• BIST 100

    10343,31%-2,86
  • DOLAR

    32,64% 0,00
  • EURO

    35,07% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2447,76% 0,02
  • Ç. ALTIN

    3928,38% 0,00

Emekli Memur-Sen gücüne güç katiyor

Istanbul’un fethinin yildönümünde, Istanbul Bulusmasi Programinda Memur-Sen Genel Baskani Ali Yalçin, Emekli Memur-Sen Il Baskani Arslan Özüduruk ile bulustu.

GÜNCEL 30.05.2022 13:45:00 0
Emekli Memur-Sen gücüne güç katiyor

Istanbul’un fethinin yildönümünde, Istanbul Bulusmasi Programinda   Memur-Sen Genel Baskani Ali Yalçin, Emekli Memur-Sen Il Baskani Arslan Özüduruk ile bulustu.

Üye çalismalarinin degerlendirildigi toplantida Emekli Memur-Sen teskilatina hitap eden Memur-Sen Genel Baskani Ali Yalçin “Emeklinin aleyhinde bir cümle varsa bilinki o cümle bize ait degildir, karalama kampanyasidir” diyerek, Bizler isteme makamindayiz. Onu kamu tarafi nasil getirecek, nasil edecek onu bilmiyorum. O getirecek, biz o getirdigini, herkesi kapsayacak sekilde olmasi için mücadele edecegiz” diyerek sözlerine su sekilde devam etti:

“Ek gösterge sisteminde, az önce onu ifade etmeye çalistim. Biz isteme makamindayiz. Onu kamu tarafi nasil getirecek, nasil edecek onu bilmiyorum. O getirecek, biz o getirdigini, herkesi kapsayacak sekilde olmasi için mücadele edecegiz. Sendika bir sefer olumsuz cümle asla kurmaz. O tip bir cümle varsa o bilinçli bir karalama kampanyasidir.

Memur-Sen'e yapilan haysiyetsizce yapilan bir operasyondur

Bu Memur-Sen’i yaftalama, zan altinda birakmaya yönelik kirli haysiyetsizce yapilan bir operasyondur. Sunu tekrar net bir sekilde ifade etmek istiyorum. Memurun aleyhinde bir söz varsa o bize ait degildir. Emekliler bizede 3600 gelecekmi diyorlar. Yani aslinda bize de bir sey verilecek mi demek istiyorlar. Tazminati 20 prgram yukari kaldirmaya çalisacagiz. O da 3600 gibi aynidir. Maasida, emekli ikramiyeside yükselecektir.

Sunu ifade etmek istiyorum, biz 4 meslek üzerinden degil tüm kamu üzerinden adaletli, hakkaniyetli bir ek gösterge düzenlemesi yapilmali omurga bozuklugu düzeltilmeli, insanlarinda gönlü rahat olmali, herkeste buradan bir sekilde faydalanmali.

Memur Sen Istanbul Il Baskani Talat Yavuz: Bereketlenerek 100 Bin hedefine ulasacagiz

Memur-Sen Istanbul Il Baskani Talat YAVUZ da kisa bir selamlama konusmasi yapti. Yavuz ‘’Ilk defa böyle topluca bir araya geldik. Genel Baskanimizin aramizda olmasi büyük bir sansimiz oldu. Insaallah bereketlenerek 100 Bin hedefine ulasiriz. Yilsonunda Sendikalarimizin Istanbul Kadin Komisyonlari, Genç Memur-Sen’in katilimlariyla büyük bir program yapacagiz. Emekli Memur-Sen Genel Baskanimizda aramizda. Emekli Memur-Sen, Memur-Sen’in 12. Sendikasi olarak gücümüze güç katacaktir. Tekrar bu sendikal sorumlulugu yüklendiginiz için hepinize tesekkür ederim.’’

Toplantida konusan Emekli Memur-Sen Baskani Ali Küçükkösen ise Istanbul fethinin 569. Yilina tekabül etmesinin çok anlamli oldugunu dile getirdi.

Emekli Memur-Sen Baskani Ali Küçükkösen konusmasina su sekilde devam etti:

Saygideger Genel Baskanim, Memur Sen Il Temsilcimiz, Memur Sen Konfederasyonuna bagli sendikalarimizin sube baskanlari, Il Temsilcimiz, Ilçe Temsilcilerimiz kiymetli misafirler Istanbul Bulusmamiza hos geldiniz. Öncelikle size saygi, sevgi ve muhabbetlerimi sunarim.

Istanbul’un fethinin 569. Yilina tekabül etmesi bu toplantinin çok anlamli oldugunu ifade eder. Ortaçagin en güçlü kara ve deniz kalelerini yerle bir eden Fatih Sultan Mehmed Han Hazretlerinin fethinin sene-i devriyesi. Bu basariyi nasil elde etti? Bir kere kusatma teknigine sahipti. Atesli silahlari kullandi, ve donanimli ve disiplinli  ordusuna sahip idi. Basari hasil oldu.

Sen sartlara teslim olma

Fatih Sultan Mehmed Han, hocasi Aksemsettin’e dedi ki “Efendim sartlar müsaade etmezse” Hocasi Aksemsettin dedi ki “Sen sartlara teslim olma. Sartlara teslim olmazsan, sartlar müsait hale gelir”

Degerli kardeslerim, bu anlamda bizim sendikal mücadelemizle, Aksemsettin Hazretlerinin Fatih Sultan Mehmet Han Hazretlerine isik tutmasi, yakindan alakalidir. Bir dava itidalle mayalanir. Çilginlikla gerçeklesir, ve tedbirle yasanir. Basarili olmak, Nobel ödülü almak degildir diyor Aziz Sancar. Ailenize, vataniniza, milletinize ve insanliga faydali olmaktir.

Bizde Emekli- Memur-Sen olarak Memur-Sen Konfederasyonumuzun Genel Baskani Ali Yalçin Baskanimiza öncelikle bize vermis oldugu maddi ve manevi destek ve imkan nedeniyle huzurlarinizda tesekkür ediyorum. Ayrica Memur-Sen Il Temsilcilerimiz ile hangi ile gitmissek, böyle bizi cosku ile karsilamislardir, basta Talat Yavuz Baskanimiz olmak üzere Emekli Memur- Sen baskanimiz Aslan Özüduruk kardesimiz olmak üzere bütün kardeslerimizi tebrik ediyorum.

81 ilde yapilandik

Degerli kardeslerim, Elhamdülillah 81 ilde örgütlendik. Ilçelerimizde de örgütlendik. Komisyonlarimizi olusturduk, video konferans programlari ile pandemi sürecinde çalismalarimizi sürdürdük. Ve isin garabetine bakin ki, biz bu görevi 13 Mart 2020 tarihinde devraldiktan sonra Pandemi yakamiza düstü. Ama buna ragmen, biz mücadelemizi sürdürdük.

 Kimi düsünürler hayat mücadele ile baslar diyorlar. Insan yavrusunun körpe cigerleri ile hava basinci arasindaki o tatli ürünüdür o aci aglamalar. Gün gelir direnmesini ögrenir körpe cigerler. Nerede bir felaket varsa Memur-Sen oradadir. Bu güzel hizmetlerinden dolayi Memur Sen Konfederasyonumuza ve basta Ali Yalçin Baskanimiza tesekkür ediyorum.

Degerli kardeslerim, Ankara’da biz görevimizi yapmaya devam ediyoruz. Ankara teskilatimizi olusturduk. 3. Toplantimizi, istisare toplantimizi yaptik. Istanbul’da da bir araya gelmistik 7. Türkiye Bulusmasinda. Emekli Memur-Sen il temsilcilerimiz ile de orada bir araya geldik. Il ziyaretlerimiz devam ediyor. Bugün 46. Ilimizi ziyaret etmis bulunuyoruz. Sizinle birlikte olmaktan dolayi mutlulugumu arzetmek istiyorum. Allah hepinizden razi olsun.

Geçen bir kitabi karistirirken, Hasan Ali Yücel’in su dörtlügü dikkatimi çekti: Mücerret degiliz, ailemiz var, Basimizdan askin gailemiz var, Bin kârvan tutacak kafilemiz var, Varlik diyarinin seferberiyiz.

Her varlik görevini ifa ediyor. Bekir Sitki Erdogan ne güzel söylemis: Her Canliya hak layik olan cevheri verdi, Tirtil iki dis bulsa eger ormani yerdi, Sâyet kediler haftada bir gün uçabilse, Dünyada bütün serçelerin nesli biterdi.

Nimete  Sahip Çikmamiz Gerekiyor.

Hersey görevini yapiyor, Rüzgar esiyor, agacin dali kiriliyor. Yagmur yagiyor, toprak suya kaniyor. Kelebek 12 saatlik ömründe, Yeryüzünde rengarenk motifler isliyor, arzi endam ediyor. Belki salyangoz mide bulandirici ve tiksindirici olabilir, Ama geçtigi yerden iz birakiyor.  Dolayisiyla Cenâb-i Hak bize bu önemli görevi ve misyonu vermis bu bir sanstir. Ve bu baglamda diyoruz ki Imkan geçmisken ele, kaptiralim mi sele, veya ele, Nimet eldeyken, baskasina mi verelim mi diye. Nimete sahip çikmak. Iste bütün mesele bu. Nimete sahip çikmamiz icab ediyor. Biz sendikamiz için kullaniyoruz bu sözü.

Il Baskani Özüduruk "Mesaleyi Istanbul'da yaktik"

Emekli Memur-Sen Istanbul Il Baskani Arslan Özüduruk gelen misafirlere  “Istanbul’un her ilçesinin kendine has problemlerinin oldugunu söyledi.

Egitim, saglik, ulasim gibi. ”Mesaleyi Istanbul’dan yaktiklarini dile getiren Emekli Memur-Sen Il Baskani Arslan Özüduruk, 39 ilçede tüm teskilatlarini tamamladiklarini dile getirdi.

Kendisine 3 ay önce görev verildigini ifade eden Il Baskani Özüduruk, Mayis ayinda Istanbul teskilatlari olarak toplanacagiz diye söz vermistik. Rabbim nasip etti, toplantimizi gerçeklestirdik.

Istanbul'da ilçe yapilanmamizi egitim subelerinin dagilim sistemine yaptik, Anadolu yakasini ikiye ayirdik. Avrupa yakasini 4’e ayirdik. Anadolu yakasinda iki toplanti,  Avrupa yakasinda Egitim Bir-Sen 5 Nolu Sube Binamizda toplantimizi yaptik. Niyetimiz toplantiyi Cumartesi günü yapmakti. Yer olmadigi için Pazar gününe tehir ettik. Paza günüde Istanbul'un Kurtulusu'nun oldugunu ögrenince ayrica bundan dolay ibüyük bir sevnç duyduk. Buda bizim için çok güzel bir ani oldu. 

1990’li senelerde Elektrik Kurumuna, kamuda is hayatina 1993 yilinda elektrik kurumunda basladim. O dönemlerde Bir memur, bir isçi arkadasimizin, Maasinin yarisi kadar aliyordu. Bunun sebebi de memurlarin sendikali olmamalari O dönemden sonra memur sendikalari kurulusu için çalismalara baslandi. 1995 yilinda Rahmetli Mehmet Akif Inan hocamiz baskanliginda Memur-Sen Sendikasi kuruldu. Kanunen toplu sözlesme degil, toplu görüsme yapabiliyorduk. Rabbim nasip etti 2010 yilindaki Anayasa degisikligi referandumuna bir madde eklenerek, anayasa degisikliginin kabulu ile, memurlarin toplu sözlesme yapma hakki saglandi. 

Özüduruk "Bundan sonra daha güzel haklara sahip olacagiz"

Toplu Sözlesme masasina oturma hakki elde edildi. O günden sonra hükümet ile yetkili sendika olarak hükümet ile 6 tane toplu sözlesme imzalandi.

Geçmiste memurlar olarak alamadiklarimizi çok kisa zamanda Memur-Sen  Sendikasi ile elde ettik, ve hergün üzerine koyarak devam ediyoruz.

Daha ilerleyen dönemlerde, memurlarin daha güzel haklara sahip olacagina inaniyorum. Fakat Emeklilerin içinde bulundugu sikinti ve problemler hala duruyor. Geçmiste memurlar mesai saatinden sonra ek is yapmak zorunda kaliyorlardi. Soförlük, garsonluk, seyyar saticilik gibi. Simdi sendikamiz sayesinde çok sükür, bu kötü tablo ortadan kalkti. 

Emekli Memur-Sen ile bundan sonra daha güzel açilimlar elde edecegiz.  Ben sunu söylemek istiyorum. 'Yaparsa Memur-Sen yapar’ Biz emekliler adina bir takim seyler üretirken bürokrasi ile mücadele ederken diger sendikalarda bizimle mücadele ediyorlar, sürekli Memur-Sen'i kötülüyorlar. Yetkili sendika olmadiklari için yapabilecekleri hiçbirsey yok. 

Memur-Sen’in, baskomutani Sayin Ali Yalçin bugün aramizda. Kendisine tesekkür ediyoruz. 15 Temmuz’da arkasina bakmadan sokaga çikanlardan ve en büyük STK Memur- Sen'i  Attigi mesajlarla Devlet Baskanimizin yaninda oldugunu açiklayan ilk sendika genel baskani olmasi dolayisiyla kendisine ayrica sendikamiz olarak çok tesekkür ediyoruz. 

Sayin Genel Baskanim, Biz Istanbul’da teskilatimizi çok kisa zamanda kurduk, bizi , maddi, manevi, teknik ve lojistik desteklerseniz en kisa zamanda sendikamiza 100 bin üye yapmayi sizlere taahhüt ediyoruz. Ben ve Emekli Memur-Sen Istanbul Teskilati, Istanbul Kurtulusunu kutladigimiz bu günde Osmanli baskenti Payittahtan söz veriyoruz. 

Kahvaltili toplantidan sonra gelen davetliler hep birlikte bir hatira fotografi çektirdiler.

Not: 30 Haziran 2022 tarihinde Aksaray Metro çikisinda Emekli Memur-Sen Istanbul Teskilati olarak, tüm emeklilerin taleplerini kamuoyu ile paylasacagi basin açiklamasi yapilacaktir.

1/11
Emekli Memur-Sen gücüne güç katiyor

Yapilan kahvaltili toplantiya Memur Sen Genel Baskani Ali Yalçin, Emekli Memur-Sen Genel Baskani Ali Küçükkösen, Memur-Sen Istanbul Il Baskani Talat Yavuz, Emekli Memur-Sen Istanbul Il Temsilcisi Arslan Özüduruk istirak etti.


2/11
Emekli Memur-Sen gücüne güç katiyor

Memur-Sen Genel Baskani Ali Yalçin


3/11
Emekli Memur-Sen gücüne güç katiyor

Memur-Sen Istanbul Il Baskani Talat Yavuz


4/11
Emekli Memur-Sen gücüne güç katiyor

Emekli Memur-Sen Genel Baskani Ali Küçükkösen


5/11
Emekli Memur-Sen gücüne güç katiyor

Emekli Memur-Sen Istanbul Il Temsilcisi Arslan Özüduruk


6/11
Emekli Memur-Sen gücüne güç katiyor

Toplantiya Emekli-Memur-Sen Ilçe baskanlari istirak etti.


7/11
Emekli Memur-Sen gücüne güç katiyor

Toplantiya istirak eden ilçe baskanlari ve temsilcileri toplu halde hatira fotografi çektirdiler.


8/11
Emekli Memur-Sen gücüne güç katiyor

Istisare toplantisina katilan davetliler dagilmadan önce birlikte hatira fotografi çektirdiler.


9/11
Emekli Memur-Sen gücüne güç katiyor

Soldan saga, Emekli Memur-Sen Genel Sekreteri Süleyman Bahçeci, Emekli Memur-Sen Genel Baskani Ali Küçükkösen ile Emekli Memur-Sen Istanbul Il Baskani Arslan Özüduruk


10/11
Emekli Memur-Sen gücüne güç katiyor

Emekli Memur-Sen Sendikamiza yeni üye olan arkadaslarimizin formlarini Genel Baskanimiz Ali Küçükkösen'e teslim ettik.


11/11
Emekli Memur-Sen gücüne güç katiyor

Soldan saga Emekli Memur-Sen Istanbul Il Temsilcisi Arslan Özüduruk, Emekli Memur-Sen Yürütme Kurulu Üyesi Ercan Kutlu, Memur-Sen Genel Baskani Ali Yalçin



LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16

YAZARLAR