Tarih: 13.12.2020 18:45

Ücretsiz tablet dagitimi ne zaman?

Facebook Twitter Linked-in

Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk, katildigi bir canli yayinda gündeme dair açiklamalarda bulundu, sorulari yanitladi. Bakan Selçuk, tablet dagitimiyla ilgili soru üzerine, su ana kadar 150 bine yakin tabletin dagitildigini açikladi. Selçuk, "Araligin 14'ünde, 21'inde, 28'inde tekrar bir dagitim süreci basliyor. Yaklasik 300 bin tablet dagitimi gerçeklestirilecek bu süreçte. Ocak ortasina kadar da 500 bin tabletin dagitimi tamamlanmis olacak." bilgisini paylasti.

Daha sonrasinda da bazi kismi çalismalarin devam edecegini belirten Selçuk, ayni zamanda TRT EBA TV'de de sinavlarda çocuklarin muhatap kilindigi tüm içeriginin bulundugunu vurguladi.

EBA destek noktalarinin sayisinin 14 bin 500'e ulastigina dikkati çeken Selçuk, bu noktalarin tanitimiyla ilgili Japonya'daki gazeteler ve televizyonlarda yayin yapildigina, sistemin artik uluslararasi düzeyde de tanindigina isaret etti.

Ziya Selçuk, EBA sistemini günde 3 milyon kisiye ayni anda hizmet verebilen bir yapiya ulastirdiklarinin altini çizerek, dünyada bu kadar canli ders verebilen 2-3 ülkenin ancak olabilecegini ifade etti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —