Galataport Istanbul, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nda gün boyu sürecek etkinliklere ev sahipligi yapacak. Tophane Saat Kulesi etrafinda düzenlenecek etkinliklerde Galataport Istanbul, tüm Istanbullulara ve sehrin ziyaretçilerine bayram coskusunu yasatacak.
Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armagani 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami, Galataport Istanbul’da büyük bir coskuyla kutlanacak. Tüm gün ücretsiz olarak gerçeklesecek etkinliklerde, Galataport Istanbul’un küçük misafirleri; konserler, çesitli aktiviteler ve çocuk kukla tiyatrosu ile 23 Nisan sevincini yasayacaklar.
Dogus Çocuk Senfoni Orkestrasi konserinden kukla tiyatrosuna
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’na özel olarak gerçeklesecek Dogus Çocuk Senfoni Orkestrasi’nin Galataport Istanbul Özel Konseri, 13.30 ve 17.00’de iki ayri seans seklinde açik havada, tarihi Tophane Saat Kulesi’nin yaninda düzenlenecek. Ünlü keman virtüözü Cihat Askin’in eslik edecegi orkestranin sefligini Prof. Rengim Gökmen üstelenecek. Ramazan ayinin basindan bu yana devam eden, Istanbul’un eski dokusu, gelenekleri ve çok katmanli kültürünü yansitan Nostalji Istanbul kapsaminda gerçeklesecek Çocuk Kukla Tiyatrosu da saat 20.30-21.15 arasinda izlenebilecek.
Nostalji Istanbul sahnesinde gerçeklesecek açik hava kukla tiyatrosu seansi ile sevimli kuklalar, çocuklarin oldugu kadar yetiskinlerin de yüzünü güldürecek. Nostalji Istanbul’da gün boyu sürecek etkinliklerden biri de çocuklarin motor becerilerinin gelisimi için Dogus Otomotiv tarafindan tasarlanan Onlarin Ihtiyaci Var – Ahsap Kulübe Boyama etkinligi olacak.
Galataport Istanbul Pazarlama ve Iletisim Genel Müdür Yardimcisi Mehmet Bali, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armagani 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramimizin coskusunu misafirlerimizle birlikte gün boyu sürecek etkinliklerimizle paylasmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Klasik müzikten kukla tiyatrosuna, eglendirici ve egitici aktivitelerle dolu bir program hazirladik. Dogus Çocuk Senfoni Orkestrasi, 29 Ekim’den sonra tekrar Galataport Istanbul’da sahne alacak. 23 Nisan’da herkesi çocuklariyla beraber tarihi bir atmosferde keyifli bir gün yasamalari için Galataport Istanbul’a bekliyoruz” dedi.
Nostalji Istanbul 1 Mayis’a kadar devam edecek
2 Nisan tarihinde baslayan ve 1 Mayis’a kadar devam edecek “Nostalji Istanbul”; tarihi 1848’e uzanan sehrin en eski saat kulesi Tophane Saat Kulesi merkezine alarak Galataport Istanbul’un tamamina yayiliyor. “Nostalji Istanbul” kapsaminda stantlar, lezzetler, söylesiler, performanslar ve konserler ile Istanbul kültür ve gelenekleri, 7’den 70’e Galataport Istanbul’un tüm misafirleriyle ücretsiz olarak bulusuyor.
Nostalji Istanbul etkinligi, 24 Nisan Pazar günü Ebru sanatinin duayen ismi Ömer Faruk’un 18.00-19.00 saatleri arasinda gerçeklestirecegi performansin ardindan 1 Mayis’a kadar çesitli söylesi ve aktivitelerle Galataport Istanbul’da devam edecek.
Trump Gazze Planı uluslararası tepki çekti. ABD eski Başkanı Donald Trump, Gazze için "gayrimenkul anlaşması" ifadesini kullanarak yeni bir tartışma başlattı. Filistin halkı ve dünya liderleri plana karşı çıkıyor.
İsrail’in 15 aylık saldırıları sonucu Gazze’deki okulların yüzde 85’i hizmet dışı kaldı. Eğitim 2 yıldır aksıyor, binlerce öğrenci ve akademisyen hayatını kaybetti.
Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Trump'ın Gazze'deki Filistinlileri başka yere gönderme planını "hayal ürünü" olarak nitelendirdi ve Arap ülkelerine baskı amacı taşıdığını belirtti.
ABD’de Seattle-Tacoma Havalimanı’nda Japon Hava Yolları’na ait 787-9 Dreamliner, taksi yaparken Delta Airlines’a ait park halindeki Boeing 737’nin kuyruğuna çarptı. Olayda yaralanan olmazken, bazı uçuşlar iptal edildi.
Guatemala Devlet Başkanı Bernardo Arevalo, ABD ile yeni bir göçmen anlaşması imzalandığını açıkladı. Sınır dışı edilen göçmenlerin kabulü ve ulaşım masraflarının ABD tarafından karşılanacağı belirtildi. Ekonomik kalkınma ile göç s
HABER / MEHMET ÜNAL / ADOM AJANS- Toplu taşımacılık sektörünün dünyadaki en önemli aktörleri, Adana’da düzenlenen özel bir toplantıda buluştu.
HABER / HACI ALİ YILMAZ / ADOM AJANS - Kombiler, artık günlük yaşamımızın vazgeçilmez bir parçası. Ancak bu cihazları doğru ve verimli kullanmak, hem enerji tüketimini azaltıyor hem de faturaları düşürüyor.
Yozgat Bozok Üniversitesi’nde düzenlenen atölye çalışmasında gençler, iş planı hazırlayarak Yozgat’a özgü girişimcilik potansiyelini keşfetti.
Pazaryeri’nde Kaymakam Ahmed Tayyib Kahraman ve Belediye Başkanı Zekiye Tekin, Pazaryeri Anaokulu’nu ziyaret ederek minik öğrencilerle buluştu, eğitim ve okul durumu hakkında bilgi aldı.
Geçersiz Sertifikalar, Hayali Eğitimler, Ruhsal İstismar: Zuhal Atasoy Dalman’a Acil Müdahale Çağrısı!
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanlığı, organize suç örgütlerine yönelik 4 ayrı ilde eş zamanlı operasyonlar düzenledi.
Gaziantep Gönüllü Kuruluşlar Platformu, terörle mücadelede yeni bir sayfa açılması için kritik bir açıklama yaptı. 40 yılı aşkın terör sarmalının son bulması için tüm kesimleri işbirliğine davet etti.
Antalya’nın Manavgat ilçesinde, şoför kapısı bulunmayan bir aracın trafiğe çıkması görenleri hayrete düşürdü. Aracı kullanan sürücünün, trafik kurallarını hiçe sayarak tehlikeli manevralar yaptığı iddia edildi.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
Anadolu’nun sessiz çığlığını satırlarına taşıyan yazar Aydın Benli, derin anlatımı ve unutulmaz karakterleriyle çağdaş Türk edebiyatında iz bırakmaya devam ediyor.
Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO), bu hafta unutulmaz bir müzik ziyafetine hazırlanıyor.
Öğrencilikten öğretmenliğe bir yürek yolculuğu… Saniye Gökoğuz’un ilk romanı Penceremde Kar Çiçeği raflara çıkmadan merak uyandırdı.
Bursa’nın İznik ilçesinde, tasavvuf dünyasının önemli isimlerinden Eşrefoğlu Abdullah Rumi, vefatının 556. yılında anlamlı bir programla anılacak.
İzmir Avaz Araştırma ve Strateji Merkezi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “Küresel İklim Değişikliği ve Türkiye’ye Etkileri” konulu konferansta, Ziraat Yüksek Mühendisi Uğur Şimdi önemli değerlendirmelerde bulundu.
Karya Farma HBX Ar-Ge’nin geliştirdiği HBX-HGM71 formülü, laboratuvar ortamında %99,99 oranında patojen yok edici başarısıyla çocukların sağlığına adandı.
Yüksek tansiyon, dünya genelinde 1 milyardan fazla kişiyi etkilerken, hatalı tansiyon ölçümleri yanlış teşhislere ve gereksiz tedavilere yol açıyor.
Ramazan ayıyla birlikte balık tezgahları bereketlendi! Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı'nda sardalya ve istavrit fiyatları dibe vurdu. 3 kilo balık alana 1 kilo bedava kampanyasıyla sağlıklı beslenme fırsatı.
Gazi Üniversitesi'nde Gıda Güvenliği ve Mikroplastik Tehlikesi Paneli Düzenlendi
Bilim insanları, bunamanın hafıza kaybı dışındaki erken belirtilerini keşfetti. Hızlı kilo kaybı ve yüksek iyi kolesterol seviyeleri, bunamanın habercisi olabilir. Bu bulgular, erken teşhis ve tedavi için umut vaat ediyor.
Bahçekent’te açılan Meşhur Ömer Aybak Adıyaman Çiğköftecisi, %40 indirimli kampanyası ve lezzet dolu menüsüyle çiğköfte severlerin yeni gözdesi oldu. Tostlarıyla da fark yaratıyor!
Bahçekent, Paşa Döner’le ilk kez kaliteli dönerle tanıştı. Esnaf, ev hanımları ve öğrenciler memnun; işletmeci Yaşar Yıldırım “Bu mahalleye hizmet etmek gurur verici” diyor.
Bahçeşehir ve Bahçekent’te onlarca sitenin elektrik işlerini üstlenen Caner Cimşit, HGS Elektrik markasıyla güvenli, hızlı ve kalıcı çözümler sunuyor. Gönül rahatlığıyla ulaşabileceğiniz bu uzman, sadece arıza gidermekle kalmıyor,
HABER / ERCAN KUTLU - "Bahçeşehir’in başarılı Müdürü Ümit Karaağaç: Okulunda aile seminerleri, fidan dikim etkinlikleri ve spor başarılarıyla eğitimi renklendiriyor! Öğrenciler: ‘Onunla gurur duyuyoruz’."
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in büyüyen nüfusu taziye evi ihtiyacını artırdı. Vatandaşlar, Yavuz Sultan Selim Camii altı veya Kur’an kurslarının bu amaçla kullanılmasını istiyor.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.