Ögretmen yetistirme isi Devletimizin Beka sorudur

MEB Eski Il Müdürü MEB Müsaviri Mustafa Altinsoy, Milli Egitim Bakanliginin kanayan yarasi olarak bir gerçegin altini çizdi. Yillarca Millî Egitim Bakanligi’nda ögretmenlik yapti çesitli kademelerde yöneticilik ve son olarak farkli illerde Il Millî Egitim

EGITIM 13.04.2022 03:59:05 165 0
Ögretmen yetistirme isi Devletimizin Beka sorudur

MEB Eski Il Müdürü MEB Müsaviri Mustafa Altinsoy, yaptigi açiklamasinda; Yillarca Millî Egitim Bakanligi’nda ögretmenlik yaptim, çesitli kademelerde yöneticilik ve son olarak farkli illerde il millî egitim müdürlügü görevlerinde bulundum.

Farkli kademelerdeki deneyimlerimden sonra vardigim son kanaat; Millî Egitim Bakanligi’nin en önemli sorununun, üzerinde çalisilmasi gereken en önemli konunun “Ögretmen Yetistirme” konusu oldugudur. Dolayisiyla Bakanlikta bu konuyla ilgili en önemli birim, Ögretmen Yetistirme Genel Müdürlügü'dür ve öyle de olmalidir. Millî Egitim Bakanligi’nin en önemli konusu, ne bakan ve bürokrat degisikligi ne müfredat degisikligi ne fiziki ihtiyaçlar ne de bina sorunudur. En önemli meselemiz, ögretmen yetistirme konusudur. Ögretmen yetistirme konusu, devlet tarafindan tesadüfe birakilmamalidir.

“Ögretmen yetistirme isi Devletimizin Beka sorudur”
MEB Müsaviri Mustafa Altinsoy; “Kanaatime göre ögretmen yetistirme konusu, devletin beka meselelerinden biridir. Nasil sinirlarimizi korumak için asker yetistirme, güvenlik stratejileri ön planda ise devletin içerideki ve disaridaki sinirlarini korumak için de egitim ve egitimin en önemli bileseni olan ögretmen yetistirme konusu ön planda olmalidir. Millî bekamiz için bu önemlidir. Selçuklu Sultani Meliksah ile onun meshur veziri Nizamülmülk arasindaki malum konusmayi bilirsiniz. Kisaca hatirlayacak olursak; Nizamülmülk, medreselere çok yatirim yapip paralar harcadiginda Meliksah’a sikâyet edilmis. Ancak engin deha sahibi Nizamülmülk, bu husus kendisine soruldugunda öyle böyle bir cevap vermistir ki Meliksah onu takdir ederek egitim konusunda yaptigi yatirimlarda onu serbest birakmistir. Sultan, “Medreselere çok para harciyor, yatirim yapiyorsunuz.” diye sordugunda dahi vezirin cevabi, “Efendim, sizin askerlerinizin attigi ok en fazla 100 metre, 300 metre ileri gider ama benim açtigim medreselerden (o zamanki üniversiteler) atilan ok bin yil ötesine gider.” olmustur.

Iste bu nedenle egitime ve özellikle idealist ögretmen yetistirme konusunda uzun süreli, akilci yatirimlar yapilirsa Bakanlikta yapilan diger degisiklikler ve hatta Bakan degisiklikleri, bu uzun süreli hedefleri etkilemeyecektir. Çünkü Bakanlar degisir ama Bakanlarin bazilari bakar, bazilari bakmaz. Bazi Bakanlar bakar, görmez. Bakanlarin bazilari bakamaz, bakmak isteyen bazi Bakanlara da baktirmazlar. Zaten Bakan degisiklikleri de genelde sembolik hale gelmistir. Son yillarda yapilan Bakan degisiklerinde genelde Millî Egitim kökenli olmayan, diger alanlardan isimler tercih edilmistir.

Bu nedenle Millî Egitim Bakani kim olursa olsun, alinacak kararlarin ve esas kararlarin alanda uygulanmasini yapacak olan egitim kadrosu olan yetismis ögretmenlerdir. Bu konuyu dile getirdikten sonra diger bütün önlemler veya sik sik Bakan degisikligi yapmak, kisir bir döngüdür ve kendimizi oyalanmaktan ibarettir diyebilirim ” dedi.

“Bakanliktaki degisiklikler normal bir uygulamadir “
MEB Müsaviri Altinsoy; “ Bakanlikta “Çok degisiklikler yapiliyor” diye elestiriler yapilir. Aslinda degisiklik yapilmasi normaldir ve günümüz sartlarina uyum için degisiklik yapilmasi da gerekir. Bakanligin kendisine güncellemesi de sahadaki gelismelere ayak uydurma açisindan olumlu bir gelismedir.
Müfredatlar degisir. Degismeli ve güncellenmeli de. Günümüz gelismeleri dogrultusunda yeniden gözden geçirilmeli. Ancak bütün bu degisiklikleri alanda uygulayacak, yorumlayacak olan ögretmenlerdir. Eger ögretmenlerimiz çok iyi yetistirilirse müfredat yanlis yapilmis olsa da onu yorumlayarak güncelleyip, pisirip, çocuklarin önüne koyacak olan yine ögretmenlerimiz olacaktir.

Son yillarda Millî Egitim Bakanligi olarak fiziki alanda çok güzel yatirimlar yaptik. Benim aktif olarak görev yaptigim yillarda da bizzat buna sahidim. Güzel binalar yaptik, sinif ögrenci sayisini belli oranda düsürdük. Tabletler dagittik (ki bana göre tablet dagitimi dogru bir uygulama degildi ve yanlis sonuçlara yol açmistir). Pek çok konuda çok önemli mesafeler aldik. Ancak Millî Egitim Bakanligi, istedigi kadar güzel binalar yapsin, araçlar getirsin, tabletler versin, nihai olarak bunlari alanda uygulayacak, yönlendirecek olan insan faktörüdür, dolayisiyla ögretmenlerdir.
Bilindigi üzere egitimin birçok bileseni vardir. Ögrenci, okul, fiziki donanim, teknoloji ve ögretmen. Ancak bunlarin en önemlisi, bas uygulayicisinin ögretmen oldugunu hepimiz biliyoruz. Yani bu teknolojilerin nerede nasil kullanilacagini, nasil kullanilmasinin daha faydali olacagini çocuklarimiza uygulatacak olan yine ögretmenlerdir.

Bu nedenle Türkiye’yi yönetenler, devlet, hükümet ve derin yapinin ilgili yetkilileri, ögretmen yetistirmeyi bir güvenlik meselesi olarak, millî, yerli, derin stratejik politika olarak ele alip uzun vadeli projeksiyonlar yapabilirlerse egitimin, dolayisiyla Türkiye’nin de önü açilir. Bunun için ilk etapta 5 yillik, 10 yillik, 20 yillik planlamalar yapilirsa ülkenin rengi de, boyasi da olumlu manada degisecektir.
Basta konuya girerken ifade ettigim gibi ögretmeni ve egitimi devletin bir beka meselesi olarak ele alip, nasil askere yillarca çok önemli görevler verilerek ülkenin geleceginin elinizde oldugu hissettiriliyor ise ögretmene de ayni suur verilmelidir. Evrensel egitim dayatmacasiyla insanlarin kendi degerleri ve kültürlerinden uzaklastirilmasi yerine, önce kendi kültürünü bilen kendi degerlerine saygili, yani misyon ve vizyon sahibi donanimli yerli ve millî düsünen ögretmen yetistirmek en önemli görevimiz olmalidir. Biz buna her ülkenin kendi degerlerini bilen, kendi geçmisi ve kültürü ile barisik, bir anlamda “Egitimin Türkçesi” dedigimiz anlayisla, yeni nesiller için önlemlerin bir an önce alinmasi gerekir. (Egitimin Türkçesinden kastimiz her ülkenin kendi degerleri olabilir.  Mesela bir Fransiz için egitimin Fransizcasi, Çinli için egitimin Çincesi oldugu gibi egitimin Türkçesi de olmasi gerekir.) “ seklinde degerlendirdi.

“MEB’te En önemli Genel Müdürlük; Ögretmen
Yetistirme Genel Müdürlügü'dür”

MEB Müsaviri Mustafa Altinsoy, degerlendirmelerinde su ifadeleri ile açiklamalarina devam etti; “ Önemine binaen ifade edecek olursak, bana göre Millî Egitim Bakanligi’ndaki en önemli Genel Müdürlük Ögretmen Yetistirme Genel Müdürlügü'dür. Bu konuyu daha önce bir ilde Millî Egitim Müdürü olarak görevli iken bir Bakanimiza yazmistim. Orada özetle "Millî Egitim Bakanligi’nin en önemli iki bölümü, iki genel müdürlügü oldugunu söyledim. Bunlardan birisi Ögretmen Yetistirme Genel Müdürlügü, yani insan yetistirmek; ikincisi ise Insan Kaynaklari Genel Müdürlügü," yani yetistirdigimiz insani dogru bir sekilde yerlestirmek ve yönetmek diye ilettim. Ancak bürokratik kaygilar içinde bunlar ne kadar dikkate alindi bilemiyorum. O konuda bir icraat oldugunu ve bir adim atildigini da görmedim. Maalesef, Ögretmen Yetistirme Genel Müdürlügü hâlen ögretmenlerimizin yaz tatillerinde veya egitim süreci içinde çok da verimli olmayan hizmet içi egitimleri (bir nevi tatilleri) ile ugrasmakta ve onlari oyalamaktadir.

“ Veliler ne zaman benim oglum Ögretmen
 olsun derse Türkiye düzelir”

MEB Müsaviri Altinsoy, “Hani “Türkiye ne zaman düzelir?” diye herkes birbirine sorar ya bana da “Türkiye ne zaman düzelir? Sorarsaniz cevabim: “Veliler ne zaman benim oglum doktor olsun, mühendis olsun ile beraber ögretmen olsun hatta özellikle ögretmen olsun demeye baslarlarsa…” olacaktir. Böylelikle Türkiye daha iyi noktalara gelir diye düsünüyorum. Çünkü herkesi yetistiren ögretmendir, yani herkes ögretmenlerin elinden geçiyor. Dolayisiyla ögretmenler, bunlardan daha üst bir yetenege, beceriye sahip olmali. Yeterli vizyon ve amaca sahip oldugu gibi ayni zamanda asgari gelir düzeyi olarak da bunlarin ortalamasindan asagi kalmamasi lazim ki ögretmenlik mesleginin mali açidan da bir çekiciligi olsun.
Çünkü sonuçta herkesi yetistiren ögretmenlerdir. Yani herkes ögretmen elinden geçiyor. Valisi, velisi, Cumhurbaskani, imami, sanatçisi, esnafi, doktoru, hâkimi vd. Tüm bunlari yetistiren insan en az onlar kadar belli yeteneklere, zekâya sahip olmasi gerektigi gibi, bunlardan az olmamak sartiyla da asgari bir gelir düzeyine sahip olmasi gerekir. Yani ögretmenin bir vizyonu, misyonu, derdi, davasi olmasi gerektigi gibi, meslek olarak bir sayginligi ve ayni zamanda sayilan bu meslekler kadar bir gelir düzeyine sahip olmasi gerekir ki tercih edilebilirligi olsun. Yoksa “hiçbir sey olamiyorsan ögretmen ol” anlayisiyla egitim fakültelerine gidip orada da rastgele bir egitimden geçerek günlerinin çogunu kafelerde geçirip mezun olan ögretmen adaylari ve çocuklari emanet ettigimiz ögretmenlerle biz ülkemizin gelecegini emanet edecegimiz, ufku açik donanimli nesiller yetistiremeyiz.
Peki, biz toplum olarak bu kadar önemli, stratejik ve güzel görevleri icra eden ögretmenlik mesleginin öneminin farkinda miyiz? Hz. Ali, “Bana bir harf ögretenin 40 yil kölesi olurum.” demis. Bizler gençligi emanet ettigimiz ögretmenleri yetistirmek konusunda ülke olarak bu konuyu ne kadar önemsiyoruz? Iste can alici nokta ya da sorun da burada. Bu nedenle basta söyledigim gibi; Millî Egitim Bakanliginin en önemli meselesi, ögretmen yetistirme meselesidir.
Bu baglamda ögretmen yetistirme konusunu yeniden düsünüp, planlayip, örgütleyip, uzun vadeli planlamalarla ülkemizin gelecegini düsünerek -ilk etapta 20 yillik bir planlamayla- bu konunun üzerine gitmeliyiz. Bunun için ögretmen yetistirme konusu üzerine israrla gidip bunu bir millî politika ve ülkenin manen savunmasi için beka meselesi hâlinde düsünmeliyiz “ dedi.

PEKI, NE YAPILMALI
1. Ögretmen yetistirme tesadüfe birakilmamalidir. Gerekirse sadece "EGITIM ÜNIVERSITELERI" kurulmali. Egitim, Kültür ve Ahlak konulari temelden, yerli ve millî anlayisla yeniden ele alinarak, müfredat gelistirilmelidir.

2. Çocuklarimiz üzerinde daha ortaokul son sinifta iken konu ile ilgili çalismalar yapilarak, aile ve rehber ögretmenler ile çocugun beraber yapilacak çesitli yetenek testleri sonucunda, çocugun da onayi alinarak ögretmenlige istidadi, hevesi, kabiliyeti olan lider tipler tespit edilip Ögretmen Liselerine yönlendirilmelidir.

3. Geçmiste çok basarili ögrenciler yetistiren Fen Liseleri ayarinda, hatta Fen Liseleriyle yarisan Anadolu Ögretmen Liselerinin neden kapatildigini anlamak mümkün degil. (Bir rivayete göre Anadolu Ögretmen Liseleri, FETÖ okullarinin önünü kestigi için bir oldubitti ile sudan gerekçelerle kapatilmistir.)  O nedenle Ögretmen Liseleri yeniden açilmalidir. Bu okullarda yukarida dile getirdigimiz idealler dogrultusunda misyon ve vizyon sahibi ögretmenler yetistirilecek sekilde gözden geçirilerek, daha lisede ülkenin kalkinmasinin yolunun egitimden geçtiginin bilincinde olan ögretmen adaylari hazirlanarak, gelecegi için ideali, istegi hedefi olan ögretmen adayi gençler yetistirilmeli; Harp Okulundaki ülke savunmasi gibi ideallerle ruh ve ufuk verilerek egitim fakültesine yönlendirilmelidir.

4. Buraya gönderilen çocuklara da önemli idealler yüklenerek Nurettin Topçu’nun ifadesi ile “40 yil ögretmenlik yaptim, sinifa mabede girer gibi girdim.” anlayisinda yaptigi isin önemini bilen, kavrayan, ibadet askiyla çocuklara dokunan bir ögretmen kadrosu yetistirirse Türkiye 20 yilda egitimde kendisini çok iyi noktada bulabilir. 20 yil da bir devletin ömründe çok uzun süre degildir. Nitekim son hükümet, yaklasik 20 yildir iktidarda bulunmaktadir.

5.Tabii bu arada ögretmenlik mesleginin ehemniyeti, degeri, toplumun yogrulmasinda ve gelistirilmesindeki önemi devlet tarafindan kendilerine verilecek maddi ve manevi itibarlarinin artirilmasi ile toplumdaki yeri de saglam temellere oturtulmalidir.

6. Tabi bu arada egitim fakülteleri de daha üst bir akil (istisare) tarafindan bu mantalite içinde yeniden dizayn edilmeli, bu fakültelerde görev alacak ögretim üyeleri de özellikle seçilerek, parasal kaygilarin disinda idealist hocalardan seçilmelidir.  Derse girecek hocalar sadece derste degil, ders disinda da bu ögretmen adaylarini egitecek, o vizyonu verecek yukarida örnegini verdigim Nurettin Topçu gibi anlayisa sahip hocalardan seçilmelidir. Ders programlari ve müfredat misyon ve vizyon sahibi ögretmen adayi yetistirecek sekilde planlanmalidir. Hepimiz "Beyaz Zambaklar Ülkesinde" adli kitabi okumusuzdur. Finlandiya’daki kalkinmanin (ya da bir ülkenin kalkinmasinin) hikâyesinin bir ögretmen ve ögretmenler grubunun gayreti ile oldugu, bu kitapta gayet ideal bir sekilde anlatilmistir.

7. Yukarida biraz bahsettigimiz gibi ögretmen adayi alirken bastan seçici olmak gerekiyor. Polis, asker alirken dikkat ettigimiz kadar ögretmen alirken de dikkat edilmesi gerekiyor. ögretmenlige yatkin, fiziki olarak konusmasi düzgün, idealist, yaptigi isi seven, yaptigi isi bir vatan savunmasi ve ibadet gibi gören idealist gençler alinip, rol model olabilecek donanima sahip sekilde ama sovmen ve sovenist olmadan, ülkeyi kurtaracak insan olarak kendisini görecek sekilde Kizilelma hedefleri önüne konulmalidir.

8. Yukarida bir nebze degindigimiz gibi ögretmenlik bir meslek hâline getirilmeli, saygi yönünden artirilmali, asgari gelir düzeyi ise bir hâkim ve doktordan asagi olmamalidir.

9. Eski bir Talim Terbiye Kurulu Baskanimizin dedigi gibi ögretmen iyi yetistirilmis, idealist ve donanimli ise müfredatlar çok iyi hazirlanmamis olsa bile müfredati kendisi istedigi gibi yorumlayabilir veya yönlendirebilir.

10. Bütün bunlari bir devlet politikasi olarak yaparsak Bakan degisikligi ya da hükümet degisikligi çok da egitimi etkilemez basta da söylemis oldugumuz gibi bazen gelen Bakanlarin bir seyler yapmaya Bakanliktaki protokol uygulamalari nedeniyle veya bürokratlarin yönlendirmesi nedeniyle yapmak istedikleri güzel seylere de görev süresi ya da siyasi ömrü yetmeyebiliyor. Gelen Bakanlar öncelikle devletin yaptigi yerli ve milli politikalarinin uygulanmasina nezaret etmelidir. Nitekim gelen Bakanlarimizin Bakanlikta kalma ortalamasi üç yilin altinda olmasi sebebiyle kendi politikalarini uygulama sansi olmadigindan devletin belirledigi politikalari uygulamak birinci amaci olmalidir. Bu da bizim düsündügümüz idealist ögretmeni yetistirmek için istedigimiz ideal bir süre için yeterli degildir. Bir seyler yapmak isteyen Bakani da zaten bürokratik oligarsi pek rahat birakmiyor. O nedenle ögretmen yetistirmek yerli ve millî bir devlet politikasi olarak ele alinmalidir.

11. Ben burada Millî Egitim Bakanligi’ndaki uzun süreli tecrübelerimden yola çikarak, en önemli konunun ögretmen oldugunu merkeze koyarak bu konuda genel yapilmasi gerekenlerle ilgili bir fikir jimnastigi yaptim. Tabii ki bu fikirlerin alti doldurulmali, teknik çalismalar yapilarak nasil uygulanabilecegi bir proje hâline getirilebilir “ degerlendirmelerini 11 madde açiklamasi ile tamamladi.


G20 Liderler Zirvesi başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen G20 Liderler Zirvesi resmi karşılama törenine katıldı.

Olası Bir 3. Dünya Savaşında Türkiye’nin Gücü Nedir?

Türkiye, olası bir 3. Dünya Savaşı'nda stratejik konumu, güçlü askeri kapasitesi, yerli savunma sanayii ve diplomatik gücüyle dikkat çekiyor. Güçlü ve zayıf yönleriyle Türkiye'nin küresel arenadaki rolünü keşfedin.

Üsküp 1911 Futbol Kulübü'nün Tarihi ve Yeniden Doğuşu

Üsküp 1911 Futbol Kulübü, Makedonya'nın Üsküp kentinde Türkler tarafından yeniden kuruldu. Başkan Şahin Amit, kulübün renklerinin siyah matemi, beyaz umudu ve kırmızı Türk bayrağını simgelediğini belirtti.

KKTC 41 yaşında

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC'nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla Girne Kapısı’ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene katıldı

Trump Engages in Crucial Dialogue with Putin Amidst Rising Tensions

Former U.S. President Donald Trump held a significant phone conversation with Russian President Vladimir Putin, urging de-escalation in Ukraine. This diplomatic effort aims to reduce tensions and promote peace.

Hayrünnisa Gül'ün Para Dolu Zarflarını İngiltere Polisleri Çaldı

Hayrünnisa Gül, İngiltere ziyaretinde büyük bir şok yaşadı. Zarflar dolusu euro ve sterlin, İngiliz polisleri tarafından çalındı. Olay, Türk ve İngiliz Büyükelçiliklerine bildirildi.

İran'dan İsrail'e Onlarca Füze Saldırısı Gerçekleşti

İran'dan İsrail'e onlarca füze ateşi açıldı. Tel Aviv dahil birçok bölgede sirenler çaldı. İran Devrim Muhafızları, saldırının intikam amacıyla gerçekleştirildiğini açıkladı. Ürdün, hava sahasını uçuşlara kapattı.

Kocaeli'nde çocuk haklarına dikkat çekildi

İzmit Belediyesi Çınar Çocuk Evleri, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında düzenlediği etkinlikle, çocukların haklarına dikkat çekti.

Malatya'da depremzedeler için 24 derslikli okul temeli atıldı

6 Şubat'ta KAhramanmaraş merkezli depremde hasar alan Sümer Ortaokulunun yıkılmasının akabinde Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Hayırsever İş İnsanı Rıdvan Mertöz iş birliğinde 24 derslikli Elif Sevinç Mertöz Ort

Konya'dan çiftçiye sumak desteği

Konya Büyükşehir Belediyesi, çiftçiye ve üreticiye yönelik fidan ve fide desteğini çeşitlendirerek sürdürüyor.

Ercan Kutlu, Akbey Güvenlik'e Nezaket Ziyaretinde Bulundu

Medya90 Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Kutlu, Akbey Güvenlik'e nezaket ziyaretinde bulunarak, şirket sahibi Yakup Devecioğlu ile bir araya geldi. Bu ziyaret, iki şirket arasındaki dostane ilişkileri pekiştirdi.

Kıbrıs'ta Arsa Almanın Avantajları Nelerdir?

Kıbrıs'ta arsa almanın avantajları nelerdir? Coğrafi konumu, iklimi, hukuki ve vergisel avantajları ile Kıbrıs'ta arsa almak, yatırımcılar için büyük fırsatlar sunuyor.

Araç Kiralama İpuçları: Bilmeniz Gereken Her Şey

Araç kiralama ipuçları ile hem zaman hem de para kazanın. Güvenilir firmalar, sigorta seçenekleri ve maliyetleri düşürmenin yollarını keşfedin. Tatil veya iş seyahati için ideal kiralama çözümleri burada.

Araba Yağı Nasıl Değiştirilir?

Araba yağı değişimi motor performansını artırır ve ömrünü uzatır. Doğru yağ seçimi ve düzenli değişim, motor parçalarının aşınmasını önler. Bu basit bakım işlemi, aracınızın sorunsuz çalışmasını sağlar.

Düzce'de tanımadığı bir kişi tarafından bıçakla yaralandı

Düzce'nin Gaziantep Caddesi’nde meydana gelen olayda edinilen bilgiye göre O.A. isimli şahıs cadde üzerinde giderken kimliği henüz belirlenemeyen kişi tarafından kolundan bıçakla yaralandı.

Cezbeden tekliflere dikkat!

Bir mağdur daha milyonlarca lira zarara uğradı!

Keşan'da kapsamlı kaçakçılık operasyonu

Edirne Keşan'da kaçakçılıkla mücadele kararlılıkla devam ediyor.

Almanya'nın aradığı zehir taciri İstanbul 'Kuyu'suna düştü!

Almanya tarafından çıkartılan Difüzyon mesajıyla (Acil Yakalama Mesajı) "Uyuşturucu Madde Ticareti" suçundan uluslararası seviyede aranan Daniel Sobotta İstanbul’da düzenlenen İçişleri'nin 'Kuyu' operasyonda yakalandı.

Adıyaman Gölbaşı’nda uyuşturucuya geçit yok

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde uyuşturucuyla mücadele çalışmaları tüm hızıyla sürerken, yolcu dolmuşunda metamfetamin ele geçirildi.

Pençe Kilit'te teröristlerin silahlarına el konuldu

Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlere ait silah ve mühimmat ele geçirildi.

İçişleri son eylemlerin bilonçosunu paylaştı

İçişleri Bakanlığı, kayyım protestolarına katılan gözaltına alına 253 şüpheliden 33'ünün tutuklandığını açıkladı.

Hafta Sonu Kahvaltısı İçin Biyer'e Uğramaya Ne Dersiniz?

Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.

Çanakkale Turistlerin Yeni Gözdesi Mi?

Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.

2025'te Nereye Tatile Gideceğiz? Resmi Tatil Günleri ve Öneriler

2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.

Yunanistan'da Türkler İçin Oturum İzni Kolaylığı

Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.

TÜRSAB Boğaziçi BTK, Seyahat Acentaları ile 2024 Sezonunu Değerlendirdi

TÜRSAB Boğaziçi BTK'nın TZL SUITES Otel’de düzenlediği etkinlikte seyahat acentaları, 2024 sezonunu değerlendirdi ve 2025 turizm beklentilerini ele aldı. Etkinliğe TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya da katıldı.

Doğa Tutkunları OutdoorFest’te Buluşuyor

21-22 Eylül tarihlerinde Nefes Orman’da düzenlenecek OutdoorFest, offroad, binicilik, enduro gibi etkinliklerle doğa ve macera tutkunlarına nefes kesici bir deneyim sunacak.

“İzmir Turizm’de yerinde sayıyor”

Etik Yönetim Kurulu üyesi ve Destination İzmir Başkanı Bülent Tercan, “İzmir Turizm’de yerinde sayıyor” dedi.

'Dedemin Gözyaşları' ödüle doymuyor

Türk sinemasının son dönemlerde yıldızı parlayan isimlerinden ödüllü yapımcı ve yönetmen İhsan Taş, yeni filmiyle hem gişede fırtınalar estirdi hem de ödül törenlerinde adeta zafer yürüyüşü yaptı.

Samsun Rüzgarı Ankara’da Esti.

15-16-17 Kasım tarihlerinde Ankara’da düzenlenen Büyük Samsun Tanıtım Günleri,

"Suyun Sesini Duydum" Kitabı Raflarda!

Suyun Sesini Duydum kitabı, suyun insanlık için vazgeçilmez bir hayat kaynağı olduğunu bilimsel, kültürel ve ekolojik yönleriyle ele alıyor.

Banu Kırbağ’dan Yeni Şarkı: Bir Ömür Geçti ile Duygusal Anlar

Banu Kırbağ, “Bir Ömür Geçti” şarkısıyla 2024 yılında dinleyicileriyle buluşuyor. Bu duygusal eser, yitirdiğimiz 3 fidana ve nicelerine adanmış.

İstanbul'da Doğan ve Ölen İlk Osmanlı Padişahı Kimdir?

İstanbul'da doğan ve İstanbul'da ölen ilk Osmanlı padişahı Sultan II. Selim'dir.

TÜYAP, Avrupa'nın En Büyük Ambalaj Fuarına Ev Sahipliği Yapıyor

Avrupa'nın en büyük ambalaj fuarlarından biri olan Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı, sektör profesyonellerini bir araya getiriyor.

Ravza Zeybek Konya Kitap Günleri'nde Okurlarıyla Buluştu

Ravza Zeybek, Konya Kitap Günleri'nde okurlarıyla buluşarak özgürlüğün ve okumanın önemini vurguladı.

En doğal ağrı kesici

Prof. Dr. Muhsin Konuk, turşunun sağlığa olan katkılarını ve doğru tüketim yollarını anlattı. Turşudaki vitamin ve mineraller neler? İşte yanıtı...

Su Arıtma Cihazı Kullanmak Zararlı mı? Zararları Nelerdir?

Su arıtma cihazı kullanmak, temiz su sağlarken bazı zararları da beraberinde getirebilir. Mineral kaybı ve kimyasal kalıntılar gibi riskler hakkında bilgi sahibi olun.

Kış Aylarında Bağışıklık Sistemini Güçlendirme Yolları

Kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmek için düzenli rutin oluşturmak, vitamin açısından zengin beslenmek ve mevsime uygun egzersiz türlerini tercih etmek büyük önem taşıyor.

HBX AR-GE'ci KİMYAGERDEN MÜTHİŞ İNOVASYON

Yavuz Sultan Selim’in Mısır Seferi için hazırlattığı rivayet edilen tarhananın, kemik suyu ile zenginleştirilerek başta kanser olmak üzere hastalıklara karşı vücudun direncini arttırdığı belirtildi.

Başakşehir Belediyesi'nin Karton Bardak Kullanımı Tartışma Konusu Oldu

Başakşehir Belediyesi'nin Mola Cafeler'deki karton bardak kullanımı, halk sağlığını tehlikeye atıyor ve vatandaşların tepkisini çekiyor

Mavi Dil Virüsü Nedir? Mavi Dil Hastalığı Belirtileri ve Bulaşma Yöntemleri

Adana'da mavi dil hastalığı nedeniyle karantina uygulaması başladı. Sığır ve koyunlarda görülen hastalık, sokucu sinekler aracılığıyla bulaşıyor. Yüksek ateş ve solunum zorluğu gibi belirtiler dikkat çekiyor.

"Prof. Dr. Ahmet Maranki Canlı Yayında Hangi Sorulara Cevap Verecek?"

Prof. Dr. Ahmet Maranki, 6 Ekim Pazar günü Türkiye saatiyle 12:00’de, Avrupa’nın en prestijli kanallarından biri olan Kanal Avrupa’da canlı yayında, kanserden ruhsal bozukluklara kadar pek çok sağlık sorununa çözüm sunacak!

İstanbul'da Afetlere Karşı Güçlü Bir Adım: Mahalle Afet Timleri Kuruluyor!

Afetlere hazırlıkta önemli adım! Başakşehirde mahalle afet timleri kuruluyor.

Niğde Çukurkuyu Belediye Başkanı Ahmet Halisdemir Bahçekent’te

Niğde Çukurkuyu Belediye Başkanı Ahmet Halisdemir, Bahçekent’teki Teoman Dural Kütüphanesi’ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında Başakşehir İlçesi Kurucularından Osman Aydemir ile sıcak bir sohbet gerçekleştirdi.

İstanbul'a Yeni Bir Nefes: Halkalı-İspartakule Hızlı Tren Projesi Başladı!

İstanbul'un kalbinde atmaya başlayan yeni bir proje ile tanışmaya hazır mısınız? Halkalı-İspartakule Hızlı Tren Projesi'nin ilk kazmaları vuruldu! Bu dev proje, sadece İstanbul'un değil, Türkiye'nin ulaşım anlayışını değiştirecek.

Bahçekent Dostluk ve Fikir Platformu Üyelerinden Yuvam Bahçeşehir Evleri’ne Ziyaret

Bahçekent Dostluk ve Fikir Platformu üyeleri, Yuvam Bahçeşehir Evleri’ni ziyaret ederek site yönetimiyle görüş alışverişinde bulundu. Görüşmede sitenin çevre düzeni ve Bahçeşehir’in güzellikleri ele alındı.

Galata Eğitim Kurumu Başarılarıyla Dikkat Çekiyor

Galata Eğitim Kurumu, başarılarıyla eğitimde fark yaratıyor. Modern eğitim anlayışı, bireysel takip ve rehberlik hizmetleriyle öğrencilerin hedeflerine ulaşmasını sağlıyor.

Bahçekentliler Derneği ve Galata Eğitim Kurumu’ndan Eğitimde İşbirliği

Bahçekentliler Derneği Başkanı Muhammed Abu-Albar ve Galata Eğitim Kurumu Müdürü Harun Karaşahin, Bahçekentlilere eğitimde katkı sağlamak için bir araya geldi.

Başakşehir'in Yeni Kaymakamı Cemil Özgür Öneği, Kırklareli Valisi Uğur Turan'ı Ziyaret Etti

Başakşehir'in Yeni Kaymakamı Cemil Özgür Öneği, Kırklareli Valisi Uğur Turan'ı ziyaret etti. Bu ziyaret, halk tarafından büyük memnuniyetle karşılandı ve yeni kaymakamın Başakşehir'e katkıları merakla bekleniyor.

Güzel'den Yerel Basına Tam Destek: 'Sesiniz Bizim Sesimiz"

Güzel’den Yerel Basına Tam Destek! Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, yerel basınla bir araya gelerek tam destek sözü verdi. "Sesiniz bizim sesimiz" diyen Güzel, basın özgürlüğünün önemine vurgu yaptı.

Niğde Belediyesi’nden Sınav Haftasında Sıcak Çorba İkramı

Niğde Belediyesi, sınav haftasında öğrencilere ücretsiz sıcak çorba ikram ediyor. 16-24 Kasım tarihleri arasında her gün 17.00-19.00 saatleri arasında Sabiha Şahenk Kütüphanesi önünde çorba dağıtımı yapılacak.

Para Okçuluk Takımı Başarılarıyla Gururlandırdı

Para Okçuluk takımı, Antalya’da düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda Makaralı Yay Karışık Takım kategorisinde Türkiye 3’üncüsü olarak bronz madalya kazandı.

Çalık; Kaynakların Adil Dağıtımı Temel Meselemizdir

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Esenyurt’ta düzenlenen 3. Kardeş Kültürler Festivali kapsamında gerçekleştirilen ‘Sosyal Belediyecilik’ konulu söyleşide sosyal belediyeciliğin önemine dikkat çekti.

Bağcılar Belediyesi’ne Dijital Başarı Ödülü!

Bağcılar Belediyesi, Türkiye Bilişim Derneği’nin düzenlediği “Türkiye Bilişim Ödülleri”nde “Dijital Şehir İkizi Sürdürülebilir Şehir Yönetimi Projesi” ile “Belediyecilik Özel Başarı Ödülü”nü kazandı.

Başkan Bıyık'tan Sert Cevap: “Şov Yapmanın Anlamı Yok!”

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Zıpkınla Balık Avı Türkiye Şampiyonası hakkında yaptığı açıklamada, eleştirileri sert bir dille yanıtladı ve etkinliğin amacını vurguladı. 300 balığın ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını belir

Esenyurt Belediyesi’nden Miniklere Afet Farkındalık Eğitimi

Esenyurt Belediyesi ve İBB'nin ortak çalışmasıyla düzenlenen afet farkındalık eğitiminde, minikler hem eğlendi hem de afetlere karşı bilinçlendi. Eğitim sonunda çocuklar "Afet Dedektifi" unvanı aldı.

1

Terörle mücadele hız kesmiyor

2

Güzel'den Yerel Basına Tam Destek: 'Sesiniz Bizim Sesimiz"

3

Nasuh Mahruki paylaşımlarından dolayı tutuklandı!

4

Tofaş'ın potadaki yeni maçları için biletler satışta

5

Kocaeli'nde çocuk haklarına dikkat çekildi

6

Malatya'da depremzedeler için 24 derslikli okul temeli atıldı

7

En doğal ağrı kesici

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.