Tarih: 10.04.2022 12:36

Urla Çesmealti'nda taskin sorununun önüne geçecek proje basladi

Facebook Twitter Linked-in

Izmir Büyüksehir Belediyesi IZSU Genel Müdürlügü, Urla’da 10 kilometrelik yagmur suyu ve atik su hattinin imalatina basladi. Zeytinalani, Sirinkent, Denizli, Güvendik ve Balikliova mahallelerinde kanalizasyon ve yagmur suyu hatlari ayristirilarak bölgedeki taskin sorununun önüne geçilecek.
Kentin altyapi agini, gelisen durum ve ihtiyaçlara göre yenileyen IZSU Genel Müdürlügü, Urla’da yagmur suyu ve kanalizasyon hatlarini birbirinden ayiriyor. 10 kilometrelik atik su ve yagmur suyu hatti imalati yapilacak çalisma ile asiri yagislar sonrasi olusabilecek taskin ve su baskinlarinin önlenmesi amaçlaniyor.
 
20 milyonun üzerinde yatirim
Sehir merkezinde oldugu gibi ilçelerde de hizmetlerini araliksiz sürdüren IZSU, Urla’da 2022 yil sonuna kadar devam edecek bu projenin imalatlarini 20 milyonun üzerinde maliyetle tamamlayacak.
 
Kent genelinde 11 noktada yagmursuyu ayristirma çalismasi sürüyor
IZSU Genel Müdürlügü, dirençli kent hedefi kapsaminda 2019 yilindan bu yana kent genelinde 196 kilometre yagmur suyu hatti yenileme ve imalat yapti. Su anda 11 noktada toplam 132 kilometrelik yagmursuyu ayristirma hatti imalati ise devam ediyor. Son 3 yilda taskinlari önleyecek projeler için 378 milyon lirayi askin yatirim yapildi.
 

Izmir HABERI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —