Bingöl'de baz istasyonu 6 köyü magdur etti

Bingöl

Bingöl’ün Genç ilçesine bagli Servi Bölgesi, Gönülaçan Köyünde arizalanan baz istasyonu, basta ögrenciler olmak üzere köy halkini magdur etti.

BINGÖL (IGFA)- Genç ilçesine bagli Servi Bölgesinde Gönülaçan köyü Karaorman mevkiinde bulunan telefon sebekelerine ait baz istasyonunda ariza olustu. Olusan arizadan dolayi magdur olduklarini belirten köy muhtari yetkililerden yardim istiyor.

Gönülaçan köyünde sürekli yasanan baz istasyonu sorunuyla ilgili konusan Köy Muhtari Mehmetcan Hamarat, D29 baz istasyonu 3 gündür arizali olmasindan dolayi Türk Telekom'un Servisleri baktigini, fakat simdi 1 Nisan'dan bu yana baska bir sirket aldigi için 3 gündür köyde ne bir sebeke, nede internet çektigini söyledi.

Vatandaslarin sebeke ve internet konusunda çok sikinti yasadigini ifade eden Hamarat, "Hastasi olan vatandas kimseyle irtibat kuramiyor. Ögrencilerimiz var internetten ders çalisamiyor. Yeni alan sirket baz istasyonunun çalisip çalismadigini sistemden görmekte fakat onunla ilgili herhangi bir müdahalede bulunmuyor. Bu baz istasyonundan yaklasik 6 köy ve mezralari olmak üzere 2 bin vatandas bu istasyonundan faydalandigini belirten Hamarat,” Bu 6 köy ve mezrada bulunan vatandaslarimiz magdur durumda, hastasi ve taziyesi olan ya da acil durumlar için bir yeri aramak isterse herhangi bir yerden isletisim saglayamiyor. Bu duruma yetkililerden bu duruma bir an önce el atmalarini ve magduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.” diye konustu.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.