• BIST 100

    10343,31%-2,86
  • DOLAR

    32,64% 0,00
  • EURO

    35,07% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2447,76% 0,02
  • Ç. ALTIN

    3928,38% 0,00

POCO, yeni akilli telefonu POCO F4 GT ile çitayi yükseltiyor

POCO, Mayis ayinda Türkiye’de satisa sunulacak yeni amiral gemisi akilli telefonu POCO F4 GT'nin yani sira POCO Buds Genshin Impact Editon kulakligi ve POCO Watch akilli saati tanitti.

TEKNOLOJİ-BİLİM 26.04.2022 16:40:00 0
POCO, yeni akilli telefonu POCO F4 GT ile çitayi yükseltiyor

POCO, Mayis ayinda Türkiye’de satisa sunulacak yeni amiral gemisi akilli telefonu POCO F4 GT'nin yani sira POCO Buds Genshin Impact Editon kulakligi ve POCO Watch akilli saati tanitti.

 

Dünya genelinde teknoloji meraklisi gençler arasinda en popüler teknoloji markalarindan biri olan POCO, yeni akilli telefonu POCO F4 GT'nin yani sira ilk akilli AIoT ürünleri POCO Buds Pro Genshin Impact Edition ve POCO Watch'i gözler önüne serdi.

 

POCO'nun yeni amiral gemisi akilli telefonu POCO F4 GT, LiquidCool Technology 3.0, 4nm Snapdragon® 8 Gen 1 islemci, 120Hz yenileme hiziyla AMOLED düz ekran, açilir tetikleyiciler, 120W HyperCharge gibi gelismis özellikleriyle son derece üstün bir performans sunuyor. POCO Buds Pro Genshin Impact Edition, yapay zeka destekli gürültü engelleme ve 28 saatlik ultra uzun pil ömrü ile özellikle Genshin Impact fani ve mobil oyun meraklisi kullanicilar için etkileyici bir deneyim sunuyor . POCO Watch ise 100'den fazla fitness modu, 24 saat kalp atis hizi takibi ve 14 güne kadar kullanim saglayan uzun pil ömrü ile kisisel sagligina önem veren kullanicilar için özel olarak tasarlandi .

 

POCO Küresel Ürün Pazarlama Müdürü Angus Ng, "Yeni akilli telefonumuz POCO F4 GT'yi piyasaya sürmekten büyük heyecan duyuyoruz. Sasirtici derecede uygun fiyati ve ödün vermeyen kullanici deneyimiyle özellikle oyuncularin günlük hayatlarinin vazgeçilmez bir parçasi olacagina inaniyoruz. Ayrica, AIoT serimizin ilk ürünleri POCO Buds Pro Genshin Impact Edition ve POCO Watch'i sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Farkli ürün teklifleriyle farkli tüketicilerin ihtiyaçlarini karsilamak her zaman en büyük önceligimiz olmaya devam edecek" dedi.

 

POCO F4 GT: Essiz performans sunan, olaganüstü bir amiral gemisi akilli telefon

POCO F4 GT, 3.0GHz hizinda çalisan 8 çekirdekli amiral gemisi 4nm Snapdragon® 8 Gen 1 islemcisiyle teknoloji meraklisi gençlerin ve siki oyuncularin büyük begenisini kazanacak. Güçlü Android çipseti, islemci performansini yüzde 20, GPU performansini yüzde 50'ye kadar artiriyor. Ayrica yükseltilen UFS 3.1 ROM ve daha kisa yükleme süreleri için 6400 Mbps'ye kadar destekleyen üst düzey LPDDR5 RAM sunuyor.

 

Oyun telefonlarinda en önemli seylerden biri isi yönetimidir. Küçük boyutlu bir cihazin uzun süreler boyunca çalismasi performansta düsüse yol açabilir. Bu nedenle POCO F4 GT, sektörün en gelismis sogutma sistemlerinden biri olan LiquidCool Technology 3.0 ile donatildi. 4.860 mm²'lik çift VC sogutma sistemi, yüksek güç gerektiren oyunlarda cihazin isisini düsürmeyi basariyor .

 

POCO F4 GT, POCO'nun 120W HyperCharge teknolojisiyle 17 dakikada tamamen sarj olan 4.700mAh yüksek kapasiteli pile sahip. Oyun sirasinda sarjin azalmasi durumunda POCO F4 GT'nin pili yalnizca 27 dakikada yüzde 100 sarj düzeyine ulasabiliyor . Cihaz yalnizca hizli sarj süreleri saglamakla kalmiyor, ayni zamanda AdaptiveCharge özelligi sayesinde pil ömrünü ve sagligini da koruyor. Bu özellik, telefonun gece boyunca yüzde 80 ve yüzde 100 sarj araliginda asiri sarj olmasini önlüyor.

 

Cihazin açilir tetikleyicileri, oyunlarda mücadeleye hazir olunmasi için mükemmel bir kurulum sagliyor. 1,5 milyon kez basilmayi kaldirabilen benzersiz levitasyonuyla bu tetikleyiciler 100'ün üzerinde popüler oyunda test edildi . Bu da modele rakipsiz bir stabilite ve essiz bir kararlilik sagliyor. Android akilli telefonlarda bulunan en iyi lineer motorlardan biri olan CyberEngine, üstün oyun deneyimi için daha fazla titresim araligi sunuyor. Cihaz, yalnizca uzun süren mobil oyun oturumlari için degil, günlük kullanimda kullanicilarin karsisina çikabilecek her seye hazir. Tetikleyiciler, oyun modu haricinde hizli erisim amaçli kisayol olarak da kullanilabiliyor. Örnegin tetikleyiciler kullanilarak kamera, ekran kaydi veya el feneri kolay ve hizli bir sekilde aktif hale getirilebiliyor.

 

Kullanicilar tek bir dügmeye basarak POCO'nun 480Hz dokunmatik örnekleme hizi ve 120Hz yenileme hizini bir araya getiren en son 6,67 inç AMOLED ve 10-bit TrueColor düz ekranini aktif hale getirebiliyor. Bu sayede kullanicilar ekranin disina tasacakmis gibi gerçege en yakin renklerle oyun oynama ve film ya da dizi izleme firsati buluyor. POCO F4 GT, uzun süren oyunlarda kullanicilarin gözlerini korumak için yüksek frekansli PWM karartmayi kullaniyor ve düsük isik ayarlarinda renk dogrulugunu koruyor. Display Mate'in 15 ekran performans rekorunu egale eden ve kiran cihazin ekrani A+ olarak derecelendirildi.

 

POCO Buds Pro Genshin Impact Edition: Siradisi müzik keyfi 

Genshin Impact hayranlari için özel olarak tasarlanan POCO Buds Pro Genshin Impact Edition ile kullanicilar, kulakligi ilk açtiklari andan itibaren tanidik bir ses olan Klee'nin sesli bildirimlerini duyacak. Kullanicilar, kulakligi Klee'nin sirt çantasindan ilham alan tasima kutusundan çikarip kulaklarina takar takmaz müthis bir ses deneyimi yasayacak.

 

POCO'nun ilk AIoT ürünlerinden biri olan POCO Buds Pro Genshin Impact Edition, çevredeki gürültü düzeyine ve kullanicinin günlük rutinine göre gürültü engelleme ayarlarini yapay zeka kullanarak otomatik olarak ayarliyor. Cihaz, müzik dinlerken, telefon görüsmesi yaparken ya da sanal bir toplantidayken kullanicilara en iyi ses kalitesini ve en uygun ANC modunu sunuyor. Telefon görüsmelerinde gelismis yapay zeka algoritmasi sayesinde en gürültülü ortamlarda dahi sesin net olmasini sagliyor.

 

Daha güçlü bir ses performansi için tüm sesler dinamik bir deneyim yaratmak için ses uzmanlari tarafindan ince ayar yapilarak mükemmellestirildi. Sesli kitaplardan rock operaya kadar tüm sesler keskin ve net bir sekilde sunuluyor. 9mm kopmozit dinamik sürücü, kullanicilarin hem en profesyonel düzeyde ses islemeye hem de en özgün ve ayrintili seslere erisebilmesine olanak taniyor. Hiçbir ritmin kaçirilmamasi için kulakliklarda bulunan kulak içi algilama özelligi, kulaklik çikarildiginda müzigi duraklatiyor. Kulaklik ayni zamanda IPX4 özelligi sayesinde suya karsi dayanikli. Bu, cihazin yagmur, ter ve su siçramalarindan kaynaklanabilecek hasarlara karsi dayanikli olmasi anlamina geliyor.

 

Kesintisiz bir dinleme deneyimi için gelistirilen POCO Buds Pro Genshin Impact Edition'in sarj kutusu 28 saate kadar dayanabiliyor, ve kulakliklari 10 dakikada sarj edebiliyor. Sarj kutusu ve kulakliklar da kablosuz sekilde bir saat içinde sarj edilebiliyor. Kulakliklar ayni anda iki farkli cihaza baglanabiliyor ve kullanicilarin ses kaynaklari arasinda sorunsuz bir sekilde geçis yapabilmelerine olanak taniyor. Örnegin kullanicilar bir toplantiya katilmak için akilli telefondan dizüstü bilgisayara kolayca geçis yapabiliyor.

 

POCO Watch: Modaya uygun, her seye gücü yeten günlük fitness arkadasi

Tarzlarini ve kisiliklerini ortaya çikarmak isteyen fitness tutkunlarinin ilk tercihi olan POCO Watch, kullanicilarin hem sik olmalarina hem de saglik durumlarini izlemelerine olanak taniyor. 1,6 inç AMOLED dokunmatik ekrani ve ultra ince çerçevesiyle net bir görüntü sagliyor. Kullanicilar 100'ün üzerinde özellestirilebilir saat görünümünden birini seçebiliyor. POCO Watch, modaya uygun sik bir görünümün yani sira saglik ve fitness ile ilgili birçok özelligiyle öne çikiyor.

Kosarken ya da tirmanis yaparken ilerlemenizi daha iyi takip etmek için yükü 100'ün üzerinde egzersiz modundan birini kullanirken Çok Sistemli GPS özelligi sayesinde daha fazla dogru sonuç elde etmenizi sagliyor. Saat ayni zamanda kullanicilarin kosu bandinda kosmaktan disarida yürüyüse kadar yaptigi egzersizi algilayabiliyor. POCO Watch, uyku izleme özelligi kapsaminda uyku sirasinda kandaki oksijen seviyesini izliyor. Kullanicilar POCO Watch ile rutinlerini yasam tarzlarina göre en iyi sekilde nasil ayarlayacaklarini ögrenebiliyor.

 

POCO Watch'in pili 14 güne kadar dayanabiliyor. Bu, parkta yapilan kosulari veya ögleden sonra yapilan kisa uykulari kaldirabilecegi anlamina geliyor. POCO Watch'in pili azaldiginda kullanicilar tasimasi kolay manyetik sarj cihazina takarak kolayca bir sonraki maceraya hazir olabiliyor.

 

Ürün Erisebilirligi

POCO F4 GT'nin Hayalet Siyahi (Stealth Black), Sövalye Gümüsü (Knight Silver) ve Siber Sari (Cyber Yellow) olmak üzere üç farkli rengi bulunuyor. Mayis ayinin sonunda 12GB+256GB varyanti Türkiye’de satisa sunulacak.

 

Sorumluluk Reddi

[1] Pil ömrü test kosullari: Kulakliklarin pil seviyesi 100, kulakliklarin ses seviyesi 50'ye ayarlanmis, Bluetooth kodlama modu AAC ve MIUI ayarindan ANC özelligi ve seffaflik modu kapatilmistir. Gerçek kullanim süresi kullanim durumuna, sarj düzeyine ve çevresel faktörlere bagli olarak degisebilir.

 

[2] Veriler dahili laboratuvar tarafindan saglanmistir. Gerçek özellikler önceden haber verilmeden degistirilebilir.

 

Kandaki Oksijenin Ölçümü (SpO2) özelligi, teshis, önleme, izleme, tahmin, herhangi bir hastaligin prognozu, fizyolojik süreçlerin arastirilmasi veya baska herhangi bir tibbi amaç için tasarlanmamistir. Tüm veriler ve izleme, yalnizca saglik ve kisisel referans için kullanilmalidir. Kendinizi rahatsiz hissediyorsaniz, lütfen profesyonel tibbi cihazlara güvenin veya yardim için bir doktora danisin.

 

Genel kullanim modu su kosullar altinda ölçülmüstür: Etkin varsayilan ayarlar, varsayilan 30 dakikalik araliklarla kalp atis hizini izleme, uyku izleme özelligi açik (gelismis izleme kapali), tüm gün stres izleme özelligi açik, günde 2 kez kan oksijen ölçümü, 24 saat kesintisiz adim izleme açik, her gün 50 bildirim görüntüleme, günlük olarak ayarlanmis 2 alarm, her gün ekrani kontrol etmek için 100 kez uyandirma-açma, her gün bir kez telefonla veri senkronizasyonu, her hafta (GPS açik) 35 dakikalik açik hava spor aktivitesi. 

 

[3] Veriler dahili laboratuvar tarafindan saglanmistir.

 

[4] Veriler, Mobile Legends: Bang Bang oyununu performans modu ve sarj destegi açikken oynarken sarj seviyesinin 2'den 100'e kadar çikarilirken yapilan dahili testlere dayanmaktadir. Gerçek sonuçlar degisiklik gösterebilir.

 

[5] Veriler dahili testlere dayalidir. Gerçek sonuçlar degisiklik gösterebilir. 

 

[6] Veriler dahili testlere dayalidir.

 

[7] Gürültü engelleme kapali, ses seviyesi 50, AAC kodlamali sarj kutusuyla birlikte genel pil ömrü.


LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16

YAZARLAR