Osmangazi Belediyesi tarafindan düzenlenen Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nin Fethi Senlikleri kapsaminda bu yil ilk kez gerçeklestirilen; ‘Türk Dünyasi Ressamlar Bulusmasi’ etkinligine katilan Kazak, Kirgiz, Özbek ve Azeri ressamlarin yapmis oldugu eserler,
Osmangazi Belediyesi tarafindan düzenlenen Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nin Fethi Senlikleri kapsaminda bu yil ilk kez gerçeklestirilen; ‘Türk Dünyasi Ressamlar Bulusmasi’ etkinligine katilan Kazak, Kirgiz, Özbek ve Azeri ressamlarin yapmis oldugu eserler, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde açilan sergi ile Bursalilarin begenisine sunuldu.
Bu yil 17’ncisi düzenlenen Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nin Fethi Senlikleri, fetih yürüyüsü, uluslararasi tarihi kent kosusu, rahvan atlari yarisi gibi geleneksel etkinliklerin yani sira bu yil ilk kez programda yer alan etkinlikler ile birlikte doludizgin devam ediyor. Bu yeni etkinliklerden biri olan Türk Dünyasi Ressamlar Bulusmasi’ etkinligi, Kazakistan, Kirgizistan, Azerbaycan ve Özbekistan gibi Türki Cumhuriyetlerden 9 ressam ve 1 heykeltirasi Bursa’da bir araya getirdi. Yaklasik 1 haftadir Bursa’da olan ve kentin birçok tarihi ve kültürel noktasini gezen ressamlar, kente dair esinlendikleri güzellikleri “Bursa’nin Fethi ve Tarihi Mirasi” konu basligi altinda tuvale yansitti. Birbirinden güzel 38 resim ve 1 heykelden olusan eserler için Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde sergi düzenlendi. Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar’in ev sahipliginde gerçeklestirilen sergiye, Osmangazi Kaymakami Ali Partal, TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Fethi Yildiz, yurt disindan gelen misafirler ile birlikte davetliler yer aldi.
“FETIH COSKUSUNU BOSNA’DAN MOGOLISTAN’A KADAR YAYDIK”
Bursa’nin fethedilisinin 696’nci yilini Nisan ayi süresince düzenledikleri etkinlikler ile kutladiklarini belirten Baskan Dündar, “Pandemi dolayisiyla son 2 yildir senliklerimize ara vermek yada kisitli etkinlikler ile gerçeklestirmek durumunda kaldik. Bu yil 6 Nisan sabahi Ulucami’de fetih duasini okuyarak baslattigimiz fetih senliklerini, sirasiyla 3. Mehmed Dönemi ve Bursa Sergisi, açilis töreni ve Fetih Yürüyüsü etkinlikleri ile devam ettirdik. Yüzlerce vatandasimizin yani sira birçok sivil toplum kurulusumuz ve ülke disindan gelen misafirlerimiz, bizlere etkinliklerimizde eslik etti. Bosna Hersek’ten Kosova’ya, KKTC’den Azerbaycan’a, Kirgizistan’dan Mogolistan’a kadar çesitli ülkelerden gelen misafirlerimiz, bizlerle birlikte oldular. Fetih coskusunu, Bosna Hersek’ten baslayarak Mogolistan’a kadar yaydik. Bu etkinliklerimizde bizlerin yaninda olan ve bizlere katki saglayan tüm misafirlerimize sükranlarimi sunuyorum. Bursa’nin Orta Asya ve Balkanlar ile bulusmasini saglayan ve bu heyecani hep birlikte yasamamiza olanak veren herkese çok tesekkür ediyorum” dedi.
“FETIH SENLIKLERI BU SERGI ILE ZENGINLESTI”
Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nin Fethi Senlikleri kapsaminda bu yil ilk kez gerçeklestirdikleri ‘Türk Dünyasi Ressamlar Bulusmasi’ etkinligine katilan sanatçilarin çok güzel eserler ortaya koydugunu ifade eden Baskan Dündar, “Birbirinden yetenekli olan ressamlar, Bursa’nin kendileri için önemli gördükleri yerlerini, tarihini ve kentin kültürel yönlerini tuvale yansitti. 3-4 gün gibi çok kisa süre içerisinde çok güzel eserler ortaya çikti. ‘Sanatçilarimizin bakisi bizler için çok önemli. Farkli bir göz ile bakarak, kentin güzelliklerini resmettiler. Fetih Senlikleri bu sergimiz ile daha da zenginlesti. Insallah bundan sonraki süreçte de Orta Asya’dan Bursa’ya, Bursa’dan da Balkanlar’a bu etkilesimi ve iletisimi hep birlikte sürdürecegiz. Etkinlige katilan sanatçilarin Bursa’ya gelmesinde vesile olan TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev’e de ayrica tesekkürlerimi sunuyorum” diye konustu.
“HALKLARIMIZ ARASINDA KÜLTÜREL ILISKILER GÜÇLENMISTIR”
Uluslararasi Türk Kültürü Teskilati (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Sultan Raev de, Türk Dünyasi Kültür Baskenti olan Bursa’nin en güzel ilçelerinden biri olan Osmangazi’de TÜRKSOY Genel Sekreterligi görevine baslamasinin hemen ardindan ilk etkinlige katildigini ve büyük mutluluk duydugunu ifade etti. Osmangazi Belediyesi’nin Türk dünyasinin farkli ülkelerindeki ressamlari bir araya getirmis olmasini çok önemli buldugunu ifade eden Sultan Raev, “Birbirinden degerli sanatçilarin çok kisa bir süre içerisinde yapmis olduklari eserlerden olusan bu sergiye, bizler de TÜRKSOY olarak katkida bulunmaktan dolayi çok mutluyuz. Ortaya koyduklari eserler, ortak degerlerimizi ve kültürümüzü gelecek kusaklara aktarmak adina önem tasiyor. TÜRKSOY bu degerli sanat insanlarini, Türk dünyasinin önemli sehirlerinde bir araya gelmelerine, tanismalarina ve birbirleri ile mesleki etkilesim kurmalarina katki sunmaktadir. Böylelikle halklarimiz arasinda kültürel iliskilerin güçlendirilmesi de saglanmistir. Böyle önemli bir etkinlige ev sahipligi yapan Osmangazi Belediye Baskanimiz Mustafa Dündar’a tesekkür ediyorum” diye konustu.
Konusmalarin ardindan Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar, sergide eserleri yer alan sanatçilara katilimlarindan ve katkilarindan dolayi tesekkür belgesi takdim etti. TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev de ressamlara TÜRKSOY adina tesekkür belgesi verdi. Protokol üyeleri ve katilimcilar, daha sonra sergiyi gezerek resimleri inceledi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.