• BIST 100

    10446,24%1,00
  • DOLAR

    32,52% -0,32
  • EURO

    35,00% -0,17
  • GRAM ALTIN

    2438,99% -0,35
  • Ç. ALTIN

    3954,23% 0,66

Beklenen eFootball 2022 Güncellemesi Geldi

eFootball™ 1. Sezonu, yeni lisanslar ve yeni özelliklerin yani sira yepyeni oyun modu "Dream Team" (Rüya Takim) ile bugün basliyor!

SPOR 14.04.2022 14:45:00 0
Beklenen eFootball 2022 Güncellemesi Geldi

eFootball™ 1. Sezonu, yeni lisanslar ve yeni özelliklerin yani sira yepyeni oyun modu "Dream Team" (Rüya Takim) ile bugün basliyor!

 

Konami Digital Entertainment B.V. uzun zamandir beklenen eFootball™ 2022 V1.0.0'in, PlayStation®5, PlayStation®4, Xbox Series X|S, Xbox One, Windows ve Steam® üzerinde çiktigini duyurdu.

 

Oynamasi ücretsiz eFootball™ 2022, oyuncular arasindaki top hakimiyeti mücadelesini ve futbol dünyasinda siklikla görülen benzersiz takim taktiklerini gerçekçi bir sekilde yansitmak için tasarlandi. Oyuna, sahadaki farkli pozisyonlarda oyunculara daha fazla seçenek sunan ve gerçek dünyadaki futbol mantigina dayali taktiksel mücadeleler deneyimleme firsati veren yepyeni kontroller eklendi.

 

Ayrica yeni bir öge: Season (Sezon) da oyundaki yerini aldi. Her Sezon, futbol dünyasinda halihazirda gerçeklesen güncel konulari yansitacak ve bu baglamda çesitli etkinliklere sahne olacak. 1. Sezonun temasi “Yeni Oynanis Yaklasimi, Takim Olusturma ve Lisanslar” olarak belirlendi. Oyuncular dünya futbolunda siklikla görülen ve eFootball™ 2022'ye mükemmel bir sekilde yansitilan hücum ve savunma mekanizmalarini deneyimleyecekler!

 

Ayrica daha önce “Creative Team” (Yaratici Takim) olarak tanitilan oyun modunun ismi “Dream Team” (Rüya Takim) olarak degisti ve bu sürümle birlikte oyuna eklendi. Bu mod, oyunculara kendi takimlarini kurma, dünyanin dört bir yanindaki diger oyuncularin "Rüya Takimlarina" karsi oynayabilme firsati veriyor.

 

Ilk bir hafta sürecek "Baslangiç Dönemi"nden sonra, 21 Nisan'dan itibaren 1. Sezon temasina uygun çesitli oyun içi etkinlikler düzenlenecek.

 

Son olarak oyuna Japonya ve Kuzey Amerika ligleri Meiji Yasuda J1 League, Meiji Yasuda J2 League, MLS Players Association ve USL Championship'ten yeni lisanslar eklenecek.

 

Oyuncu ve Top Hareketleri

Futbolun belkemigi olan oyuncu ve top hareketleri, bu sürümde sifirdan yeniden insa edildi. Japonya'daki arastirma enstitülerinin yardimiyla top egrileri iyilestirildi. Topun sahadaki hareketleri özenle analiz edildi ve bunlari etkileyen faktörler belirlendi. Bu arastirmanin sonuçlarina dayanarak, bu sürümde topun hareket egrileri daha gerçekçi olarak yeniden kodlandi Falsolu sutlardan ve ortalardan, dönen toplara ve bloke edilen sutlardaki top sekmelerine kadar, kullanicilar artik birçok farkli senaryoda gerçekçi top hareketleri deneyimleyebilecekler. Dönme, siçrama ve sürtünmeyi hesaba katan dogal oyuncu ve top hareketleri gibi oyuna eklenen unsurlar, modern futbolda siklikla yasanan "gerginlik anlarini" yaratmaya yardimci oluyor. Rakiplerin yanindan dripling yapmak veya pas oyunlariyla son savunma hattini asmak futbolseverlerin arzu ettigi coskuyu oyuna yansatan unsurlardan bazilari.

 

Taktiksel Takim Mücadeleleri

Bireysel oyuncu tepkilerine ek olarak, günümüz futbolunda yaygin olan takim oyunuyla rakiplerle taktik mücadelesine girmek de artik mümkün. Bu unsurlarin temelleri yeniden yapilandirildi, böylece futboldaki "tanidik" senaryolar artik oyunda da yasanabilecek. Tüm bu degisiklikler, oyunun herhangi bir aninda, tipki gerçek hayattaki futbolda da oldugu gibi, verilen kararlarin, kazanma ve kaybetme arasindaki belirleyici faktör olabilecegi bir futbol oyunu yaratmayi mümkün kildi.

 

“Stunning Kick" (Dudak Uçuklatan Vurus)

Bu sürümde dâhil edilen en çigir açici mekanizmalardan birisine merhaba deyin. Alçaktan paslar, yüksekten paslar ve ortalar dâhil her türlü pasi artik "Dudak Uçuklatan Vuruslari" kullanarak keskin bir sekilde gerçeklestirmek mümkün. Bunlar sadece "hizli paslar" degiller. Aksine, birçok maçta galibiyet ile yenilgi arasindaki farki belirleyecek olan çok önemli silahlar.

 

Dudak Uçuklatan Pas Çesitleri

Dudak Uçuklatan Alçaktan Pas: Topun gönderildigi takim arkadasinin ayaklarina atilan süratli bir pas. Daha uzun mesafeye atilan paslarda top, genellikle havada süzülür. Dudak Uçuklatan Yüksekten Pas: Normal yüksekten pasa göre daha alçaktan giden daha süratli bir pas. Dudak Uçuklatan Ara Pasi: Normal Ara Pasinin daha hizli bir versiyonu, genellikle topu alan oyuncunun ayaklarinin daha yakininda biter. Dudak Uçuklatan Yüksek Ara Pasi: Normal Yüksek Ara Pasindan daha süratlidir ve hafif daha alçak bir egime sahiptir. Ek olarak top, normale göre topu alan oyuncunun ayaklarinin daha yakininda biter. Dudak Uçuklatan Orta: Biraz daha alçaktan atilan daha hizli bir orta. Ayrica daha güçlü bir falsoya sahiptir. Dudak Uçuklatan Alçaktan Orta: Normal Alçaktan Ortaya göre daha hizli ve serttir. Ayrica top genellikle topu alan oyuncunun hemen önünde seker.

Dudak Uçuklatan Sutlar

Normal sutlardan daha hizli ve daha hassastirlar Bu güncelleme ile oyuncular artik Dudak Uçuklatan Sutlari becerileri dogrultusunda farkli sut türlerinde kullanabilirler. Tüm Dudak Uçuklatan Sutlar oyuncunun atisa hazirlanmasiyla dogru orantili olarak bir risk/ödül unsuru barindirir; bu nedenle de hem sut için alan yaratmak hem de en uygun takim arkadasini bulmak için stratejik düsünmeyi gerektirir 

Pas Ver ve Kos (Cross Over)

Yeni "Pas Ver ve Kos (Cross Over)", futbolda siklikla görülen "diyagonal hareketler" yoluyla kombinasyonlari mümkün kilar. Sahanin ortasinda ve kanatlarda yeni hücum modelleri gelistirilmistir.

 

Savunma Taktikleri ve Komut Ayarlarinda Degisiklikler

Bu güncellemede, defansi daha sezgisel kilmak için varsayilan dügme ayarlari degistirildi ve oyuncu hareketleri, savunma oyunlarini daha tatmin edici hale getirmek için gelistirildi. Ayrica oyuna takim savunma unsurlari da eklendi.

 

Baski

Bu, kullanicilarin proaktif olarak topu geri kazanmalarini saglayan bir komuttur. Oyuncular topa dogru hareket edebilir ve topa ulastiklari anda ona ayakta müdahale edip çalmaya çalisabilirler

Yakin Takip

Zorlu top sürücülere karsi oyuncular bu defans özelliginden faydalanip proaktif olarak topu geri kazanmaya çalismak yerine rakibi dikkatli bir sekilde takip edebilir ve kontrol altina alabilir Oyuncu, vücudunu defans oyuncusuna dönük tutarken rakibi yana dogru sürerek, zaman kazanabilir ve topa sahip olmak için uygun bir ani bekleyebilir.

Pres Iste

Bu güncellemeyle gelen “Pres Iste", tüm ekibin topa sahip olmak için birlikte çalisacagi bir komuttur. Birkaç oyuncunun topun pesine düsmesine ek olarak diger takim arkadaslari da pas koridorlarini engelleyerek ve defans hattini ileri çikararak topun geri kazanilmasi için birlikte çalisir

 

Yeni Takim Olusturma “Dream Team” (Rüya Takim)

Karsinizda "Dream Team"

Rüya Takim, kullanicilarin mevcut “Sezon”daki oyuncu ve menajerlerle oyun içi ögelerden (örnegin, maçlardan kazanacaklari GP’lerle) yararlanarak sözlesme imzalamasini, bunlarla kendi orijinal takimlarini olusturmalarini ve dünyanin her yerinden kullanicilarla rekabet edebilmelerini saglayan bir oyun modudur.

"Rüya Takimi"nda kullanicilar, oynayis taktiklerine uygun oyunculari ve menajerleri seçip onlarla sözlesme imzalarlar Oyunculari kendi oyun tarzlarina uyacak sekilde egitip seviye atlatarak gelistirir ve güçlendirirler Oyuncularla sözlesme imzalayip gelistirerek, kendilerine en uygun Takim Oyunu Tarzini bulabilir, "Rüya Takimi"larini dilediklerince organize edebilirler Degerli ödüller kazanmak için özel etkinliklerde* sanal zekaya karsi oynayabilir, dünyanin dört bir yanindan diger kullanicilarin "Rüya Takimlarina" karsi yarisabilirler 

"Sezon"luk Eglence

Sinirli süreli "Sezon"larin belirli temalari olacak ve oyuncular Rüya Takimlarini kullanarak sezon etkinliklerinde yer alabilecek.

Her Sezonun temasi, futbol dünyasindaki gerçek ve güncel konulara dayanacak ve beraberinde katilabileceginiz çok çesitli etkinlikler getirecek. Oyuncular diger kullanicilara karsi Challenge Events’e (Meydan Okuma Etkinlikleri) katilabilir ya da yapay zekaya karsi mücadele edebilecekleri Tour Events’lerde (Tur Etkinlikleri) yer alabilirler Sezonun temasina uygun oyuncularla sözlesme imzalamak ve bir takim olusturmak, kullanicilara bu etkinliklerde avantaj saglayabilir*

* Bu oyun içi etkinlikler 21 Nisan'dan itibaren baslayacaktir

 

eFootball™ Ligi*

Bu, kullanicilarin zirveye çikmak için PvP maçlar yaptiklari küme tabanli bir ligdir. Kullanicilar, favori oyuncular ve menajerlerle anlasarak kendi Rüya Takimlarini gelistirebilir ve dünyanin dört bir yanindan diger kullanicilara karsi oynamak için ligdeki yerlerini alabilirler.

Her "Asama" 28 gün sürecek ve bu süre boyunca kullanicilar mümkün olan en yüksek Klasmana yükselmek amaciyla tekrar tekrar maç yapacaklar Kullanicilar 10 maç içinde 'Terfi' (Promotion) esigine ulasirsa, terfi alip üst kümeye geçecekler; Öte yandan, kullanicilar yeterli esige ulasamazsa küme düsecekler Kullanicilar en üst Klasmana (1. Klasman) ulastiklarinda siralamalarda yükselmek için mücadee edecekler: Karsilasmalar artik küme atlamak için degil siralamalarda en yüksek konuma ulasmak için yapilacak Bir Asamanin sonunda ödüller, ulasilan en yüksek Klasmana göre verilecek. Akabinde siralamalar sifirlanacak ve yeni bir Asama baslayacak 

* eFootball™ League 21 Nisan'dan itibaren baslayacaktir.

 

Oyunculari ve Kart Türlerini Toplayin

Dream Team'in temel özelliklerinden biri, kullanicilarin belirli oyuncu ve menajerlerin hizmetlerini alabilmesidir. Kullanicilar, maçlar boyunca elde ettikleri GP'yi kullanarak kendi seçtikleri Standart oyuncular ve menajerlerle sözlesme imzalayabilirler. Farkli Oyuncu Türleri su sekilde siralanmaktadir:

Legendary – belirli bir sezondaki muhtesem oyunlariyla göz dolduran oyuncular (Bu ayni zamanda mükemmel bir kariyere sahip emekli oyunculari da içerir) Trending –Bu sezon belirli maçlarda veya haftalarda sergiledikleri performansla göz dolduran oyuncular  Featured: Mevcut sezondaki performanslarina göre özel olarak seçilmis oyuncular Standard: Mevcut sezondaki performanslari temel alinan oyuncular  Standard (Foil): Kullanicilar normalden daha yüksek Takim Oyunu Yeterliligine sahip Standard bir oyuncuyla sözlesme imzalama sansini yakalayabilir

 

Yeni Lisanslar

 

Oyuna hem Japonya'dan hem de Kuzey Amerika'dan yeni lisanslar ekleniyor:

 

Meiji Yasuda J1 League Meiji Yasuda J2 League MLS Players Association *"MLSPA" oyunculari oyun içi "Amerikan Ligi"nde görünecek. USL Championship

 

Yeni lisanslarin kullanildigi oyun içi etkinlikler de Sezon boyunca gerçeklesecek.

 

eFootball™ 2022'nin mobil versiyonuyla ilgili detaylar için beklemede kalin.


LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16

YAZARLAR