Tarih: 14.04.2022 17:09

Bursa'da aktif aricilara uygun fiyata seker tahsisi

Facebook Twitter Linked-in

BURSA (IGFA) - Türk Seker Fabrikalari Genel Müdürlügünce Mart ayinda aricilara destek olmak için baslatilan çalismayla Bursa'da Il Tarim ve Orman Müdürlügü'nün koordinatörlügünde aricilara uygun fiyata seker verilmesi kararlastirilmisti. Bursa'da faaliyet gösteren Aricilik Kayit Sisteminde kayitli ve aktif aricilik yapan yetistiricilerimize dagitilmak üzere Susurluk Seker Fabrikasi'ndan tahsis edilen sekerler dagitildi. 

Bu kapsamda; geçtigimiz Kasim ayinda 96 ton, Mart ayinda 27 ton olarak yapilan seker dagitimi aricilara yapilan destekleme olan 54 ton sekerin dagitimi ile devam etti. 108 ton daha sekerin dagitimi için hazirliklarin oldugu kaydedildi.

Seker dagitim törenine Il Tarim ve Orman Müdürü Hamit Aygül'ün yani sira Hayvan Sagligi ve Yetistiriciligi Sube Müdürü Ilker Bektas, Bursa Ari Yetistirileri Birligi Baskani Umut Bugra Kavas ve çok sayida ari yetistiricisi katildi. Müdür Aygül, yapilan desteklemenin yetistiricilere hayirli olmasini, aricilarin bereketli bir sezon geçirmelerini diledi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —