Yozgat Bozok Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata, Nazilli Anadolu Lisesi “Proje Temelli Düsünme Egitimi” programi kapsaminda 12 Nisan 2022 Sali aksami “Proje Seven Ögrenciler Rotasini Kendi Çizer!” konulu videoseminer verdi.
Nazilli Anadolu Lisesi Ingilizce Ögretmeni Kadriye Çetin’in moderatörlügünde gerçeklestirilen toplantiya okulun ögrencileri ve ögretmenleri katildi.
Prof. Dr. Mustafa Böyükata, bilim okuryazarliginin ögrenilmesini, kisilik gelisimini, yapilan isin tadina varilmasini, egitim için okul disinin kullanilmasini, egitimin okul ve müfredatla sinirli kalmamasini saglayan proje tabanli çalismalarin rolüne yönelik degerlendirmelerde bulundu. Proje faaliyetlerinde aktif olmanin ögrencilerin girisimci yanlarini gelistirecegini anlatti.
Proje Döngüsü Yönetimi, proje hazirlik ve uygulama süreçleri ile stratejik planlama konularinda da bilgiler veren Prof. Dr. Böyükata, uzaktan egitim araçlariyla da bilgi edinmenin mümkün hale geldigine deginerek, okullarin günümüzde ögrencilerin de birbirlerini egittigi ortamlar oldugunun altini çizdi. Bu yönden proje faaliyetleri ile ögrencilerin birlikte is yapma becerilerinin de gelistigini ifade etti.
Izleyen ögretmenlerden bazilari yaptiklari degerlendirmelerde sunumun katilimcilari canli ve dinamik tuttugunu, Prof. Dr. Böyükata’nin güncel ve gündelik sorunlara duyarli bir anlatimla, hayatin içinden örnekler vererek dikkatleri konu üzerine çektigini, dinleyicilerle ilgilendigini, keyifli bir söylesi oldugunu belirttiler. Bir akademisyenin lise ögrencileriyle bulusmasini nadir görülen bir sey olarak niteleyenler de oldu. Semineri ögrencilerin de sikilmadan merakla dinledigi gözlendi.
Katilimcilarin sorularina cevaplar da verilen programin sonunda etkinligin moderatörü Ingilizce Ögretmeni Kadriye Çetin, toplanti için “Ögretim üyelerinin egitimin her kademesiyle ile iletisim halinde olabileceginin ve bunun gerekliliginin en güzel örnegiydi” dedi ve davetlerini kirmayip kendileri zaman ayirmasindan dolayi Prof. Dr. Mustafa Böyükata’ya tesekkür etti.
Yozgat HABERI