Sehidin adini tasiyan statta artik koyunlar otlamayacak
Seferihisar Belediye Baskanligi döneminde Tunç Soyer tarafindan Kurban Pazaryeri olarak tahsis edilen Sehit Osman Koç Stadi, AK Parti Seferihisar Ilçe Baskani Ahmet Aydin’in girisimleri sonucu sehidin adina yakisir bir sekilde bastan asagi yenilenerek spor tesisi olarak hizmet verecek.
Ilk önce Ürkmez Belediyespor’a daha sonra da Seferihisar Belediyespor’a devredilen bu dönem içinde harabeye dönen Sehit Osman Koç Stadi’nin yenilenmesi için Gençlik ve Spor Bakanligi yedi buçuk milyon TL bütçe tahsis etti.
AK Parti Seferihisar Ilçe Baskani Ahmet Aydin’in girisimleri sonucu yatirim programina alinan ve ivedi bir sekilde de ödenegi tahsis edilen stat için önümüzdeki hafta bir heyet kesfe gelecek. Kesfin ardindan stadin yenilenmesi için ihaleye çikilacak.
Kurban pazari olarak tahsis edildi
Sehit Osman Koç Stadi’nin yenilenmesi için yatirim programina alinmasi ile ilgili süreci, AK Parti Izmir Il Baskani Kerem Ali Sürekli, Genel Baskan Yardimcisi Hamza Dag ve Izmir Gençlik ve Spor Il Müdürü Murat Eskici’nin destekleri ile çok kisa sürede tamamlandiklarini belirten Baskan Aydin: “2002 yilinda Izmir Özel Idaresi tarafindan yapilan, 1990 yilinda Siirt Pervari’de sehit düsen Osman Koç’un adinin verildigi stat Seferihisar Belediyespor’a devrinin ardindan çok kisa bir sürede harabeye dönerken sehidin adina yakismayan görüntülere de sahne oldu. Tunç Soyer tarafindan Seferihisar Belediye Baskanligi döneminde kurban pazar yeri olarak tahsis edilen stat insaat molozlarinin döküldügü, yabani otlarin türedigi bir alana dönüstü. Bu duruma kayitsiz kaldigi için yogun elestiri almasina karsin dönemin belediye baskani Tunç Soyer hiçbir girisimde bulunmazken Büyüksehir Belediye Baskanligi döneminde de Seferihisar’in birçok sorunu gibi bu sorunu da görmezde geldi. Stat bu durumdayken sadece sehidimizin degil hiçbir sehit ailesinin yüzüne bakamaz olmustuk. Yönetim Kurulu olarak hizlica yerinde tespitimizi yaptik, dosyalarimizi hazirladik, önce ilçe ardindan Izmir en son da Ankara’da bu konuyla ilgili temaslarimizi yaptik. Girisimlerimiz sonucu yatirima alindi” bilgisini verdi.
Ürkmez halki spor ile bulusacak
Yürüyüs basta olmak üzere farkli branslarda spor faaliyetlerinde halkin katiliminin çok önemli olduguna dikkat çeken Baskan Aydin: “Stadimiza bir görevli atanacak. Stadin zemini suni çim olacak, 250 kisilik bir tribün yapilacak, stadin etrafi çit ile çevrilecek. Soyunma odalari yapilacak. Bittiginde sehidimizin adina yakisir bir spor tesisi olarak Ürkmezlilere hizmet verecek. Halkin spor yapmasini saglikli bir toplum açisindan çok önemsiyoruz. Ürkmezlilerin de bu yönde talebi var” dedi.
Sehit Osman Koç’un babasi ve AK Parti Seferihisar Teskilati ile iftar yemeginde bir araya gelen Baskan Aydin'in oglunun adinin verildigi stadin yenilenmesi için 7 buçuk milyon bütçe tahsis edildigi bilgisini paylastigi ilk isim sehidin babasi Mustafa Koç oldu. Yemek sonrasi Izmir Gençlik ve Spor Il Müdürü Murat Eskici ile telefon ile görüntülü görüstüren Baskan Aydin baba Koç’a bundan sonraki süreç ile ilgili de bilgi verdi.
Trump Gazze Planı uluslararası tepki çekti. ABD eski Başkanı Donald Trump, Gazze için "gayrimenkul anlaşması" ifadesini kullanarak yeni bir tartışma başlattı. Filistin halkı ve dünya liderleri plana karşı çıkıyor.
İsrail’in 15 aylık saldırıları sonucu Gazze’deki okulların yüzde 85’i hizmet dışı kaldı. Eğitim 2 yıldır aksıyor, binlerce öğrenci ve akademisyen hayatını kaybetti.
Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Trump'ın Gazze'deki Filistinlileri başka yere gönderme planını "hayal ürünü" olarak nitelendirdi ve Arap ülkelerine baskı amacı taşıdığını belirtti.
ABD’de Seattle-Tacoma Havalimanı’nda Japon Hava Yolları’na ait 787-9 Dreamliner, taksi yaparken Delta Airlines’a ait park halindeki Boeing 737’nin kuyruğuna çarptı. Olayda yaralanan olmazken, bazı uçuşlar iptal edildi.
Guatemala Devlet Başkanı Bernardo Arevalo, ABD ile yeni bir göçmen anlaşması imzalandığını açıkladı. Sınır dışı edilen göçmenlerin kabulü ve ulaşım masraflarının ABD tarafından karşılanacağı belirtildi. Ekonomik kalkınma ile göç s
Bahçeşehir 2. Kısım Atatürk Bulvarı’nda aylardır onarılmayan yol çukuru, 12 Nisan gecesi 7 aracın lastiğini patlattı. Vatandaşlar isyan ediyor: “Defalarca şikayet ettik ama kimse duymuyor!”
Polis Haftası kapsamında gönülleri fetheden Mustafa Şahin, dezavantajlı çocuklara hediyeler dağıtarak onların yüzünü güldürdü. Şefkatiyle tanınan Şahin, yine örnek bir davranış sergiledi.
Niğde Belediyesi, İlhanlı Mahallesi’nde Ramazan coşkusunu yaşatıyor! 17 Mart’ta Alyans Düğün Salonu’nda iftar, Rahman Camii’nde teravih ve Muhabbet Çadırı’nda keyifli sohbetler sizleri bekliyor.
Niğde Belediyesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve TÜGVA iş birliğiyle 7.500 öğrenciyi bir araya getiren dev iftar sofrası kurdu.
Antalya’nın Manavgat ilçesinde, şoför kapısı bulunmayan bir aracın trafiğe çıkması görenleri hayrete düşürdü. Aracı kullanan sürücünün, trafik kurallarını hiçe sayarak tehlikeli manevralar yaptığı iddia edildi.
Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü, ruhsatsız silah taşıyan ve bulunduran şahıslara yönelik operasyonlarla huzur ve güvenliği sağlıyor.
Alanyanın Mahmutlar mahallesi KYK yurdunun bitişiğindeki kazan dairesinde çıkan yangı korkuttu.
Antalya'nın Alanya ilçesi Saray Mahallesi Keykubat Bulvarı üzerinde bir otelin inşaatında çıkan yangın büyük paniğe yol açtı.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
Gazeteci-yazar Ravza Zeybek'in kaleme aldığı yeni roman “Kervan”, okuyucuyu içsel bir yolculuğa çıkarıyor. Kitap, hayatın anlamını sorgulayanlar için adeta bir başucu eseri.
HABER / ERCAN KUTLU - Ramazan Bayramı, Bahçelievler’de unutulmaz bir etkinliğe sahne oldu. Vali Davut Gül ve protokol üyelerinin çektirdiği selfie, sosyal medyada fenomenleşerek binlerce beğeni topladı.
Tire Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen söyleşide öğrencilere Tire’nin tarih ve kültür mirasını anlattı. Etkinlik, kitapların imzalanması ve gençlerle interaktif sohbetlerle tamamlandı.
Eğitimci-Yazar A. Levent Ertekin’in hazırladığı "Afgan Kınalı Kuzular" kitabı, Çanakkale Zaferi etkinliklerinde Herat’ta tanıtıldı. Kitap, iki ülkenin kardeşliğine vurgu yaparak büyük ilgi gördü.
Yüksek tansiyon, dünya genelinde 1 milyardan fazla kişiyi etkilerken, hatalı tansiyon ölçümleri yanlış teşhislere ve gereksiz tedavilere yol açıyor.
Ramazan ayıyla birlikte balık tezgahları bereketlendi! Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı'nda sardalya ve istavrit fiyatları dibe vurdu. 3 kilo balık alana 1 kilo bedava kampanyasıyla sağlıklı beslenme fırsatı.
Gazi Üniversitesi'nde Gıda Güvenliği ve Mikroplastik Tehlikesi Paneli Düzenlendi
Bilim insanları, bunamanın hafıza kaybı dışındaki erken belirtilerini keşfetti. Hızlı kilo kaybı ve yüksek iyi kolesterol seviyeleri, bunamanın habercisi olabilir. Bu bulgular, erken teşhis ve tedavi için umut vaat ediyor.
Erzincan’da kış mevsiminin vazgeçilmezi kestane, sokak tezgâhlarında pişmeye devam ediyor. Soğuk havaların başlamasıyla kestane satıcıları ocaklarını yakarak sıcak kestane keyfini vatandaşlara sunuyor.
HABER / ERCAN KUTLU - "Bahçeşehir’in başarılı Müdürü Ümit Karaağaç: Okulunda aile seminerleri, fidan dikim etkinlikleri ve spor başarılarıyla eğitimi renklendiriyor! Öğrenciler: ‘Onunla gurur duyuyoruz’."
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in büyüyen nüfusu taziye evi ihtiyacını artırdı. Vatandaşlar, Yavuz Sultan Selim Camii altı veya Kur’an kurslarının bu amaçla kullanılmasını istiyor.
HABER / ERCAN KUTLU - "Servis şoförleri, Bahçekent Emlak Konut Camii çeşmesini araç yıkamak için kullanıyor. Cemaat ve imam rahatsız, yetkililerden acil çözüm bekleniyor!"
Bahçekent’in sevilen ismi Hacı Mürsel Oktay, vefatının ardından Hadımköy Yeşilbayır Mezarlığı’nda defnedildi. Cenazeye yoğun katılım oldu; protokol, cemaat ve sevenleri son yolculuğunda yalnız bırakmadı.
Asaf İlter Hoca öncülüğünde Bahçekent’te çocuklar camiyle buluşuyor. Hediyeler, oyunlar ve manevi eğitimle dolu etkinlikler aileleri mutlu ediyor!
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.