Tarih: 14.12.2020 22:08

Rusya Daglik Karabag'da iki köye yerlestigini haritayla duyurdu! - DÜNYA Haberleri

Facebook Twitter Linked-in

Ermenistan'in hezimeti kabul ederek anlasma imzalamasinin ardindan dün bölgede ilk kez silah sesleri duyuldu.  

Daglik Karabag'da ateskesin bozuldugunu bölgeye yerlesen Rus baris güçleri dogruladi. Ermeni güçlerinin ateskesi bozarak, Hadrut çevresindeki Köhne Taglar ve Çaylaggala köylerinde çatisma baslattigi bilgisi geldi. Hafta sonu yükselen tansiyonu sayfalarina tasiyan Azerbaycan yerel medyasi da Hocavend'e bagli iki köyün ateskes anlasmasina göre Ermeni milisler tarafindan bosaltilmadigini aktardi.  

Çatisma haberlerinin duyulmasiyla en çarpici görüntü, uluslararasi toplum tarafindan taninmayan, Ermenistan'in bile tanimadigi Daglik Karabag'in baskenti Hankendi'de ortaya çikti. Hankendi'deki Ermeniler sehirdeki Rus güçlerinin merkezi önünde protesto gösterisi düzenledi. Sloganlar atan göstericiler Rusya'dan çatismaya müdahale etmesini istedi. Ermenistan yanlisi muhabir Neil Hauer, protestocularin Hayk Hanumyan'in çagrisiyla toplandigini ve yaklasik 150 kisinin baris güçlerinin karargahi önüne geldigini yazdi.

Tüm bu gelismeler yasanirken, Daglik Karabag'daki Rus baris güçleri yeni bir operasyon haritasi yayinladi ve Rus birliklerinin söz konusu iki köye yerlestigini duyurdu. Haritanin yeni versiyonunda, iki köyün renginin degistigi görülüyor.''

''Azerbaycan parlamento üyesi Rasim Musabayov, ?Bu haritaya bir seyler çizebilirler ancak soru Azerbaycan'in çizimlerini kabul edip etmeyecegi? Kabul edilecegini sanmiyorum? diyor.Çatismanin yasandigi Hadrut yakinlarindaki Köhne Taglar ve Çaylaggala köylerinde sivil nüfus bulunmuyor, yalnizca bir Ermeni militan grubu var. Ermenistan Basbakani Nikol Pasinyan Rus baris güçlerinin çatisma alanina ulasmasinin ardindan silahlarin sustugunu söyledi. Pasinyan ayrica, iki köyün bir kisminin Azerbaycan özel kuvvetlerinin kontrolüne geçtigini savundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —