Tarih: 17.04.2022 18:53

Erdogan: Türkiye Filistin'in her daim yaninda

Facebook Twitter Linked-in

ANKARA (IGFA) - Cumhurbaskani Erdogan, Filistin Devlet Baskani Mahmud Abbas'la telefonda görüstü. Israil'in saldirilarina tepki gösteren Erdogan, "Türkiye her daim Filistin’in yanindadir." dedi.

Erdogan'in sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, Filistin Devlet Baskani Mahmud Abbas'la yaptigi görüsmede, Kudüs basta olmak üzere Filistin’de yasananlar dolayisiyla Ramazan’in buruk geçerken, Israil'in saldirilarinda vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara sifalar diledi.

Erdogan paylasiminda, "Görüsmemizde Israil'in Mescid-i Aksa’da ibadet edenlere yönelik müdahalelerini siddetle kinadigimi ve Mescid-i Aksa’nin statüsüne ve maneviyatina yönelik tahrik ve tehditlerin karsisinda duracagimizi Sayin Abbas'a ifade ettim. Türkiye her daim Filistin’in yanindadir. Yasananlar Filistinli tüm gruplarin birlik ve uzlasi yolunda çalismasinin zaruretini hatirlatmaktadir. Sayin Abbas’a hem itidal telkinleri hem de birlik bakimindan sergileyecegi sagduyulu liderlik dolayisiyla sükranlarimi ilettim" ifadelerini kullandi.

https://twitter.com/RTErdogan/status/1515715153114894336




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —