Tarih: 20.04.2022 16:02

Bakan Nebati'den 'uzmanlasma' paylasimi

Facebook Twitter Linked-in

ANKARA (IGFA) - Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati, Vergi Denetim Kurulu bünyesinde olusturulan uzmanlasma modeline iliskin sosyal medya hesabindan açiklamalarda bulundu.

Bakan Nebati, paylasiminda Vergi Denetim Kurulu bünyesinde 2 yil önce olusturulan uzmanlasma modelini bir ileri seviyeye tasimak amaciyla, Vergi Denetim Kurulu bünyesinde sektörel ve fonksiyonel uzmanlasma genelgesini yürürlüge koyacaklarini kaydetti.

Olusturacaklari bu uzmanlasma modeliyle mükellef haklarinin korunmasi ve gözetilmesi konusunda duyarliligin artmasini, mükellef haklarinin azami seviyede gözetilmesini saglayacaklarini belirten Nebati, “Seffaf, öngörülebilir ve etkin bir inceleme sürecinin geçirilmesini, inceleme konulari ve sektörler itibariyla uzmanlasmanin azami seviyeye ulasmasini hedefliyoruz. Bu uzmanlasma modeli ile verimlilik, etkinlik ve nitelik anlaminda hem vergi denetimi açisindan olumlu sonuçlar ortaya çikacak hem de mükelleflerin vergiye gönüllü uyumu artacaktir. Bakanlik olarak mükelleflerimizin haklarini korumaya, kayit disi ekonomi ile etkin mücadeleye yönelik çalismalarimiza süreklilikle devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

https://twitter.com/NureddinNebati/status/1516721433581428738




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —