DEVA Partisi Genel Baskani Ali Babacan, Özlem Gürses’in YouTube kanalinda gündemi degerlendirdi. Babacan su ifadeleri kullandi:
‘Erdogan en yakindan bizi izliyor’
“Çok korktuklari ve büyük dikkatle takip ettikleri DEVA Partisi’ni siradanlastirmak ve ‘Öyle bir yasa çikarttik ki canlarina okuduk. DEVA Partisi’nin isi bitti’ havasini olusturmak için psikolojik operasyon yapmaya basladilar. Bizi büyük bir rakip olarak görüyorlar. AK Parti ve Tayyip Erdogan’in en yakindan bizi izliyor. Çünkü çok iyi biliyorlar ki ülkenin basarili oldugu zamanda basarilarin altindaki imza bana ve arkadaslarima ait.”
‘AK Parti’nin baraji geçeceginin garantisi var mi?’
“AK Parti’nin baraji geçeceginin garantisi var mi? ‘Biz garanti baraj üstüyüz’ diyebiliyorlar mi? Cumhur Ittifaki’nin yüzde 80, yüzde 90 oy aldigi ilçelere özellikle gidiyorum. Esnafla, kahvehanedeki insanlarla oturup sohbet ediyorum. Sahada öyle bir tablo yok.”
‘Bir siyasi parti, bir tane bakanlik için kurulmaz’
“Bir siyasi parti, bir tane bakanlik için kurulmaz. Biz Türkiye yönetiminin tümüne talibiz. Türkiye yönetimini adaletiyle, hukukuyla, egitimiyle, dis politikasiyla, ekonomisiyle, her seyiyle yeniden tasarlamak ve olusturmak üzere yola çiktik.”
‘Sayin Erdogan aday mi degil mi, çiksin söylesin’
“Sayin Erdogan ‘Muhalefetin adayi yok, adayinizi açiklayin’ diyor. Ben kendisinden henüz duymadim. Kendisi aday mi, degil mi? Çiksin söylesin.”
‘Dünyanin yildizi bir ülkenin yöneticisi olmaktan onur duyarim’
“2002’de yönetimi 3500 dolarlik millî gelirle devralip bunu 12.500 dolara çikaran bir ekonomi yönetimi var. Onun basinda da ben varim. Kim ne derse desin, gurur duyarim. Dünyanin yildizi bir ülkenin, Türkiye Cumhuriyeti pasaportu tasimanin çok degerli oldugu bir dönemin yöneticisi olmaktan ve o döneme katki vermekten onur duyarim. Asla utanç duymam.”
‘Iliskiyi bozan da Israil’in pesinde kosan da sensin’
“Merkez Bankasi’nin döviz rezervini tüketince 3 kurus oradan, 5 kurus buradan para bulayim diye kivraniyor. Allah kimseyi bu iktidarin durumuna düsürmesin. Israil’le iliskileri 2009’da bozmadilar mi? Ondan sonra esti gürledi. Geçen gün de çikmis, ‘Filistin davasi için Israil’le iyi iliskiler çok önemlidir’ diyor. O zaman Filistin davasina 13 yildir en büyük zarari sen verdin. Iliskiyi bozan da paraya muhtaç olunca Israil’in pesinde kosan da sensin.”
‘Krizin çözülmesi 6 ay’
“Kriz ortaminin çözülmesini 6 ay olarak görüyoruz. 2008-2009 krizinde Yunanistan’in battigi, Italya’nin, Ispanya’nin, Irlanda’nin iflasin esigine geldigi dönemde biz o krizi 6 ayda çözdük.”
‘Sen önce kendinle mücadele et’
“Dövizi tüket, kuru ve enflasyonu patlat, ondan sonra da ‘Tim olusturdum da enflasyonla mücadele edecegim’ de. Sen önce kendinle mücadele et. Kendi zihninle mücadele et.”
‘Enflasyonu düsürmek bizim isimiz’
“Devlet ‘Kur farkini ödeyecegim’ diyor. Nereden ödüyor? Hazine’de para yok. Bankalara özel tertip kâgit verecekler. Bankalar da gidip onu Merkez Bankasi’nda parayla degistirecek. Merkez Bankasi o parayi nereden bulacak? Basacak. Onun için enflasyona sebep olacak. Bunlar agizlariyla kus tutsalar enflasyonu asla düsüremezler. Onu biz düsürecegiz. O, bizim isimiz.”
‘Kendine has ekonomi politikasi setimiz var’
“Ekonomi politikamiz DEVA Ekonomisi. Kendine has bir ekonomi politikasi setimiz var.?Serbest rekabetle vatandaslarimiza daha iyi hizmet ve ürünü daha uygun fiyata saglayabilecegimizi biliyoruz. Sirketler daha iyiyi daha ucuza üretmek için yarissin. Ayrica sosyal kaygilarimiz çok güçlü. Parti programimizi daha önce sosyal demokrat bir partide genel baskanlik yapan birisine göndermistim. Bana ‘Tam bir sosyal demokrat program olmus’ dedi. Sosyal adaleti saglamak için sosyal destek ve sosyal yardim mekanizmalarini tam çalismasi gerektigini düsünüyoruz.”
‘Telekom’da özellestirilen isletme hakkidir’
“Devlet, Telekom’un sadece yüzde 55’i için 6 milyar 550 milyon dolarlik nakit tahsilat yapmistir. Paranin tamami yurt disindan gelmistir. Özellestirilen, bir isletme hakkidir. Telekom’un bütün gayrimenkulleri, altyapisi devlete aittir. Neyi sattik ya? Olan sey, sadece isletme hakkinin belli bir süre için kullandirilmasidir. Sonradan yanlis yönetilmesi ayri mesele.”
‘Hangi kritere göre vatandaslik veriyorsun?’
“Özellikle Suriyelilerle alakali olarak geri dönüs perspektifinin korunmasi önemli bir konu. Eger ’Suriye’den gelenlere ‘onlardan oy garanti’ diye vatandaslik veriyorlarsa, ülkeye çok büyük zarar. ‘Vatandaslik sirasi bugün yarin bana gelecek’ diyen bir Suriyeli geri döner mi? Bir de sov yapiyorlar, ‘Bayram için Suriye’ye gidenleri geri almayalim’. Ya onu birak, sen onlara niye vatandaslik veriyorsun? Onu anlat. Hangi kritere göre, kime, niye veriyorsun? Ülkenin menfaati ne? Bundan ülkenin menfaati de olabilir ama çikip açiklamalari lazim. Mesele Tayyip Erdogan’in sahsi oy kaygisiysa, bu ülkeye çok büyük zarar veriyorlar.”
‘Bazilari siyasete girince insanliktan çikabilecegini düsünüyor’
“Bütüncül bakmak zorundayiz. Insani perspektifimizi göz ardi edemeyiz. Siyasete girmek insanliktan çikmak demek degildir. Bazilari siyasete girince insanliktan çikabilecegini düsünüyor. Biz onu yapamayiz.”
‘Önce Suriye’de istikrari saglayacagiz’
“Biz önce Suriye’de istikrari saglayacagiz. Burada yasayan insanlarin dogduklari topraklara dönüsüyle ilgili bir yönlendirme, tesvik, destek yapacagiz. Ama zorlama yok. Kim çikip ‘Ben zorla bunlari kollarindan tutup sinir disina atacagim’ diyorsa, o yalan söylüyordur. Kimse inanmasin.”
Ticaret Bakanı Bolat ve Macar mevkidaşı Szijjártó, iki ülke iş insanlarını bir araya getiren toplantıya ev sahipliği yaptı.
Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un, Ahmed Şara ile Mazlum Abdi arasında ayarladığı telefon görüşmesi, Şara'nın hattı açmamasıyla sonuçlandı.
New York Belediye Başkanı Mamdani, İsrail ile ilgili eski kısıtlamaları kaldırdı ve selefinin tartışmalı kararlarını geçersiz kıldı. “Yolumuz şeffaflık ve ifade özgürlüğü” dedi.
Suriye’de tedavüle giren yeni banknotlardaki sekiz köşeli yıldız, tasarımın ötesinde kültürel ve siyasi mesajlar taşıyor. Semboller üzerinden güçlü bir analiz.
Afganistan Platformu (AP), savaşın değil barışın dilini dünyaya taşımak için Türkiye’den güçlü bir iletişim atağı başlattı.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Sevgi Eli, 2025'te afetzedeler de dahil binlerce aileye giysi ve ev eşyası yardımı ulaştırdı.
Yazar Adnan Kalkan, Aile Masası’nın 7. bölümünde sevgi, saygı ve merhametin aileyi nasıl ayakta tuttuğunu İslami ve insani boyutlarıyla ele alıyor.
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te Noter’in yanında açılan Nevale Yemek, ev tadında sulu yemekleri, uygun fiyatı ve aile emeğiyle kısa sürede ilgi odağı oldu.
ERCAN KUTLU / MEDYA90 - Balıkçı Kenan, Siteler Ortaokulu’nun başarılı öğrencilerini ağırladı. Balık boldu, meyve suyu boldu; en çok da cömertlik ve mutluluk vardı.
Modern hayatın dağınıklığında kaybolan insan için kalıcı iz bırakmanın yolu, tek bir ana hedef seçip zamanı, enerjiyi ve anlamı onun etrafında toplamaktan geçiyor.
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, uyuyan hücreler ve FETÖ terör örgütüyle mücadelenin tavizsiz sürdürülmesi gerektiğini açıkladı.
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, artan sokak çeteleri ve güvenlik sorunlarına dikkat çekerek yetkilileri acil ve caydırıcı önlemler almaya çağırdı.
Çekmeköy Çamlık Mahallesi'nde İETT şoförü tartışma sonrası kontrolü kaybetti, otobüs kaldırıma çıkarak araçlara ve yayalara çarptı. Olay yerinde panik yaşandı, yaralılar yola savruldu.
Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bir gemide bakım sırasında karbondioksit tüpü patladı. İlk belirlemelere göre 1 işçi hayatını kaybetti, 4 kişi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
17 yıldır sürdürülen Yazı, Editörlük ve Medya Kursu’nun mezunları, Türk Edebiyatı Vakfı’ndaki törende belgelerini usta kalemlerin elinden aldı.
Yazı Editörlük ve Medya Kursu’nu başarıyla tamamlayan 36 kursiyer, yarın Sultanahmet’te Türk Edebiyatı Vakfı’nda düzenlenecek törenle belgelerini alacak.
Bir grup lise öğrencisi, Osmanlı’dan günümüze uzanan 200 yıllık vakıf mirasını belgesel, web sitesi ve akademik makaleyle bilim dünyasına taşıdı.
Yozgat’ta düzenlenen Edebiyat ve Bilim Buluşması programında Prof. Dr. Hamdi Temel, akademik birikimini ve edebi çalışmalarını katılımcılarla paylaştı.
Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerle buluşan yazar A. Levent Ertekin, Türkçenin tarihsel gücünü ve Gazi Umur Bey’in dil mirasındaki rolünü anlattı.
Bahçekent Veteriner Kliniği’nin deneyimli ismi Veteriner Mustafa Büke, kış aylarında kediler ve köpeklerde görülen sessiz susuzluk tehlikesine karşı hayati uyarılarda bulundu.
Prof. Dr. Hamdi Temel, Pakistan’da düzenlenen uluslararası konferansta mikroplastiklerin insan vücudunda organlardan beyne kadar ilerleyebildiğini açıkladı.
Karya Farma HBX Ar-Ge ekibi, klasik antibiyotiklerin ötesine geçen HBX-2371 metodolojisiyle çok katmanlı biyolojik etki ağına sahip “akıllı antibiyotik” çalışmasını duyurdu.
HABER / ERCAN KUTLU - Adil Türkiye Partisi Genel Başkanı Dr. Ata Barlas Aşkar, kanser ve kronik hastalıklarda bilimsel yaklaşım, etik sorumluluk ve hasta güvenliğinin esas alınması gerektiğini vurguladı.
İzmir’de iki Hacettepe Üniversitesi mezunu ergoterapist tarafından kurulan Ergoterapi Danışmanlık Merkezi, özel eğitimde bireysel çözümler sunuyor.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.