Tarih: 16.12.2020 18:32

HDP'li Bestas: PKK’lilarin cenazelerine katilmaya devam edecegiz

Facebook Twitter Linked-in

Terörist cenazeleriyle ilgili konusma yapilmasinin ardindan söz hakki alan Bestas, “Simdi biz bu kürsüden defalarca söyledik. Biz öldükten sonra ölenin hükmünün kalkacagini ve geride kalanlarin acisini kim olursa olsun paylasacagimizi söyledik. Ölen kim olursa olsun; daga giden ya da sivil bir insan kim olursa olsun” dedi.

HDP'li Bestas: PKK’lilarin cenazesine katilip acilarini paylasmaya devam edecegiz HDP'li vekil Meral Danis Bestas, TBMM'deki bütçe görüsmelerinde, terör örgütü PKK mensuplarinin cenazelerine katilmaya devam edeceklerini söyledi. Söz hakki alarak kürsüden konusma yapan Bestas, “Biz öldükten sonra ölenin hükmünün kalkacagini ve geride kalanlarin acisini kim olursa olsun paylasacagimizi söyledik. Ölen kim olursa olsun; daga giden ya da sivil bir insan. Biz bütün cenazelere gidiyoruz. Bütün cenazelere gideriz ve ailelerin acisinin yaninda oluruz” dedi.

'Acilarini paylasmaya devam edecegiz

'Sözlerinin devaminda “Biz bütün cenazelere gidiyoruz. Bütün cenazelere gideriz ve ailelerin acisinin yaninda oluruz” ifadelerini kullanan Bestas’a, CHP siralarindan hiçbir tepki gelmedi.

AK Parti Grup Baskanvekili Emin Akbasoglu, terörist cenazeleriyle ilgili konusmalarin HDP tarafindan cevaplanmasina, 'Yarasi olan gocunur. Hiçbir sekilde, hiçbir milletvekili bir teröristin cenazesinde boy gösteremez. Bu mazur görülemez ve gösterilemez' diyerek tepki gösterdi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —