Inci Holding, 3 istirakiyle Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kurulusu arasinda

Inci Holding, 3 istirakiyle Türkiye

Inci Holding’in 3 istiraki, Istanbul Sanayi Odasinin hazirladigi "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kurulusu 2022 Arastirmasi"nda, bu yil da ilk 500 sirket arasinda yer aldi.

Inci Holding’in 3 istiraki, Istanbul Sanayi Odasinin hazirladigi "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kurulusu 2022 Arastirmasi"nda, bu yil da  ilk 500 sirket arasinda yer aldi. Maxion Inci’nin 153. sirada bulundugu listede, Inci GS Yuasa 194., Maxion Jantas ise 338. oldu. Maxion Jantas 63 sira, Inci GS Yuasa ise 6 sira yükselerek büyük bir basariya imza atti.

 

Istanbul Sanayi Odasi'nin (ISO) 1968 yilindan bu yana araliksiz gerçeklestirdigi ve sektör için en degerli verileri olusturan 'Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kurulusu' arastirmasinin bu yilki sonuçlari açiklandi. Türkiye’nin köklü kuruluslarindan Inci Holding, ISO 500 listesinde üç sirketiyle yer almanin gururunu bir kez daha yasadi. Türkiye'nin binek ve hafif ticari araç sac ve alüminyum jant üretim lideri Maxion Inci 153. sirada, akü sektörünün teknoloji lideri Inci GS Yuasa ise sektöründe yükselen tek firma ve üretimden satislarda en fazla büyüyen akü firmasi olarak geçen seneye göre 6 sira yükselip 194. sirada yer alarak ilk 200 arasindaki yerlerini korudular. Agir ve ticari araç sac jant üreticisi ve sektör lideri Maxion Jantas ise 63 sira yükselerek 338. oldu.

 

Inci Holding CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Safak Ozan, arastirmanin sonuçlarina iliskin sunlari söyledi: “Inci Holding olarak, 16 yildir ISO 500 listesinde yer alarak gösterdigimiz basariyi her yil biraz daha ileriye tasimanin gururunu yasiyoruz. Bugün Inci Holding çatisi altinda 10 sirketimiz, 9 fabrikamiz ve 3 bin çalisanimizla agirlikli olarak otomotiv tedarik sanayinin önemli bir oyuncusu, sektöründe dünya devi sirketlerin güvenilir ortagiyiz. Toplam üretimimizin yüzde 60’ini dünyanin 100’den fazla ülkesine ihraç ediyoruz. ‘70 yillik hikayemizle, gelecege deger katiyoruz’ söylemimizin isiginda, daima yaptigimiz isi daha yeni ve daha iyi yapmanin yollarini ariyor; ülkemizi kalkindirmak için çalismaya devam ediyoruz. Ekip olarak Türkiye ekonomisine, istihdamina ve ihracatina katki saglamaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyuyoruz.” dedi.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.