• BIST 100

    10884,18%1,89
  • DOLAR

    32,58% 0,19
  • EURO

    35,27% 0,52
  • GRAM ALTIN

    2471,35% 0,34
  • Ç. ALTIN

    3961,18% -0,21

Kayseri firsati degerlendirdi.

Yozgat Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Atom ve Molekül Fizigi Anabilim Dali Ögretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata’nin öncülük ettigi, çok önemli ve yerinde oldugu belirtilen egitime yönelik çalismalar bütün Türkiye’de bilinir hal

DÜNYA 3.06.2022 22:10:03 0
Kayseri firsati degerlendirdi.

Yozgat Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Atom ve Molekül Fizigi Anabilim Dali Ögretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata’nin öncülük ettigi, çok önemli ve yerinde oldugu belirtilen egitime yönelik çalismalar bütün Türkiye’de bilinir hale geldi ve Yozgat çevresindeki illerden de istekler artti.

Prof. Dr. Mustafa Böyükata’nin özveriyle yürüttügü ve farkli üniversitelerden akademisyenlerinde gönüllü olarak yer alip katki verdigi proje egitimleri, bilim söylesileri, bilgi ve egitim seminerleri ile tematik konferanslarin sonuç odakli etki biraktigi gözleniyor. 

Özellikle egitim yöneticilerinin, yürütülmekte olan çalismalari çok degerli bir firsat olarak ördükleri degerlendiriliyor. Gelen davetler üzerine Prof. Dr. Mustafa Böyükata, Kayseri Valiligi Talas Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ve Kocasinan Ilçe Milli Egitim Müdürlügü bünyesindeki okullardan bazilarina ve ögretmenlere yönelik olarak 27-30 Mayis 2022 tarihlerinde bir dizi etkinlikte bulundu.

Gerçeklestirilen programlarda Erciyes Üniversitesi ve Kayseri Üniversitesi’nden ögretim üyeleri ve ögrenciler ile Kayseri Bilim Merkezi uzmanlari da gönüllü olarak yer alip katki verdiler. 

TALAS’TA ÇOCUKLAR BILIMLE SENLENDILER

Talas Ilçe Milli Egitim Müdürlügü, Sehit Burhan Kaplan Ilkokulu Müdürü Cuma Çalik’in daveti üzerine 27 Mayis 2022 Cuma günü okulda "Talas Bilim Söylesileri" etkinligi gerçeklestirildi. Prof. Dr. Mustafa Böyükata ile birlikte Erciyes Üniversitesi Egitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Egitimi Fen Bilgisi Egitimi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Emine Güneri, Eczacilik Fakültesi Temel Eczacilik Bilimleri Ögretim Üyesi Doç. Dr. Ismail Öçsoy, Kayseri Bilim Merkezi Sorumlusu Can Terzioglu ve Merkez Egitmenlerinden Kimyager Dr. Lütfiye Aydin da yer aldilar. 

Ögrencilerle yapilan söylesilerde, bilim insanlarindan ve çalisma biçimlerinden, temel bilimlerden ve astronomi konularindan bahis açan akademisyen ve uzmanlar, bilimle ugrasmaya özendirici ve biliminsanlarinin çalisma biçimleri ile ilgi çekici bilgiler paylastilar, kendi kariyer yolculuklarindan da örnekler verdiler. Ögrencilere bilim insanlari tanitilirken, temel düzeyde bilim okuryazarligi farkindaligi olusturulmaya çalisildi. Sorularina cevap alan ögrencilerin nesesi etkili bir bilim iletisimi gerçeklestirilmesini sagladi. 

Okul bahçesinde gösteri deneyleri de gerçeklestirildi. Erciyes Üniversitesi Fen Bilgisi Ögretmenligi Bölümü’nden 26 ögrenci de etkinlikte “Deney Gönüllüleri” olarak yer aldilar. Ilkokul ögrencilerinin gözlem ve aktif katilimiyla yapilan deneyler çocuklarin merak ve ilgisini çok yüksek düzeye tasidi. Program süresince heyecanlari hiç azalmayan çocuklarin bilimle senlendigi gözlendi. 

Etkinlige Talas Ilçe Milli Egitim Müdürü Mustafa Elmali, Melikgazi Ilçe Milli Egitim Sube Müdürü Ilker Akdogan, Sehit Serdar Gümüs Ortaokulu Müdürü Hasan Karakaya ve Yüksek Mimar Selçuk Karakimseli Ilkokulu Müdürü Kemal Uzun'un da katildilar. Ilkokul düzeyinde etkili bir anlatim ve heyecan dolu bir atmosfer olustuguna yönelik degerlendirmelerde bulunan müdürler, beklentilerinin çok üstünde bir faaliyet oldugunu ve böylesi gönüllü çalismalari içtenlikle yapan akademisyenlerin varliginin kendileri için büyük bir firsat oldugunu ifade ettiler.

ÖGRETMEN VE OKUL MÜDÜRLERI BILGILENDIRILDI

Ayni gün 27 Mayis 2022 Cuma günü ögleden sonra Kayseri Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda gerçeklestirilen toplantida Prof. Dr. Mustafa Böyükata, Kayseri - Kocasinan ilçesinde görev yapan okul yöneticileri ve ögretmenlere “TÜBITAK Programlarina Yönelik Proje Hazirlama Stratejileri” konulu seminer verdi. Proje konularinin detayli biçimde ele alindigi bulusmada proje döngüsü yönetimi ile ilgili teknik bilgilerin yani sira egitime iliskin ezber bozan nitelikte bilgiler de aktarildi. Toplanti süresince 300’dan fazla egiticinin yer yer can alici noktalara dikkat kesildigi gözlendi. Prof. Dr. Mustafa Böyükata “Köy Koleji” düsüncesine iliskin bilgiler de verdi. 

Toplantiyi sonuna kadar takip eden Kocasinan Ilçe Milli Egitim Müdürü Bahameddin Karaköse, kendileri için çok degerli bilgiler paylasildiginin altini çizerek, Prof. Dr. Mustafa Böyükata’ya plaket takdim edip tesekkür etti ve kendisini tanimaktan duyduklari memnuniyeti ifade ederek, ilçe egitimine yönelik çalismalarda müdürlüklerine danismanlik yapmasini teklif etti.

ÖGRETMENLER IÇIN PROJE DANISMANLIGI EGITIMI

Kayseri - Kocasinan Ilçe Milli Egitim Müdürlügü Sümer Fen Lisesi'nin proje tabanli çalismalarini yükseltmek ve bu yönde ögretmenlerin danismanlik rolünü desteklemek amaciyla okul binasinda 28-29 Mayis 2022 tarihlerinde gerçeklestirilen "Ögretmenler için Proje Danismanligi Egitimi" etkinliginde Prof. Dr. Mustafa Böyükata ile birlikte Erciyes Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mustafa Keskin, Doç. Dr. Mete Çelik, Doç. Dr. Ismail Öçsoy ve Kayseri Üniversitesi’nden Doç. Dr. Sedat Per gönüllü egitmenlik yaptilar. 

Sümer Fen Lisesi Müdürü Yusuf Özkara'nin koordinatörlügünde yürütülen egitimden 30’a yakin ögretmen faydalandi. Iki gün boyunca akademisyenler hem güncel arastirma konularindan bahsettiler hem de proje tabanli çalismalarin önemini ve niteligini nasil saglayabilecekleri konularinda ögretmenlere teknik bilgiler verdiler. Uygulamali masa çalismalarini da yapildigi programdan ögretmenlerin ve yöneticilerin çok memnun kaldiklari gözlendi. Katilimcilara belge takdimi de yapilan programi ziyaret eden Kocasinan Ilçe Milli Egitim Müdürü Bahameddin Karaköse, yapilan çalismanin kendileri için ne kadar degerli oldugunun bilincinde olduklarini ifade eden degerlendirmelerde bulundu ve egitmenlik yapan akademisyenlere plaket takdim etti. 


KOCASINAN’DA ÇOCUKLAR BILIME DOKUNDULAR

Kayseri - Kocasinan - Sih Mehmet Gazioglu Ortaokulu ögrencileri için Okul Müdürü Celal Aramaz’in daveti üzerine Prof. Dr. Mustafa Böyükata ile birlikte Erciyes Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Emine Güneri ve ögretmen adayi üniversite ögrencileri, Kayseri Bilim Merkezi Sorumlusu Can Terzioglu ve Merkez Egitmenlerinden Kimyager Dr. Lütfiye Aydin ve Senay Kirkar da yer aldilar. 

“Kocasinan Bilim Senligi” adi altinda düzenlenen programda ögrencilerle siniflarinda görüsen akademisyenler onlarin merakli sorularina cevap verdiler. Ileriye yönelik vizyon ve perspektif kazandiran anlatimlarda bulundular. Okul bahçesinde gerçeklestirilen gösteri deneylerini ilgiyle izleyen ögrenciler ayrica üniversiteli agabey ve ablalariyla da deneyler yaparak bilimin temel çalisma yollarini erkenden tanima firsati buldular. Hem deney yapip bilme dokundular hem de sorularina tatmin edici cevaplar aldilar. Çocuklarin coskuyla katilim sagladigi etkinlikte, Kocasinan Ilçe Milli Egitim Müdürlügü Sube Müdürü Ugur Pekdemir katki veren uzmanlara tesekkür belgesi takdim etti. 

AKADEMISYENLER GÖNÜLLÜ

Gerçeklestirilen etkinliklerin akademisyenler üzerinde de etki biraktigi gözleniyor. Etkinliklerin “mimari” durumunda olan ve öteden beri Yozgat merkezli olarak baslattigi çalismalari Türkiye genelinde de görülen ve çevre illerinde dikkatini çeken Prof. Dr. Mustafa Böyükata, kirsaldaki okullari “butik okul” olarak degerlendirip “Köy Koleji” olarak nitelemesi ile egitime iliskin gündeme yeni bir bakis oltaya koyuyor. Bu son etkinliklere iliskin yaptigi degerlendirmesinde Prof. Dr. Mustafa Böyükata, “Pes pese dört gün yogun ve yorucu faaliyetlerin içerinde olduk. Hem ögrencilerle hem de ögretmen ve yöneticilerle bulusma firsati bulduk. Bu çalismalari önemsiyorum. Önemseyen insanlarla karsilastigimda da mutlu oluyorum. Kayseri bu noktada firsati dogru ve yerinde bir biçimde degerlendirdi. Devam ettireceklerini düsünüyorum. Çünkü karsilastigim kisilerde, hem yöneticilerinde hem de sahada olan ögretmenlerde, gelecegi yakalamak için olmasini arzu ettigimiz vizyona ciddi derecede bir yakinlik gözlemledim. Ayrica böylesi çalismalara içtenlikle katki vermeye açik ve hazir akademisyenler de var. Böylesi çalismalarin çogaltilmasi ve yayginlastirilmasi gerekir” dedi.

Kayseri HABERI


LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16

YAZARLAR