YENI MEDYA'NIN ÇOCUKLAR ÜZERINDEKI ROLÜ

YENI MEDYA

Uluslararasi Haklarin Korunmasi ve Egitim Dernegi'nin (HAKEDER) organizasyonunu üstlendigi Beykoz Belediyesi'nin ev sahipligi yaptigi ''Çocuk ve Yeni Medya'' sempozyumu yogun bir katilimla Istanbul’da gerçeklestirildi. Dijitallesen dünyada internetin olum

Gülsen KILINÇER

Uluslararasi Haklarin Korunmasi ve Egitim Dernegi'nin (HAKEDER) organizasyonunu üstlendigi Beykoz Belediyesi'nin ev sahipligi yaptigi ''Çocuk ve Yeni Medya'' sempozyumu yogun bir katilimla Istanbul’da gerçeklestirildi. Dijitallesen dünyada internetin olumlu ve olumsuz yönleri uzmanlari tarafindan anlatilarak detayli bilgiler verildi. 

Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan'in mesajiyla baslayan programa; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Sayin Av. Derya Yanik, Adalet ve Kalkinma Partisi Istanbul Milletvekili Ravza Kavakçi Kan, Adalet ve Kalkinma Partisi Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katircioglu, Beykoz Belediye Baskani Murat Aydin, HAKEDER Yönetim Kurulu Baskani Leman Yenigün ve çok sayida uzman isim katildi. TRT Çocuk, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi, Marmara Üniversitesi ve Türk-Alman Üniversitesi’nin de katki sundugu sempozyumda Prof. Dr. Edibe Sözen, Prof. Dr. Ali Büyükaslan ve Prof. Dr. Nail Yilmaz oturuma baskanlik yapti.

GELECEGE GÜVENLE

Ilk olarak sahneye HAKEDER Yönetim Kurulu Baskani Leman Yenigün çikti. Yenigün, sözlerinde Cumhurbaskani Sayin Recep Tayyip Erdogan'a yer verdi; . 

"Geçenlerde  Cumhurbaskanimizin da katildigi Adalet ve Kalkinma Partisi Genel Merkez Bilgi Islem Baskanligi'nin düzenledigi metaverse konulu çok ufuk açici bir panele katildik. Cumhurbaskanimiz bu panelde çok önemli bir noktaya parmak basti.   

'Dijital dünyada asil olan kendi gücümüzdür. Özgün teknolojilerimizi, yazilimlarimizi gelistirmeden, özgün içeriklerimizi üretmeden kafamizi yastiga huzur içinde koyamaz, gelecegimize güvenle bakamayiz." dedi.

seklinde ifade ederek açilis konusmasini gerçeklestirdi.   

Programda, Istanbul 
Milletvekili Sayin Ravza Kavakçi Kan ve Kocaeli Milletvekili Sayin Radiye Sezer Katircioglu da konusmalarini gerçeklestirdi.

YANIK : ''Önemli Bir Firsat Elde Ediyoruz''

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Av. Derya Yanik, ''Bizler, kimligi ne olursa olsun insanliktan sorumluyuz ve insanligin gelecegine iyi bir miras birakmak için çalisiyoruz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi olarak çocuklara inisiyatif alabildikleri ve özgüven kazanmalarina imkan sunan bir ortam saglamayi hedefliyoruz.'' dedi. 

Konusmasini gerçeklestiren Bakan Yanik, ''Bu çalistay ve toplantilar çiktilari açisindan çok kiymetli. Bu sayede konusulan basliklardaki risklerden kaçinmak, önlem almak ve firsatlari görmek için önemli bir kazanim elde ediyoruz.'' diye ekledi.

Yol Gösterici Bir Fener;

Çocuk ve Yeni Medya Bulusmasi.

Programda Beykoz Belediye Baskani Murat Aydin ise yaptigi konusmada, ''Çalismanin saglikli sonuçlar çikarmasini ve herkese yol gösterici bir fener olmasi arzu ediyorum.'' dedi. 

Metaverse konusundan yeni medyaya, çocuklarin internet kullanimindan güveli internete kadar birçok önemli konu gündeme alindi. Yeni neslimizi koruma ve saglikli iletisim kurma adina çocuklarin yeni medya ile olan etkilesimleri üzerinde duruldu. Bu konuda çalismalar yapilacagi ve bunun için herkesin elini tasin altina koyacagina dair ortak bir fikir birligi sunuldu. 

Sempozyumun ardindan bir çalistay ile sonuçlarin politika olusturmasi için çalismalar baslatilacak.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.