Tarih: 15.04.2022 18:26

Gazeteciler Iftarda Bulustu

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Yerel Basin Birligi ile Istanbul Yerel Gazeteciler Dernegi'nin üyeleri iftar sofrasinda bulustu. Istanbul Beylikdüzü'nde bir araya gelen yerel gazeteciler, kâgit ve matbaa fiyatlarina gelen zamlara vurgu yaptilar.

Sorunlara Birlikte Çözüm

Meslektaslarina birlik mesaji veren Türkiye Yerel Basin Birligi Dernegi Nezir Karayün; " Türkiye Yerel Basin Birligi ailesi olarak her sene yaptigimiz gibi bu senede mübarek ramazan ayinda tüm aile fertlerinin bir araya gelmesini istedik. Bunun yaninda farkli meslektaslarimizla bir araya gelerek tanismak ve dost olmak için bu yil bir farklilik yaparak Istanbul Yerel Gazeteciler Dernegi ile ortak bir davet organize etme karari aldik. Bu aksam davetimize icabet ederek iftarimiza katilan tüm meslektaslarima tesekkür ediyorum. Birlik ve beraberlik içinde tüm sorunlari asacagimiza ve yerel basinin sorunlarina ancak bir olarak çözüm bulacagimiza inaniyorum” dedi.

Bir Arada Olmaktan Mutluyuz

Istanbul Yerel Gazeteciler Dernegi Baskani Murat Abdullahoglu; “ Türkiye Yerel Basin Birligi Derneginin düzenledigi iftar programina ortak olmaktan gurur duyuyorum. Bu hayirli günlerde degerli meslektaslarimizla bir arada olmaktan dolayi mutluyuz. Katilan herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Demokrat Ülkelerde Yerel Basin Etkili

Iftara katilan Beylikdüzü eski Belediye Baskani Vehbi Orakçi, yerel gazetecilerin sadece Türkiye'de degil, dünyanin bütün ülkelerinde en zor meslegi ifa ettiklerini, yerel yönetimlerin faaliyetlerini en gerçekçi gözlemleyen kisiler olduklarini söyledi. Orakçi; “Kalkinmis, müreffeh, demokrat ülkelerin tümünde yerel basin etkin, yetkin, kaliteli, güçlü ve itibar görüyor. Bunu bizzat Avrupa'da gördüm. Oraya gittigimizde yerel basinin fonksiyonunu, isleyise kattigi degeri ve hesap sorusuna tanik oldum. Bizim derdimiz bu ülkede fikir özgürlügüyle, demokrasiyle, tartismayla, müzakereyle bir sokak ötesini bize tasiyan yerel basindir. Toplumla yüzlesmekten kaçinmayan her yönetici basini sever çünkü karanlik, gizli noktasi yoktur, hesap vermeye açiktir. O zaman yönetici basini agirlamaktan, mutlu etmekten, onlar tarafindan yazilip yayinlanmaktan mutlu olur. Velev ki menfi haber olsa da, aranizda bazi arkadaslariniz var hakkimda sert haberler yazdilar. Ne bir dava açtim, ne bir çirkinlik yaptim. Sadece gördügümde yanlis oldugunu dile getirip dogrusunu söyledim. Sizlerin varligi demokrasinin, kültürün, egitimin, rekabetin ve seffafligin kalkinmasinin göstergesidir. Umarim bir gün ülkemizde yerel basin ve basin kuruluslari kalemiyle asli görevi olan toplumu aydinlatma görevinin hakkini verirler.” ifadelerini kullandi.

Belediyeler Destek Vermiyor

Iftar yemeginde Istanbul üçüncü bölgede yayin yapan yerel gazetelerin sahipleri ve çalisanlari bulusup yerel gazetelerin sorunlarini konusma imkâni buldular. Yerel gazete sahipleri, bölgedeki belediyelerin Ekrem Imamoglu'nun IBB baskani seçildikten sonraki süreçte 3. Bölgede yerel gazetelere destek vermediklerini ifade ettiler.

TYBB Haber Merkezi

1/6
Gazeteciler Iftarda Bulustu

Sorunlarimiza Birlikte Çözüm Arayacagiz


2/6
Gazeteciler Iftarda Bulustu

Korkmayan Yönetici, Yerel Basini Sever


3/6
Gazeteciler Iftarda Bulustu

Meslektaslarina birlik mesaji veren Türkiye Yerel Basin Birligi Dernegi Nezir Karayün; "Türkiye Yerel Basin Birligi ailesi olarak her sene yaptigimiz gibi bu senede mübarek ramazan ayinda tüm aile fertlerinin bir araya gelmesini istedik.


4/6
Gazeteciler Iftarda Bulustu

Baskan Nezir Karayün: Bu aksam davetimize icabet ederek iftarimiza katilan tüm meslektaslarima tesekkür ediyorum. Birlik ve beraberlik içinde tüm sorunlari asacagimiza ve yerel basinin sorunlarina ancak bir olarak çözüm bulacagimiza inaniyorum”


5/6
Gazeteciler Iftarda Bulustu

Istanbul Yerel Gazeteciler Dernegi Baskani Murat Abdullahoglu; “Türkiye Yerel Basin Birligi Derneginin düzenledigi iftar programina ortak olmaktan gurur duyuyorum.


6/6
Gazeteciler Iftarda Bulustu

Iftara katilan Beylikdüzü eski Belediye Baskani Vehbi Orakçi, yerel gazetecilerin sadece Türkiye'de degil, dünyanin bütün ülkelerinde en zor meslegi ifa ettiklerini, yerel yönetimlerin faaliyetlerini en gerçekçi gözlemleyen kisiler olduklarini söyledi.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —