Tarih: 17.04.2022 09:51

Bursa'da yetimlere özel iftar

Facebook Twitter Linked-in

BURSA (IGFA) - Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçeklesen iftar programina Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas,  Bursa Milletvekili Vildan Yilmaz Gürel, AK Parti Il Baskani Davut Gürkan, kamu kurumlari ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katildi.  Yaklasik 2 bin kisinin katildigi iftar programi Büyüksehir Belediye Orkestrasinin mini bir tasavvuf müzigi konseri ile basladi. Kur’an-i Kerim tilavetiyle devam eden programda ezan okunmasinin ardindan binlerce kisi ayni anda orucunu açti.

Konusmasina asr-i saadetten kissayla baslayan Bursa Milletvekili Vildan Yilmaz Gürel, Peygamber efendimizin küçük yasta hem yetim hem de öksüz kaldigini hatirlatarak, "Bu güzel sofrada bizleri bulusturan Allah’a hamdolsun" dedi.

Islam medeniyetinde her Ramazan ayinin 15'inci gününün Yetimler Günü olarak idrak edildigini söyleyen Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas ise, yetim ve öksüz çocuklara sahip çikan kurum ve kuruluslara tesekkür etti. Kendisinin de küçük yasta yetim kaldigini hatirlatan Baskan Aktas, "Dünyanin her yerinde oldugu gibi Bursa’da da Ramazan ayina dair özel bir hassasiyet var. Ben de yetim büyümüs bir agabeyiniz, bir evladiniz olarak sizlerle bir araya gelmekten son derece mutluyum" diye konustu.

Konusmalar sonrasinda Baskan Alinur  Aktas ve Bursa Milletvekili Vildan Yilmaz Gürel çocuklarla sohbet ederek onlara çesitli hediyeler verdi.

 

Bursa HABERI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —