Güvenilir haber kaynağınız Medya90.com

Beslenme hijyeni için çig ve pismis besinler ayri saklanmali

Beslenme hijyeninin toplum sagligi açisindan önemine vurgu yapan uzmanlar, besinlerin üretim sürecinden tüketiciye ulasana kadar pek çok asamada kurallara uyulmasi gerektigini vurguluyor.

SAGLIK 14.04.2022 14:33:00 238 0
Beslenme hijyeni için çig ve pismis besinler ayri saklanmali

Beslenme hijyeninin toplum sagligi açisindan önemine vurgu yapan uzmanlar, besinlerin üretim sürecinden tüketiciye ulasana kadar pek çok asamada kurallara uyulmasi gerektigini vurguluyor. Besin güvenligi zincirinin saglikli bir sekilde korunmasi için öncelikli noktanin temizlik ve hijyen oldugunu kaydeden uzmanlar, çig ve pismis besinlerin ayri saklanmasi, uygun pisirme ve uygun saklama kosullarinin saglanmasi gerektiginin altini çiziyor.

 

Üsküdar Üniversitesi Saglik Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Ögr. Gör. Esra Tansu Sariyer, beslenme hijyenine iliskin degerlendirmelerde bulundu.

 

Hijyen kurallarina uymamak önemli saglik sorunlarina yol açiyor

Dünya Saglik Örgütüne göre her yil özellikle az gelismis ve gelismekte olan ülkelerde temiz olmayan su, sanitasyon ve hijyen eksiklikleri nedeniyle hastalik ve mortalite yükünün arttigini kaydeden Ögr. Gör. Esra Tansu Sariyer, “Hijyen kurallarina uyulmamasi sonucu ortaya çikan ve besin güvenligini bozan etmenler basta bebekler, çocuklar, gebe ve emziren kadinlar, yaslilar ve hasta bireyler gibi risk gruplari olmak üzere toplumun her kesimini etkileyen saglik sorunlarina neden olmaktadir. Yiyecek hazirlama ve muhafazasinda hijyen kurallarina uyulmamasi besin zehirlenmeleri ve bununla iliskili uzun/kisa dönem saglik problemlerini beraberinde getirmemektedir.” diye konustu.

 

Fiziksel, kimyasal ve biyolojik tehlikeler risk olusturuyor

Toplumdaki her bireyin güvenli besine ulasma hakkina sahip oldugunu kaydeden Sariyer, besinin üretim sürecinden itibaren tüketiciye ulasana kadar maruz kaldigi fiziksel, kimyasal ve biyolojik tehlikelerin, besin güvenligini bozmakta ve insanlarda ciddi hastaliklara neden oldugunu vurguladi. Sariyer, bu riskleri söyle siraladi:

 

“Fiziksel bulasanlar; toz/toprak kalintisi, saç, tirnak, plastik kalintilari, ambalaj parçalari gibi yabanci cisimlere dair tehlikeleri içermektedir. Bu tehlikelerin önüne geçmek için, zorunlu olmadikça hazirlama ve üretim asamalarinda cam kirigi riskini önlemek için cam malzemeler kullanilmamasi, özellikle sebze, meyve ve yumurta gibi besinleri satin alirken toprak, saman, hayvan diskisi kalintisi olup olmadigina dikkat edilmesi gerekmektedir. Buna ek olarak, aktif olarak yemek hazirlama sürecinde yer alan bireyler kisisel hijyenine önem göstermelidir. 

 

Kimyasal bulasanlara dikkat!

Kimyasal bulasanlar ise pestisitler, besin ambalaj malzemeler, deterjanlar ve dezenfektanlari içermektedir. Bu maddeler, besin maddelerine bulasarak besin kaynakli hastaliklara sebep olmaktadir. Bu nedenle kimyasal bulasma riski olan besinler gida maddelerinden uzak ve ayri saklanmali, bu kimyasallari kullanacak bireyler konu hakkinda bilgi sahibi olmali ve kullandiktan sonra eller mutlaka yikanmalidir. 

 

Çig ve pismis besinler ayri saklanmali!

Biyolojik bulasanlar ise besin kaynakli hastaliklarin en yaygin nedeni olmakla beraber, toz, toprak, hava, hayvanlar, çig besinler, araç-gereçler ve insan yoluyla bulasmaktadir. Bunun önüne geçmek için, besin güvenligini saglamaya yönelik temizlik, çig ve pismis besinlerin ayri saklanmasi, uygun pisirme, uygun saklama kosullari saglanmasi, güvenilir hammadde ve su kullanilmasi gibi ilkeler uygulanmalidir. Tüm bu fiziksel, kimyasal ve biyolojik risklerin elimine edilmemesi durumunda mide bulantisi, kas güçlügü, yutma ve nefes almada zorluk, siddetli karin agrisi, kusma, ates, sulu veya kanli ishal gibi kisa süreli veya akut/kronik böbrek yetmezligi gibi uzun süreli saglik problemleri meydana gelmektedir.”

 

Temizlik ve hijyene dikkat edilmelidir

Ögr. Gör. Esra Tansu Sariyer, hazir yemekler tercih edilirken hijyen konusunda dikkat edilmesi gereken noktalar oldugunu hatirlatarak “Toplu beslenme hizmeti alinabilen restoranlarda hazir yemekleri tercih ederken, besin güvenligi zincirinin saglikli bir sekilde korunmasi için öncelikli dikkat edilmesi gereken nokta temizliktir. Bu asamada beslenme hizmeti alinan yerin, personellerinin kisisel hijyeni, orada kullanilan araç-gereçlerin temizligi ve dezenfeksiyonu, yiyecek üretilen alanlarin temizligi ve bakimi yapilmis olmalidir. Aksi takdirde buradaki bulasanlar besin aracigiyla tüketiciye tasinarak, besin zehirlenmelerine neden olabilir.” uyarisinda bulundu.

 

Uygun sicaklik ve yöntemlerle pisirme çok önemli

Diger önemli noktanin çig ve pismis besinlerin ayrilmasi, farkli kesme tahtalarinin kullanilmasi ve tüketime kadar ayri ayri saklanmasi oldugunu vurgulayan Sariyer, “Çünkü özellikle et, deniz ürünleri, kanatli etleri gibi çig besinler tehlikeli mikroorganizmalari barindirmaktadir. Bunlara ek olarak besinlerin uygun sicaklik ve yöntemlerle pisirilmesi, insan sagligini etkileyen ve besin zehirlenmelerine neden olan Campylobacter, Escherichia coli ve Listeria gibi bakterileri öldürmektedir. Ayrica yine besin zehirlenmelerine neden olan mikroorganizmalarin oda sicakliginda hizli bir sekilde çogaldigi unutulmamalidir. Bu mikroorganizmalarin gelismesi 5°C’nin altinda ve 60°C ’nin üzerinde yavaslamakta veya durmaktadir.” diye konustu.

 

Marketlerden hazir besinler satin alinirken yine benzer sekilde saklama kosullarina dikkat edilmesi gerektigini vurgulayan Ögr. Gör. Esra Tansu Sariyer, “Et, tavuk, deniz ürünleri, yumurta, süt ve ürünleri gibi potansiyel riskli besinler sogutucu dolaplarda muhafaza edilmeli, kurubaklagiller ve tahillar ise mikrobiyal risk olusmamasi açisindan kuru ve serin ortamda tüketiciye sunulmalidir.” dedi.

 

Son kullanma tarihine dikkat edilmeli!

Bozulmus ve son kullanma tarihi geçmis malzemelerle hazirlanan gida maddelerinin önemli saglik sorunlarina yol açacagini söyleyen Ögr. Gör. Esra Tansu Sariyer, sözlerini söyle tamamladi:

 

“Patojen mikroorganizmalari içeren bir besinin tüketilmesinden sonra bireyde genellikle ates, diyare, bagirsak kramplari, bulanti ve kusma gibi belirtiler ortaya çikmaktadir. Örnegin et, et ürünleri, et suyu gibi besinler pisirildikten sonra uygun sekilde sogutulmamasi ve muhafaza edilmemesi Clostridium perfringens patojeninin çogalmasina neden olmaktadir. Bu patojenle kontamine olmus besinin tüketiminden sonra siddetli karin agrisi, bulanti ve ishal meydana gelmekte, özellikle yaslilar ve çocuklarda bu belirtiler haftalarda sürmektedir. Yine benzer sekilde tüketime hazir ve sogukta uzun süre depolanmis besinler, kabuklu deniz ürünleri, çig süt gibi besinlerin tüketimiyle kontamine olabilen Listeria monocytogenes özellikle gebelerde erken ve ölü dogum, yeni doganlarda menenjit gibi ciddi saglik sorunlarina neden olabilmektedir. Bu nedenle besin zehirlenmelerinin önüne geçmek için son kullanma tarihi, besinlerin satin alinma, hazirlanma ve saklanma kosullari ciddi önem arz etmektedir.” 


ABD’de Trump Dönemi Krizle Başladı: Dua Törenine Tepki!

ABD Başkanı Trump, yemin töreni sonrası yasa dışı göçmenler ve LGBT lobisine yönelik sıkı önlemler almaya başladı. Dua töreninde piskoposun merhamet çağrısı ise yeni bir kriz yarattı.

Gazze Rehine Takası Başladı: Hamas 3 İsrailliyi Serbest Bıraktı

Gazze'de rehine takası başladı! Hamas 3 İsrailli rehineyi serbest bıraktı. İsrail ise 90 Filistinli tutuklunun serbest bırakılacağını duyurdu.

Akaryakıt Tankeri Patladı: En Az 70 Ölü

Nijerya'nın Niger eyaletinde akaryakıt tankeri devrilip patladı. En az 70 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. İtfaiye ekipleri olay yerinde.

Suriye’de Yeni Dönem: 14 Milyon Suriyelinin Geri Dönüşü Bekleniyor

Suriye'nin yeni lideri Ahmed eş-Şara, 2 yıl içinde 14 milyon Suriyelinin ülkesine geri döneceğini ve toplumsal mutabakat sayesinde ülkenin istikrara kavuşacağını açıkladı.

Baykar Leonardo İle Güçlerini Birleştirebilir: İtalya'da Yeni Bir Dönem

Baykar, Piaggio Aerospace'i satın aldıktan sonra Leonardo ile güçlerini birleştirebilir. Bu işbirliği, Türkiye ve İtalya arasındaki teknolojik işbirliğini güçlendirebilir.

Fransa'nın Teröristleri Suriye'den Çıkarması Gerekiyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Fransa'nın PKK/YPG'ye verdiği desteği eleştirerek, Türkiye'nin güvenlik endişelerine duyarsız kaldığını ifade etti. Amerika ile konuşuyoruz, arkasına takılanlarla değil, dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Güney Kore'ye taziye mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güney Kore'de meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybedenlerin aileleri ile Güney Kore halkına ve hükümetine başsağlığı diledi.

TOSFED Gala Gecesi Zorlu PSM'de yapıldı

TOSFED Gala Gecesi Zorlu PSM'de yapıldı

Kaş Ülkü Ocakları'ndan 28 Yıl Sonra açık hava konseri

Kaş Ülkü Ocakları'ndan 28 Yıl Sonra açık hava konseri

Karne tatili Kocaeli Çayırova’da güzel

Karne tatili Kocaeli Çayırova’da güzel

KASKİ'den abonelere ödeme kolaylığı

KASKİ'den abonelere ödeme kolaylığı

Nazım Hikmet’in şiirleri İzmir Bornova’da yankılandı

İzmir Bornova Belediyesi tarafından düzenlenen “Nazım Hikmet'i Anma” etkinliği, Uğur Mumcu Kültür Merkezi Çok Amaçlı Salonda yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Sosyal Medya Influencer’ı Olmanın Yolları Nedir?

Sosyal medya influencer’ı olmak için etkili stratejiler mi arıyorsunuz? Hedef kitlenize nasıl ulaşabileceğinizi ve içeriklerinizi nasıl pazarlayacağınızı öğrenin. En iyi içerik stratejilerini keşfedin ve fark yaratın

Yeni Opel Grandland Türkiye’de satışa sunuldu

Yeni Opel Grandland Türkiye’de satışa sunuldu

Adıyaman’da jandarmadan uyuşturucu ve silah operasyonu

Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı ekipleri başarılı bir operasyona imza attı.

Artvin’de farklı suçlardan aranan 61 kişi yakalandı

Artvin Valiliği, polis ve jandarmanın operasyonlarında farklı suçlardan aranan 61 kişinin yakalandığını bildirdi.

Uyuşturucu ile Mücadele İzmir’de Sağlıklı Kent Programında Vurgulandı

Uyuşturucu ile mücadele, 11 Aralık 2024 tarihinde İzmir’de düzenlenen Sağlıklı Kent İzmir programında vurgulandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, dernekle iş birliği yapacaklarını belirtti.

Metina'da hava harekatı: 5 terörist etkisiz!

Metina'da iki gün boyunca düzenlenen hava harekatında 5 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

Sosyal Medya Fenomenlerine Yasadışı Bahis Soruşturması: Detaylar Ortaya Çıkıyor

Sosyal medya fenomenlerine yönelik yasa dışı bahis soruşturmasında yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Reklam başına 250 bin TL kazanç sağlayan fenomenler, menajerleri aracılığıyla yasa dışı bahis sitelerinin reklamlarını yapıyor.

Düzce'de tanımadığı bir kişi tarafından bıçakla yaralandı

Düzce'nin Gaziantep Caddesi’nde meydana gelen olayda edinilen bilgiye göre O.A. isimli şahıs cadde üzerinde giderken kimliği henüz belirlenemeyen kişi tarafından kolundan bıçakla yaralandı.

Cezbeden tekliflere dikkat!

Bir mağdur daha milyonlarca lira zarara uğradı!

Başkan Zeyrek Turizm Fuarı’nın açılışına katıldı

18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z

Hafta Sonu Kahvaltısı İçin Biyer'e Uğramaya Ne Dersiniz?

Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.

Çanakkale Turistlerin Yeni Gözdesi Mi?

Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.

2025'te Nereye Tatile Gideceğiz? Resmi Tatil Günleri ve Öneriler

2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.

Yunanistan'da Türkler İçin Oturum İzni Kolaylığı

Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.

TÜRSAB Boğaziçi BTK, Seyahat Acentaları ile 2024 Sezonunu Değerlendirdi

TÜRSAB Boğaziçi BTK'nın TZL SUITES Otel’de düzenlediği etkinlikte seyahat acentaları, 2024 sezonunu değerlendirdi ve 2025 turizm beklentilerini ele aldı. Etkinliğe TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya da katıldı.

Doğa Tutkunları OutdoorFest’te Buluşuyor

21-22 Eylül tarihlerinde Nefes Orman’da düzenlenecek OutdoorFest, offroad, binicilik, enduro gibi etkinliklerle doğa ve macera tutkunlarına nefes kesici bir deneyim sunacak.

Kaygıyı Azaltmanın Yolları Nelerdir? İşte Bilmeniz Gerekenler

Kaygıyı azaltmanın 7 etkili yolu ile daha sağlıklı bir zihinsel dengeye kavuşun. Yoga, egzersiz, meditasyon ve terapi yöntemleri ile kaygıyı kontrol altına alabilirsiniz.

Gençlerde Stres Yönetimi: Psikolojik Sağlık İçin Neler Yapılmalı?

Gençlerde stresin nedenleri arasında okul baskısı, sosyal medya etkisi ve ailevi sorunlar yer alıyor. Bu sorunlarla başa çıkabilmek için uyku düzeni, meditasyon ve fiziksel aktivite önerilmektedir.

Blog yazarlığına giriş için bilmeniz gerekenler neler?

Blog yazarlığına giriş için bilmeniz gerekenler neler? Doğru konu seçimi, SEO uyumlu içerik üretimi ve gelir modelleriyle etkili bir blog oluşturabilirsiniz. Tüm adımları öğrenmek için rehberimizi keşfedin.

Kişisel Gelişim İçin Hangi Kitaplar Okunmalı?

Kişisel gelişim için hangi kitaplar okunmalı? Bu yazımızda, zihinsel ve duygusal büyüme için en etkili kitapları keşfedeceksiniz.

Eskişehir Şehir Tiyatroları 100 bin sanatseverle buluştu

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları 2024 yılı boyunca Eskişehir’de sahnelediği temsiller, düzenlediği Uluslararası Çocuk Tiyatrosu Festivali ve turne oyunlarıyla yılsonunda yaklaşık 100 bin seyirci sayısına ulaşmayı

Muhammet Mağ’ın sergisi Üsküdar'da açıldı

Küratörlüğünü Belkıs Kamut Aktürk’ün yaptığı, sanatçı Muhammet Mağ’ın Onion-Nun “n böldü” adlı çağdaş hat sergisi İstanbul Üsküdar’da açıldı.

Prof. Dr. Yavuz Akpınar: Ortak Alfabe Zincirin Son Halkası

“Türk Dünyası ile fikir birliği gelişiyor, ancak alfabe yalnızca bir araç” diyen Prof. Akpınar, birliğin temelinde üst kimlik olarak Türklüğü vurguluyor.

Kocaeli'nin termali yakında vitrine çıkıyor

Kocaeli’nin sağlık turizmine büyük katkı sunması beklenen Başiskele Yeniköy Termal Tesisleri’nde fiziki ilerleme oranı yüzde 85’e ulaştı

KARYA FARMA HBX-ARGE'DEN HAYVANCILIK ALANINDA YENİLİKÇİ PROJELER

Mastitist tedavisinde doğal içerikli HBX-2371, antibiyotik kullanımını azaltarak süt hayvanlarının sağlığını koruyor.

İstanbul'da Üst Solunum Yolu Enfeksiyonları Artışta! Toplu Taşımada Dikkat Edin

İstanbul'da üst solunum yolu enfeksiyonları sonbahar ayında artış gösterdi. Toplu taşıma araçlarında sosyal mesafeye dikkat edilmesi gerektiği ve hijyen kurallarına uyulmasının önem taşıdığı vurgulandı.

Takviye edici gıdaların bilinçsiz kullanımı tehlikeli

Son yıllarda, sağlıklı yaşam ve hastalıklardan korunma adına gıda takviyelerine olan ilgi giderek artarken, bu takviyelerin yanlış ve bilinçsiz kullanımı, ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor.

Uzmanlar Uyarıyor: 'Beyaz Ete Göre 10 Kat Daha Fazla Heme İçeriyor'

İngiltere Kralı 3. Charles, 2024 yılı başında prostat kanseri teşhisi almasının ardından, tedavisini desteklemek ve iyileşme sürecini hızlandırmak için kırmızı et tüketimini tamamen bıraktı.

İzmit UNESCO Türk Kahvesi geleneğini sürdürüyor

İzmit Belediyesi tarafından 5 Aralık Unesco Dünya Türk Kahvesi günü etkinlikleri kapsamında 4. Geleneksel Dünya Türk Kahvesi Etkinlikleri, Mimarlar Odası Taş Bina’da gerçekleşti.

En doğal ağrı kesici

Prof. Dr. Muhsin Konuk, turşunun sağlığa olan katkılarını ve doğru tüketim yollarını anlattı. Turşudaki vitamin ve mineraller neler? İşte yanıtı...

Orhan Sami, Avrupark Hayat Sitesi Yönetimi İçin Adaylığını Açıkladı

Avrupark Hayat Sitesi seçimleri için Orhan Sami adayı oldu. 25 Ocak 2025'te yapılacak seçimde, Orhan Sami modern yönetim anlayışı ve gelişmiş projeleriyle site sakinlerine daha kaliteli bir yaşam alanı sunmayı hedefliyor.

Kediler İçin Doğru Bakım ve Beslenme İpuçları

Bahçekent Veteriner Kliniği, kedi sahiplerine doğru bakım ve beslenme konusunda önemli bilgiler veriyor. Veteriner Hekim Mustafa Büke ve Ferhat Üstün’den değerli tavsiyeler.

Yeni Ürünler ve Ev Tatlılarıyla Özata Baklava Bahçekent'te Zirvede

Ev Tatlıları ile Bahçekent’te Bir Devrim: Özata Baklava, hem sağlıklı hem lezzetli seçeneklerle fark yaratıyor. Yeni tatlarla tatlı severlere müjde!

Bahçeşehir Yeni Projelerle Gelişiyor: Sosyal Merkez ve Spor Alanları

Bahçeşehir’de projeler hızla hayata geçiyor. 2025’e kadar sosyal alan ve ulaşım projeleri tamamlanacak, bölge sakinleri modern bir yaşamın tadını çıkaracak.

Gül Geleş ve Black Sea Grup: Hayvanseverlikte Öncü

Gül Geleş ve Black Sea Grup, Bahçekent'te hayvanseverlerin gözdesi haline geldi. Hayvan dostlarına yönelik projeler ve kaliteli ürünlerle bölge halkının takdirini topluyor.

Cavit Akman’ın Güçlü Liderliğiyle Hoşdere'de Yeni Dönem Başlıyor

Başkan Cavit Akman, Hoşdere Romanlar Derneği'nde yeniden başkan seçildi ve mahalleye hizmet etmeye devam edecek. Akman, güçlü iletişimi ve liderliği ile Hoşdere'nin sorunlarını çözmede etkili oldu.

Asaf İlter ve ekibi ile Emlak Konut Camii'nde Eğitim ve Ödev Takibi

Asaf İlter ve ekibi Emlak Konut Camii'nde düzenlediği eğitim programında gençlere vecize ve dua takibi ile ilgili önemli bilgiler verdi. Ödevlerin takibini de yaptı.

Niğde Belediyesi'nden Çocuklara Özel Sömestr Tiyatro Festivali

Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.

Başkan Aras Ankara’da temaslarda bulundu

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Aras, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya gitti. Başkan Aras, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile bir araya geldi.

Kadın Kooperatifleriyle Niğde'nin Ekonomisi Güçleniyor

Niğde Belediyesi, kadın kooperatiflerini güçlendiren projeye imza attı. 7 milyon 350 bin TL bütçeli proje, kadınların iş gücüne katılımını artırarak, yöresel ürün üretimi ve istihdamla bölge ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyor.

BAŞKAN ÖZDEMİR’İN REGAİP KANDİLİ MESAJI

“Rahmet, bereket ve mağfiret aylarının habercisi olan Regaip Kandili’ni idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz” diyerek mesajına başlayan Başkan Özdemir, şu ifadelere yer verdi:

Devlet Bahçeli Bulvarı Yenilendi: Trafik Rahatladı, Ulaşım Hızlandı

Devlet Bahçeli Bulvarı yenilenerek şehrin trafik yükünü hafifletti. Bor Yolu’na alternatif sunan ve modern görünümüyle dikkat çeken bulvar, yeni bağlantı yolları, aydınlatma sistemleri ve güvenli geçişleriyle ulaşım sağlıyor.

Niğde İtfaiyesi Başarılarına Devam Ediyor

Niğde İtfaiyesi, 2024 yılında elde ettiği başarılarla dikkat çekiyor. Modern teknolojiler, hızlı müdahale kapasitesi ve kapsamlı eğitim programlarıyla şehrin güvenliğini sağlıyor.

Esenler Film Festivali finalistleri belli oldu

İstanbul Esenler Belediyesi’nin ev sahipliğinde 13-17 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek 5. Esenler Film Festivali’nin yarışma ve yapım destek bölümü finalistleri belli oldu.

1

Akşener’den Kabine İddialarına Net Yanıt: "Tamamen Yalan"

2

Eğitimdeki Skandallara Çözüm: Uzmanlar Ortak Akılda Buluşuyor

3

Beşiktaş'ın Hak Ettiği Galibiyet: Valverde'den Önemli Açıklamalar

4

Tanju Özcan Hangi Partiden? Bolu Belediye Başkanı'nın Kimliği

5

Engelli Vatandaşlara ÖTV’siz 11 Araç Fırsatı! 2025 Liste Güncellemesi

6

Kaygıyı Azaltmanın Yolları Nelerdir? İşte Bilmeniz Gerekenler

7

Yangın Güvenliği Raporu: Kartalkaya'daki Otelde Yangın Güvenliği Uygun Mu?

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.