Gülsen KILINÇER
Uluslararasi Haklarin Korunmasi ve Egitim Dernegi'nin (HAKEDER) organizasyonunu üstlendigi Beykoz Belediyesi'nin ev sahipligi yaptigi ''Çocuk ve Yeni Medya'' sempozyumu yogun bir katilimla Istanbul’da gerçeklestirildi. Dijitallesen dünyada internetin olumlu ve olumsuz yönleri uzmanlari tarafindan anlatilarak detayli bilgiler verildi.
Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan'in mesajiyla baslayan programa; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Sayin Av. Derya Yanik, Adalet ve Kalkinma Partisi Istanbul Milletvekili Ravza Kavakçi Kan, Adalet ve Kalkinma Partisi Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katircioglu, Beykoz Belediye Baskani Murat Aydin, HAKEDER Yönetim Kurulu Baskani Leman Yenigün ve çok sayida uzman isim katildi. TRT Çocuk, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi, Marmara Üniversitesi ve Türk-Alman Üniversitesi’nin de katki sundugu sempozyumda Prof. Dr. Edibe Sözen, Prof. Dr. Ali Büyükaslan ve Prof. Dr. Nail Yilmaz oturuma baskanlik yapti.
GELECEGE GÜVENLE
Ilk olarak sahneye HAKEDER Yönetim Kurulu Baskani Leman Yenigün çikti. Yenigün, sözlerinde Cumhurbaskani Sayin Recep Tayyip Erdogan'a yer verdi; .
"Geçenlerde Cumhurbaskanimizin da katildigi Adalet ve Kalkinma Partisi Genel Merkez Bilgi Islem Baskanligi'nin düzenledigi metaverse konulu çok ufuk açici bir panele katildik. Cumhurbaskanimiz bu panelde çok önemli bir noktaya parmak basti.
'Dijital dünyada asil olan kendi gücümüzdür. Özgün teknolojilerimizi, yazilimlarimizi gelistirmeden, özgün içeriklerimizi üretmeden kafamizi yastiga huzur içinde koyamaz, gelecegimize güvenle bakamayiz." dedi.
seklinde ifade ederek açilis konusmasini gerçeklestirdi.
Programda, Istanbul
Milletvekili Sayin Ravza Kavakçi Kan ve Kocaeli Milletvekili Sayin Radiye Sezer Katircioglu da konusmalarini gerçeklestirdi.
YANIK : ''Önemli Bir Firsat Elde Ediyoruz''
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Av. Derya Yanik, ''Bizler, kimligi ne olursa olsun insanliktan sorumluyuz ve insanligin gelecegine iyi bir miras birakmak için çalisiyoruz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi olarak çocuklara inisiyatif alabildikleri ve özgüven kazanmalarina imkan sunan bir ortam saglamayi hedefliyoruz.'' dedi.
Konusmasini gerçeklestiren Bakan Yanik, ''Bu çalistay ve toplantilar çiktilari açisindan çok kiymetli. Bu sayede konusulan basliklardaki risklerden kaçinmak, önlem almak ve firsatlari görmek için önemli bir kazanim elde ediyoruz.'' diye ekledi.
Yol Gösterici Bir Fener;
Çocuk ve Yeni Medya Bulusmasi.
Programda Beykoz Belediye Baskani Murat Aydin ise yaptigi konusmada, ''Çalismanin saglikli sonuçlar çikarmasini ve herkese yol gösterici bir fener olmasi arzu ediyorum.'' dedi.
Metaverse konusundan yeni medyaya, çocuklarin internet kullanimindan güveli internete kadar birçok önemli konu gündeme alindi. Yeni neslimizi koruma ve saglikli iletisim kurma adina çocuklarin yeni medya ile olan etkilesimleri üzerinde duruldu. Bu konuda çalismalar yapilacagi ve bunun için herkesin elini tasin altina koyacagina dair ortak bir fikir birligi sunuldu.
Sempozyumun ardindan bir çalistay ile sonuçlarin politika olusturmasi için çalismalar baslatilacak.
Trump Gazze Planı uluslararası tepki çekti. ABD eski Başkanı Donald Trump, Gazze için "gayrimenkul anlaşması" ifadesini kullanarak yeni bir tartışma başlattı. Filistin halkı ve dünya liderleri plana karşı çıkıyor.
İsrail’in 15 aylık saldırıları sonucu Gazze’deki okulların yüzde 85’i hizmet dışı kaldı. Eğitim 2 yıldır aksıyor, binlerce öğrenci ve akademisyen hayatını kaybetti.
Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Trump'ın Gazze'deki Filistinlileri başka yere gönderme planını "hayal ürünü" olarak nitelendirdi ve Arap ülkelerine baskı amacı taşıdığını belirtti.
ABD’de Seattle-Tacoma Havalimanı’nda Japon Hava Yolları’na ait 787-9 Dreamliner, taksi yaparken Delta Airlines’a ait park halindeki Boeing 737’nin kuyruğuna çarptı. Olayda yaralanan olmazken, bazı uçuşlar iptal edildi.
Guatemala Devlet Başkanı Bernardo Arevalo, ABD ile yeni bir göçmen anlaşması imzalandığını açıkladı. Sınır dışı edilen göçmenlerin kabulü ve ulaşım masraflarının ABD tarafından karşılanacağı belirtildi. Ekonomik kalkınma ile göç s
Muş’ta “Plastik Hayatlar ve Kanser” Konuşuldu Alparslan Üniversitesi yerleşkesinde düzenlenen ve geleneksel hale gelen “Çay Bahane Sohbetleri”, farklı alanlardan uzmanları konuk ediyor.
Bahçeşehir 2. Kısım Atatürk Bulvarı’nda aylardır onarılmayan yol çukuru, 12 Nisan gecesi 7 aracın lastiğini patlattı. Vatandaşlar isyan ediyor: “Defalarca şikayet ettik ama kimse duymuyor!”
Polis Haftası kapsamında gönülleri fetheden Mustafa Şahin, dezavantajlı çocuklara hediyeler dağıtarak onların yüzünü güldürdü. Şefkatiyle tanınan Şahin, yine örnek bir davranış sergiledi.
Niğde Belediyesi, İlhanlı Mahallesi’nde Ramazan coşkusunu yaşatıyor! 17 Mart’ta Alyans Düğün Salonu’nda iftar, Rahman Camii’nde teravih ve Muhabbet Çadırı’nda keyifli sohbetler sizleri bekliyor.
Antalya’nın Manavgat ilçesinde, şoför kapısı bulunmayan bir aracın trafiğe çıkması görenleri hayrete düşürdü. Aracı kullanan sürücünün, trafik kurallarını hiçe sayarak tehlikeli manevralar yaptığı iddia edildi.
Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü, ruhsatsız silah taşıyan ve bulunduran şahıslara yönelik operasyonlarla huzur ve güvenliği sağlıyor.
Alanyanın Mahmutlar mahallesi KYK yurdunun bitişiğindeki kazan dairesinde çıkan yangı korkuttu.
Antalya'nın Alanya ilçesi Saray Mahallesi Keykubat Bulvarı üzerinde bir otelin inşaatında çıkan yangın büyük paniğe yol açtı.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
Gazeteci-yazar Ravza Zeybek'in kaleme aldığı yeni roman “Kervan”, okuyucuyu içsel bir yolculuğa çıkarıyor. Kitap, hayatın anlamını sorgulayanlar için adeta bir başucu eseri.
HABER / ERCAN KUTLU - Ramazan Bayramı, Bahçelievler’de unutulmaz bir etkinliğe sahne oldu. Vali Davut Gül ve protokol üyelerinin çektirdiği selfie, sosyal medyada fenomenleşerek binlerce beğeni topladı.
Tire Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen söyleşide öğrencilere Tire’nin tarih ve kültür mirasını anlattı. Etkinlik, kitapların imzalanması ve gençlerle interaktif sohbetlerle tamamlandı.
Eğitimci-Yazar A. Levent Ertekin’in hazırladığı "Afgan Kınalı Kuzular" kitabı, Çanakkale Zaferi etkinliklerinde Herat’ta tanıtıldı. Kitap, iki ülkenin kardeşliğine vurgu yaparak büyük ilgi gördü.
Yüksek tansiyon, dünya genelinde 1 milyardan fazla kişiyi etkilerken, hatalı tansiyon ölçümleri yanlış teşhislere ve gereksiz tedavilere yol açıyor.
Ramazan ayıyla birlikte balık tezgahları bereketlendi! Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı'nda sardalya ve istavrit fiyatları dibe vurdu. 3 kilo balık alana 1 kilo bedava kampanyasıyla sağlıklı beslenme fırsatı.
Gazi Üniversitesi'nde Gıda Güvenliği ve Mikroplastik Tehlikesi Paneli Düzenlendi
Bilim insanları, bunamanın hafıza kaybı dışındaki erken belirtilerini keşfetti. Hızlı kilo kaybı ve yüksek iyi kolesterol seviyeleri, bunamanın habercisi olabilir. Bu bulgular, erken teşhis ve tedavi için umut vaat ediyor.
Erzincan’da kış mevsiminin vazgeçilmezi kestane, sokak tezgâhlarında pişmeye devam ediyor. Soğuk havaların başlamasıyla kestane satıcıları ocaklarını yakarak sıcak kestane keyfini vatandaşlara sunuyor.
HABER / ERCAN KUTLU - "Bahçeşehir’in başarılı Müdürü Ümit Karaağaç: Okulunda aile seminerleri, fidan dikim etkinlikleri ve spor başarılarıyla eğitimi renklendiriyor! Öğrenciler: ‘Onunla gurur duyuyoruz’."
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in büyüyen nüfusu taziye evi ihtiyacını artırdı. Vatandaşlar, Yavuz Sultan Selim Camii altı veya Kur’an kurslarının bu amaçla kullanılmasını istiyor.
HABER / ERCAN KUTLU - "Servis şoförleri, Bahçekent Emlak Konut Camii çeşmesini araç yıkamak için kullanıyor. Cemaat ve imam rahatsız, yetkililerden acil çözüm bekleniyor!"
Bahçekent’in sevilen ismi Hacı Mürsel Oktay, vefatının ardından Hadımköy Yeşilbayır Mezarlığı’nda defnedildi. Cenazeye yoğun katılım oldu; protokol, cemaat ve sevenleri son yolculuğunda yalnız bırakmadı.
Asaf İlter Hoca öncülüğünde Bahçekent’te çocuklar camiyle buluşuyor. Hediyeler, oyunlar ve manevi eğitimle dolu etkinlikler aileleri mutlu ediyor!
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.