülleri’nde 1.'lik Samet Kalip Ve Madeni Esya San. Ve Tic. A.S’nin, 2.’lik Arkitech Ileri Yapi Teknolojileri Insaat Imalat Sanayi Ve Ticaret A.S.’nin, 3.’lük Sever Makine Sanayi Ve Ticaret A.S.’nin, Mansiyon Ödülü Kizilay Sistem Yapi A.S.’nin, Hyve Group Tesvik Ödülü Emek Kapi Sistemleri’nin, Standinda En Iyi Teknoloji Çözümleri Sunan Firma Ödülü Inohom Akilli Ev Sistemleri’nin, Standinda En Yaratici Kimlik Tasarimi Sunan Firma Ödülü ise Glulam Sa’nin oldu.

 

Yapi Fuari, Dünyaca Ünlü, Ödüllü Mimar Bram Aerts'i Agirladi

Belçika’nin önde gelen mimarlik ofislerinden olan TRANS architectuur & stedenbouw’un Kurucu Ortagi Bram Aerts, 44. Yapi Fuari kapsaminda konferans vermek üzere Istanbul'a geldi. Kisa bir süre içinde TRANS, çok begenilen Flaman mimarlik ofisleri arasinda neslinin önünde güçlü bir itibar kazanan; mimarlik ofisi, kentlerin sürdürülebilir sekilde iyilestirilmesi için bir dizi çigir açan dönüsüm projesi üzerinde çalisan Aerts, yapili çevreyi dönüstürmek ve yeniden yorumlamak, yikima, açik alan isgaline ve insaat sektörünün egemenligine karsi kökten çözüm stratejisini Yapi Fuari’nda anlatti.

 

Usta Mimarlar ve Malzeme Uzmanlariyla Özel Fuar Turlari

Etkilesimi önceliklendiren, bu sayede diger fuarlardan ayrisan Yapi Fuari, Yapi Master Class – Mimari Ustalik Siniflari 4’üncü yilinda, “Çevreye Duyarlilik ve Mimari Tasarim” ile “Ölçekler Arasi Parametrik Tasarim” temalarinda düzenlendi. Yüksek mimarlar Durmus Dilekci, Sule Ertürk, Busra Al, Volkan Taskin ve Dr. Cenk Dereli’nin eslik ettigi turlarda katilimcilar; sürdürülebilir mimarlik, enerji etkin yapi malzemeleri, çevreye duyarli projeler ve yenilikçi tasarim ve teknoloji trendleri üzerine mimarlar ile sohbet ederken, stant ziyaretleri ile essiz bir deneyim yasayarak yerinde uygulamali ürünleri ögrenme firsati buldular. 

 

Fuar katilimcisi firmalarin yer aldigi Yapi Sahnesi ise yeni ürün ve teknolojiler, güncel trendler, sürdürülebilirlik, Ar-Ge yatirimlari, yeni is birlikleri, rekabette farklilasan ticari anlasmalar, is gelistirme modeller, yapi sektöründe markalasma ve müsteri deneyim modelleri temalarinda sohbetler gerçeklestirdi.

 

45. Yapi Fuari Cumhuriyet’in 100. Yilina Hazirlaniyor

Cumhuriyetin 100’üncü yilinda 45’incisi düzenlenecek Yapi Fuari – Turkeybuild Istanbul ise simdiden bir sonraki yil için çalismalarina basladi. 4 gün boyunca oldukça yogun bir biçimde gerçeklesen is birligi görüsmeleri sonucunda, bu yil 17 ülkeden fuara katilan toplam 320 katilimcinin tamami, 26-29 Nisan 2023’te TÜYAP’ta yabanci yatirimcilar ile bulusmak için fuar sirasinda yerlerini ayirttilar. Elde edilen bu basari ile birlikte Hyve Grup, 2023 yilinda 1,5 milyar avroluk is hacmi olusturmayi hedefliyor.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.