Güvenilir haber kaynağınız Medya90.com
Iç Hastaliklari Uzmani Dr. Ögr. Üyesi Hasan Açik, hurmalara katilan glikoz surubu hakkinda önemli bilgilendirmelerde bulundu.
ISTANBUL (IGFA) - Son yillarda çok faydali bir potasyum ve lif kaynagi olan hurmalarda da glikoz surubunun tespit edilir hale gelmesi, saglik açisindan tehlikeli boyutu gözler önüne serdi.
Istanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Iç Hastaliklari Uzmani Dr. Ögr. Üyesi Hasan Açik, hurmalara katilan glikoz surubu hakkinda önemli bilgilendirmelerde bulundu.
Glikoz surubunun vücuda alindiginda ön etki olarak vücudun seker dengesini alt üst ederek, hormonal sistemi bozdugunu belirten Dr. Açik, glikoz suruplari früktoz da içerdiginden insüline gerek kalmadan da trigliserid ve yaglara hizlica dönüstügünü ifade ederek, "Karacigerimizin de gereksiz yorulmasina sebep olur. Yani yapay tatlandirici olan bu suruplar; vücuda alindiktan sonra hizla insülin seviyesinde artislara sebep olur, gereksiz ve yüksek insülin seviyesi ile bedenimizde yaglanma artisi, uyku hali ve obeziteyi tetikler" dedi.
Asil problem fazla seker tüketiminin yaglanma ve obeziteye sebep olarak kanser riskini artirmasi oldugunu kaydeden Dr. Açik, "Dolayisiyla çok fazla seker tüketimi uzun vadede indirekt olarak kanser gelisimi ile iliskilendirilebilir. Tüm sekerler ise kötü degildir. Meyveler, sebzeler, süt ürünleri ve tam tahilli karbonhidratlarda dogal olarak bulunan seker dengeli bir diyetin parçasidir. Tüm hücrelerimizin sekere ihtiyaci olmasi nedeniyle sekeri olabildigince dogal yollardan almak en dogru çözüm olacaktir" diye konustu.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.