Türk dünyasinin kalbi Nigde'de atiyor

Türk dünyasinin kalbi Nigde

Nigde Gazeteciler Yazarlar Dernegi'nin de paydasi oldugu 2. Uluslararasi Türk Dünyasi Iletisim ve Sanat Sempozyumu basliyor. Sempozyumla birlikte Türk Dünyasinda birlik ve dayanisma ruhuyla birlikte ortak projelerin hazirlanmasi amaçlaniyor.

Murat Karakaya /NIGDE IGFA- 2. Uluslararasi Türk Dünyasi Iletisim ve Sanat Sempozyumu, 12 Mayis Persembe günü NÖHÜ Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda müzik dinleti ile birlikte rektörler ve protokol mensuplari açilis konusmalari ile baslayacak. 

Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Türk Dünyasi Gazeteciler Federasyonu, Türk Dünyasi Sinema Vakfi ve Nigde Gazeteciler ve Yazarlar Dernegi'nin paydasi oldugu 2. Uluslararasi Türk Dünyasi Iletisim ve Sanat Sempozyumu 12-14 Mayis tarihleri arasinda Nigde'de yapilacak. Kazakistan, Özbekistan, Azerbaycan, Banglades ve KKTC'den 30'un üzerinde bilim insani ile birlikte 100'e yakin katilimci ile gerçeklesecek olan sempozyum yogun ilgi görüyor. 

Iletisim ve sanatin tüm alanlarinda bilimsel çalisma yapan sanatçi, akademisyen ve bilim insanlarini bir araya getiren sempozyum  Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi Merkez Yerleskesinde yapilacak.  Uluslararasi sempozyum,  Azerbaycan Bakü Devlet Üniversitesi, Azerbaycan Devlet Medeniyet ve Ince Sanat Üniversitesi, Al-Farabi Kazak Devlet Üniversitesi, Kazak T. Zhurgenov Milli Sanat Akademisi, Kirgizistan-Türkiye Manas Üniversitesi, Özbekistan Devler Sanat Milli Akademisi, Özbekistan Gazetecilik ve Kitle Iletisim Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Bozok Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Gümüshane Üniversitesi, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, KKTC Yakin Dogu Üniversitesi, Kuzey Makedonya Fon Avrupa Amerikan Üniversitesi, Sinema ve Sanat Vakfi, Nigde Gazeteciler ve Yazarlar Dernegi, Nigde Belediyesi ve Altunhisar Belediyesi tarafindan dogrudan destekleniyor.

Türk Dünyasi baglaminda iletisim ve sanat alanina giren her türlü konuda bildirilerin kabul edildigi "2. Uluslararasi Türk Dünyasi Iletisim ve Sanat Sempozyumu"na ülkemiz ve yurtdisindan 100'ün üzerinde bildiri gönderildi. Hakem heyeti tarafindan yapilan degerlendirmeler sonucunda 65 bildiri sözlü sunulmak üzere kabul edildi. 

Katilimcilarin Türkçenin bütün lehçeleriyle, Ingilizce ya da Rusça yazilmis bildirilerle basvurdugu sempozyumda sunumu yapilan bilimsel çalismalar, 2022 yili sonuna dogru e-kitap olarak yayinlanarak bilim dünyasinin hizmetine sunulacak. Sempozyum araciligiyla; iletisim ve sanat alaninda akademik konularin tartisilmasi, karsilikli deneyimlerin paylasilmasi, ortak arastirma metotlarinin olusturulmasi, güncel meselelerin ortaya konulmasi, bilimsel arastirmalarin gelecekteki perspektiflerinin belirlenmesi ve gelecekte Türk Dünyasinda ortak projelere zemin hazirlanmasi amaçlaniyor. Sempozyumun, konuyla ilgili sanatçi, akademisyen ve bilim insanlarinin bir araya gelmesine vesile olmasi, nitelikli bilgi üretimine katki saglamasi ve yeni bakis açilari sunmasi bekleniyor.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.